Ajdamek Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 Si dám k vánocům asi skibox na auto, už mě nebaví vozit mokrý lyže v autě. S jakou značkou popř. typem máte dobré zkušenosti? Předpokládám, že box z makra za 3t asi nebude to pravý ořechový. Chtěl bych pohodlný uchycení, uzamykatelnej, pevnost (aby mi to při 180 neulítlo , pěknej design se hodí a cena samozřejmě co nejmenší. Citovat
maturantka Odesláno 6. prosinec 2008 Odesláno 6. prosinec 2008 Měli jsme půjčenej Newmann whale, ten spíš asi patří k levnějším. Ve 180 neuletěl , ale víc moc nepovím, měli jsme ho týden. [upravil dne 6.12.2008 maturantka] Citovat
Ajdamek Odesláno 6. prosinec 2008 Autor Odesláno 6. prosinec 2008 Tak zatim hlavní adept, dostal mě design, tohle bude 407-mě slušet http://www.hobbycar.cz/engine.php?idin=(id=5150)&viewd=1〈=cz&x[0]=17 Citovat
Ajdamek Odesláno 7. prosinec 2008 Autor Odesláno 7. prosinec 2008 To už tu nikdo jinej nejezdí s rakví jo? Citovat
P607Olda Odesláno 7. prosinec 2008 Odesláno 7. prosinec 2008 Jezdím na hory s rakví už roky. Podle mne stačí nejlevnější. Hlavně aby byla co nejobjemnější, dlouhá, široká a hlavně vysoká (bystrozraká nemusí být). Pojme kromě lyží i lyž. boty, spoustu jídla (v chladu) a spoustu lyžařského oblečení. S rakví jezdím max. 125 km/h. Je to lepší hlavně z hlediska únavy řidiče. Plně zatížené auto s těžištěm vysoko jede úplně jinak než prázdné. [upravil dne 7.12.2008 P607Olda] Citovat
P607Olda Odesláno 7. prosinec 2008 Odesláno 7. prosinec 2008 PS: počítej s tím, že ji občas taky někomu půjčíš - nelze odmítnout. Takže, jak píšu, já bych bral levnou. Citovat
oddie Odesláno 7. prosinec 2008 Odesláno 7. prosinec 2008 Já mám box koupený na Aukru (resp. vydražený) za cca 1400,- Byl nový, nejetý, ten prodejce tam má každou chvíli nějaký. Jsou to ty nejlevnější šlupky, ale i ten v pohodě stačí. edit: přesně tohle: http://www.aukro.cz/item498545116_stresni_box_rakev_na_auto_280litru_rd96.html můžete rovnou dražit [upravil dne 12/7/08 oddie] Citovat
Ajdamek Odesláno 7. prosinec 2008 Autor Odesláno 7. prosinec 2008 Na aukru je toho dost a za pěkný ceny, to je dobrý. Jen ještě koupit střešní nosič. Citovat
mio Odesláno 7. prosinec 2008 Odesláno 7. prosinec 2008 Taky použivam box hlavně na hory. Jetbag apollo 500 ( starší model -thule) 310 l . Je tichý. ve 190 neulítl , tak okolo 160 trošku hučí, spotřeba je vyšší asi o cca 0,5 l,bezproblémové zamykání.Dnes bych koupil větší , vejdou se dva snb ,jedny lyže, dva páry snb bot, jedny lyž. boty a menší boby , ale značku bych asi neměnil. Citovat
OK406 Odesláno 12. prosinec 2008 Odesláno 12. prosinec 2008 Původně zaslal: oddie Já mám box koupený na Aukru (resp. vydražený) za cca 1400,- Byl nový, nejetý, ten prodejce tam má každou chvíli nějaký. Jsou to ty nejlevnější šlupky, ale i ten v pohodě stačí. edit: přesně tohle: http://www.aukro.cz/item498545116_stresni_box_rakev_na_auto_280litru_rd96.html můžete rovnou dražit [upravil dne 12/7/08 oddie] To je pravda, že tam má na Aukru dost střešních boxů, ale většinou jsou poškozené. Což je škoda. A co tento střešní nosič: http://www.aukro.cz/item505553472_novy_nepouzity_stresni_box_hakr_relax_300.html Střešní box je na 307 HB a délka lyží (běžky 210cm). Citovat
Kvasky Odesláno 12. prosinec 2008 Odesláno 12. prosinec 2008 Mám Thule Pacific označení myslím 500. Super box. Značku bych neměnil. Vešly se mi tam 4 snbdy. Super, nehučí. Stál mě neco málo přes 6tis. Loni kupovanej v tuhle dobu. Citovat
oddie Odesláno 12. prosinec 2008 Odesláno 12. prosinec 2008 Ten, co jsem kupoval jako poškozený, má pouze vytrženou jednu packu ramene omezujícího otevření. S tím, že stačí dát místo toho nýtu šroub s maticí a dvěmi podložkami a je opraveno. Ale stejně je lepší dát tam místo toho textilní pásky. Jinak já to používám na windsurfové plachty, abych je necpal mokré dovnitř do auta. Proto mám tenhle úzký dlouhý, vedle něj se mi ještě vejde prkno... Původně jsem chtěl koupit přímo surfbox, co jsem u někoho viděl, dost mě nadchnul - ale po zjištění, že stojí od 15 tis výše mě nadšení zase opustilo Citovat
Medvěd Odesláno 13. prosinec 2008 Odesláno 13. prosinec 2008 Nejraději mám auto, do kterého dám maximum bagáže dovnitř - proto 406 kombi, ale ještě spokojenější jsem byl s VW Transporter (ale s ním nechtěla jezdit Helča. Ona necxhce ani se 406kou, ale to už je jiná písnička ....). Střešní box bych tedy využil maximálně tak 1 - 2x ročně, a v tom případě bych si raději půjčil (třeba zde http://www.autoboxy.ic.cz/), nemusel bych pak řešit, kam (nemaje garáž) box po většinu roku uskladnit. V té půjčovně funguje i bazar, třeba by sis tam i vybral. Citovat
OK406 Odesláno 13. prosinec 2008 Odesláno 13. prosinec 2008 Střešní box lze využít i v létě na batožinu a další věci (délka). V zimě se tam dají nejen lyže ale i lyžáky popřípadě mokré věci. Takže půjčovat ne. Ale nějaký rozumní použití za rozumní peníz ANO !!! Citovat
Medvěd Odesláno 13. prosinec 2008 Odesláno 13. prosinec 2008 Původně zaslal: OK406 Střešní box lze využít i v létě na batožinu a další věci (délka). V zimě se tam dají nejen lyže ale i lyžáky popřípadě mokré věci. Takže půjčovat ne. Ale nějaký rozumní použití za rozumní peníz ANO !!! O.K.čko - ač nerad, tak s Tebou musím polemizovat: a) na rozdíl od Tebe nemám garáž, takže box nemám kde mít b) nelyžuju, takže dlouhá prkýnka vozit nemusím c) proto, abych nemusel v létě vozit bagáž na střeše, mám kombíka Takže pokud bych box opravdu nutně potřeboval, bude to maximálně 1 - 2x ročně a pak si ho klidně půjčím (mít v bytě další krám, který dlouhodobě nepotřebuju, je podle mě blbost). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.