Medvěd Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 Původně zaslal: Driver No a to je právě ono, každej si říká \"když jsem čekal tak si počkej taky\" a díky tomu je tam kolona a provoz stojí. Přitom kdyby se jelo obouma pruhama tak asi budu čekat stejně dloho, ale nebude zasekanej i ten kruhák a nebudou muset kvůli tomu čekat auta ze tří směrů. Pod tohle se podepíšu - kdyby se všichni chovali jak popisujete, tak by se např. kvůli letenské křižovatce stálo v jednom pruhu už od Bílé Hory (cca 10 km) - a levý by byl prázdný. Taky jezdím ve \"volnějších\" pruzích a pak pouze využiju pravidlo zipu, které mi dovoluje jet v odbočovacím pruhu až k plné čáře, tam už se MUSÍM zařadit správně - čehož využívám nejen v Praze, ale všude. Nad tímto jednáním se většinou rozčilují řidiči z menších měst, kteří nechápou co to je jezdit v hustém provozu Citovat
Pe.Tr Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 Původně zaslal: buml proste byl akorat polda nasr@nej ze to neudelal taky, ja bych ho tam ukamenoval, protoze v miste kde se levy ac nevyznaceny pruh meni v odbocovaci plati pravidlo zipu. Jenze tohle si nase ridicska verejnost nehodla pripustit. To je přesny , a hlavně donedávna tam nebyl odbočoivaci pruh ale levy klasicky koncil do praveho , ted tam udelali lidla a ani¨se neobtezovali o zmene informovat znackami , kazdopadne zipak to jisti a ten kdo ho nezna a ceka , to je jeho minus , v autoškole byl.včetně poldu. Citovat
buml Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 no Medo nejenom ridici z mensich mest, ono i spousta prazaku je zrala v tomto smeru na presdrzku Citovat
Medvěd Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 Bumle - psal jsem VĚTŠINOU. Vím, že i spousta pražáků tohle jednoduché pravidlo nezvládá - bohužel se zhusta jedná i o profesionální řidiče a dokonce i Tvoje žluté kolegy, u kterých to člověk prostě nechápe. Nicméně zatímco v Praze se nějaká ta skulinka vždycky najde, chtít využít zip v menších městech (Brno) je občas fakt o hubu. Citovat
Aluška Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 Původně zaslal: Medvěd Původně zaslal: Driver No a to je právě ono, každej si říká \"když jsem čekal tak si počkej taky\" a díky tomu je tam kolona a provoz stojí. Přitom kdyby se jelo obouma pruhama tak asi budu čekat stejně dloho, ale nebude zasekanej i ten kruhák a nebudou muset kvůli tomu čekat auta ze tří směrů. Pod tohle se podepíšu - kdyby se všichni chovali jak popisujete, tak by se např. kvůli letenské křižovatce stálo v jednom pruhu už od Bílé Hory (cca 10 km) - a levý by byl prázdný. Taky jezdím ve \"volnějších\" pruzích a pak pouze využiju pravidlo zipu, které mi dovoluje jet v odbočovacím pruhu až k plné čáře, tam už se MUSÍM zařadit správně - čehož využívám nejen v Praze, ale všude. Nad tímto jednáním se většinou rozčilují řidiči z menších měst, kteří nechápou co to je jezdit v hustém provozu Nedávno jsem se taky potřebovala dostat z průjezdného pruhu do zacpaného, nikdo mě tam samozřejmě nechtěl pustil, nakonec to skončilo bouračkou a podle policie jsem porušila předpisy já, takže jsem skončila s rozbitým autem a pokutou. Takže podle policie se není možné zařadit do jízního pruhu, který je prostě ucpanej, takže když vidíte z dálky stojící kolonu, tak se do ní zařaďte a pěkně čekejte, logika, že?? , pravidlo zipu prej v tomhle případě neplatí. Citovat
buml Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 ano, prehledl sem, omlouvam se a uz mlcim:mad: Citovat
Medvěd Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 Původně zaslal: Aluška Takže podle policie se není možné zařadit do jízního pruhu, který je prostě ucpanej, takže když vidíte z dálky stojící kolonu, tak se do ní zařaďte a pěkně čekejte, logika, že?? , pravidlo zipu prej v tomhle případě neplatí. Tak tohle bych hnal až do správního řízení a chtěl bych znát konkrétní paragraf, kde se to píše - podle mě jsi udělala chybu, žes pokutu platila, ten poblicajt prostě NEMĚL pravdu. Citovat
Aluška Odesláno 29. listopad 2008 Odesláno 29. listopad 2008 Původně zaslal: Medvěd Původně zaslal: Aluška Takže podle policie se není možné zařadit do jízního pruhu, který je prostě ucpanej, takže když vidíte z dálky stojící kolonu, tak se do ní zařaďte a pěkně čekejte, logika, že?? , pravidlo zipu prej v tomhle případě neplatí. Tak tohle bych hnal až do správního řízení a chtěl bych znát konkrétní paragraf, kde se to píše - podle mě jsi udělala chybu, žes pokutu platila, ten poblicajt prostě NEMĚL pravdu. Já si to taky myslím, že neměli pravdu. Ale policajti si asi řekli, blbá ženská v cizím městě a já neměla sílu se s něma hádat, teď se jen hrozím, až mi dojde nové povinné ručení, co tam bude za sumu . Citovat
MichalTalbot Odesláno 30. listopad 2008 Odesláno 30. listopad 2008 Původně zaslal: Medvěd Původně zaslal: Aluška Takže podle policie se není možné zařadit do jízního pruhu, který je prostě ucpanej, takže když vidíte z dálky stojící kolonu, tak se do ní zařaďte a pěkně čekejte, logika, že?? , pravidlo zipu prej v tomhle případě neplatí. Tak tohle bych hnal až do správního řízení a chtěl bych znát konkrétní paragraf, kde se to píše - podle mě jsi udělala chybu, žes pokutu platila, ten poblicajt prostě NEMĚL pravdu. Medvěde, není to pravda. Zip znamená to, že řidič z průběžného pruhu má povinnost před sebe pustit vždy jedno vozidlo z pruhu, který končí, ale rozhodně tě to neopravňuje si tuto přednost vynucovat až tak, že to skončí bouračkou, to je podle mého názoru naprostej nedostatek řidičský inteligence na obou stranách. Policajt rozhodl správně, nemluvě o tom, že řidič v průběžným pruhu může říct, že už jedno vozidlo pustil a tím svou povinnost splnil. Já osobně taky jezdím ve volnějších pruzích, ale ne až na konec, zařazuju se v moment, kdy se kolona dá do pohybu a tak všechno většinou proběhne plynule. Když pak vidím v zrcátku nějakýho nešťastníka, kterýho nikdo nechce pustit, rád mu udělám místo, už kvůli těm naschválníkům, kteří si to pletou s frontou na oběd na základní škole a just nechtějí předbíhálky pustit, nikdo nevíme proč dotyčnej spěchá, tak proč ho nepustit. A když je někdo prase a jede tak jen proto, že se o 5 minut dýl válel v pelechu, tak je to otázka jen jeho svědomí. Nejradši mám ty, co se lepí tomu před sebou na nárazník div se nenabourají, jen aby toho předbíhálka nepustili, to jsou chudáci bez nadhledu a špetky velkorysosti. [upravil dne 30/11/08 MichalTalbot] Citovat
Grave Odesláno 7. prosinec 2008 Odesláno 7. prosinec 2008 TO MICHALTALBOT> Zdravím Michale, asi jsme se tu ještě neviděli, ale to je jedno. To je všechno moc hezké, co říkáš, ale zajímal by mě též názor na jeden takový podobný úsek, kdy v podstatě jsou předbíháci zprava a dle mého názoru je to přinejmenším silně nevkusné a neslušné. Ul. Modřanská směrem od podolí na modřany a jedná se o odbočku vlevo na nájezd na Barranďák. Pravý pruh má být v zásadě průběžný, směřující směle do Modřan a levý ryze odbočovací, který dost často stojí a býva to fronta někdy i párset metrů. Co mě ale velice irituje je to, že frontu v levém odbočovacím lidé předjíždějí, jednou jakoby na modřany a těsně před koncem pravý jízdní pruh ucpávají a cpou se do levého, což je to, za co já považuju za -to- předbíhaní fronty a celkové zpomalování kolony. Jinde i pouštím, ale tady ne, ikdyby se stavěli na hlavu... Citovat
Edison Odesláno 7. prosinec 2008 Odesláno 7. prosinec 2008 Původně zaslal: Grave TO MICHALTALBOT> Zdravím Michale, asi jsme se tu ještě neviděli, ale to je jedno. To je všechno moc hezké, co říkáš, ale zajímal by mě též názor na jeden takový podobný úsek, kdy v podstatě jsou předbíháci zprava a dle mého názoru je to přinejmenším silně nevkusné a neslušné. Ul. Modřanská směrem od podolí na modřany a jedná se o odbočku vlevo na nájezd na Barranďák. Pravý pruh má být v zásadě průběžný, směřující směle do Modřan a levý ryze odbočovací, který dost často stojí a býva to fronta někdy i párset metrů. Co mě ale velice irituje je to, že frontu v levém odbočovacím lidé předjíždějí, jednou jakoby na modřany a těsně před koncem pravý jízdní pruh ucpávají a cpou se do levého, což je to, za co já považuju za -to- předbíhaní fronty a celkové zpomalování kolony. Jinde i pouštím, ale tady ne, ikdyby se stavěli na hlavu... Tam je to ještě složitější. Odbočovací na Barranďák jsou dva. Levý a střední. Střední vzniká poměrně krátce před tou křižovatkou a je vyhrazen pro BUS MHD. Tam se cpe většina těch předjížděčů z pravého pruhu, někdy až do levého. Jenže tam se nenacpou a křižovatku projížděj pruhem pro ty busy a nezřídka to pro ty busy i pěkně zacpávaj. To se pak nedivim busákům, že nadávaj a trouběj, když ten pruh má za účel zajistit jakž takž plynulost MHD. Já osobně, když tama jezdím, tak jedu až k odbočce na nádr., tam se otočím (objedu blok) a najíždím od Modřan. Tam to bejvá tak poloviční (ne vždy). Citovat
MichalTalbot Odesláno 7. prosinec 2008 Odesláno 7. prosinec 2008 Původně zaslal: Grave TO MICHALTALBOT> Zdravím Michale, asi jsme se tu ještě neviděli, ale to je jedno. To je všechno moc hezké, co říkáš, ale zajímal by mě též názor na jeden takový podobný úsek, kdy v podstatě jsou předbíháci zprava a dle mého názoru je to přinejmenším silně nevkusné a neslušné. Ul. Modřanská směrem od podolí na modřany a jedná se o odbočku vlevo na nájezd na Barranďák. Pravý pruh má být v zásadě průběžný, směřující směle do Modřan a levý ryze odbočovací, který dost často stojí a býva to fronta někdy i párset metrů. Co mě ale velice irituje je to, že frontu v levém odbočovacím lidé předjíždějí, jednou jakoby na modřany a těsně před koncem pravý jízdní pruh ucpávají a cpou se do levého, což je to, za co já považuju za -to- předbíhaní fronty a celkové zpomalování kolony. Jinde i pouštím, ale tady ne, ikdyby se stavěli na hlavu... Ahoj Grave, můj názor je takovej, že pokud se ty předbíhálci zařazují v momentě, kdy se kolona dává do pohybu, tak není problém je pouštět, ono to totiž může být složitější - ta kolona občas zasahuje až ke křižovatce (směrem k Podolí) a když se někomu nepodaří zařadit na konec (nebo nemůže aby nestál v křižovatce) tak pak už ho nikdo nechce pustit, takže aby neblokoval ten pravý pruh čekáním až se někdo smiluje, tak jede až do místa, kde se to rozšíří o ten středový pro busy. Takže pořád platí - chovat se rozumně a s nadhledem. Já osobně se takovým místům vyhýbám, radši jedu přes Palackého most, nebo po Jižní spojce. Ona sice vypadá ucpaně, ale pokud tam není crash, tak to pomalu ale jistě jede. Citovat
*jose_106* Odesláno 7. prosinec 2008 Odesláno 7. prosinec 2008 Grave,jsem jeden z těch,co ti to tam narvou z pravého před mostem.To co ty nevidíš je kolona z Novodvorské,stojící přes celý dolní Braník až na Přistaviště,navíc posílená tupci,kteří sjedou před mostem ze spojky a cpou se na něj zpátky přes Braník.Navíc kolona v levém stojí přes čáry v křižovatce Přistaviště,takže tam najíždím na levé dveře bezohledných řídičů od Podolí.I bus mhd tam... Pokrač... Citovat
*jose_106* Odesláno 7. prosinec 2008 Odesláno 7. prosinec 2008 ...musí najet přes pravý odbočovací pruh. Bydlím tam dole v Braníku a dost často je med se vůbec od domu dostat na nábřeží. Jedna zastávka busu tam občas trvá půl hodiny. Cca 300 metrů... Takže se tak musím chovat, abych pustil alespoň někoho od Braníka. Kdybych tam čekal na levý pruh, nevyjede nikdo další. Nic proti nikomu, kapacita prostě nestačí, už aby byl alespoň ten pokus o jižní obchvat. [upravil dne 7/12/08 *jose_106*] Citovat
*jose_106* Odesláno 7. prosinec 2008 Odesláno 7. prosinec 2008 Samozřejmě pokud to jde, řadím se do levého co nejdřív, když to nejde vůbec, třeba, když mám za sebou ten bus (osobáky se tři vedle sebe vejdou) tak dělám totéž, co psal Edison. Bus v žádném případě neblokuju, zvlášt když to jsou linky, se kterými jezdím a vím co si tam autobusáci užívají. Dle jízdního řádu to je z Přístaviště na Smíchov 6 minut, ve špičkách i hodinu... [upravil dne 7/12/08 *jose_106*] Citovat
Grave Odesláno 8. prosinec 2008 Odesláno 8. prosinec 2008 Je to zřejmě o tom, jak ty říkáš, co já nevidím, jsem bohužel čas od času jeden z těch blbců, co sjede z JS nahoru na Pankrác a pak Jeremenkovou dolu, pak šup po Modřanský a šup vlevo na Barranďák. Ale jenom v případě, kdy je JS totálně K.O. Závěrem bych to klasifikoval asi tak, že je tu poddimenzovaná infrastruktura silnic, že to zřejmě hold asi jinak nejde a myslím, že i hodně vyřeší pražský obchvat D1<->D5, který JS hodně ulehčí a myslím, že pak to bude o něčem jiném. A nechtěl jsem ani urazit žádný slušný řidiče, jen mám občas cuky, když vidim, jak si pan podnikatel suverénně a bezohledně prostě jede svým stylem a všichni se ze mě poserte...to mi vadí. Citovat
*jose_106* Odesláno 8. prosinec 2008 Odesláno 8. prosinec 2008 Grave:jasně ;-) zcela beru,když se na Spojce cokoli přihodí.Jsou ale mraky těch,co přes Braník \"zkracují\" nájezd na most denně.Co udělá,když se takto tři pruhy spojky sestěhují do jednoho přes Přístaviště je nabíledni.Ono to totiž dříve šlo,sjezd Pankrác,Branická,Modřanská a šup na most.Letos je už ale kvůli tomu Braník plný jednosměrek,Branická a Ke Krči stojí,pak i Přístaviště a celé nábřeží. Citovat
*jose_106* Odesláno 8. prosinec 2008 Odesláno 8. prosinec 2008 PS: ohledně vybraných týpků ti naprosto rozumím.Když tam někdo přilítne na konec pruhu pro bus a ještě se ti dívá do auta stylem \"teď uvidíš hošánku\",tak to řeším pravým blinkrem a hned za křižovatkou na začátku nájezdu na most šup před něj do pravého pruhu. Obvykle tím vyvolám nelibost dotyčného typizovaně v černém suv,stálo mě to už výměnu klaksonu,ale...tento \"bus\" typ tam často sbírají cajti. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.