Libor T16 Odesláno 1. leden 2009 Autor Odesláno 1. leden 2009 ten znám , je ze staré 5-e34 a 7-e32 , má 210 koní, ale krouták jak prase , na takové akce je nejlepší Citovat
Libor T16 Odesláno 1. leden 2009 Autor Odesláno 1. leden 2009 fusion - myslel jsem , že nový actros se dělá ve 440 ? kde jezdíš ? v cross-spedu ? Citovat
budvar Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 Původně zaslal: @re pískání je vlastnost těchto brzd... s tím nic nenaděláš... jo, možná koupíš děrované anebo drážkované kotouče... ale zatím co jsem měl, vše pískalo No jen tak v rámci diskuze, já mám na Frantovi (405) kotouče Brembo od května, a tehdá sem dal nový destišky jakési podivné značky a docela to pískalo dost. Až časem to přestalo... Teď sem dával nový destičky - koupil sem Ferodo a píská to jen decentně a výjmečně jen při jemným dobrždování ale tak, že to ani nevnímám... [upravil dne 2/1/09 budvar] Citovat
-=Michal=- Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 Původně zaslal: budvar Původně zaslal: @re pískání je vlastnost těchto brzd... s tím nic nenaděláš... jo, možná koupíš děrované anebo drážkované kotouče... ale zatím co jsem měl, vše pískalo No jen tak v rámci diskuze, já mám na Frantovi (405) kotouče Brembo od května, a tehdá sem dal nový destišky jakési podivné značky a docela to pískalo dost. Až časem to přestalo... Teď sem dával nový destičky - koupil sem Ferodo a píská to jen decentně a výjmečně jen při jemným dobrždování ale tak, že to ani nevnímám... [upravil dne 2/1/09 budvar] Zkosit pilníkem ostré hrany. Jen velmi z lehka (žádný obrušování o 5mm) a je klid. U mě vydrželo nepískat 5 tis. km Citovat
Demo Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 OT - Budvare, ten koutouc je uplne v hajzlu. Kolik si s tim najel? Jinak pokud jsi takto dodrbany kotouc nenechal stahnout na soustruhu, tak ty desky budes menit velmi rychle znovu.... Citovat
Přema Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 Původně zaslal: -=Michal=- Původně zaslal: budvar Původně zaslal: @re pískání je vlastnost těchto brzd... s tím nic nenaděláš... jo, možná koupíš děrované anebo drážkované kotouče... ale zatím co jsem měl, vše pískalo No jen tak v rámci diskuze, já mám na Frantovi (405) kotouče Brembo od května, a tehdá sem dal nový destišky jakési podivné značky a docela to pískalo dost. Až časem to přestalo... Teď sem dával nový destičky - koupil sem Ferodo a píská to jen decentně a výjmečně jen při jemným dobrždování ale tak, že to ani nevnímám... [upravil dne 2/1/09 budvar] Zkosit pilníkem ostré hrany. Jen velmi z lehka (žádný obrušování o 5mm) a je klid. U mě vydrželo nepískat 5 tis. km Jen tak aby jsme si to upřesnili,my se tu bavíme o BREMBO brzdičích a tam ani sražení hran aspon u mě nepomohlo,vždyt už některé nové desky mají ten náběh od výroby......myslíme tyhle brzdiče...... Citovat
Libor T16 Odesláno 2. leden 2009 Autor Odesláno 2. leden 2009 kluci ale !!!! tady jde o hliníkové čtyřpístkové brzdiče Brembo !!! co jsou jen na coupe !! ne o normální brzdy co jsou všude - ty desky zkosené jsou ! ti co vědí o co jde se už zabívají jiným řešením , než co udělat u normálních brzd když pískají !! tady na jednu desku tlačí dva pístky a vyvracejí ji , proto píská (o ty pístky) když brzdí!! tady vůbec nejde o značku desky , nebo kotouče - píská to se vším !! Potřebujeme tady vědět , co konstrukčně udělat s brzdiči a myslím to má souvyslost s těmi vodícími plíšky co drží čela desky a dá se ohybem měnit jejich předpětí Citovat
Přema Odesláno 2. leden 2009 Odesláno 2. leden 2009 Původně zaslal: Libor T16 kluci ale !!!! tady jde o hliníkové čtyřpístkové brzdiče Brembo !!! co jsou jen na coupe !! ne o normální brzdy co jsou všude - ty desky zkosené jsou ! ti co vědí o co jde se už zabívají jiným řešením , než co udělat u normálních brzd když pískají !! tady na jednu desku tlačí dva pístky a vyvracejí ji , proto píská (o ty pístky) když brzdí!! tady vůbec nejde o značku desky , nebo kotouče - píská to se vším !! Potřebujeme tady vědět , co konstrukčně udělat s brzdiči a myslím to má souvyslost s těmi vodícími plíšky co drží čela desky a dá se ohybem měnit jejich předpětí Jo jo taky jsem jim to psal v příspěvku nad tvým.......:papa:papa Citovat
Libor T16 Odesláno 2. leden 2009 Autor Odesláno 2. leden 2009 vidim vidim , ale zase si toho všímám pozdě. Citovat
Ducatista Odesláno 24. duben 2015 Odesláno 24. duben 2015 Mám čerstvě namontovaný kotouče Brembo a destičky Textar, ujeto tak 300 km a je to čím dál horší, píská to při jemným brzdění až do úplnýho zastavení, že to je až nesnesitelný. Destičky mají už origo hrany sražené, třmeny jsou kompletně zrepasované, nová brzdová kapalina, existuje ještě něco, čím bych pískání omezil? Někdo říká že až si to sedne, tak to přestane, ale u mě to je právě čím dál horší Otevírám hodně starý vlákno, fakt se to nikomu nepodařilo nějakým způsobem odstranit nebo aspon omezit? Ráno jak jsem u semaforu přibrzdil, tak snad 100 očí všech chodců na mě pohlídlo, jako by zastavoval nějakej rozvrzanej žigulík Citovat
rootsky Odesláno 24. duben 2015 Odesláno 24. duben 2015 Myslím, že to nepřestane. Na 3.0 mám drážky (TRW vydrážkované "na koleně") a nějaké tvrdší desky Mintex a super. Na 2.0 na Lucas jsem měl Ate a nepískali. Na 2.2 HDi s Brembo sada Brembo a Ate a píská všechno i při kombinaci desek a kotoučů, vyzkoušené desky mintex, Ferodo, EBC black i nějaké superlevné měkké a píská to pořád. Teď tam půjdou ty drážkované s mintex co byly na 3.0, tak dám vědět... Citovat
Tony Stark Odesláno 25. duben 2015 Odesláno 25. duben 2015 Prd, měl jsem Bremba kotouče a dal jsem levné desky a pískalo to jako svině, vyměnil jsem desky za (přední) Textar a (zadní) Zimermann a bylo/je ticho a brzdy nevadnou, když mám náladu jim dát co proto. Jaký typ/tvrdost kotouču si bral? Citovat
Pe.Tr Odesláno 25. duben 2015 Odesláno 25. duben 2015 vyřešil jsem to , prodal jsem auto . pravdou je že už me ted pes nechodí vítat , nepozna že se vraCim domu Citovat
rootsky Odesláno 26. duben 2015 Odesláno 26. duben 2015 Díky Tony Stark - vyzkouším, bremba hladká asi 097398110. Kupovala se co nejlevnější sadu kotouče desky na celé auto. Jinak to co šlapalo tiše na 3.0 na HDi píská (jen předek ty drážky s mintex), ještě se pojezdí jestli to nesedne. Krom hadic je vše po repas, tak ještě ty a dáme asi zpátky ty Bremba a desky podle rady Citovat
Ducatista Odesláno 27. duben 2015 Odesláno 27. duben 2015 Prd, měl jsem Bremba kotouče a dal jsem levné desky a pískalo to jako svině, vyměnil jsem desky za (přední) Textar a (zadní) Zimermann a bylo/je ticho a brzdy nevadnou, když mám náladu jim dát co proto. Jaký typ/tvrdost kotouču si bral? Od Badisáka mám tyhle hladký kotouče (jiný Bremba v katalogu nemá) 09.7398.11. Destičky mám Textar, doporučoval mi to že to je k Brembám nejlepší kombinace, ale to pískání při lehkým brzdění je nesnesitelný. Dnes ráno mě stavěli benga, běžná silniční kontrola, a policajtka při mým příjezdu úplně zatnula zuby a "pane, teda vám to ale píská". Říkám já vím, brzdy jsou nový, jsem 14 dní po STK, nevím co s tím dělat... Citovat
Tony Stark Odesláno 27. duben 2015 Odesláno 27. duben 2015 Takže omrknul jsem krabice a zadní kotouče mám označení 08.9719.11 a přední mám 08.9512.17. Na předku mám desky Textar (taky na doporučení badisáka) s označením 2360001 a zadní desky jsou Zimmermann s označením 20961.172.1 a nepískne to ani "ch.j". Ale jestli to píská tak je někde chyba, dával jsi i nové ty plíšky ve kterých drží destičky? Já s tím taky docela bojoval a koblih69 mi tehdy radil dobře, všechno sundat a znova složit. Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 27. duben 2015 Odesláno 27. duben 2015 (upraveno) a namazal měděnou pastou zadek styčné plochy destiček je to proti pískání když se chvěje deska nebo rezonuje...,případně smirkem na stole přejet desky+srazit hrany a kotouče vzít taky smirkem trochu a odmastit sprejem na brzdy Upraveno 27. duben 2015 uživatelem Lukaydo 407 Citovat
trinity102 Odesláno 27. duben 2015 Odesláno 27. duben 2015 Já jsem před 14 dněma mněnil kotouče a destičky komplet přední zadní TRW a nepískaj. Najeto cca 1000km. Lepší než měděná je keramická pasta nebo spray. Měděná dost rychle oxiduje . Když se s tou keramickou namažou styčné plochy destiček a třmenu, vydrží to dost dlouho, teplotu až 1400 C a destičky chodí krásně lehce. Citovat
Tony Stark Odesláno 28. duben 2015 Odesláno 28. duben 2015 Ja to strikal keramikou ve spreji, desky jsem srazet nemusel textary i zimmermanny jsou od vyroby srazeny. A ano kotouce se pred prvnim namontovanim musi odmastit, je na nich nanesen antikorozni film, to mi rekli kdyz mi je davali do ruky. Citovat
Ducatista Odesláno 20. červenec 2015 Odesláno 20. červenec 2015 Namazání styčné plochy vůbec nepomohlo - pomohla až výměna destiček. Protože jsem z toho byl už zralej na psychiatrii, to pískání bylo nesnesitelný, dal jsem tam původní desky a byl klid. Tím jsem si ověřil, že kotoučema Brembo to není a třmenama taky ne. Na radu Badisáka jsem zvolil měkkou směs destiček T.R.W. a je absolutní klid, brzdný účinek stejný jak u těch uvřískaných Textar. Textar jsem tedy poslal na reklamaci a teď už spokojeně jezdím Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.