*jose_106* Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Tak výsledek výměny na té 306 zatím nevím. Auto s nimi prý nastartovalo dobře, ale asi nebylo úplně studené.... tak se uvidí zítra či pozítří ráno. Jinak opět standardní nasírací postup servisu: nechali jsme je vyměnit v autoelektrice tady v Praze, protože opakovaně potvrdili cenu cca 1500Kč včetně práce a z mjauta by to stálo s poštou cca 1200Kč, tak jsme si řekli 3 stovky OK... Ovšem jak je z.u.v.n.m zvykem tuzemských servisů, majitelka nakonec odjela s fakturou přes 2 tkč. Tak se tam jdu zítra pozeptat, copak že to vedlo k navýšení ceny o 1/3, nebo jestli je to standardní přirážka pro ženy řidičky Doufám, že se alespoň ukáže, že to byly ty žhavky... [upravil dne 20/11/08 *jose_106*] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Ukaze se to urcite No jo, proto si take veci menim sam. Je to zlozity asi tak jak vymenit sviecky Len davas dole o jeden pliesik navyse... Citovat
*jose_106* Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Původně zaslal: Lubk0 Ukaze se to urcite No jo, proto si take veci menim sam. Je to zlozity asi tak jak vymenit sviecky Len davas dole o jeden pliesik navyse... Já vím no, ale přes týden holt není čas a o víkendu to auto bude jezdit na nějaké akci a potřebovali jsme, aby bylo OK. Mě na tom jen sere (pardon), že ti 3x potvrdí cenu a navíc je to servis v sousedství, kde to auto už bylo a asi zase někdy bude, tak by buď nemuseli takhle natahovat, nebo by to alespoň mohli zdůvodnit. Cena práce souhlasila, natáhli to na svíčkách... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Tak zas ja sem v posledni dobe mal servis dohodnut za 8000 Sk a pan mi ho dal za 7000 Sk, se slovi nech ostane na benzin Citovat
*jose_106* Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Původně zaslal: Lubk0 Tak zas ja sem v posledni dobe mal servis dohodnut za 8000 Sk a pan mi ho dal za 7000 Sk, se slovi nech ostane na benzin Jo jo, taky mám i lepší zkušenosti, např. Vašenda tady v Praze mi taky ušetřil dost peněz... ale to už je mimo téma :-) Citovat
dýzl Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 To Fusion-je ještě možnost kontroly žhavek bez demontáže :stačí jen odpojit kždou od přívodu eletriky a kusem drátu na jedné straně na baterii a druhým koncem škrtat o žhavky-pokud zajiskří,je ještě dobrá,pokud ne je po smrti. Citovat
oddie Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Původně zaslal: dýzl To Fusion-je ještě možnost kontroly žhavek bez demontáže :stačí jen odpojit kždou od přívodu eletriky a kusem drátu na jedné straně na baterii a druhým koncem škrtat o žhavky-pokud zajiskří,je ještě dobrá,pokud ne je po smrti. Ani omylem. Citovat
Fusion Odesláno 20. listopad 2008 Autor Odesláno 20. listopad 2008 Ještě se zeptám, dneska sem s někým mluvil a bylo mě řečeno, že se musí žhavky vytahovat opatrně protože jak tam část zůstane, tak je to na rozdělání celé hlavy? A prý je dobrý závis namazat vysokotep. sajrajtem aby nový žhavky nepřirezly... Citovat
*jose_106* Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Fusion: jj, třeba měděná vazelína. no a samo demontovat na studeném motoru. Citovat
dýzl Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 To Oddie-co myslíš tím \"ani omylem\".Tím že to tak nefunguje?Mně to tak šlo,na Ibize i nyní na 405..Ty co zajiskřili-po vymontění a napojení na baterku se rozžhavili.Ta co nezajiskřila-byla i po minutovém žhavení studená.Tolik moje OSOBNÍ zkušenost. Citovat
oddie Odesláno 20. listopad 2008 Odesláno 20. listopad 2008 Ne, pozná se tím jen a pouze to, že je přerušená a nežhaví vůbec. Ale nepozná se to, že žhaví špatně, nebo že je třeba na konci upálená. A to hraje také dost velkou roli. Už jsem tu popisoval těch případů dost, kdy především turbodiesely (protože mají nižší kompresní poměr) startovaly špatně, přestože žhavky žhavily všechny - jenže mizerně. Ostatně totéž je popsáno i výše v tom výcuc z nějakého článku. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 21. listopad 2008 Odesláno 21. listopad 2008 Ja sem to nicim nenatrial, a mal sem je venku dva krat normalnim dilenskym klicem, a nic Asi sem byl blbej tak nevim Citovat
dýzl Odesláno 21. listopad 2008 Odesláno 21. listopad 2008 To Oddie-sorry,špatně jsem Tě pochopil.Na prvotní zjištění funkčnosti žhavek to ale stačí. Citovat
*jose_106* Odesláno 21. listopad 2008 Odesláno 21. listopad 2008 Pro Fusion: u nás zdá se výměna žhavek za nové Duratermy zabrala, viz (18:28). Ale objevili jsme další problémek , njn. Citovat
vix Odesláno 21. listopad 2008 Odesláno 21. listopad 2008 jak se jednou do staré vraždy zareje ... prostě případ jako stvořený pro Jessicu Fletcher Citovat
*jose_106* Odesláno 21. listopad 2008 Odesláno 21. listopad 2008 Původně zaslal: vix jak se jednou do staré vraždy zareje ... prostě případ jako stvořený pro Jessicu Fletcher kua, 306ka r.v.2000 se 130 na tacho snad zase není stará vražda... (já to beru sportovně a řidička je smířená s osudem...) Citovat
vix Odesláno 21. listopad 2008 Odesláno 21. listopad 2008 ty jo, podle toho stavu tacha bych řekl, že to půlku doby prostálo ve vitríně (jako, se svým hopsadlem mám o nějaký ten fous víc) 130 tkm/ 8 let - ideální čas pro rozvody Citovat
*jose_106* Odesláno 21. listopad 2008 Odesláno 21. listopad 2008 130 tkm/ 8 let - ideální čas pro rozvody rozvody 2006 při 115tkm;) km jsem už zjišťoval přes nejmenovaného dobrého hodného ochotného člena P-C, poslední záznam v roce výroby s cca 20tkm, takže víme co? p.d Citovat
Fusion Odesláno 22. listopad 2008 Autor Odesláno 22. listopad 2008 Supr, děkuju za zprávu, v pondělí je budu mít tak pak dám taky echo. Citovat
Kdo Odesláno 22. listopad 2008 Odesláno 22. listopad 2008 2dýzl: tohle měření, je asi jako by sis naslinil prst a vrazil ho do zásuvky. Správně by se žhavky měli vyndal a při pokojové teplotě měřit jejich odpor ohmmetrem- má být v určitém rozsahu, resp. limitu, kdy je ještě použitelná. Svým měřením zjistíš akorát, jestli je odporová část po smrti, nebo před smrtí, ale nezjistíš, jak daleko. A navíc, jak píše Oddie, měřit něco, že škrtám živým vodičem a koukám, jestli to prská..... ts, ts, ts. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.