Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem...

Vím, že se tu fotáky docela dost probírají, použil jsem hledání, ale co týká digitální zrcadlovek tak nějak jsem nic nenašel....

Prosím, může mi někdo zkušenější doporučit nějaký foták, páč já jsem v tom uplná lama.. Co se týká vyběru digitální zrcadlovky...

Ideálně kolem 15-20 000Kč nejlépe se vším všudy..:D

Co třeba Olympus E-520 Tele DZ Kit

Děkuji.

[upravil dne 6/11/08 RychJ-1]

Odesláno
Původně zaslal: Marlin

Jedine Pentax, vsechno ostatni jsou s*acky :D:D:D

doporucuji Pentax K20D co sem koukal na recenze tak si ho docela chvalily.

Souhlas, mám již delší dobu K10 a paráda.

Odesláno

To si myslíš, že seženeš opravdovou plnohodnotnou zrcadlovku i se solidním objektivem za 15tis? Jo, leda bazarovou. A na co vůbec chceš zrcadlovku, když píšeš, že jsi lama???

Odesláno

No, já jsem začínal na CANONu PowerShot Pro 1. Je to celkem solidní mašinka pro začátečníky. Je to 8mi megáč se solidním snímačem. Jeho neváhoda je absence výměných objektivů, ale jeho zakladní objektiv je z řady \"L\", což už je řazeno do profi třídy. Pokud jsi lama, jak o sobě říkáš, doporučuji PRO1. Získáš znalosti o nastavení času, clony ISO a pod. AŽ Ti toto vše bude jasné, tak pak můžeš přejít na něco lepšího. Myslím si, že se dá dnes sehnat už i za velmi solidní peníze. Recenzi najdeš zde: Canon PRO 1

Odesláno

tento nikon ma aj sestra,neni to spešl stroj, ale kvalita foto je perfektna....za tu cenu.super....tento odporucam aj ja...aj ked sa v tychto veciach nevyznam......ale hned na tej fotke je vidiet ze to bolo fotene poriadnym fotakom...nie hocijakym kompaktom:super

Původně zaslal: RychJ-1

Destiny, děkuji za reakci... Co by jsi řekl třeba na Nikon D80 + 18-135 AF-S DX kit za 22 000Kč?

Odesláno

Když se v tom nevyznáš a neumíš s tím a přesto tak strašně potřebuješ zrcadlovku, tak si pořiď Canon EOS 1000D se seťákem a do dvacky si ještě můžež pořídit navíc nějakej obyč. dlouhej objektiv.

Foťák je to slušnej, levnej a pro začátečníka víc než dostačující:papa

edit: nebo si kup jen tělo a tento objektiv..záleží, jak a co s tím chceš fotit

[upravil dne 6/11/08 Tommy306]

Odesláno

Já bych doporučil Panasonic G1. Novinka. Zrcadlovka bez zrcadla. Velký snímač, výměnné objektivy, formát micro 4/3. Převratný EVF s rozlišením 1,4MPix. Kdo ho viděl, říká, že je to naprostá bomba.

Ovšem pokud zrcadlovku, tak Canon. Pentax by taktéž mohl jít. Víc se v tom nevyznám, tak neradím.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

To si myslíš, že seženeš opravdovou plnohodnotnou zrcadlovku i se solidním objektivem za 15tis? Jo, leda bazarovou. A na co vůbec chceš zrcadlovku, když píšeš, že jsi lama???

Canona z USA za ty prachy doveze v pohodě. A určitě s ním neudělá chybu...

Odesláno
Původně zaslal: Peta

I s objektivem? Tomu moc nevěřím. Ale jestli jo, budu jedině rád, budu potřebovat foťák na příští rok, tak když bude full-frame zrcadlo s optickým stabilizátorem a pořádným objektivem v USA k mání za tyhle prachy, budu mít o starost méně :)

Odesláno

Původně zaslal: Peta

I s objektivem? Tomu moc nevěřím. Ale jestli jo, budu jedině rád, budu potřebovat foťák na příští rok, tak když bude full-frame zrcadlo s optickým stabilizátorem a pořádným objektivem v USA k mání za tyhle prachy, budu mít o starost méně :)

Až tak jistý si nejsem, myslel jsem na nějaký set. O kvalitním objektivu v setu ale nemůže být řeč. Pro začátečníka ovšem zcela v pohodě...

Odesláno

Objektiv zkusím z někoho asi vyrazit, a nebo si holt připlatím, ono zase to nějakou dobu vydrží, není to jen na jednu akci... A potřeba bude asi až příští léto, tak za tu dobu zase trochu ceny spadnou :) Výhoda je, že ušetřím za poštovné, bude se to posílat jen do Kanady :)

Jinak naposledy kupoval kolega nějakého EOSe v setu, asi za 13t. Ale bez stabilizátoru, a přesně s objektivem na houby, ale objektiv už měl z předešlého.

[upravil dne 11/6/08 oddie]

Odesláno

Nejdulezitejsi je si uvedomit, co chces fotit a jak. Az potom resit cim :) Zkus si projit specializovany diskuze, treba http://forum.digineff.cz/ . Na bikeforum se taky lidi nechodi ptat jak se meni spojka na peugeotu :)

Co se tyka tvyho rozpoctu 20k, tak bych uvazoval o bazaru. Mam Nikon, v ostatnim se moc neorientuju... Ted po prichodu D90 se lidi zbavuji D70s vetsinou za 5-6k, k tomu vynikajici zakladni objektiv 18-70 za 4-5k. Nejakej UV filtr, brasna, polarizak, stativ a jsi na 15k. Neco malo ti z tvyho rozpoctu zbude a muzes premyslet jakej dalsi objektiv, blesk.... Ti chybi ke stesti :)

Mam D70s asi 4 roky a krome sumu pri vyssim ISO s ni nemam problem. Objektivy 18-70, 70-300, 50/1.8, Lensbaby 2.0, 2 blesky SB-800 ......

Odesláno

Ja osobne zamyslam Canon EOS 40D....sice troska vela funkcii a tak pre mna nepotrebnych ale je to naozaj super fotak...

No a samozrejme zalezi co chcete fotit a tak a podla toho vyberat objektiv. Ten sa da kupit za 5t ale aj za 300t takze tazko povedat co je dobre...kazdemu co potrebuje.

Ja ho planujem objednat z UK. :papa

Odesláno
Původně zaslal: mocheek

Nejdulezitejsi je si uvedomit, co chces fotit a jak. Az potom resit cim :) Zkus si projit specializovany diskuze, treba http://forum.digineff.cz/ . Na bikeforum se taky lidi nechodi ptat jak se meni spojka na peugeotu :)

Co se tyka tvyho rozpoctu 20k, tak bych uvazoval o bazaru. Mam Nikon, v ostatnim se moc neorientuju... Ted po prichodu D90 se lidi zbavuji D70s vetsinou za 5-6k, k tomu vynikajici zakladni objektiv 18-70 za 4-5k. Nejakej UV filtr, brasna, polarizak, stativ a jsi na 15k. Neco malo ti z tvyho rozpoctu zbude a muzes premyslet jakej dalsi objektiv, blesk.... Ti chybi ke stesti :)

Mam D70s asi 4 roky a krome sumu pri vyssim ISO s ni nemam problem. Objektivy 18-70, 70-300, 50/1.8, Lensbaby 2.0, 2 blesky SB-800 ......

Ano, to je dobrá otázka! Co vlastně chceš fotit? Podle toho bych pak teprve zvolil přístroj. Pokud to chceš na focení harantů na nočníku, tak Ti stačí jakýkoli \"kompakt\". Pokud chceš fotit krajinky, potřebuješ jiný aparát, než když budeš fotit třeba automobilové závody a pod.

Odesláno

2oddie: v lete jsem si z cest privezl Pentax K20D, 16-45/4.0 za 16K ;-) neni to full frame, ale za ty prachy :-)

2marlin: nejen recenze, foti to pekne :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...