razor Odesláno 19. listopad 2008 Odesláno 19. listopad 2008 Ahoj..Koupil jsem si subwofer se zesilovačem ( http://www.pixmania.cz/cz/cz/1543923/art/fusion/sada-zesilovae-skoio-se-s.html ) + Zadní repro JBL ( http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/jbl-gto937 ) Mám stále ještě sériové autorádio,a tak jsem vstup do zesilovače napojil na zadní reproduktor..... Haraje to v rámci možností výborně-někdy je vše o.k. a hraje to tak jak má,ale stává se že když nastartuju přestanou hrát zadní repráky(i woofer)..Občas to po chvilce samo začne hrát,někdy vůbec.....když vypnu a zapnu zesilovač tak to nepomůže ale když vypojím vstup do zesilovače tak začnou hrát zadní repráky a když ho znovu zapojím začne hrát i woofer....Pak už je vše v pořádku.i když motor vypnu,tak se nic nestane a všechno hraje,ale pokud zase nastartuju,tak se zadní repráky zase vypnou..... V nejbližší době budu kupovat nový rádio,takže pokud je možný že je to rádiem,nebodu to řešit,ale pokud je chyba jinde,tak by mě zajímalo kde...(kabely jsou všechny zapojeny dobře-skrat tam taky nikde není-jedině mě napadá že by byly slabý kabely co vedou do zadních repráků...) Děkuju moc všem za odpovědi (Přidávám i velmy ametérský a na rychlo vytvořený schéma...Ale pro představu zapojení to snad stačí...) [upravil dne 19.11.2008 razor] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 19. listopad 2008 Odesláno 19. listopad 2008 Odkud a jakym kabelem je napájený ten zesilovač??? Citovat
razor Odesláno 19. listopad 2008 Autor Odesláno 19. listopad 2008 Původně zaslal: Radek Hurvajz Odkud a jakym kabelem je napájený ten zesilovač??? Napájení zesilovače je stejnej kabel co plus baterky,akorát ho mám zvlášť na vypínač,a tím ho buď zapínám nebo vypínám....... [upravil dne 19.11.2008 razor] Citovat
MrVain Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Skus zmerať napätie pri štartovaní, neklesne pod 10V?? [upravil dne 20/11/08 MrVain] Citovat
P607Olda Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Zesilovač má jednu ze vstupních svorek zemněnou, ale rádio má obě výstupní svorky živé, takže když jednu výstupní svorku rádia uzemníš přes vstup zesilovače, tak rádio přestane hrát. Citovat
MrVain Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Původně zaslal: P607Olda Zesilovač má jednu ze vstupních svorek zemněnou, ale rádio má obě výstupní svorky živé, takže když jednu výstupní svorku rádia uzemníš přes vstup zesilovače, tak rádio přestane hrát. tak tu je pes zakopany ja som myslel že zosilovač ma aj High Level Input ,ty si to pripojil do Input cize este k tomu potrebuješ redukciu z vysokourovnovych vystupov na nizkourovnove http://www.autoomega.sk/index.php?id_sek=700&id_tovar=9092&uroven=4&zaradenie=700&ukaz=detail&hlzaradenie=9 Citovat
razor Odesláno 20. listopad 2008 Autor Odesláno 20. listopad 2008 Aha...tak to by mohlo být ono.. =) Jen se zeptám-pokud si koupím nové rádio které má přímo buzený woofer,a zapojím to na něj,tak by měl být problém vyřešen je to tak?Rádio kupovat budu určitě,tak pokud se to tím vyřeší,tak redukci nepotřebuju..ale děkuji moc za radu !!! Citovat
MrVain Odesláno 21. listopad 2008 Odesláno 21. listopad 2008 Původně zaslal: razor Aha...tak to by mohlo být ono.. =) Jen se zeptám-pokud si koupím nové rádio které má přímo buzený woofer,a zapojím to na něj,tak by měl být problém vyřešen je to tak?Rádio kupovat budu určitě,tak pokud se to tím vyřeší,tak redukci nepotřebuju..ale děkuji moc za radu !!! ano je to tak:super Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 21. listopad 2008 Odesláno 21. listopad 2008 Původně zaslal: MrVain Původně zaslal: razor Aha...tak to by mohlo být ono.. =) Jen se zeptám-pokud si koupím nové rádio které má přímo buzený woofer,a zapojím to na něj,tak by měl být problém vyřešen je to tak?Rádio kupovat budu určitě,tak pokud se to tím vyřeší,tak redukci nepotřebuju..ale děkuji moc za radu !!! ano je to tak:super No, v každym připadě bych doporučil kapacitor pokud tam není Protože se to stane po nastartování při kterém je velký pokles napětí, tak bych se přikláněl k tomu že je to spíš tím. [upravil dne 21/11/08 Radek Hurvajz] Citovat
razor Odesláno 21. listopad 2008 Autor Odesláno 21. listopad 2008 No, v každym připadě bych doporučil kapacitor pokud tam není Protože se to stane po nastartování při kterém je velký pokles napětí, tak bych se přikláněl k tomu že je to spíš tím. [upravil dne 21/11/08 Radek Hurvajz] No když jsme se k tomu takhle pěkně dostali-k čemu to vlastně slouží(kapacitátor) Podle mě je to jen kondík kterej slouží v podstatě jako u zdroje stabilizátor(udržuje stálé napětí)-to znamená že na zvuk by to ani nemělo mít vliv je to tak ?? (s muzikou začínám,ještě se v tom pořádně nevyznám =)) ) Citovat
Mirrae24 Odesláno 22. listopad 2008 Odesláno 22. listopad 2008 Původně zaslal: razor No, v každym připadě bych doporučil kapacitor pokud tam není Protože se to stane po nastartování při kterém je velký pokles napětí, tak bych se přikláněl k tomu že je to spíš tím. [upravil dne 21/11/08 Radek Hurvajz] No když jsme se k tomu takhle pěkně dostali-k čemu to vlastně slouží(kapacitátor) Podle mě je to jen kondík kterej slouží v podstatě jako u zdroje stabilizátor(udržuje stálé napětí)-to znamená že na zvuk by to ani nemělo mít vliv je to tak ?? (s muzikou začínám,ještě se v tom pořádně nevyznám =)) ) Ano, kondík=kapacitor. Jinak kapacitor se dává mezi zesilovač a subwoofer aby subwoofer měl při BASSU dostatek energie. Podle mě je kapacitor u sub/wooferu nad 300W rms povinností ovšem nedávno mě revilohifi.cz poučil, že stačí mít pořádnou kabeláž, mě řekli něco jiného v jiném obchodě a jsem zatím spokojeným uživatelem kapacitoru. Třeba si chtěli nahrabat nebo taky třeba nechtěli mít nějaký problém s případnou reklamací, že jsem někde něco odpálil a že za to můžou právě oni. Pokud by jsi u svého sub/wooferu slyšel nějaké \"neduhy\" jedním z možných věcí, které by to mohli způsobovat může být právě absence kapacitoru. Já osobně mohu kapacitor doporučit, dříve jsem ho neměl a bassy byli \"měkké\", pomohl mi kapacitor. Nejsem profík, Revilohifi ano a může Ti s tím pomoci blíž. Poprípadě jukni sem, zde Ti také poradí: rapid-autohifi.com Citovat
MrVain Odesláno 23. listopad 2008 Odesláno 23. listopad 2008 suhlasí kapacitor pomože, ešte dodam ak budeš kupovať kapacitor tak s riadiacou elektronikou ktorá udržuje napätie na 13,6V Citovat
Edison Odesláno 23. listopad 2008 Odesláno 23. listopad 2008 Samozřejmě důlžité je začít u zdroje: Tedy pořádná kabeláž, pro napájení zesiku nejlíp přímo od baterky včetně mínusu. To aby se Ti do napájení nepromítly jevy, který v různých částech elektroinstalace (včetně vedení po karoserii) způsobují nejrůznější jevy a stavy vozidla. Kabeláž tedy dimenzovat na plný výkon a vést rovnou od baterky včetně mínusu. Jo.. a pozor taky na\"zemní smyčky\". [upravil dne 23.11.2008 Edison] Citovat
Fakir Odesláno 28. listopad 2008 Odesláno 28. listopad 2008 Původně zaslal: Mirrae24 Jinak kapacitor se dává mezi zesilovač a subwoofer aby subwoofer měl při BASSU dostatek energie. To je doufám překlep. Citovat
genzer Odesláno 28. listopad 2008 Odesláno 28. listopad 2008 Původně zaslal: Fakir Původně zaslal: Mirrae24 Jinak kapacitor se dává mezi zesilovač a subwoofer aby subwoofer měl při BASSU dostatek energie. To je doufám překlep. to je dobra hovadina:D:super Citovat
Mirrae24 Odesláno 28. listopad 2008 Odesláno 28. listopad 2008 Tak to je hodně velká hovadina, kdo to napsal? :D:D:D:D:D:D Sorry spěchal jsem asi na film od osmy nebo nevím..... Citovat
stres3dcz Odesláno 4. prosinec 2008 Odesláno 4. prosinec 2008 nahromaděná elektrická energie v kondenzátoru se v krátkém časovém okamžiku vybije paralelním zapojením do elektrického obvodu lze dosáhnout vyhlazení napěťových špiček, a tím rovnoměrnějšího průběhu elektrického proudu. Mirrae24> Urcite se zapojuje u zesiku na napajeci napeti. Kondik mezi zesilovacem a subbem muze bejt tak mozna filtr - kapacita uzemnuje vysoky kmitocty, civka propousti jen nizky kmitocty. V dnesni dobe jsou ale uz vyhybky (predtim jsem je nazval filtry) vetsinou v zesilovaci, jsou daleko lepsi nez klasika LC... razor> jinak ten problem je opravdu asi v tom ze pripojujes vykonovej stupen na nizkourovnovej vstup - v podstate na predzesilovac:papa Citovat
djbrano Odesláno 2. březen 2009 Odesláno 2. březen 2009 Původně zaslal: Fakir Občas se holt zadaří... Suhlas, je to blbost ako traky...Ved kapacitor sa predsa zapaja paralelne medzi napajacie kable zosilovaca, najlepsie co najblizsie k zosiku (odporucanie je max. 30cm).... osobne mam kable o dlzke 10 cm ... Citovat
Mirrae24 Odesláno 2. březen 2009 Odesláno 2. březen 2009 Však jsem se opravil ne? Já zapomněl, zde nikdo nechybuje. Ale řešit to i po 4 měsících, to mluví za vše. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.