Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 1 měsíc později...
Odesláno

ja mel taky v haji potenciometr, jenze me to delalo veci jako nahodny zvyseni otacek a naopak pri klidne jizde to cuklo jak kdybych spatne pustil spojku. Prislo me to tenkrat na 5tis, takova mala cerna krabicka tvaru (_)-----: (to -- je drat).

Dneska bych to snad spravil sam, nechapu co se na tom muze pokazit. Uvnitr nic neni, mozna malinky cidla, ale podle me by to stacilo vycistit.

U benalu je to nekde pod sanim zepredu mam dojem.

No ale naotravoval sem se s tim po servisech jak hrom. :(

Odesláno

Tak jsem to měl dneska rozdělaný a řeknu vám, že to není tak jednoduchý, jak jsem si představoval. Signál ze sondy jde přes pasivní součástky do integrovaného obvodu, o kterém nic nevím a zároveň do procesoru. Signál pro otáčkoměr pak leze z procesoru. Čili možná by to šlo nějak zprasit, kdyby odešel procesor, ale já to zkoušet nebudu, protože mi funguje a nehodlám ho nějakým experimentováním odpálit.

Takže všem, kterým nefunguje otáčkoměr: změřte napětí na vývodu 12 (drát 112A). Mělo by se měnit s otáčkami. Pokud je tam nula a nemění se, tak je v háji ECU, pokud se tam něco děje (napětí se mění úměrně otáčkám), tak je chyba v drátech nebo v otáčkoměru.

Pokud mi někdo poskytne nefunkční ECU, tak se můžu pokusit to nějak znásilnit a ten otáčkoměr zprovoznit. Svou funkční si takhle zničit nechci.

Jinak jsem s definitivní platností umlčel kontrolku \"K\", kterou rozsvěcela právě ECU od EGR, protože mám něco se snímacím potenciometrem na čerpadle. Jednoduše jsem přeštípl růžový drát s číslem 74, který vede k té kontrolce od této ECU. :cool::cool::papa

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Chtel bych doplnit info ohledne zprovozneni otackomeru. Snad to nekomu pomuze v tomhle elektronikou prospikovanem aute.. :o( Mozna to pro nekoho neni nic noveho, ale pro me bylo. Takze, je treba zkontrolovat pojistky. Pozice c. 11 je napajeni ridici jednotky od EGR, a protoze otackomer je honeny pres ni, tak bez napajeni teto jednotky fungovat nebude. Ja mel tu pojistku vypalenou. Pak jeste pojistka na c. 23, to je napajeni rele, ktere pousti napeti prave do te ridici jednotky. Potom muze byt spatne to rele, byva umisteno v takove cerne krabicce v okoli akumulatoru nebo airboxu. Zamerne pisu, ze byva, protoze jsem uz videl par 605-tek v turbodieselu, a kazda to mela trochu jinde. No a pak muze byt spatna ta rid. jednotka. Jak na to prijit, to uz bylo popsano vyse. A jeste jeden poznatek, at jsem odpojil veskera cidla a dalsi nesmysly, ktera k EGR patri, to znamena cidlo barometrickeho tlaku, nebo teploty vody nebo ten potenciometr na vstrikovacim cerpadle, otackomer sel. Ale pokud jsem odpojil konektory od vakuove pumpy, prestal jit. A ja je treba mel vypadnute + jeste preruseny drat, ten 112a, ktery z rid. jednotky vede signal k otackomeru. Takze pokud nekomu ot. nejde, je treba i toto zkontrolovat. Hodne zdaru. :papa

Odesláno

To: Petr605

Jsem rad ze uz opet fungujes ;) nechci ten nejmenovany servis hodnotit, ale ja bych tam auto uz v zivote nedal. Ja vim ze je takova (trzni) doba, ale zakaznik bude porad zakaznik a ne dojna krava.

Drzim Ti palce v dalsim bezporuchovem provozu. :papa (vlastne vsem i sobe;) )

Odesláno

Petr605: a toto více či méně osobně - (prosím, mám popito)... ve mě zůstává strašná důvěra, hlavně co se týče klubu 605 (jakožto máme nejvíce reakcí apod.), abysme drželi při sobě, protože pokud padne toto forum (to snad ne), su narovinu v PRDELI, protože nemám nikoho na rady. Možná je to brzo na pochvalu ale toto forum mně pomohlo nejvíc (vetně lidí mimo diskuzi 605). Bez nichž bych jezdil od servisu do servisu jak úplnej lajk.

Nepřál bych si abych se musel radit jenom SE 605kářama.

Myslím si, že jsme všichni nastoupili na společnou loď, kterou nechceme opustit, jen si vzájemně pomáhat. Vždy? máme se tu hádat? Dobře, založíme fórum na hádky! Vyserte se na to - jde nám o společnou věc - naše plechový krabice, nic víc. VIVA PEUGEOUT!

Odesláno

To Fusion (osobně): Projdi si tu \"hádku\" a zjistíš, že já se s nikým nehádám. Jen jsem zveřejnil svůj názor, protože jsem byl pěkně naštvanej. Hádat se to začalo až později a to už jsem se neúčastnil. Jinak si nemysím, že se kvůli tomu otřáslo fórum v základech.:D Já taky nečtu jenom příspěvky tady, ale víceméně všude. A taky už mi mnoho pomohly. Hrabu se ještě v otcově 205 a bratránkově 306 a tak jsou rady ne605kářů i pro mě neocenitelné. Hrabání v těch autech (jenom lehké- elektrika drobnosti a tak) mám jako oddych, když pořád jinak sedím u toho blbýho monitoru a prstama mlátím do klávesnice.

A už nepij!:D:D:D:D

Odesláno

Jak vás tak poslouchám, atk čím dál víc zjiš?uju, co mi ještě neodešlo a co mi odejít může. A jaký jsou s tim pak problémy.

Zrovna jsem si nedávno řikal, že už mě nic nezaskočí (když jsem dvakrát měnil celej motor plus nejaký drobnosti), ale s čidlama a řídícíma jednotkama jsem ještě nic neměl...(díky bohu) To už bych to asi rovnou odtáhnul na vrakoviště.

:o:D

Odesláno

Jo, já to nemyslel tak, že je elektrika těžká... ale tak, že je to další věc, která mi může dělat problémy.... a po tomhle \"údržbářskym\" létě už jsem na svýho P605 nabroušenej. Ještě jeden větší problém a de. :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...