Přejít na obsah

jirkafous

Uživatel
  • Počet příspěvků

    145
  • Registrace

Vše od uživatele jirkafous

  1. jirkafous

    nefunkční imobilizer

    Díky za info. Snad bude trochu čas se na to kouknout, pak podám zprávu. Díky.
  2. jirkafous

    nefunkční imobilizer

    Zrada bude zatím jinde: při odblokování imo jsem si několikrát přecvakal s klíčkem a startér se roztočil. Takže zatím asi bude vada ve spínací skříňce. Jestli je to volný drát nebo nečistoty nebo opotřebení, jsem zatím nezjišťoval - už byla tma a auto jsem raději nechal před domem. Dá se nějak spínačka rozdělat nebo je to komplet se zámkem? V Jak na to toho moc není. U Š 120 jsem jí dvakrát měnil, tam to bylo jednodušší. Díky.
  3. jirkafous

    nefunkční imobilizer

    Je to dodělávka - původní německý majitel si to dal dělat v servisu a má zápis v servisní knížce.
  4. Koukni se na: http://www.levnealarmy.cz/eshop/autoalarmy/jednocestne/autoalarm-maxicar-786-3208.html. Delší dobu mám od nich alarm s dálkovým ovládáním - jen jsem řídící jednotku připojil k původní a to infra u stropního světla odpojil.
  5. Mám u své 306 imobilizér - čip ( velikosti desetníku - jako knoflíková baterka ), který přiložím ke snímači, pípne to, červená kontrolka se změní na zelenou a můžu nastartovat. Po vypnutí zapalování se imobilizér aktivuje. Blokuje to spínání startéru. Takže teď nemůžu jezdit a auto jsem musel odtáhnout alespoň před dům. Mám na tomto autě dálniční známku a žena ne, ale potřebuji jezdit. Má někdo z Vás s tímto zkušenosti, kde co najdu a jak to vyřadit z provozu? Prosím o radu. Díky
  6. Mám díru ve vnější manžetě hnacího hřídele na pravé straně a se zvyšující se teplotou se zvětšuje i množství vazelíny, která se dostává ven. Co se tam dává za vazelínu a kde se nová manžeta nechá koupit, příp. nějaké číslo dílu. Zatím při hledání nejsem úspěšný. Jak je to náročné na výměnu? VF37BKDX230577589 [upravil dne 15.3.2011 12:10 jirkafous]
  7. určitě by bylo lepší napsat výrobce a typ: asi to je Jablotron-CL-20A. U většiny centrálů stačí připojit napájení a vývody \"zamknout\"-bílo-černý a \"odemknout\"-bílo-modrý ke stávající řídící jednotce: č. drátu 6290-odemk. a 6291-zamk. a chodí to. Pokud máš i při tomto zapojení problém, zkus kontaktovat výrobce. Schéma CL-20A přikládám.
  8. -má někdo tento kryt i na 306-1.4 - sedan?
  9. Už se to řešilo dost často: třeba tady: nebo konkrétně: Určitě máš u koupeného centrálu schéma zapojení. Pokud ne, tak hledej podle typu. Nebo sem napiš přesný typ a někdo Ti pomůže. [upravil dne 30.8.2010 jirkafous]
  10. jirkafous

    problém s blinkrem

    Taky jsem to řešil - v konektoru je už vypálený kontakt kostry. Vyndej panel žárovek, najdi plechy pro kostru a v některém místě přiletuj kabel a napoj je někde u světla na kostru. Udělal jsem to i u levého světla a je klid.
  11. jirkafous

    Zadní zástěrky

    dával jsem si obě-přední i zadní
  12. jirkafous

    autoalarm zapojení 306

    už to tady bylo - použij hledání. Pokud to nenajdeš, tak tady je odkaz.
  13. jirkafous

    Výměna kola

    Já používám práškový grafit - tuším, že se to jmenuje Molyka s trochou nějakého tuku - lehce namáznu závit a strčím do toho grafitu.
  14. Podívej se např. sem: Alarmy - třeba tady: http://www.levnealarmy.cz/eshop/autoalarmy/ [upravil dne 19.3.2010 jirkafous]
  15. jirkafous

    dálka na centrál....

    Od původní ŘJ vedou dva dráty k servu - zamknout a odemknout - na ně jsem se jen připojil, původní ŘJ jsem tam nechal a vedle dal novou. Podívám se doma do schéma na čísla drátu. V minulosti se to tady také řešilo. Našel jsem ty příspěvky: [upravil dne 4.3.2010 jirkafous]
  16. jirkafous

    zapojení předních mlhovek P306

    Já také přední mlhovky nemám, ale kabely tam jsou - v prostoru pro mlhovky je na každé straně bílý konektor - 2 dráty - PA2 ev. PA3 - jdou k pojistce č. 9 (30 poj.), MPA2, ev. MPA3 jsou kostry. Stačí najít volnou patici pro relé - žlutá, vložit relé, ve středovém panelu vyndat první pravé slepé tlačítko (má žlutou patici) a vyměnit za tlačítko se symbolem mlhy z vrakáče. Pak jen do konektoru pro mlhovku píchnout žárovku a měla by svítit. Už jsem to před časem zkoušel, ale mlhovky jsem ještě nedal.
  17. jirkafous

    zadní brzdy

    Vendi: tak si řekni nějakému známému o DIČ a to tam zadej a už by to mělo chodit.
  18. jirkafous

    Cyklovač

    Pro 306 se to řešilo zde:
  19. jirkafous

    Palivový filtr

    Podívej se třeba sem - už to tady také bylo: http://mylms.ic.cz/index.php?text=85-palivovej-filtr
  20. jirkafous

    Technika výměny oleje

    Budu také měnit olej v motoru. Protože původní těsnění pod vanou nevypadá dobře, tak chci sundat vanu - ocelová a dát nové těsnění. Stačí ho dát suché na suchou plochu motoru - hliník, nebo ještě musím použít nějaký tmel - a jaký?
  21. jirkafous

    P306 1,6 65kW - olej do převodovky

    V plechovce jsem měl ještě tak ke druhé rysce, tj. cca 0,15 litrů, když už to začalo z kontrolního otvoru vytékat. Po zašroubování jsem ten zbytek dolil odvzdušňovacím hrdlem.
  22. jirkafous

    P306 1,6 65kW - olej do převodovky

    Především jsem si nebyl jistý, co tam bylo za olej a už také byla hladina cca 1 cm pod otvorem. Zdá se mi, že se lépe řadí. Jestli se snížila hlučnost, to se špatně posuzuje. Důležité je, co jsem tam dal a kolik. Počítám, že to je na dalších 100 tis. km.
  23. jirkafous

    P306 1,6 65kW - olej do převodovky

    Mohlo by se ti stát, že olej vypustíš a musíš nalévat třeba odvzdušňovacím hrdlem. Připrav si čtyřhran 8 mm na kontrolní a vypouštěcí šroub, kousek hadice a odpovídající nálevku - tedy trychtýř. Kousek se projeď, ať se olej ohřeje. Povol kontrolní šroub - jen povol, pokud ho vyšroubuješ úplně, tak to dost rychle teče, připrav nádobu pod vypouštěcí šroub a vyšroubuj ho. Dej kafíčko, ať to má čas všechno vykapat. Není potřeba sundávat kolo a plasty z blatníku, ani zvedat předek, máš pod autem dost místa. Právě jsem olej vyměnil a dal nový - Total BV Transm. 75W/80 - 2 litry. Hadičku jsem dával do kontrolního otvoru a přidrátoval v motoru k sání - pohodlně se to nalévá.
  24. jirkafous

    Motorový olej do P 406

    Také mám v plánu vyměnit olej: Total 7000 10W/40, 4 l za 599,- - oleje.cz. V současné době je tam tuším Halvoline-Texaco. - najeto cca 13 tis. - doléval jsem cca 1,5 l Mám i přípravek na proplach: \"LiquiMoly Proplach motoru (500 ml) - Účinná kombinace speciálních látek pro čistění olejového okruhu motoru od povlaků usazenin a nerozpustných olejových zbytků všech druhů před výměnou oleje. \" Je to dobré udělat?
×
×
  • Vytvořit...