Neon Odesláno 4. leden 2009 Odesláno 4. leden 2009 Jenom taková malá anketka ... zajímalo by mě, kolik si vy, co děláte pro firmu na živnost účtujete za 1km v osobním voze (stáří kolem 10ti let) ... Kdyžtak můžete i napsat značku auta a motor (obsah/palivo). Díky za odpovědi Citovat
Fusion Odesláno 4. leden 2009 Odesláno 4. leden 2009 Kámoš tuším bral od firmy 5kč/km, dvoulitr benzín. Edit : rok a něco zpátky [upravil dne 4/1/2009 Fusion] Citovat
MatrixChose Odesláno 4. leden 2009 Odesláno 4. leden 2009 Jestli do toho můžu skočit, tak mám v práci pohotovost a celej podnik je psanej na Favorita. Touhle dobou nevím, ale pohybovalo se to 5,20 - 5,70 Kč/km Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 4. leden 2009 Odesláno 4. leden 2009 Tatík montuje kuchyně, jezdí svým autem a platili mu 8 kč/km, to stál benzín 32kč/l, ted bychto viděl tak na těch 6 - 7kč, přesně bych se musel zeptat Osobní auto, 1,6. Vozí si jen nářadí [upravil dne 4/1/09 Radek Hurvajz] Citovat
@re Odesláno 4. leden 2009 Odesláno 4. leden 2009 Min. rok jsem měl 5kč, ale tento asi dám 6kč/km... Citovat
Netopýrka Odesláno 4. leden 2009 Odesláno 4. leden 2009 Mno podle spotřeby v papírech, v r. 2008 to bylo 4,10 Kč/km no a tady http://business.center.cz/business/finance/cestnahr/benzin.aspx mrkni na průměrné ceny a podle spotřeby si vypočti zbytek peněz na km ...a je to... my to v bývalé firmě prostě měli přesně podle průměrné spotřeby v TP ... takže to bylo cca 7 - 8 Kč/km... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 4. leden 2009 Odesláno 4. leden 2009 Tak táta říkal že mu platěj pořád stejně 8 kč/km, takže asi tak. Mě osobně se zdá nějakejch 5-6kč docela málo, viděl bych to na 7 minimálně Citovat
Miku Odesláno 4. leden 2009 Odesláno 4. leden 2009 Cena benzínu x průměrná spotřeba daná TP + 3,90,- Kč ( 22,9:100 = 0,229 x 9,8 =2,2442 + 3,9 = 6,1442 )zaokrouhleně 6,1 Kč za 1km. Citovat
Neon Odesláno 4. leden 2009 Autor Odesláno 4. leden 2009 Netop ... nějak jsem to nečetl detailně, ale to se asi týká jenom zaměstnanců a ty ceny tam znamenají co?? To nejsou průmětky, ne? Miku: na těch 3,9,- ke KM jsi přišel jak? Na to existuje nějaká norma?? To all: jedná se mi o to, že ve firmě berou lidi 7-9Kč/km, což mi připadá dost a docela rád bych jim to zčísnul, kor, když jdou teď paliva takto dolů (mimojiný) ... Citovat
p406b Odesláno 4. leden 2009 Odesláno 4. leden 2009 tech 3,90 bude amortizace vozu,plus aktualni cena paliva. Na to jsou tabulky vydane ministerstvem(uz nevim kterym), je to proto, aby to nejaky aktivista moc neocesal. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 4. leden 2009 Odesláno 4. leden 2009 No tak Neonovi samo těch 3,90 jako amortizace nestačí, gumy sou holt drahý no:D:aut Citovat
Neon Odesláno 4. leden 2009 Autor Odesláno 4. leden 2009 Původně zaslal: p406b tech 3,90 bude amortizace vozu,plus aktualni cena paliva. Na to jsou tabulky vydane ministerstvem(uz nevim kterym), je to proto, aby to nejaky aktivista moc neocesal. No jasný, ale to bych právě rád zjistil, kde se to dá zjistit, jaká je aktuální výše té (jak ty píšeš) amortizace + potom je mi jasný, že se to pojede (klidně i zvládnu) průměrná cena PHM + spotřeba (kombinace) dle TP. Ale pak mi kluk, kterej má Xantii 1,9TD nemůže dávat k proúčtování 7Kč/km ... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 4. leden 2009 Odesláno 4. leden 2009 Původně zaslal: Neon Původně zaslal: p406b tech 3,90 bude amortizace vozu,plus aktualni cena paliva. Na to jsou tabulky vydane ministerstvem(uz nevim kterym), je to proto, aby to nejaky aktivista moc neocesal. No jasný, ale to bych právě rád zjistil, kde se to dá zjistit, jaká je aktuální výše té (jak ty píšeš) amortizace + potom je mi jasný, že se to pojede (klidně i zvládnu) průměrná cena PHM + spotřeba (kombinace) dle TP. Ale pak mi kluk, kterej má Xantii 1,9TD nemůže dávat k proúčtování 7Kč/km ... No možná muže, započitej jeho čas a námahu a máš to http://business.center.cz/business/pravo/zakony/zakonik-prace/cast7h2.aspx Jinak je tu UZ, ale asi ještě nevyšlo nový - http://www.sagit.cz/pages/pomucky.asp?cd=10&typ=r&det=52&tema_id=33 [upravil dne 4/1/09 Radek Hurvajz] Citovat
p406b Odesláno 4. leden 2009 Odesláno 4. leden 2009 podrobnosti nevim,ale internet je mocny:D ,kazda poradna ucetni tohle musi znat,mela by ti rict kde to je. Je to dany vyhlaskou,aby si fi neuctovali moc a tim si nesnizovali dane. Citovat
MirasCC Odesláno 4. leden 2009 Odesláno 4. leden 2009 Nějak sem to nepobral. Ptáš se na živnostníky, ale ten konec vyznívá tak, jak kdyby se jednalo o proplácení náhrad za použití soukromýho vozidla ke služebním účelům zaměstnancům. Zkus nějak líp přiblížit modelovou situaci, podle toho se to bude lišit Citovat
Neon Odesláno 4. leden 2009 Autor Odesláno 4. leden 2009 Radku, čas a námahu sem nemůžeme tahat ... za to je placen zvlášť ... a hlavně není to zaměstnanec (ty maj firemní auto). Je to OSVČ ... Citovat
Dave_k Odesláno 4. leden 2009 Odesláno 4. leden 2009 Původně zaslal: Radek Hurvajz Původně zaslal: Neon Původně zaslal: p406b tech 3,90 bude amortizace vozu,plus aktualni cena paliva. Na to jsou tabulky vydane ministerstvem(uz nevim kterym), je to proto, aby to nejaky aktivista moc neocesal. No jasný, ale to bych právě rád zjistil, kde se to dá zjistit, jaká je aktuální výše té (jak ty píšeš) amortizace + potom je mi jasný, že se to pojede (klidně i zvládnu) průměrná cena PHM + spotřeba (kombinace) dle TP. Ale pak mi kluk, kterej má Xantii 1,9TD nemůže dávat k proúčtování 7Kč/km ... No možná muže, započitej jeho čas a námahu a máš to http://business.center.cz/business/pravo/zakony/zakonik-prace/cast7h2.aspx [upravil dne 4/1/09 Radek Hurvajz] Mě přijel kořen s diagnostikou a řekl si 400,- za cestu. Podle adresy sídla odkud jel to měl když přeháním 5km. Vůz renault Twingo. Takže asi tak. Je to asi o tom, ber nebo si najdi někoho jinýho. Citovat
Neon Odesláno 4. leden 2009 Autor Odesláno 4. leden 2009 Původně zaslal: MirasCC Nějak sem to nepobral. Ptáš se na živnostníky, ale ten konec vyznívá tak, jak kdyby se jednalo o proplácení náhrad za použití soukromýho vozidla ke služebním účelům zaměstnancům. Zkus nějak líp přiblížit modelovou situaci, podle toho se to bude lišit To sem neberu já, ale ostaní ... Jedná se o to, že máš živnostníka, kterýmu proplatí firma fakturu za vykonanou práci pro ni. Kde si zaúčtuje dejme tomu 10x8hodin práce po 150,-Kč a plus mu proplácí telefony a cestu a jde mi o to, jak účtovat tu cestu, protože, jak jsem již psal třeba 9kč/km mi připadá hodně ... i těch 7,-. Musíš to brát, že on chce těch 7 a já mu to chci zčísnout (reálně na nějakejch 6) a chci vědět, jestli k tomu mám oprávnění ... Nějakej zákon ATP ... Citovat
Vvitty Odesláno 4. leden 2009 Odesláno 4. leden 2009 2Neon: sorry, ale jestli je to dodavatel, coz v tomto pripade nepochybne jako OSVC je, tak je to veci dohody dle patricne smlouvy a zakazky. A co se \"rozumne ceny\" tyka, je otazka, jestli treba cas straveny na ceste ma zapocitan v tech 10x8hodin, nebo ne... pro zamestnance je to jednoduche, tam je tabulkova hodnota, stanovena ministerstvem financi jako amortizace, a potom kombinovana spotreba (u nas v praci vzdy brali mesto + mimo mesto + kombinovana z TP a delili trema) * cena PHM. Cena PHM je prubezne zverejnovana MFCR, ev. lze dolozit napr. uctenkou z daneho dne. Citovat
MirasCC Odesláno 4. leden 2009 Odesláno 4. leden 2009 Jak píše Vvitty. Zaměstnanec/zaměstnavatel, tam je to jasně daný zákonem. Ale právnická osoba ti může imho naúčtovat v podstatě cokoliv. Čekal bych nějakou podobu smluvního ošetření. Bejt tebou do toho moc nereju, 7Kč/km je ještě moc dobrá cena, to bych sakra prskal, kdybys mi to chtěl zkrouhnout [upravil dne 4/1/09 MirasCC] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.