Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Chaos okolo dopr.značky zimní výbava.

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: jarinek

Původně zaslal: jirka639

ja nevim, ale třeba v německu je poviné používat zimní pneu ve všech spolkových zemích.

Doopravdy ???

omlouvám se všem kterých jsem se doktl (vix, edison)

tady je odkaz ze kterého jsem vychazel a kvůli kterému byl problém předloni sehnat zimni kola, protože se nejvíce exportovalo do Nemecka.aspon dle tvrzeni mistnich firem, ktere nebyli schopni sehnat pneu na octavii zn. mischelin, continental, dunlop.

http://www.autoweb.cz/novinky-aktuality-zpravodajstvi/nemecko-zimni-pneu-jsou-povinne-ale-jen-nekdy/8536

http://auto.idnes.cz/nemecko-na-silnice-povinne-se-zimnim-obutim-fe4-/pneu.asp?c=A061121_101030_pneu_fdv

blíže jsem zákon nestudoval, co vím tak nás jednou v rakousku zastavili policajti a upozornovali, ze když už mame zimni pneu tak s minimalne 4mm, meli jsme 4mm, doporucovali prezout na nove.

Odesláno

Mě ses opravdu nedotkl... Nejsem vševěd... :-) Taky bych se rád poučil... :-) JInak nějaký tyhle články z té doby jsem taky našel. Dokonce i co se týče hřebů. Jinak osobákem mám za tři roky po Evropě naježdíno mraky, takže nejen u nás mě problematika zajímá (a relevantní info nemám). Bych právě celekm divil, kdyby mě třeba švícaři, bez předpisovýho obutí do země vůbec pustili... Jsou to děsný rejpalové a byl jsem svědkem toho, že řidiče do země nepustili jen po kontrole ŘP.

[upravil dne 26.10.2008 Edison]

Odesláno
Původně zaslal: Edison

Mě ses opravdu nedotkl... Nejsem vševěd... :-) Taky bych se rád poučil... :-) JInak nějaký tyhle články z té doby jsem taky našel. Dokonce i co se týče hřebů. Jinak osobákem mám za tři roky po Evropě naježdíno mraky, takže nejen u nás mě problematika zajímá (a relevantní info nemám). Bych právě celekm divil, kdyby mě třeba švícaři, bez předpisovýho obutí do země vůbec pustili... Jsou to děsný rejpalové a byl jsem svědkem toho, že řidiče do země nepustili jen po kontrole ŘP.

add švýcarsko:

http://auto.idnes.cz/jsou-zimni-pneumatiky-v-evrope-povinne-fcq-/pneu.asp?c=A040108_135525_pneu_jim

cituji: \"Automobily však musí být viditelně označeny značkou upozorňující na použití hrotů nebo sněžných řetězů.\" <= to by mě zajímala ta značka

add evropa:

http://www.conti-online.com/generator/www/cz/cz/barum/automobil/hlavni/novinky/zimni%20pneu.html

[upravil dne 26/10/08 jirka639]

Odesláno
Původně zaslal: jirka639

Původně zaslal: Edison

add švýcarsko:

http://auto.idnes.cz/jsou-zimni-pneumatiky-v-evrope-povinne-fcq-/pneu.asp?c=A040108_135525_pneu_jim

cituji: \"Automobily však musí být viditelně označeny značkou upozorňující na použití hrotů nebo sněžných řetězů.\" <= to by mě zajímala ta značka

add evropa:

http://www.conti-online.com/generator/www/cz/cz/barum/automobil/hlavni/novinky/zimni%20pneu.html

[upravil dne 26/10/08 jirka639]

Poněkud postarší články. Taky jsem nějaké četl... a prý snad jsou od těch dob zase ěnjaký změny. Tak fak nevím... I když... já přezouvám pravidelně a služební po zkušenostech v horách ve švajcu tuplem. Takže to, že to nevím mě zase tak moc netrápí. ;-)
Odesláno

jirka639:

Vidíš, tohle je už něco jiného. Aneb, v Německu platí: Jezdi si na čem chceš (a klidně i s jedním pivem), ale jak zaviníš průšvvih (problém, nehodu, etc.), tak si nás nepřej. Jestli se nepletu, říká se tomu demokracie.

Kdežto my, v Čechách, to zavedeme direktivně, děj se co děj a ještě neřekneme, co se bude dít, když náhodou podmínky nesplníš.

Koukám, že se JZDáci na Vysočině pomějou. Budou mít nové zimní gumy.:D

Odesláno

Něco o zimní výbavě na stránkách ministerstva dopravy. Taky tápají:(

Podle dostupný informací, z toho vyplývající, že zimní pneu je nutné mít hlavně při umístnění dané dopravní svislé značky ve vymezeném úseku. Takže od 1.11 do 30.4. je nutné míti zimní pneu pouze, pokud bude se projíždět ve vyznačeném úseku. Tolik z §§ znění. Takže mimo úsek býti nemusí zimní pneu, pokud není takové počasí a podmínky, kde by bylo nutno je míti na vozidle!!! Pokud se mýlím, tak mě prosím oprav te.

[upravil dne 30/10/08 OK406]

post-0-14109602827999_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: Mishanthrope

Konečně jsem chytřejší... :myslim

Jinak jsem ještě podal ohledně zimní výbavy dotaz přímo na ministerstvo dopravy. Tak jsem zvědavý, zda-li mi odpovědí.:myslim:o:roll

[upravil dne 30/10/08 OK406]

Odesláno

Včera to vysvětlovali v televizi. Ta \"povinná zimní výbava\" platí jenom mezi těma cedulama. Navíc pokud chce obce (nebo silničáři nebo kdo to připravuje) udělat takovej úsek, musí připravit objížďku kde ta povinnost není.

Prostě totální nesmysl.

Odesláno

jsem zvědavej, kolik z vás, pražských telátek budu zase Hambím tahat ze závěje, a upozorňuju, že táhám jen ty co mají zimní výbavu, kdo přijede na letních, na toho prdím :D:D:D \"Aneb, kdo chce kam, pomožme mu tam\" kdyby totiž vás, telátek nebylo, nebylo by ani těhle značek :myslim:P:aut

Odesláno

Osobně jsem přesvědčen, že pražáci jezděj na zimních ve větším procentu,než zbytek republiky. Ale je to jen můj jázor, byby by zajímavé nějaké statistiky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...