Přejít na obsah

mio

Uživatel
  • Počet příspěvků

    176
  • Registrace

Vše od uživatele mio

  1. mio

    vstřikovací čerpadlo Lucas

    Zdravím, mám stejný problém. Čerpadlo zatím na stole. Neví někdo? Díky Upraveno. Odpovím si sám. V pouzdře středové hřídele, je po vysunutí vidět miniaturní ryska. Ta značí polohu "kolíčku".
  2. mio

    Nejde vyřadit

    Bohužel k rozebrání jsem se ještě nedostal , nemoc mě to nedovolila.Ale mám další poznatek nebo lépe nedostatek.Kdykoliv zaparkuji auto z mírného kopce a zařadim rychlost , tak že auto je zabržděné kvaltem .Pak už rychlost nejde vysunout (řadička opět zatuhne),ani silou , musím sešlápnout spojku a nastartovat , pak jde rychlost lehce vysunout.Prostě bez nastartování nejde vyřadit , ani když popojedu bez nastartovaného motoru ,ani když sešlápnu spojku. Další věc je že mě při studeném motoru začal vycházet pískavý zvuk s převodovky.Není to nic strašného , skoro to není slyšet.Vychází to s levého podběhu, skoro bych se vsadil že to je s toho \"plechového\" víka.Při vyšlápnutí spojky zvuk zmizí , během cca 1 min je ticho, pak už se zvuk neozve.Zní to jako pískání řemenu a jakoby se něco třelo o plech.Tuším že budu muset stoprocentně rozhodit převodovku a určitě vyměnit nějaké ložisko na hřídeli.Jen ještě malý dotaz : netuší někdo jaké jsou matice na hřídelích (pod levým plechem).Vím že u starších převodovek tam byla dvanáctihranná .Díky za každou radu......
  3. mio

    Nejde vyřadit

    Oleje bylo dost i před výměnou spojky.Dával jsem i nová gufera na poloosy, olej před tím nikde netekl.Nový olej je total ,ale před výměnou tam byl jiný mám pocit že asi elf 75W-80 ,ale nejsem si jistý, už je to dlouho.Najel jsem na něj 60 000 km.Problém nastal až po výměně spojky a výměně oleje zhruba po naj. 10 000 km.Ale zpětně si vzpomínám že problém nastal opravdu až když šli teploty k 5 °C .Možná zůstaly zbytky původního oleje a s totalem to dělá bordel :myslim.a lepí se synchrony ......nevím. [upravil dne 12.1.2012 19:40 od mio]
  4. mio

    Nejde vyřadit

    jj,oleje je ke kontrolnímu šroubu.
  5. mio

    Nejde vyřadit

    Ještě doplním,spojkou to určitě není.Ze zaseknutou rychlostí jde s vyšlápnutou spojkou zastavit , takže spojka normálně vystavuje.
  6. Zdravím, mám problém s vyřazováním.Sice se nejedná o peugeot ale o xsaru TD . Občas se stává hlavně při brzdění motorem že jde velmi ztuha vyřadit.Děje se opravdu jen při bzdění motorem a pak když chcete podřadit na nižší stupeň(problém je se dvojkou trojkou čtyřkou), nebo vyřadit a zastavit , řadička je jako zaseknutá, nejde s ní hnout .Když použiji větší sílu tak rychlost vyskočí a vše zase funguje normálně a bez problémů.Řazení funguje absolutně bez problémů a řadit popř. vyřazovat jde velmi lehce .Všechna táhla a kloubky i kulisa zkontrolovány a promazány,vyměněn silentblok motoru (horní byl natržený).Před 10 000 km (v létě) komplet nová spojka Sachs.Olej v převodvce vyměněný.Mám podezření na ložiska nebo vildličky v převodech, ale než se do toho pustím zeptám se jestli někdo z vás něco podobného neřešil.Díky za každou radu.....
  7. Asi máš vyhřáté bubny (kopou) . Pokud to shodíš a nic zvláštního neuvidíš pomůže ti jen výměna bubnů .Soustruh nepomůže.
  8. mio

    Sedačky do 306

    Pasují sedačky ze xsary , určitě jsou větší a zadní mají standardně opěrky hlavy (mě bohužel na 306 chyběly).Jen zadní sedáky se musí upravit , xsara má bohužel o dost delší na délku a musí se zkrátit .
  9. mio

    Motory v Partnerech

    Jezdim s firemním 1.9 D v Berlingu (r.v. 2000, naj.360 000).Nic se nekazí stále jezdí ,jízda s naloženým je laxní ale do města nevidím problém , dálnice peklo.Spotřeba je okolo 8-9 ltr.Občas jedu s Berlingem 2.0 HDI (r.v. 04 naj 220 000 km) samozřejmě nelze srovnávat , jízda úplně o něčem jiném spotřeba o 1-2 ltr menší , tišší motor.Elektronika se nesere , jen prasklá hlava v 60 000 km a před rokem KO převodovka 5 rychlost, ale dojeli !(dálnice 400 km na 4 st.).Kdybych si měl vybírat šel bych určitě do HDI.
  10. mio

    Plechace R14 ET18

    Na saxu VTR a VTS byly 14 plecháče s ET 18 , takže možná i \"lepší\" 106ky by je mohly mít taky ?
  11. mio

    žere olej

    Jde to udělat i jinak. Stačí mít kompresor a starou zap. svíčku , na starou vykuchlou svíčku navaříš trubičku napojíš hadici od kopresoru , pustíš tlak do válce (ventily zůstanou na hoře) odšroubuješ \"koníky\" , vymonujš půlměsíčky ,mističku ,pružinku, vytahneš staré gufero nasadíš nové a zpětná montáž.Jen k tomu potřebuješ \"páku \" na sejmutí pružinek , ale jde vyrobit i doma.Nijak náročná práce to neni dělal jsem to několikrát u motorů TU kde nemusí vačka (rozvody) dolů , nic na tom neni pokud jste trochu zruční.Cena jen za gufera asi 250 kč.Nesmí být natažené šrouby !! [upravil dne 20.8.2009 mio]
  12. mio

    chování motoru TD, r.v. 98

    Nedávno jsem měnil silentblok motoru na pravé straně u xsara 1,9 TD(horní u rozvodů). Je pravda že motor vibroval hlavně na volnoběh a při jízdě byly slyšet rány jako od poloosy. Silentblok byl úplně rozpadlý a kovoé části uvnitř mlátily o sebe.Po výměně to bylo jak v jiném voze .
  13. mio

    spotřeba+ klima

    Motor 1.9 TD ,se zapnutou klimou mam spotřebu vyšší o 0.5 ltr/100 km.Vyzkoušeno několikrát na dálnici (Chorvatsko), od plné nádrže do plné . [upravil dne 3.8.2009 mio]
  14. mio

    Převodovka P205

    Ze 405 tam asi nedáš velikost hnacích hřídelů asi nebude sedět a typ bude určitě jiný.Ale zatím vyzkoušej dvakrát sešlápnout spojku při řazení na vyšší a při podřazení dvakrát a meziplyn. [upravil dne 27.7.2009 mio]
  15. mio

    pískání turba

    Taky jsem měl ruplý výfuk před katem a turbo bylo opravdu slyšet víc. Dokonce po jízdě když jsem zastavila nechal klapat na volnoběh turbo \"dohoukávalo\" asi půl minuty než úplně ztichlo.Myslel jsem si že je po něm , byl prasklý výfuk ,před katem přímo ve sváru kde začíná kat a končí roura ,spodní část.Při akceleraci se prasklina otvírala a \"pískání\" bylo slyšet víc.
  16. mio

    derava rurka na klime

    Taky jsem tam měl malou dirku , přesně v místě jak popisuje whizz80 . Měl jsem v garáži záplaty na opravu duší , tak jsem ji použil , vyřízl přesně na šířku sk pásky a stáhl.Dělal jsem to s tím že ji za rok vyhodím a vyměním za novou , stalo se mě to taky po znovunatlakování klimy.A už to drží neuvěřitelné 3 roky:o.
  17. mio

    306-1.4 i zhasíná motor

    Vyměněn snímač tlaku sacího potrubí ( 1800 kč) , zatím klid.Takže závada zřejmě vyřešena.
  18. mio

    Existuje 306 klub?

    Ale je http://www.peugeot306.tym.cz/forum/viewtopic.php?id=128 , o tomhle odkazu se někdo tady na foru už zmínil.
  19. mio

    Rezavění auta

    Taky jsem se ho rozhodl koupit a namontovat po přečtení viz. výše .Montovali jsme ho na 1,9 d, 94 a 1,4 i , 2000 a bez problémů.
  20. mio

    306-1.4 i zhasíná motor

    Vyměněna lambda, zapalovací cívka --nic. Nikoho nic nenapadá???
  21. mio

    brzdy 306, stabilizátor???

    Mam pocit že DOT 5 dát nemůžeš ,na DOT 5 se použivají jiné těs. materiály.Pancer hadice , mam zkušenost pouze z moto- citlivější , kratší chod .
  22. Jedná se o to , že při teplém motoru z ničehonic zhasne ( za jízdy, na volnoběh,při rozjezdu) , nastartuji chytne a zase jako by se nic nedělo jede a pak znovu. Motor neškube , nesvítí žádná kontrolka před zhasnutím motoru prostě nic.Zhasne pouze když je motor teplý nebo když je teplé počasí , nikdy nezhasne když je studený.Někdy to trvá i delší dobu než opět chytne (cca 10 sec) , ale chytne a zas běží jak švýcary.Zkoušel jsem pal. čerpadlo zdálo se mě že vynechává ale běží pořád do doby úplného zhasnutí motoru.Pal. filtr je nový. Ještě mě napadla zapalovací cívka ,nebo imo, má to tu klávesnici, ale nevim nemam s tím zkušenost.Díky za jakýkoliv nápad..
  23. mio

    chybne vstreky?

    Obyč. TD ,nevim nevim tam je na motoru elektronický snad jen startér a otevirací ventil na mech. čerpadle (přehánim) ale jestli to opravdu jde ???
  24. mio

    pluje : plava

    Jak píše pastorek nejpravděpodobněji uložení ramen přední nápravy,většinou zadní uložení.
  25. mio

    chybne vstreky?

    A co mu bude autoeletrikář dělat se vstřikami na TD ??Radši nějakýho dobrýho čerpadláře ,ten si poradí.
×
×
  • Vytvořit...