Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobry den.Tak som dnes nenastartovala D asi bateria.Ako sa da zistit aku tam mam staru a aky typ?Znamy mi ju dal nabijat a ze ked je moc stara tak uz je vhodna do smeti.Chcem si ju objednat cez internet ale neviem aku.

Mam na tej v aute na stitku FULMEN L3 450 072 430 a vedla stitka je vyrazene 180501.Nic viac.Auto je 406 2.0HDI rok 2003.

Dakujem.M.:papa

Odesláno

vypadá to na baterku z roku 2001.

Hoď ji do akuservisu, oni tam mají zátěžové testery (nevím, jak moc se dá věřit akuservisu, když prodávají nové baterky a současně ty staré testují ;) ) Na diesel je plánovaná životnost baterky cca 5 let.

P.S.: Osobně startuju s 44 Ah :cool:

Odesláno

74 Ah je dobrý, startovací proudy jsou 2 - jeden je podle EN, druhý snad podle ČSN, který je lepší a jak se dozvíš, pokud se zeptáš strýčka Googla. (osobně to nevím a při pátku jsem línej to hledat)

... P.S. Mě ta 44 Ah Akuma dáva startovací 390A (jen nevím který ;) )

Odesláno

Ja som prave dnes menil baterku,ma som tam tiez FULMEN asi to davali do peugeotov vo fabrike.Aj tie hodnoty na stitku boli tusim rovnake.Kupil som novu 74Ah startovaci prud podla EN 700A znacka Banner.Typ P7405 a do 406 sa zmesti krasne :D

Trochu o akumulatoroch :blablabla

Datum vyroby baterie by mal byt zakodovany v stvorcisli (napr 4808=48 tyzden roku 2008).Plati na to nejaka norma tusim z roku 2002.Pri starsich bateriach to bolo tak,ze kazdy vyrobca pouzival svoje kody,datumy,seriove cisla atd.

Najdolezitejsie pri bateriach su udaje o kapacite (Ah) a o tzv startovacom prude (CCA)

CCA definuje prud v amperoch ktory musi bateria schladena na -30°C dodavat po dobu 30sekund pricom musi udrziavat svorkove napatie minimalne 7,2V.

Norma Ah stanovuje ze musi bateria pocas 20 hodin pri teplote 25°C schopna dodavat specifikovany prud pricom nesmie jej napatie klesnut pod 10,5V.(prebrane zo skoliacich materialov pre servis jednej svetovej znacky automobilov) :D

Dufam ze som to nepoplietol:papa

[upravil dne 10.1.09 malypeto]

Odesláno

baterka by mala byť 74Ah pri štartovani by mal byť odber okolo 200 - 244 A, alternator dava 65A/14V/pri 3000 ot/min:papa

[upravil dne 10/1/09 MrVain]

Odesláno
Původně zaslal: malypeto

Ja som prave dnes menil baterku,ma som tam tiez FULMEN asi to davali do peugeotov vo fabrike.Aj tie hodnoty na stitku boli tusim rovnake.Kupil som novu 74Ah startovaci prud podla EN 700A znacka Banner.Typ P7405 a do 406 sa zmesti krasne :D

Datum vyroby baterie by mal byt zakodovany v stvorcisli (napr 4808=48 tyzden roku 2008).Plati na to nejaka norma tusim z roku 2002.Pri starsich bateriach to bolo tak,ze kazdy vyrobca pouzival svoje kody,datumy,seriove cisla atd.

Najdolezitejsie pri bateriach su udaje o kapacite (Ah) a o tzv startovacom prude (CCA)

CCA definuje prud v amperoch ktory musi bateria schladena na -30°C dodavat po dobu 30sekund pricom musi udrziavat svorkove napatie minimalne 7,2V.

Norma Ah stanovuje ze musi bateria pocas 20 hodin pri teplote 25°C schopna dodavat specifikovany prud pricom nesmie jej napatie klesnut pod 10,5V.(prebrane zo skoliacich materialov pre servis jednej svetovej znacky automobilov) :D

Banner dobrá volba , doporučujem:super

Odesláno
Původně zaslal: malypeto

Urcite sa jednalo o VOVLO. :D:D:D A inac, ta 74Ah tam vleze, ale uz sem na nu nedostal ten plastovy deklik, ktory ju zakryva v kufri...

Odesláno
Původně zaslal: Peugeot79

malypeto:Taku mi ponukali ale stala 140€ co sa mi zda trochu dost tak snad este ta moja po nabiti nieco vydrzi.Kde si ju kupil ty a za kolko?

Třeba stojí, ale lepší než někde zůstat viset a pak ji stejně kupovat. Kup 74, ta je na tenhle motor akorát.

Mám tam měsíc Vartu Blue Dynamic a spokojenost. Cena byla \"ze známosti\" - 2000,-

Odesláno
Původně zaslal: Peugeot79

malypeto:Taku mi ponukali ale stala 140€ co sa mi zda trochu dost tak snad este ta moja po nabiti nieco vydrzi.Kde si ju kupil ty a za kolko?

Fakt trosku dost.Ja ju mam za 98€.Cena po znamosti :D

No a 74Ah od Banneru typ P7405 tam vleze aj s deklom lebo ma rozmery D-278*Š-175*V-175

Původně zaslal: foxoUrcite sa jednalo o VOVLO.

:D:D:D VOLVO??To je auto?? :D:D:D asi je :xvulhttp://www.strongesttruck.com/

Odesláno

Inac ta origo co tam mas by mala mat 72 AH pokial sa nemylim, podla toho oznacenia.

Odesláno

Tak baterka kupena a aj vymenena,cim sa Vam chcem vsetkym za rady podakovat,zvlast malemu petovi ktory mi ju kupil,namontoval,vyskusal.Dokonca som ju mala o 5,6€ lacnejsiu ako on :D Este raz dakujem :papa

• O 2 roky později...
Odesláno

Chcel by som sa spytat aka je origo baterka na 2.0 HDI 80Kw ? Lebo vo felde mam rok staru Vartu Blue Dynamic 60A a startovaci prud 680 Ah ci ju tam mozem dat ci ani nie :) Ďakujem :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...