Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

podlahové vytápění  

1. 1. podlahové vytápění

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Je velký nesmysl mít podlahové vytápění v kombinaci s plovoucí podlahou? Izolační vrstva mezi PP a topením prý zabraňuje prostupu tepla.

Co máte doma, popř. co upřednostňujete?

Díky:papa

[upravil dne 11/1/09 lamancha]

[upravil dne 11/1/09 lamancha]

Odesláno

JJ pod plovoučku se dává mirelonová deka a ze stejnýho materiálu se dělá i izolace na trubky, takže by podlahovka moc netopila.

K podlahovce bych určitě doporučil alespoň jeden radiátor někam na stěnu pověsit. Topit čistě plovoučkou se moc nedoporučuje. ;)

2AnotherOne: stačí to napsat jen jednou. ;)

[upravil dne 11/1/09 Dave_k]

Odesláno

nemáme to sic pod plovoučkou ale pod linem (kochyň)a pod dlažbou(koupelny) a je to supr poránu obzvlášť tet v zimě, nemusíš tolik topit, teplo od nohou je supr a když lezeš ze sprchy no luxus.

mám elektrické smyčky v kuchyni 2kw a v koupelně 800w, je dobré dát termostat jak do místnosti tak v mém případě do betonu ke smyčkám.

plovoučka je sama o sobě dost studená brrr vim mám ji taky, ale já chodím všude bosky tak asi proto:)

[upravil dne 11.1.2009 ondra123]

Odesláno
Původně zaslal: Dave_k

JJ pod plovoučku se dává mirelonová deka a ze stejnýho materiálu se dělá i izolace na trubky, takže by podlahovka moc netopila.

K podlahovce bych určitě doporučil alespoň jeden radiátor někam na stěnu pověsit. Topit čistě plovoučkou se moc nedoporučuje. ;)

2AnotherOne: stačí to napsat jen jednou. ;)

[upravil dne 11/1/09 Dave_k]

jj, podlahové kúrenie len ako doplnok. Aby nebolo chladno od nôh.

Písal som z iPhonu a nejak blblo spojenie.

Odesláno

Mám obojí kombinaci. Pod plovoucí podlahu dávali podlaháři něco jiného, než klasický Mirelon. Prý to je právě kvůli podlahovému topení.

Dlažba je ale stejně pocitově teplejší, než plovoucí podlaha. Vysvětluji si to tím, že dlažba teplo částečně akumuluje a laminátová plovoucí podlaha teplo téměř všechno předá.

Rozhodně ale funguje podlahové vytápění jak pod dlažbou, tak pod plovoucí podlahou.

PS: Klasika, nemohu si vybrat z nabídek. Dělejte ty ankety pořádně ;)

[upravil dne 11.1.09 Peta]

Odesláno
Původně zaslal: Peta

Dlažba je ale stejně pocitově teplejší, než plovoucí podlaha. Vysvětluji si to tím, že dlažba teplo částečně akumuluje a laminátová plovoucí podlaha teplo téměř všechno předá.

... to jsi mě překvapil, domníval jsem se že pocitově - teplo \"pružnost\" a z pohledu manželky - údržba - bude lepší ta PP :o

Odesláno
Původně zaslal: lamancha

Původně zaslal: Peta

... to jsi mě překvapil, domníval jsem se že pocitově - teplo \"pružnost\" a z pohledu manželky - údržba - bude lepší ta PP :o

Já ale také jsem pro plovoucí podlahu (v obytných místnostech). V místnosti je normálně teplo a navíc v létě je ta dlažba přeci jen \"studená\".

Odesláno

co mas presne pod plovouckou, stale resim jestli tam loupnu folii, nebo kabel zabalenej v alupene, ci do ceho to davaj

abych nezapomnel na uvodni dotaz, tak v prizemi dlazba a pod ni kabel, v podkrovi budeme plavat asi ve dreve a resim co pod to, samo ze to bude elektrika je 100%

[upravil dne 12/1/09 buml]

Odesláno

Taky mám jak dlaždičky, tak plovoucí podlahu a oboje topí dobře. Dřevo teda pochopitelně míň, páč podkladová fólie vždycky něco izoluje, nicméně topí citelně. Jaká přesně fólie je pod tou podlahou, to netuším, přišel jsem k hotovýmu. Jen v obýváku se topí pouze podlahovkou skrze PP a v těchhle mrazech už to trochu nestačí.

Odesláno

Ahojte, ja mam v celom dome iba podlahove kurenie. Je to super a staci mi to. Dole komplet dlazba a hore PP daval som pod nu 5,5mm podlozku priamo na podalhove kurenie a PP. Kupil som ju v JUBE. Je to fajn mat od noh teplo. :super

Odesláno

Tak tak koukám, že dlažba převažuje.

Do podkrovních pokojů jsem uvažoval PT a PP, popřípadě radiátor (ten nechce manž.) a PP.

Do obýváku dlažba (manž. se to moc nelíbí skrze údržbu) nebo PP + PT + krb.

Pořád se v tom motám:

Systém vytápění - kombinace radiátor a PT jde, ale asi se to musí nějak \"pořešit\" aby nešla moc teplá voda do PT - prý se to řeší směšováním vody z radiátoru a vody z kotle.

1. Obývák - myslím že kvalitní PP vyjde stejně draze jako dlažba - takže z finančního hlediska není rozdíl. Nevím jestli to, že PP má větší odpor je nějak dramatické - podle vašich ohlasů ani ne - nicméně stejně doporučujete dlažbu:myslim Když to teplovodního okruhu připojím krb - tak tam musí být stejně asi radiátor aby ta \"příliš\" teplá voda měla kam jít - že by podlahový (nebo nízký) radiator pod franc. okno?

2. podkroví - topit se tam bude nárazově - kluky mám velké, takže kromě So/Ne jen navečer a noc - to by asi byl lepší radiátor - ekonomické i teplotní hledisko (rychlá změna teploty)

Asi budu muset zajít za nějakým \"teplářem\" aby mi to spočítal - nicméně vaše názory jsou cennější, protože vy to neprodáváte, ale žijete v tom.

Díky:super

Odesláno

Naši mladí si taky nechali dělat topení do podlahy a taky to maji natažený pod PP a dlažbou v koupelně ,maji vyhřívání krbem-plynem-elektrikou,maji kombinovaný topení ,i s radiátorama,jelikož maji teplo puštěný do podlahy,tak radiátory maji jen na minimum(docela teplo)v krbu se topí jen tak tak,aby to nevyhaslo a voda má +- 35°C,moc příjemný na chození a teploučko

http://img171.imageshack.us/my.php?image=snmek475bl6.jpg

[upravil dne 12.1.2009 vendi.stejskal]

Odesláno

nedavno jsem byl v novostavbe, mel topny kabely pod linem a dlazbou v koupelne, k tomu ma horkovzdusny krb s rozvodem do horniho patra(nevim jestli tam ma taky podlahovku,ale asi jo),krb ma prikladani z hodby,takze vytapi i tu. nema v baraku zadny radiatory,trubky atd. termostat ma stazeny ,takze kdyz je doma,tak el. netopi,jen v koupelne

lino ma za cca 500kc metr,meky,protismykovy a chodi se na tom supr,plovoucka na to nema.

Odesláno

no o tom \"horkovzdušném\" krbu jsem taky slyšel různé názory - víření vzduchu - prachu, přenos zvuku mezi místnostmi... co uživatel to názor :-) jeden aby šel do kanaby s radiátorem a bude klid:aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...