Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

1,9d par malickosti - studený starty, jednotka dálkáče

Recommended Posts

Odesláno

Tak výsledek výměny na té 306 zatím nevím. Auto s nimi prý nastartovalo dobře, ale asi nebylo úplně studené.... tak se uvidí zítra či pozítří ráno.

Jinak opět standardní nasírací postup servisu: nechali jsme je vyměnit v autoelektrice tady v Praze, protože opakovaně potvrdili cenu cca 1500Kč včetně práce a z mjauta by to stálo s poštou cca 1200Kč, tak jsme si řekli 3 stovky OK... Ovšem jak je z.u.v.n.m zvykem tuzemských servisů, majitelka nakonec odjela s fakturou přes 2 tkč. Tak se tam jdu zítra pozeptat, copak že to vedlo k navýšení ceny o 1/3, nebo jestli je to standardní přirážka pro ženy řidičky :bacha Doufám, že se alespoň ukáže, že to byly ty žhavky...

[upravil dne 20/11/08 *jose_106*]

Odesláno

Ukaze se to urcite :)

No jo, proto si take veci menim sam. Je to zlozity asi tak jak vymenit sviecky :) Len davas dole o jeden pliesik navyse...

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Ukaze se to urcite :)

No jo, proto si take veci menim sam. Je to zlozity asi tak jak vymenit sviecky :) Len davas dole o jeden pliesik navyse...

Já vím no, ale přes týden holt není čas a o víkendu to auto bude jezdit na nějaké akci a potřebovali jsme, aby bylo OK. Mě na tom jen sere (pardon), že ti 3x potvrdí cenu a navíc je to servis v sousedství, kde to auto už bylo a asi zase někdy bude, tak by buď nemuseli takhle natahovat, nebo by to alespoň mohli zdůvodnit. Cena práce souhlasila, natáhli to na svíčkách...

Odesláno
:) Tak zas ja sem v posledni dobe mal servis dohodnut za 8000 Sk a pan mi ho dal za 7000 Sk, se slovi nech ostane na benzin :P
Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

:) Tak zas ja sem v posledni dobe mal servis dohodnut za 8000 Sk a pan mi ho dal za 7000 Sk, se slovi nech ostane na benzin :P

Jo jo, taky mám i lepší zkušenosti, např. Vašenda tady v Praze mi taky ušetřil dost peněz... ale to už je mimo téma :-)

Odesláno

To Fusion-je ještě možnost kontroly žhavek bez demontáže :stačí jen odpojit kždou od přívodu eletriky a kusem drátu na jedné straně na baterii a druhým koncem škrtat o žhavky-pokud zajiskří,je ještě dobrá,pokud ne je po smrti.

Odesláno
Původně zaslal: dýzl

To Fusion-je ještě možnost kontroly žhavek bez demontáže :stačí jen odpojit kždou od přívodu eletriky a kusem drátu na jedné straně na baterii a druhým koncem škrtat o žhavky-pokud zajiskří,je ještě dobrá,pokud ne je po smrti.

Ani omylem.

Odesláno

Ještě se zeptám, dneska sem s někým mluvil a bylo mě řečeno, že se musí žhavky vytahovat opatrně protože jak tam část zůstane, tak je to na rozdělání celé hlavy?

A prý je dobrý závis namazat vysokotep. sajrajtem aby nový žhavky nepřirezly...

Odesláno

To Oddie-co myslíš tím \"ani omylem\".Tím že to tak nefunguje?Mně to tak šlo,na Ibize i nyní na 405..Ty co zajiskřili-po vymontění a napojení na baterku se rozžhavili.Ta co nezajiskřila-byla i po minutovém žhavení studená.Tolik moje OSOBNÍ zkušenost.

Odesláno

Ne, pozná se tím jen a pouze to, že je přerušená a nežhaví vůbec. Ale nepozná se to, že žhaví špatně, nebo že je třeba na konci upálená. A to hraje také dost velkou roli. Už jsem tu popisoval těch případů dost, kdy především turbodiesely (protože mají nižší kompresní poměr) startovaly špatně, přestože žhavky žhavily všechny - jenže mizerně. Ostatně totéž je popsáno i výše v tom výcuc z nějakého článku.

Odesláno

Ja sem to nicim nenatrial, a mal sem je venku dva krat normalnim dilenskym klicem, a nic :) Asi sem byl blbej tak nevim :D

Odesláno
Původně zaslal: vix

jak se jednou do staré vraždy zareje ... prostě případ jako stvořený pro Jessicu Fletcher :roker

kua, 306ka r.v.2000 se 130 na tacho snad zase není stará vražda...:D (já to beru sportovně a řidička je smířená s osudem...)

Odesláno

ty jo, podle toho stavu tacha bych řekl, že to půlku doby prostálo ve vitríně :P (jako, se svým hopsadlem mám o nějaký ten fous víc)

130 tkm/ 8 let - ideální čas pro rozvody :aut

Odesláno
130 tkm/ 8 let - ideální čas pro rozvody :aut

rozvody 2006 při 115tkm;) km jsem už zjišťoval přes nejmenovaného dobrého hodného ochotného člena P-C, poslední záznam v roce výroby s cca 20tkm, takže víme co? p.d :roll

Odesláno

2dýzl: tohle měření, je asi jako by sis naslinil prst a vrazil ho do zásuvky. Správně by se žhavky měli vyndal a při pokojové teplotě měřit jejich odpor ohmmetrem- má být v určitém rozsahu, resp. limitu, kdy je ještě použitelná. Svým měřením zjistíš akorát, jestli je odporová část po smrti, nebo před smrtí, ale nezjistíš, jak daleko. A navíc, jak píše Oddie, měřit něco, že škrtám živým vodičem a koukám, jestli to prská..... ts, ts, ts.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...