Tosko Odesláno 19. listopad 2008 Odesláno 19. listopad 2008 Zdravím, neviem či si niekto pamatáte písalô som sem môj prvý príspevok ohľadom brzdných kotúčov.Bola tu dilemy že či ich mám stočiť na sústruhu, predsa len som ich potom stočil ale dnes som bol kúpiť nové. Najazdil som na stočených 10000km... Ale už to začalo zlobiť tak som musel kúpiť nové. Lenže musel som kúpiť aj nové vodiace čapíky do strmeňa bo kotúče ich vybily. Chcel som len počuť na názoe toho čo sa mi podarilo kúpiť. Ponúkali mi brmbo za 1400sk za kus. JA som odmietol a objednal som nejake maďarske asi nejaky baci auto dodávateľ odúpručili mi ich tam ževraj majú 100ročnú trdíciu tak som ich zobral na vyskúšanie.. čo myslíte??? spravil som dobre... sú to odvetrávane predné kotúče na peugeot 405 r.v1992:myslim Citovat
Ferry Odesláno 19. listopad 2008 Odesláno 19. listopad 2008 tak hlavne ze jsi na tech stocenych kotoucich usetril sorry, nedalo mi to si nerypnout Citovat
P607Olda Odesláno 19. listopad 2008 Odesláno 19. listopad 2008 Báči auto Maďarsko a storočná tradícia na Peugeot, a ešte k tomu brzdy...rád žartuješ...:roll Ja už ani nerýpem, len sa čudujem. Citovat
Tosko Odesláno 19. listopad 2008 Autor Odesláno 19. listopad 2008 NEEE..čo si malýýýý..pohoda noo vtedy mi bolo lúto dať 3000sk do brzd a teraz vydím že mohol som mať pokoj.. chvala Bohu aj za tích najazdeních 10000km.. inak musel som niekde nabehnúť na vodu asi lebo sa mi zničoho nič deformovali.. Citovat
Tosko Odesláno 19. listopad 2008 Autor Odesláno 19. listopad 2008 noooo neviem ešťe ich tam nemám ale mam ich doma a prevedenie a opracovanie je super.... tak uvidim Citovat
ozzy56 Odesláno 19. listopad 2008 Odesláno 19. listopad 2008 jenom obecně--nedoporučuju už dlouho kotouče točit,i kdyby byl soustruh doma--nové už to nestojí pálku a vydrží cca 100 t kilometrů--nemluvě o tom,že na starých třmenech zase povylezou pístky, začnou se zadírat v té nezvyklé poloze,prostě nekonečná oprava... ty maďarské kotouče--uvidíš sám,cos koupil,já je neznám Citovat
Tosko Odesláno 19. listopad 2008 Autor Odesláno 19. listopad 2008 jj.stou nekonečnou opravou súhlasím,,, ešťe by som sa chcel spýtať keď dám nový kotúč aj nové platničky, tak vodiace piestiky budú viac zasunuté alebo vysunuté??? keď to nemám pred sebou neviem si dobre uvedomiť ten pohyb. Citovat
ozzy56 Odesláno 19. listopad 2008 Odesláno 19. listopad 2008 budou více zasunuté ve válečku--protože nový kotouč je širší... není špatné vytáhnout pístky ven,vyčistit perfektně pístky i vnitřek válečku,vypláchnout brzd.kapalinou,dát nové gumky a prachovky a poskládat s novýma kotoučema a deskama--potom je na nějakou dobu klid... Citovat
Tosko Odesláno 19. listopad 2008 Autor Odesláno 19. listopad 2008 SUPER... preto som sa pýtal bo dnes som kupoval nové piestiky ale prišla mi len jedna sada na 1 koleso.tie staré už boli vylágrované... jedna sada stála 630sk. a boli tam 2 piestiky 2 prachovky , skrutky a vazelína. tak, dúfam že táto investícia sa vyplatí a bud enaozaj pokoj chvílu:bacha Citovat
lipnicak Odesláno 19. listopad 2008 Odesláno 19. listopad 2008 tak dlouho sem opravoval brzdy, az sem koupil nove kotouce, nechal sem z nerezu vytocit pistky, trmeny hodil na vypalovanou barvu a dodal jako bonus kompletni gumicky. za cely 3 roky sem vymenil jen dalsi kotouce a desticky (hodne najezdim) Chlazeny radi praskaji pokud sou zebra plna koroze.. a hlavne i kdyz na nich uz nic neni vypadaji stale tluste jen uprostred je vzduch.. jinak to obcas vemu vapkou a sou porad jak novy.. Citovat
Tosko Odesláno 19. listopad 2008 Autor Odesláno 19. listopad 2008 tiiii brďo... robím v strojárskej firme a nenapadlo mi spraviť piestiky z nereze!!! škoda že som už kúpil nové. Citovat
vlado-.m Odesláno 19. listopad 2008 Odesláno 19. listopad 2008 Aká je min hrubka brzdovych kotucov? Na tych mojich su take odfrezovane plosky a neviem ci to je kvoli opotrebeniu alebo je to prasproste vyvazenie....maju priblizne 21mm. Citovat
Ferry Odesláno 19. listopad 2008 Odesláno 19. listopad 2008 Původně zaslal: vlado-.m Aká je min hrubka brzdovych kotucov? Na tych mojich su take odfrezovane plosky a neviem ci to je kvoli opotrebeniu alebo je to prasproste vyvazenie....maju priblizne 21mm. jestli maji 21mm tak na vymenu bylo predevcirem pozde a uz je to celkem o drzku, novy kotouce maji 26mm a vyrobcem predepsana minimalni tloustka 24mm Citovat
Tosko Odesláno 19. listopad 2008 Autor Odesláno 19. listopad 2008 nechcem sa hádať ale na odvetrávaních kotúčoch nije min.20mm??? Citovat
vlado-.m Odesláno 19. listopad 2008 Odesláno 19. listopad 2008 opotrebenie len 1mm z kazdej strany??, to snad zartuju... Citovat
Ferry Odesláno 19. listopad 2008 Odesláno 19. listopad 2008 je to napsane v katalogu jak u kotoucu Ferodo, tak u ATE Citovat
Tosko Odesláno 20. listopad 2008 Autor Odesláno 20. listopad 2008 OK..POHODA.. ja som dnes menil a je písane pri 18,5 meniť nové majú 21,5 Citovat
Marton Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 ono tie kotuce dost zavisia aj od auta ... predsa len 405 je ina ako 307 ..... A kazde moze mat inu hrubku noveho kotuca / minimalnu hrubku ... [upravil dne 20.11.2008 Marton] Citovat
pug Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 len male upozornenie Nerez ma vacsiu objemovu roztaznost ako klasicka uhlikova ocel - v praxi to moze znamenat to ze pri extremnom prehriati sa mozu piestiky zadret. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.