Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim a pozdravuji vsechny cleny..Po delsi pauze zpusobene moji podelanou praci sem se na ni vy...l a nasel si chvilku na zajmy.predem dnes sem konecne dostal i na paleni pro nas klub.Chuck a stifler uz maji listy u me doma a zabaleny na poslani(tento tyden po vyplate je odeslu)a dalsi veci jako zrcadla appel a dalsi jsou nakresleny a cekaji az majitel nebude drzet straz a polevi aby to proslo prez masinu...jestli ste mi nekdo neco psali sem pls hodte mi to na mail,klidne i starsi veci.Pres mail vyrizuji i veci do prace takze tam je to jistota..

ted k memu dotazu,mam 1.8 16V a potrebuji baterku.Z hruzou jsem zjistil ze tam mam 40Ah coz je malo.Auto chyta dobre i v zime ale to asi protoze cca rok stara.Co rikate na tuto.a cena??

http://www.aukro.cz/item452283285_autobaterie_mutlu_ultra_62ah_510a_nova.html

Odesláno

Taky Tě zdravím. Pokud Tě baterka nezlobí v zimě a to ani ted, tak si myslím, že je zbytečné ji vyměňovat, i když 40Ah je málo. Těch 64 Ah je akorát, i když myslím, že Honza406 má u své 1.8i silnější baterku. Nevím, kolik Ah je přesně psaná pro tvoji motorizaci. Co se týká tvého dotazu, tak výše uvedenou značku neznám.

Odesláno

Jo zapomel sem pripsat ze mam v kufru 1200W zesik na nem 3 pasm repro a podsviceny sedacky,strobace a neon za oknem.Nebere to skoro nic ale aby nahodou nejaky stoura nereptal ze sem to zatajil... :papa jinak zdravim OK406

Odesláno

Teď nedávno jsem zrovna baterku řešil. Měl jsem tam 4roky standrdní Vartu 55Ah a týdenní pobyt v Tatrách se jí stal osudným (měli jsme krásný počasí 0-3°C a déšť se sněhem - ale domů nás dovezla). Nakonec jsem koupil na P-C slevu v Kelly Vartu Silver Dynamic 54Ah a chytá to jak stíhačka :D

Já osobně bych do nějaký \"noname\" baterky nešel. Ona sice může mít na sobě napsanou bůh ví jakou kapacitu, ale pak tomu věř, až začne mrznout :myslim:aut

Jinak já použil tohle a pak vybral, co bylo skladem;)

http://www.varta-automotive.cz/index.php?id=18&L=6

[upravil dne 13.10.08 MJSytic]

Odesláno
Původně zaslal: MJSytic

Teď nedávno jsem zrovna baterku řešil. Měl jsem tam 4roky standrdní Vartu 55Ah a týdenní pobyt v Tatrách se jí stal osudným (měli jsme krásný počasí 0-3°C a déšť se sněhem - ale domů nás dovezla). Nakonec jsem koupil na P-C slevu v Kelly Vartu Silver Dynamic 54Ah a chytá to jak stíhačka :D

Já osobně bych do nějaký \"noname\" baterky nešel. Ona sice může mít na sobě napsanou bůh ví jakou kapacitu, ale pak tomu věř, až začne mrznout :myslim:aut

Jinak já použil tohle a pak vybral, co bylo skladem;)

http://www.varta-automotive.cz/index.php?id=18&L=6

A už si byl s novou baterkou na týdenným pobytu v Tatrách?? Pokud tam má takovou ,,výstroj\" audio systému, tak silnější neuškodí. Já mám taky silnějsí 74 Ah a spokojenost. Jezdím delší trasy, tak se mi v pohodě dobijí. Nevím, jak by se chovala na různých popojíždění po městě apod.

Odesláno

A už si byl s novou baterkou na týdenným pobytu v Tatrách?? Pokud tam má takovou ,,výstroj\" audio systému, tak silnější neuškodí. Já mám taky silnějsí 74 Ah a spokojenost. Jezdím delší trasy, tak se mi v pohodě dobijí. Nevím, jak by se chovala na různých popojíždění po městě apod.

Ne to jsem nebyl. Jen jsem to bral podle sebe, když jsem tam měl před tím obyč 55 a vydržela v poho 4roky bez toho, abych se o ní jakkoliv staral, tak ta 54 z TOP řady vydrží minimálně stejně dlouho;) On bude samo potřebovat o něco silnějším, ale myslím, že koupit nějakou \"noname\" není zrovna krok tím správným směrem:myslim

Odesláno
Původně zaslal: MJSytic

Ne to jsem nebyl. Jen jsem to bral podle sebe, když jsem tam měl před tím obyč 55 a vydržela v poho 4roky bez toho, abych se o ní jakkoliv staral, tak ta 54 z TOP řady vydrží minimálně stejně dlouho;) On bude samo potřebovat o něco silnějším, ale myslím, že koupit nějakou \"noname\" není zrovna krok tím správným směrem:myslim

Souhlasím s tebou.

Odesláno

Jen tak mimochodem, dotaz/pár postřehů, kdyžtak mě opravte:

Tak nějak jsem žil v tom, že na baterii jde o dvě věci.

1. kapacita (Ah)

2. maximální proud (A)

Čím větší kapacita baterky, tím větší její fyzická velikost.

Čím větší baterka, tím líp.

Na benzín stačí baterka menší.

40Ah se dávaly do starých škodovek.

44Ah jsem měl v Tempře 1.4. Byla by bývala stačila, ale na 15 let starý auto to bylo tak tak.

Myslím, že 54 by měla být zcela ok.

K čemu megabaterka, když nedobíjí altík.

Odesláno

Heh, na 1.9D mám už třetí sezonu 44 Ah Akumu a furt točí a furt točí.

P.S.: Ta Akuma dříve poháněla jistou Š120 ...

Pokud je palivová soustava v cajku, ventilové vůle OK a není mráz jak na Aljašce, tak je to skoro jedno.

Odesláno

Ticcino to vystihol presne. Jedna vec je kapacita a druhá maximálny prúd. Keď auto chytá pekne tak je dôležitý ten max. prúd. Ak treba dlhšie točiť tak i väčšia kapacita. Ak budeš kúpovať 40 - 45 Ah tak pozeraj na max prúd ale ak dáš 50 a viac tak bude spoľahlivo slúžiť i s prídavnou výbavou čo tam máš. Hlavne ak chodíš kratšie trasy tak je lepšia väčšia.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...