Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak došlo opět ke změně ohledně platnosti značky (C15a, C15b) zimní výbava a to, že její platnost platí, pokud bude sněžit a teplota bude pod 5st.C.. Naskýtá se otázka, co si myslet o naši zákonodárcích, kteří navrhnou ,,vyhlášku\" a pak ji během 10dnů několikrát mění a to zásadným způsobem. Pokud by takto pracoval každý, že něco udělá a pak to předělá, jelikož funkce výrobku není 100%!!! Nikde jsem se nedočetl, že by nesl někdo zodpovědnost za to, že se takový stav stal !!! Jen samé hloupé výmluvy!! Pokud něco se má udělat, tak je nutno v prvé řadě přmýšlet a pak konat!! A né něco rychle udělat a pak zjistit, že je to nefunkční! I nu, to se opět něco našim zákonodárcům povedlo. Ukázalo se, že ,,opičit\" se od jiných se nevyplácí, ale vše zaplatí státní kasa!! Omlouvám se, ale musel jsem napsat, co si o zákonnosti této dopr. značky myslím. To, že používá v horských oblastech Alp apod. je něco jiného, než např. nějaké české kotlitě apod.!!!

Odesláno

konecne alespon nejaky pokrok :) presne takhle jsem si to predstavoval... ted to jenom zavezt plosne a bude to konecne znit rozumne :potlesk

to by bylo totiz uplne nejjednodussi, nikdo se nemusi hadat kvuli tomu, ze jezdi na letnich, protoze ma na mokru a suchu daleko lepsi jizdni vlastnosti (minimalne o 100% pokud porovnam svoje zimni a letni papuce). Pokud proste pojede na letnich gumach na snehu, dostane pokutu jako hrom a nemuze rict ani fn.. nebot mel prezout na zacatku zimniho obdobi. To, ze ho snezeni trebas potkalo po ceste neni problem policie, ale ridice.

P.S. prezouvat budu doufam v nedeli :)) snad se k tomu dostanu, nebot se mi to nechce delat mimo garaz :)

P.P.S. taktez vyvazuju kola po prezuti (rozumej.. prehodim kola - z litych na plechy a necham vyvazit) :)

Původně zaslal: OK406

Tak došlo opět ke změně ohledně platnosti značky (C15a, C15b) zimní výbava a to, že její platnost platí, pokud bude sněžit a teplota bude pod 5st.C.. Naskýtá se otázka, co si myslet o naši zákonodárcích, kteří navrhnou ,,vyhlášku\" a pak ji během 10dnů několikrát mění a to zásadným způsobem. Pokud by takto pracoval každý, že něco udělá a pak to předělá, jelikož funkce výrobku není 100%!!! Nikde jsem se nedočetl, že by nesl někdo zodpovědnost za to, že se takový stav stal !!! Jen samé hloupé výmluvy!! Pokud něco se má udělat, tak je nutno v prvé řadě přmýšlet a pak konat!! A né něco rychle udělat a pak zjistit, že je to nefunkční! I nu, to se opět něco našim zákonodárcům povedlo. Ukázalo se, že ,,opičit\" se od jiných se nevyplácí, ale vše zaplatí státní kasa!! Omlouvám se, ale musel jsem napsat, co si o zákonnosti této dopr. značky myslím. To, že používá v horských oblastech Alp apod. je něco jiného, než např. nějaké české kotlitě apod.!!!

[upravil dne 7.11.2008 švejk]

Odesláno

Nejsem pro aby se zavaděli zimní gumy celoplošně od určiteho data...U nás to prostě nejde.Zimy už nejsou co bývaly.Ruku na srdce když si někteří mistři světa myslí že zimní guma zachraní jejich chyby na cestě tak prosím.....Nehledě nato že na velká auta(Autobus,Kamiony atd) zimní gumy prostě nejsou a když jsou tak jsou přišerně drahé nikdo na kamiony necpe zimaky nebo na busy.

Odesláno

Co jsem slysel, tak Student Agency na zimnich jezdi, stejne jako dalkovy autobusy, jezdici do hor.

btw.. pokud jezdis jak magor, nezachrani te ani sucha silnice, sebelepsi pneumatika, ABS, ESP,.... :) Vzdycky to je a bude o ridicich, ale vzhledem k tomu, ze v cechach jezdi v mnoha pripadech naprosty kokoti tak za to proste musej pykat i lidi co jezdej normalne :) tak to je a vzdycky bude. Pokud to bude celoplosne, nikdo si nebude moct stezovat \"ja nevedel tohle\" a \"ja nevedel tamto\". V jednoduchosti je sila..

Odesláno

Nemůžu se nevyjádřit... A po delší době samozřejmě zdravím všechny známé :papa

1) na náklaďáky a autobusy zimáky existují, jsou drahé a na suchý silnici mizí před očima, ale pokud vím, tak vyhláška vyžaduje jejich použití (u nákl.aut) jen na hnané nápravě, takže ne na celým kamionu i s návěsem

2) zimní gumy v zimě samozřejmě ano, jestli si někdo myslí, že zimu zvládne na letních protože je dobrej řidič, tak mu můžu jen doporučit ať si zkusí jednu zimu obout NOVÉ zimní gumy a jestli je skutečně dobrý řidič, tak ten rozdíl pozná a už ho nikdy nenapadne taková volovina jako je \"opatrné\" klouzání se v zimě na letňákách

3) zimní gumy NEMOHOU být nařízený celoplošně, protože si uvědomte kolik aut je ve státní správě (referentský vozy, městská policie, ministerstva, státní instituce, atd.) to nejsou tisíce aut, to jsou desetitisíce aut a následně miliony Kč, kdyby se tahle auta měla každou sezonu přezouvat, stát na to prostě nemá peníze (ještě, že tak, protože kde by je asi bral, kdyby musel...?) a tak spoléhá na to, že tato auta jezdí převážně po městě a značku nepotkají. Je to celkem mazaný řešení, řekne se, že stát chce vyjít vstříc sociálně slabým, ale nejvíc na tom ušeří sám. Navíc by to pneuservisy prostě nezvládaly přezout.

4) kdo čeká s přezutím až napadne sníh je bezohlednej trouba, protože kdyby to takhle dělali všichni, tak se pak v těch pneuservisech pozabíjíte, stačí teď jak je všude fofr a až napadne sníh, to bude ještě horší, protože každej \"zítra odjíždí na hory a nutně to potřebuje ještě dnes\".

Odesláno

MichalTalbot: Taky tě tu rád vidím, a už se těším, jak to tu zase nažhavíš. :D

Ohledně toho nestíhání v pneuservisech - už jsem viděl, jak někde na tuto sezónu přijímají brigádníky... Ale i tak prostě nestíhaj.

Kola si přehazuju sám, protože jaksi v pneuservisech ještě nepochopili, za co mají auto zvedat a riskovat ohnutý prahy fakt nehodlám. Stačilo mi jak přezouvali Volvo, pár let starý - tím jejich super zvedákem začal likvidovat plastový podběch či co to tam bylo a když mu to majitel ukázal, a žádal aby tam dal špalek, pracovník si z toho těžkou hlavu nedělal...

Jinak ohledně zimní výbavy - v dnešní době, kdy sypače někdy prostě nestíhaj, je fakt dobře, že to aspoň někde nařídili. Vždyť některý úseky jen kvůli blbcům na letních byli totálně zacpaný.

Odesláno

Sice sem ateista ale budu se modlit za to, aby zklopili uši, uznali že je to nesmysl a zrušili to úplně.

Navíc by mě zajímal výpočet ztráty mých peněz za zhruba 2,4mm gumy, který nesmím využít. To je zhruba třetina použitelnýho vzorku, jinýma slovama za každou pneumatiku, která stojí 3000 vyhodím 1000 do kanálu, x4 je 4000. Teď když si představím, že bude slabá zima a pneumatiky se rychleji sjedou tak na firemních vozech, který za zimu najedou x tisíc kilometrů, bude ta ztráta hodně znát.

By mě zajímalo jakou fajnou drogu užíval ten pán, kterej tuto slátaninu dal dohromady.

Odesláno

Jak tak pročítám toto vlákno, tak je tu část těch, kteří jsou pro plošné zavedení zimních pneu a pak druhá část, která není pro. Jsou zde i důvody pro a proti. Jsem názoru, nezavádět od určitého data. Ted přišli zákonodárci na to, že budou dopr. značku zimní výbava otáčet!! Tak to už je opravdu k smíchu a né-li k vyhození toho, kdo to vymyslel!! Silničáři mají sami málo investic a ještě budou plat člověka, který podle počasí bude otáčet značkami jako větrný kohout na střeše:D:roll p.s. pneu si také přezouvám sám. Mám sadu letní a zimní:super

Odesláno

Tohle povede k tomu, že MD koupí světelný značky za miliardy.

Ale určitě to existuje, v Praze máte blikací cedule rychlosti tak místo 80 tak dám vločku...

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Tohle povede k tomu, že MD koupí světelný značky za miliardy.

Ale určitě to existuje, v Praze máte blikací cedule rychlosti tak místo 80 tak dám vločku...

Toto už je na D1 a chlubí se, že tím osadí celou D1 v obou směrech. A pak že nejsou peníze! Raději, kdyby je dali do nových povrchů silnic ! :(

[upravil dne 8/11/08 OK406]

Odesláno

Já myslím LED značky ve tvaru normílních cedulí. V Prazesou na městským okruku ale mám dojem že blikají jen když jede někdo víc jak povolená rychlost.

Ty infomační tabule na dálnici sou taky k ničemu, na Brno teď jednu instalovali a je tam pořád nápis \"Zvýšený provoz, jeďte opatrně\". Fakt supr.

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Všimni si, že to o sněžení a teplotě se týče D1. Z toho plyne, že se nemění platnost značky, ale platnost lze upravit například dodatkovou tabulkou.

Odesláno
Původně zaslal: MichalTalbot

Nemůžu se nevyjádřit... A po delší době samozřejmě zdravím všechny známé :papa

1) na náklaďáky a autobusy zimáky existují, jsou drahé a na suchý silnici mizí před očima, ale pokud vím, tak vyhláška vyžaduje jejich použití (u nákl.aut) jen na hnané nápravě, takže ne na celým kamionu i s návěsem

2) zimní gumy v zimě samozřejmě ano, jestli si někdo myslí, že zimu zvládne na letních protože je dobrej řidič, tak mu můžu jen doporučit ať si zkusí jednu zimu obout NOVÉ zimní gumy a jestli je skutečně dobrý řidič, tak ten rozdíl pozná a už ho nikdy nenapadne taková volovina jako je \"opatrné\" klouzání se v zimě na letňákách

3) zimní gumy NEMOHOU být nařízený celoplošně, protože si uvědomte kolik aut je ve státní správě (referentský vozy, městská policie, ministerstva, státní instituce, atd.) to nejsou tisíce aut, to jsou desetitisíce aut a následně miliony Kč, kdyby se tahle auta měla každou sezonu přezouvat, stát na to prostě nemá peníze (ještě, že tak, protože kde by je asi bral, kdyby musel...?) a tak spoléhá na to, že tato auta jezdí převážně po městě a značku nepotkají. Je to celkem mazaný řešení, řekne se, že stát chce vyjít vstříc sociálně slabým, ale nejvíc na tom ušeří sám. Navíc by to pneuservisy prostě nezvládaly přezout.

4) kdo čeká s přezutím až napadne sníh je bezohlednej trouba, protože kdyby to takhle dělali všichni, tak se pak v těch pneuservisech pozabíjíte, stačí teď jak je všude fofr a až napadne sníh, to bude ještě horší, protože každej \"zítra odjíždí na hory a nutně to potřebuje ještě dnes\".

S tvými názory jde i nejde souhlasit, víceméně (spíše více) máš pravdu, ale:

2) doteď jsem byl názoru, že šikula z hor dokáže jezdit po zasněžených kopcích i na letních, kdežto v Praze jsou ti zimní na nic, bo při 3 cm sněhu je Praha jedno velký kalamitiště (to je hezké slovo, že? ;)) Takže, proč vůbec přezouvat na zimní? :D

3) mě ani netankuje, jesti státní správa ty prachy na zimní gumy má nebo ne, a ať si jezdí, jak si jezdí. Mě jen tankuje, že někdo předepisuje něco od-do.

4) dle vyjádření \"mého pneuservisáka\" (to je skoro jako \"můj dochtor\", \"můj automechanik\"), tak \"větší půlka\"© už má přezuto a ta \"menší půlka\"© čeká s přezutím, až napadne první sníh :roker

Odesláno

Vixi - v bodu 4) Ti chybí nemalý počet idiotů, kvůli kterým se o všech těch nařízeních a příkazech bavíme - jsou to lidé, kteří přezouvat nebudou už z principu a nic jiného než prostý zákaz jejich pohybu po silnicích v zimě je k přezutí nedonutí.

Na čem bude jezdit státní správa mě osobně taky jedno nebude - pokud bude zákon, že v zimě je zimní guma povinná, tak ho budou muset dodržovat i oni (byť se chovají tak, jako by se jich pozemské zákony netýkali, doufám, že se i jejich myšlení časem změní - těžko pokutovat, když sám nemám čistý stůl = zimní gumy na autě).

Že Tebe \"netankuje\" kdo na čem brázdí naše silnice je pouze Tvůj názor (bohužel v ČR nikoli ojedinělý) - až Ti takový \"mistr světa\" na letňákách sestřelí někoho blízkého, třeba ho změníš (nebude to ale, kur*a, pozdě???)

[upravil dne 8/11/2008 Medvěd]

Odesláno

Medvěde, ti tví \"idioti\" jsou obsaženi v bodě \"2\"

Jinak, pokud by to bylo tak, tak jsem přesvědčen, že letní/zimní gumy nic neřeší, bo vždy se najde někdo, kdo se na tebe vyvalí zpoza horizontu. A v tu chvíli je jedno, jaké má gumy. Na druhou stranu je pravda, že na letních na sněhu většinou svou cestu ukončí nedobrovolně(!) o několik zatáček dříve, než na zimních (a to bez zásahu těch, co pomáhají a chrání)

Nevýhodou přezutí \"idiotů\" na zimní pneu je to, že místo v nízkých rychlostech do tebe napálí ve vysokých.

A stále se motáme okolo toho, že jistý (...) předepíše zimní pneu od-do.

Třeba 30.10. bylo okolo Stuttgartu bílo, a dálnice byla mokrá a beze sněhu a letní pneumatiky jen šveholily. A co na to značka C15a : Ta, která řidiče chrání?

Mmch, místo slova zákon, užívej prosím \"pojem\" vyhláška ! Je v tom markatní rozdíl ;)

Odesláno

Že je ta podivná značka nesmyslná, v tom se tu většina shoduje (sám jsem jí nazval kočkopsem)

Já tu ale bojuju právě za zákonem stanovené období, kdy na autě MUSÍ být zimní gumy (třeba v zimním čase nebo od 1. 11. do 31. 3.). Že v listopadu někde u Stuttgartu svítilo slunce je sice možná pravda, ale věř mi, že kdybys jel tou dobou na zimákách, tak by Tvá jízda nedoznala žádných, Tebou registrovatelných, negativ. Zatímco kdyby Ti cestou začalo sněžit, pak bys prostě byl NEBEZPEČNÝM, a to zdaleka nejen sobě.

Dohadování o trivialitách, které by měl chápat už žák opouštějící základní školu mě fakt nebaví.

Odesláno
Původně zaslal: vix

Na druhou stranu je pravda, že na letních na sněhu většinou svou cestu ukončí nedobrovolně(!) o několik zatáček dříve, než na zimních (a to bez zásahu těch, co pomáhají a chrání)

Pak je otázkou, ve které zatáčce se s takovým setkáš. Z toho matematicky vyplývá, že na zimních je pravděpodobnost kolize nejméně poloviční oproti letním. ;-)

Odesláno

Vix: zapomínáš, že zimní gumy nefungují líp pouze na sněhu a věř nebo ne, právě dneska jsem se o tom přesvědčil. Dopoledne pršelo, venkovní teplota 8°C takže silnice po chladné noci byla určitě někde kolem 3-4°C. Jel jsem po Záběhlické ulici směrem do centra, kdo to tam zná, tak ví, že je to tam samá zatáčka, pár desítek metrů přede mnou jel nějaký Rover (416 ?). Když se mine odbočka na Spořilov, tak pak je mírná levotočivá, mírná pravá a následně hodně ostrá pravá do kopečka. V tý jsem Rovera dojel a najednou koukám jak mu jde zadek smykem doleva tak o metr, říkám si že to bude asi nějakej frajer, takhle efektně driftovat s předokolkou... auto se na chvíli srovnalo a následoval smyk zádě na druhou stranu, to už byl Rover skoro napříč silnicí a v plný rychlosti to napálil čumákem do zaparkovaný Felicie takovou silou, že jí vyhodil na chodník. Obě auta čumák na kaši, vylomený přední kola (Felda levý, Rover pravý) ale týpkovi v Roveru se evidentně nic nestalo, jen koukal jak telátko. Viděl jsem to takhle přímo na vlastní oči poprvý v životě a přiznám se, že mi ho fakt nebylo líto, spíš majitele tý Felicie. Když sem teď napíšu, že měl na autě sjetý letňáky, tak to bude vypadat dost účelově, ale fakt se to stalo a musím říct, že se tam klouzal jak na ledě a to bylo jen mokro. Bylo to kolem 11:00 hod, třeba tam jel někdo z místních kolem taky a potvrdí to.

Odesláno

předně, značka C15 je upravená vyhláškou, ne zákonem!

A i na letňákách cesta okolo Stutgartu probíhala OK.

Proč bych se měl řídit nějakou připitomělou vyhláškou (!) ... Medvěd stále nechápe rozdíl mězi vyhláškou a zákonem.

(nebo ho prostě nechce chápat)

Mmch, na zimních, jako v půlce léta, cesta probíhá OK - máš pneumatiky = jedeš, máš vzorek, jedeš taky. Opotřebení pneumatik neřešíme. Ne nadarmo těm, co najedou 5-10 tkm za rok, doporučuji kupovat/používat zimní pneumatiky celoročně:D

Ad dohadovaní o trivialitách.. dneska jsem přehazoval zimní kola na zadní nápravě v tričku (7 dní po \"stanném právu) ... fakt jsem si při tom myslel, že kluci, co nás \"chrání a buzerojou\" musí mít radost.

Samozřejmně - na zimních by to bylo na mokré silnici 30.10. jiné kafe. Víc by to hučelo, víc by to žralo (pokud bych neměl na kole třeba Matadory MP58). Jinak, jelo by to stejně, brzdilo by to stejně.

Otázka na Medvěda č.1:

Chceš říci, že 30.10., kdy byl okolo Stuttgartu sníh (a v ČR stále natvrdo povolené letní - bez omezení) by jízda na zimních pneumatikách, na mokré, nezasněžené silnici byla bezpečnější, než na letních, ač se nám na letních nic nestalo ?

Otázka na Medvěda č.2:

Někoho z tvé rodiny někdo sejmul na letňákách na sněhu, že to tak obhajuješ?

Edison:

U nás, na Šumavě, máš na 16 km asi tak 4 možnosti, jak někoho předjet.(hezky řečeno, je to tu samá zatáčka) Pokud se někdo chce vysortovat co 50m, jeho volba. Nesmíš svoje úvahy vkládat do Polabské nížiny! ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...