Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

díky za rady tak to jste me velice potěšily hned někam zajedu jen aby to šlo povolit :super Už aby to bylo:roker

ještě ktomu spínači na té brzdě . je ten sam co tam je nebo jinej abych tam nekoupil jinej :myslim a kčemu je tam ten spínač na spojce?

Odesláno
Původně zaslal: Jarek406

díky za rady tak to jste me velice potěšily hned někam zajedu jen aby to šlo povolit :super Už aby to bylo:roker

ještě ktomu spínači na té brzdě . je ten sam co tam je nebo jinej abych tam nekoupil jinej :myslim a kčemu je tam ten spínač na spojce?

Myslím, že na brzdě jeden spíná a druhý rozpíná (Xantik to řeší v tom druhém vlákně na Citroenu a má to tak a protože budeme mít stejné zapojení tak to bude i náš případ). Splést to ale nemůžeš, protože každý má jiný konektor. Mrkni na konektor a podle toho jej kup (podle mne je stejný jako na spojce). Budeš mít nejspíš stejně červený konektor jako já kam pasuje spínač brzdového světla z AutoKelly EPS 1.810.187 - orig. číslo Peugeot 453427 (pokud je konektor hnědý tak tam pasuje orig. číslo Peugeot 6552W5).

Spínač je i na spojce, aby se při zmáčknutí brzdy nebo spojky tempomat vypnul.

V řídící jednotce Ti to povolit půjde.:papa

[upravil dne 2/4/09 Leo]

Odesláno

tak povolit v jednotce to jedu ted v tydnu ;) ale nevite kde bych sehnal tu páčku k tempomatu ? ( placatou ) v autokely maji jenom do starejch modelu ty placaty sem tam nenasel :( poradí nkdo kde jinde levněji než v peugeotu?

• O 2 týdny později...
Odesláno

zdravim všechny tak už to mám vše v kupě a tempomat běží dík všem za rady a pomoc při sprovoznění :roker

:potlesk tak to ej spica :) ...umna je problem ze tempomat funguje ale nemozem uz zohnat tu staru packu tempomatu ako naschval ju nikde uz nemaju :( tak hladam po vrakoviskach a rozpredajoch buranych :)

Odesláno

:potlesk tak to ej spica :) ...umna je problem ze tempomat funguje ale nemozem uz zohnat tu staru packu tempomatu ako naschval ju nikde uz nemaju :( tak hladam po vrakoviskach a rozpredajoch buranych :)

ahoj na webu sem ji viděl tady http://www.auto-pilot.cz/1088/151323/Catalog.aspx?product=103910

pokud je to ono :myslim to si budeš muset ověřit

jinak přeju hodně štěstí při sprovoznění je to fakt pohodlí při jízdě na delsí vzdálenost :roker

Odesláno

ahoj na webu sem ji viděl tady http://www.auto-pilot.cz/1088/151323/Catalog.aspx?product=103910

pokud je to ono :myslim to si budeš muset ověřit

jinak přeju hodně štěstí při sprovoznění je to fakt pohodlí při jízdě na delsí vzdálenost :roker

;) Diki tak packu ani tam nemaju , uz som sa s tym zmieril ze v ziadnom obchode ju nemaju. Nejak ju uz ziskam ;) a potom tu hodim foto :papa

• O 11 měsíců později...
Odesláno

Zdar chlapi. Neviete mi niekto poslat schému zapojenia tempomatu na 406 2.0 HDI /80kw/ bez FAP, nový model, r.v. 11/2001.

Ide mi hlavne o zapojenie spinacov na pedaloch a ich prepojenie s BSI. Hladal som na fore , no našiel som len schému na starý model.

V service boxe sú síce schémy ale len pre tých čo to majú predplatené. Nemáte niekto možnosť mi to zaslať, bol by som veľmi vďačný.

Odesláno

nevymaze ulozenou rychlost, pouze docasne vyradi tempomat z cinnosti ( typicky jedu na tempomat, vidim kolonu nebo dojizdim k semaforu, brnknu packou k sobe a tempomat prestane udrzovat rychlost, pokud se kolona rozjede nebo skoci zelena a ja nemam rychlost pod nejakych 36km/h od ktere tempomat funguje, tak staci brnknout packou nahoru nebo dolu a tempomat rozjede sam auto na predchozi rychlost a pokracuje v udrzovani. Starou ulozenou rychlost si pamatuje bud do uplneho vypnuti vypinacim tlacitkem na palubce nebo do chcipnuti motoru nebo ulozenim jine rychlosti podrzenim packy nahoru (rychleji) nebo dolu (pomaleji) na aspon 3s

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Takže hlási sa Vám další hrdý majiteľ dorábaného tempomatu.

Tak ste ma na fóre navnadili, že mi to trvalo len rok kým som sa poriadne rozhýbal:D

Ale vážne. Môj prípad bol nasledovný.

Mám 406 po facelifte, r.v. 2002, páčky mám placaté, teda MUX (multiplex) páčky. Zistil som, že mi chýba jeden z dvoch spínačov na brzde a aj káblovanie z motorového prietoru pre tento spínač.

Ako prvé som zháňal páčku na vrakoviskách, čo bol dosť problém. Väčšinou to rozbité 406 nemajú, alebo to samostatne nechcú predať.

Raz sa mi však náhodou poštastilo a to keď som si zháňal nový nárazník na moju 406 potom čo mi ho jeden aktívny zajac prerazil. Len tak som sa spýtal, či nemajú aj tú MUX páčku tempomatu a on mi ju doniesol. Stála 20,- €.

To ma naštartovalo a začal som zháňať elektrikára, poštastilo sa mi nájsť jedného, čo robí v NZ v Peugeote.

Dotiahol mi kábel od motorvého priestoru k brzdovému spínaču, namontoval brzdový spínač a napojil páčku.

Potom ešte povolenie v BSI a bolo vymalované.

Tempomat funguje, akurát som zistil, že tá páčka asi nebude origo so 406 ale možno z 307, či 607, nakoľko obsahuje aj okrem tempomatu aj obmedzovač a ten aktivovať v BSI nešiel.

Takže koniec dobrý všetko dobré.

Ozaj a natiahnutie kábla, plus diagnostika = 17,- €.

Takže komplet náklady na dorobenie tempomatu boli 37,- €.

Som spokojný.

Pridám aj zopár fotiek.

• O 10 měsíců později...
Odesláno

Podarilo sa mi tiež dorobiť tempomat. Stačila pačka a poďho do peugeotu. Napichli na dia povolili v bsi, doviezli a povedali, že je nefunkčný. Tak som zaplatil 13eur , auto vzal , idem domov zapnem tempomat a ajhľa on funguje. V pežo mi tvrdili, že nevypisuje nejaké čiarky na displeji, ale to predsa robí až 307, či nie? Napíšte mi prosím, kto máte tempomat na 406-mux, či vám to vypisuje nejaké čiarky na dipleji po zapnutí tempomatu.:myslim

Odesláno

aj ja mam packu aj sa da povolit v bsi ale treba natiahnut kabel a neviem kadial to tahat a neviem ci si nato trufnem:aut nepospajate mi to niekto???samozrejme nie zadarmo,ak bude treba aj pomozem

[upravil dne 25/5/11 19:58 Martin 1981]

• O 3 týdny později...
Odesláno

dobry den, viem ze to uz bolo preberane na x-stranach, ale stale sa v tom nevyznam, mam peugeot 406 2,0 hdi 80 kw rok vyroby 1999, tesne pred faceliftom, mam 2 snimace na brzdovom pedaly, a jeden na spojkovom, vedla ovladania svetiel asi konektor(podla foto)na vypinac tempomatu, inak nic. Dá sa mi spojazdnit tempomat, a ak tak podla coho zistim, a co treba dorobit, resp kupit??dakujem(prikladam foto skatuliek pod skrinkou spolujazca, ak nahodou sa tam nachadza riadiaca jednotka na tempomat, a ak nie na co su vsetky?)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...