janci77 Odesláno 29. leden 2009 Odesláno 29. leden 2009 Zdarec, poraďte mi prosím nejaký program na defragmentáciu disku... Používam totiž vo WinXP origo disk defragmenter ale ten akosi nedokáže presunúť tie súbory aby boli \"pokope\", čiže súvislo za sebou bez medzier. On len presunie fragmentované súbory a ostatné dá trochu dokopy ale to je nič Díkes za rady... - prikladám aj foto defragmentácie pred a po... [upravil dne 30/1/09 janci77] Citovat
janci77 Odesláno 29. leden 2009 Autor Odesláno 29. leden 2009 - áno mám, je to disk C je na ňom XP - na dáta mám D... - čiže mám jeden fyzický disk rozdelený na dva... Citovat
urdemala Odesláno 29. leden 2009 Odesláno 29. leden 2009 dřív na win2000 existoval program OOdefrag, nevim jestli ta firma ještě funguje.. asi ti víc neporadim, napadá mě spustit tu defragmentaci v nouzovým režimu Citovat
AnotherOne Odesláno 29. leden 2009 Odesláno 29. leden 2009 Pokiaľ je na disku NTFS tak je defragmentácia viac-menej zbytočná. Ten súborový systém je odolnejší ako bolo za čias FAT(32). Citovat
janci77 Odesláno 29. leden 2009 Autor Odesláno 29. leden 2009 - aj tak Ti ďakujem za radu - ešte som rozmýšľal, že by som to celé skopíroval na iný disk, tento sformátoval, a nakopíroval späť, ale nemám externý hdd Citovat
AnotherOne Odesláno 29. leden 2009 Odesláno 29. leden 2009 Kedysi som používal Norton Utilities, tie dokázali presunúť aj systémové súbory vrátane swap súboru. Citovat
AnotherOne Odesláno 29. leden 2009 Odesláno 29. leden 2009 Původně zaslal: janci77 - aj tak Ti ďakujem za radu - ešte som rozmýšľal, že by som to celé skopíroval na iný disk, tento sformátoval, a nakopíroval späť, ale nemám externý hdd To čo defragmentáciou získaš za tú námahu nestojí. Citovat
janci77 Odesláno 29. leden 2009 Autor Odesláno 29. leden 2009 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: janci77 - aj tak Ti ďakujem za radu - ešte som rozmýšľal, že by som to celé skopíroval na iný disk, tento sformátoval, a nakopíroval späť, ale nemám externý hdd To čo defragmentáciou získaš za tú námahu nestojí. - no však to... - ináč mne by to ani tak nevadilo, že to je také nesúvislé, len keď chodím po nete tak si tam napr. ten firefox niečo uloží, alebo keď niečo stiahnem, a ono to naseká do toho voľného miesta a potom ten disk tak nejako chrčí... Citovat
MatrixChose Odesláno 29. leden 2009 Odesláno 29. leden 2009 To byl taky krok zpátky. U W98 to chodilo krásně a XP jsou asi línější. Zkus třeba tohle Citovat
janci77 Odesláno 29. leden 2009 Autor Odesláno 29. leden 2009 - skúsil som stiahnuť ten súbor od MatrixChose, ale píše že je už prekročený free limit, tak musím počkať...ale stiahol som ten O&Odefrag... - díky moc páni za rady...:super:super Citovat
Fakir Odesláno 29. leden 2009 Odesláno 29. leden 2009 I na NTFS existuje velké množstí defragmentačních programů. Defragmentace NTFS rozhodně není zbytečná, jen to není většinou ta defragmentace v pravém slova smyslu (tedy poskládání více fragmentů jednoho souboru dohromady), jako spíš reorganizace souborů na disku. Chytré defragmentační programy (já používám Raxco PerfectDisk a lepší soft neznám) umí přeházet soubory na systémovém disku tak, že to třeba bootování OS zkrátí až o desítky sekund (vyzkoušeno), přestože samy soubory fragmentované nejsou. Po \"defragmentaci\" se zrychlí načítání aplikací, protože se nejpoužívanější knihovny neválejí všemožně po disku, ale jsou pohromadě; volné místo se spojí do jednoho souvislého bloku, čímž se předchází \"rozházení\" souborů po disku. Na tohle jsou současné defragmentační softy zaměřeny a umí eliminovat přesně to, co janci77 ukázal na obrázku v prvním postu. Tu opravdovou defragmentaci berou jako samozřejmost a takový soubor snadno ošetří. [upravil dne 29/1/09 Fakir] Citovat
AnotherOne Odesláno 30. leden 2009 Odesláno 30. leden 2009 Pokiaľ ide o urýchlenie bootovania ja používam bootvis od microsoftu, ktorý to naozaj vie podstatne urýchliť vrátane reorganizácie kľúčových súborov na disku, grafickej analýzy zavádzania ovládačov atď. Inak defragmentácia pri dnešnej rýchlostiu diskov, veľkosti vyrovnávacích pamätí a stratégii kešovania v NTFS prináša minimálnu úsporu. Nehovoriac o tom, že keby som dal defragmentovať ten 1,5TB diskovej kapacity čo mám v kompe tak tým diskom skončí záruka Citovat
mitch.mb Odesláno 30. leden 2009 Odesláno 30. leden 2009 Ja pouzivam Auslogic disk defrag ci tak nejak se to menuje a slape to spolelive a mnohem rychleji nez origo mrkvosofti defrag Citovat
hudy Odesláno 30. leden 2009 Odesláno 30. leden 2009 pouzival jsem OODefrag,byl super. Ted pouzivam ten co je v Tune Up 2009 a ten jede taky fajn! Citovat
janci77 Odesláno 30. leden 2009 Autor Odesláno 30. leden 2009 - po defragmentovaní programom O&Odefrag super, som veľmi spokojný... - ešte raz díkes za pomoc... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 30. leden 2009 Odesláno 30. leden 2009 Noo zkusil jsem Raxco PerfectDisk o kterem piše Fakir a musim řict že super:) Citovat
jirkafous Odesláno 30. leden 2009 Odesláno 30. leden 2009 Já používám Defraggler-je free a existuje i čeština. Rozházené části souboru spojí do jednoho kusu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.