Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Změna pořadí rozsvícení předních a zadních mlhovek

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny,

napadlo již někoho,změnit pořadí rozsvícení předních a zadních mlhovek? Nyní to funguje teda(aspoň u mě) první poloha-rožnou se přední,druhá poloha-zadní. Myslím si že,většinou by stačilo rozsvíti jen zadní(třeba ve dne v mlze nebo když je od těch předních stejně houby vidět)

Jaký je Váš názor,a šlo by to nějak jednoduše udělat? Třeba jen přehodit dráty na vypínači.

Odesláno

aky to ma vyznam? skor ma se.ru individua jazdiace so zapnutou zadnou hmlovkou, predne nevadia nikomu, takze to poradie je dobre. viac ma stve ze sa vypinaju pri prepnuti na dialkove, niekedy hmla na chvilku celkom opadne a daju sa dat dialkove, alo o chvilku je hned hmla a treba tie hmlovky zase zapnut, toto ma dost stve.

Odesláno
Původně zaslal: JarinoRS

aky to ma vyznam? skor ma se.ru individua jazdiace so zapnutou zadnou hmlovkou, predne nevadia nikomu, takze to poradie je dobre. viac ma stve ze sa vypinaju pri prepnuti na dialkove, niekedy hmla na chvilku celkom opadne a daju sa dat dialkove, alo o chvilku je hned hmla a treba tie hmlovky zase zapnut, toto ma dost stve.

Souhlasím,když někdo nechá svítit zadní mlhovku a není to zapotřebí,tak to mě dost vytáčí.

Odesláno
Původně zaslal: JarryC

Zdravím všechny,

napadlo již někoho,změnit pořadí rozsvícení předních a zadních mlhovek? Nyní to funguje teda(aspoň u mě) první poloha-rožnou se přední,druhá poloha-zadní. Myslím si že,většinou by stačilo rozsvíti jen zadní(třeba ve dne v mlze nebo když je od těch předních stejně houby vidět)

Jaký je Váš názor,a šlo by to nějak jednoduše udělat? Třeba jen přehodit dráty na vypínači.

Tiez ma to na prvykrat udivilo, predsa pri hmle potrebujes byt hlavne videny zozadu a neviditelnost spredu musis riesit ubratim plynu, predne hmlovky aj tak az taky zazrak pri slabsej hmle neurobia....zato zadne velmi pomozu a zadnemu oslneniu sa da vyhnut vacsim odstupom ale idiotom co ti idu za prdelou so zapnutymi prednymi hmlovkami sa vyhnut neda..

Odesláno
Původně zaslal: pxcz

staci za jizdy na chvili zapnout dalkovy :) .. predni mlhky zhasnou (a uz se nerozsvitej) a zadni zustanou :)

je to blbost, ale je to tak :)

To musím zkusit. :potlesk

Odesláno

No je to stejně divné, protože zadní mlhovky při snížené viditelnosti (mlha apod.) rozsvítit musíš, přední můžeš.

Jinak mě lidi, co jezděj pořád se zaplejma předníma mlhovkama pěkně vytáčej, nemaj s něma co svítit, když je dobře videt, je to proti předpisům a ruší mě to. Ovzvlášt nesnáším, když to někdo používá jako denní světla, aby ušetřili žárovky v normálních světlech. Je pak hodně příjemný, když tohleto auto jede v nějaké koloně, celkem slušně se dá přehlédnout...

Odesláno

Zdravím všechny,

Nad tímto problémem jsem již taky přemýšlel, C4 to má přesně tak. Nevím, proč to neudělali při zhasínání naopak. Že by zhasli přední, pak zadní a bylo by to vyřešené.

pxcz: To nějak nechápu, proč to takhle funguje. Dřív se ti u aut vypnuli zadní mlhovky když jsi přepnul na dálkový. Že by nyní zjistili že je to blbost? (Třeba že zadní mlhovku musíš užít za silného deště - takže můžeš svítit dálkovými. Takže si to vysvětluji tak, že je nutné být viděn.)

Odesláno

staci za jizdy na chvili zapnout dalkovy :) .. predni mlhky zhasnou (a uz se nerozsvitej) a zadni zustanou :)

To musím zkusit. :potlesk

zeby to iste bolo napisane hned v mojom prvom prispevku ?? :papa

Odesláno

Tak to je zajímavý,to si musim taky vyzkoušet,hm,hm,ale na mojim ,to asi nepude ,co?:myslim

[upravil dne 25.1.2009 vendi.stejskal]

Odesláno

Cest chlapi tak sem dnes skousel to co tu popisujete a rozl sem mlhovky a zapl dakove,mlhovky zhasly(predni) a kdyz sem prepl na potkavaci tak se mlhovky zase rozli a poradi bych nemenil...:D

Odesláno
Původně zaslal: Radim Miki

Cest chlapi tak sem dnes skousel to co tu popisujete a rozl sem mlhovky a zapl dakove,mlhovky zhasly(predni) a kdyz sem prepl na potkavaci tak se mlhovky zase rozli a poradi bych nemenil...:D

To jo, ale myslím že tu šlo spíš o to, že nejdříve zapneš tím přepínačem přední, pak zadní. Zvlášť v takový polomlze jsou zadní dobrý, ale přední na obtíž protijedoucím a dálkový dát nemůžeš už vůbec...

Odesláno

Na 405ce jsem měl zvlášť přepínač na přední, zvlášť na zadní a vyhovovalo mi to mnohem víc než podřídit se názoru výrobce, že právě on je ten jediný, který ví, jakými já mám potřebu svítit světly. Naštěstí mlhovky používám minimálně, tak to nijak zásadně neřeším - ale prudí mě to, to zas jo.

Odesláno
Původně zaslal: Radim Miki

jj to sem tady taky tak pochopil ale skousel sem to co popisuje pxcz ;)

OK.

Jen to fakt nechápu, proč je to pořadí takhle blbě. Proč to neudělali že při zapnutí se nejdřív zapne teda přední a pak zadní, ale při vypínání se vypne nejdřív přední a pak zadní. Tím by byl problém vyřešen ne?

C4 to měla - zapínání nahoru, vypínání dolu. Vlastně, 307 má stejnou páčku ne?

Odesláno

Jeno pootočení prstencem nahoru na páčce se rožnou přední, druhé pootočení nahoru se rožnou zadní, jedno pootočení dolu se zhasnou zadní, druhé pootočení dolu se zhasnou přední. U mého modelu se při aktivovaném rosvícení potkávaček po startu a rosvícení mlhovek, po vypnutí zapalování (motoru) zhasne všechno. :mrk:mrk:mrk

Jinak mlhovky moc nepoužívám a co jezdím, tak většina řidičů je používá v rozporu s \"361\".:bacha:bacha:bacha A když se jede v koloně, tak je nemá cenu používat vůbec, akorát s tím se.... řidiče okolo vás.:grr:grr:grr

[upravil dne 26/1/09 Bohumil]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...