Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nazdarek lidicky mam dotaz nejak se nemuzu dopatrat kolika Ah baterka je v 406tce, 1.8, 16V, 81kw, rv. 99, new model

Na baterce je napsany akorat L2 300A ale to mi moc nerekne...

Predem moc diky mam baterku v haji a chci novou ale nemuzu najit kolik Ah...

Martin

Odesláno

Netreba z toho robiť zbytočne veľkú vedu, ja vyberám nasledovne: Aby sa zmestila rozmerovo, aby sa zhodla poloha pólov a doporučujem bezúdržbovú - radšej značkovú. Čo sa týka Ah je to v ceku jedno (ale doporučujem nad 47Ah), ked bude mať viac tak nevadí, ale vzhľadom na to, že je to benzín nie je nutné hnať to hore (nóóó ale keď udrie -20C je každá Ah dobrá).

Odesláno

Povodna tam patrí 70Ah, v sučasnosti stačí cca 62-65Ah,pretože nove baterky dokažu dať väčší štartovací prud ako pred 10 rokmi

Alternator dáva 47A a 13,5V to všetko pri 3000 ot/min:super

Odesláno

oznaceni L2 300 u motoru 1,8 16V je akumulator s kapacitou 50Ah, ve svym aute mam tusim 55Ah ( Varta Blue Dynamic, nyni 5 let stary a bez problemu, toci i v -25stC )

[upravil dne 19/12/08 Ferry]

Odesláno
Původně zaslal: mitch.mb

Takze kdyz tam dam tech 62Ah tak se nic nedeje :c) Fajne diky za rady

podle mne je zbytecne velka, navic bude zbytecne zatezovat alternator a bude dyl trvat nez se dobije, staci ta 55, je levnejsi, lehci a staci ;)

Odesláno

Od kedy som kupil auto v bazare pred dvomi rokmi, baterku som nemenil a je tam nejaka 62Ah, zatial v poho, ale vymena urcite pride a to za 75Ah koli audiosystemu. Ale pre bezne jazdenie 62Ah uplne staci.

Odesláno

nedalo mi a znova som pozrel Autodata pretože niektory tam mali povodnu 50Ah ako píše Ferry presný udaj tam je pre 406 1,8... 70(50)Ah a rozmýšlam že či vyrobca tam nemontoval dva druhy baterii s rozdielom kde to auto pojde či na sever alebo na juh, podla teploty podnebia kde bude prevádzkované???

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

Původně zaslal: mitch.mb

Takze kdyz tam dam tech 62Ah tak se nic nedeje :c) Fajne diky za rady

podle mne je zbytecne velka, navic bude zbytecne zatezovat alternator a bude dyl trvat nez se dobije, staci ta 55, je levnejsi, lehci a staci ;)

Souhlas:super Mám 54Ah a spokojenost. Jediný, co mi vadilo, že je mrňavá, ale trošku jsem jí v \"šuplíku\" vypolstroval a má se tam jak v bavlnce :D

Guest servisman
Odesláno

já co jsem koukal podle ser.boxu mám napsáno AKU- L1 250 byla tam nějaká 55 ale nebyla origo mám tam 74 sehnal jsem ji tenkrát za dobrý peníz,jinak by stačila 55 či 60 vpohodě

Odesláno

Taky mám 62Ah bosch silver, je tam třetim rokem a dobrý. Větší kapacita rozhodně nemůže škodit, dobíjí se totiž jen to co si z beaterie vezmeš. Časem se větší nádrž baterky může hodit, kapacita provozem klesá. Jo a auto bylo sedmiletý z německa po první majitelce, baterie byla původní L2.

[upravil dne 19.12.08 jp]

Odesláno

Už som raz niekomu písal že hlavne zaleži kde auto parkuje ako je prevadzkovane ak bude parkovať v garáži stači 55Ah,ale ak bývaš niekde v Poprade,kde býva aj -25°C tak isto neuškodi ani 74Ah,na kratke vzdialenosti po meste je vhodnejšia 55 skor sa dobije,ak robíš pravidelne dlhe trasy,prípadne budeš montovať výkonnu aparaturu tak baterka s väčšou kapacitou neuškodí

Odesláno
Původně zaslal: MrVain

Už som raz niekomu písal že hlavne zaleži kde auto parkuje ako je prevadzkovane ak bude parkovať v garáži stači 55Ah,ale ak bývaš niekde v Poprade,kde býva aj -25°C tak isto neuškodi ani 74Ah,na kratke vzdialenosti po meste je vhodnejšia 55 skor sa dobije,ak robíš pravidelne dlhe trasy,prípadne budeš montovať výkonnu aparaturu tak baterka s väčšou kapacitou neuškodí

Přesně tak :potlesk:potlesk:potlesk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...