Ludek78 Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 Ahoj vsem, uz dva mesice se vozim v 307SW 2.0HDi a zkousim se nejak naucit jezdit s dieselem.Nevim jestli je to jenom muj pocit ale prijde mi ze rychlosti jsou dost nestastne odstupnovany.Treba kdyz mam jet po meste 40kou tak je to na 3ku malo a na 2ku moc....nevim jak moc ten motor snese podtaceni ale vzdycky radsi podradim nez to dusit pod 1500ot....proste se mi zda ze rychlosti jsou dost kratky na tomhle aute.Mate nekdo podobny zkusenosti? Dik Jo jeste jsem zapomel je to 80kW motor [upravil dne 13/10/08 Ludek78] Citovat
ozzy56 Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 Tento dojem máme u každého auta všichni...Prostě konstruktéři volí optimální převod. poměry k rychlostem 50, 90 a 130 a k možnostem motoru--takže kompromis... Na 406ce taky při 50 to čtyřku většinou nechce....Takže rada: točit motor kolem 1800 (otáčky max.točivého momentu) a pod 1500 a nad 3500 jít co nejméně. [upravil dne 13/10/08 ozzy1956] Citovat
Ludek78 Odesláno 13. říjen 2008 Autor Odesláno 13. říjen 2008 Dik....tak nejak se to snazim udrzovat....jsem totiz cetl tu na foru,tusim ze to bylo tema ohledne spotreby u 307ky ze nekdo uvadel spotrebu na 5ku pri 50km/h....tomu jsem se musel zasmat protoze petka pri ty rychlosti by snad uz ten motor utrhla jen me zajimalo jestli je to jenom muj dojem nebo to tak proste je u vsech aut....kazdopadne jinak jsem s peugeotem spokojen,hlavne to pohodli a spousta drobnych detailu ktery zivot za volantem dost usnadni Citovat
Ivona Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 taky jezdím autem 50km/h na 5, pouze někdy je třeba podřadit na 4. Na nádrž najedu skoro 1200km a to jezdím jen pojíždění, žádné dlouhé trasy ani dálnice. Jezdím na spotřebu, auto zbytečně nevytáčím. Někdo asi bude říkat, že auto tímto stylem trpí, ale já tak prostě jezdím. Citovat
Ludek78 Odesláno 13. říjen 2008 Autor Odesláno 13. říjen 2008 No ja nevim ale na to bych nervy nemel....tohle uz mi neprijde na spotrebu jako spis na odrovnani motoru.Navic mi prijde ze to auto ma nejmensi spotrebu prave v optimalnich otackach mezi 1800-2300.Podtoceny vic zere a jeste k tomu nejede....jen by me zajimalo kolik Ti ukazuje otackomer kdyz jedes 50 na petku? kuca21 ohodnotil 1 Citovat
Ivona Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 Původně zaslal: Ludek78 No ja nevim ale na to bych nervy nemel....tohle uz mi neprijde na spotrebu jako spis na odrovnani motoru.Navic mi prijde ze to auto ma nejmensi spotrebu prave v optimalnich otackach mezi 1800-2300.Podtoceny vic zere a jeste k tomu nejede....jen by me zajimalo kolik Ti ukazuje otackomer kdyz jedes 50 na petku? Otáčkoměr nesleduji, ale jak odpol. pojedu do práce tak se kouknu. Citovat
omegaalfa Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 myslím, že 1900 - 4000 (těch 4000 je dálnice) je normální, záleží na situaci pokud jedu sám z kopce tak i 1600 snese naopak pokud jedu do kopce naložený tak se to pod 2000 jen trápí.... Citovat
Ludek78 Odesláno 13. říjen 2008 Autor Odesláno 13. říjen 2008 omegaalfa: souhlasim,jezdim podobne...taky mi pripada ze jit pod urcity otacky nema smysl Ivona: JJ to se schvalne mrkni,docela by me to zajimalo,protoze mi to pripada ze mluvime uplne o jinym aute ale koukam ze mas kratkou 66kW....jen se mi nezda ze by to byl az zas takovej rozdil Citovat
toro Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 to Ludek78: Pravda, pravdoucí někdy by to chtělo 2,5 nebo 3,5.Kdo motor poslouchá může jezdit pod 1500 ot. jedině z kopce nebo po větru. Citovat
yaris1 Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 Původně zaslal: Ivona taky jezdím autem 50km/h na 5, pouze někdy je třeba podřadit na 4. Na nádrž najedu skoro 1200km a to jezdím jen pojíždění, žádné dlouhé trasy ani dálnice. Jezdím na spotřebu, auto zbytečně nevytáčím. Někdo asi bude říkat, že auto tímto stylem trpí, ale já tak prostě jezdím. Taky tak podobně, akorát tady nejde vytýčit přesnou hranici, člověk musí jezdit podle citu a sluchu a prostě když je třeba tak podřadit. Dá se jezdit i na 5 - 50, ale když podřadíš, zjistíš že okamžitá spotřeba je skoro stejná. Toť můj názor.... Citovat
Milhaus65 Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 50km/h na 4 pouze po rovině, jen pro udržení rychlosti. Trochu větší zátěž v autě nebo kopeček a 3. 50km/h na 5 , je trápení motoru. při tak malých otáčkách trpí celý mechanismus motoru, špatně se odvádí teplo, jak přes vodu (málo otáček) tak přes stěny válce. Nejlepší cesta k zadření. Citovat
Ivona Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 Původně zaslal: Ludek78 omegaalfa: souhlasim,jezdim podobne...taky mi pripada ze jit pod urcity otacky nema smysl Ivona: JJ to se schvalne mrkni,docela by me to zajimalo,protoze mi to pripada ze mluvime uplne o jinym aute ale koukam ze mas kratkou 66kW....jen se mi nezda ze by to byl az zas takovej rozdil Tak jsem to dneska zkoušela a při 50 na 5 mám cca 1200otáček a spotřeba pod 5l, když podřadím na 4, tak je otáček cca 1400 a spotřeba cca 5,5l a když podřadím na 3, tak jsou otáčky skoro 1800, spotřeba přes 6l a motor vyje jak na okruhu. Jezdím podle sluchu, né podle otáček, když cítím, že je to třeba tak podřadím, ale zbytečně auto nevytáčím. Zatím motor šlape a to má svařenou hlavu. Nechci to zakřiknout, ale po opravě mám najeto asi 4000km a bez problému. Citovat
piškotek Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 Původně zaslal: Ivona Původně zaslal: Ludek78 omegaalfa: souhlasim,jezdim podobne...taky mi pripada ze jit pod urcity otacky nema smysl Ivona: JJ to se schvalne mrkni,docela by me to zajimalo,protoze mi to pripada ze mluvime uplne o jinym aute ale koukam ze mas kratkou 66kW....jen se mi nezda ze by to byl az zas takovej rozdil Tak jsem to dneska zkoušela a při 50 na 5 mám cca 1200otáček a spotřeba pod 5l, když podřadím na 4, tak je otáček cca 1400 a spotřeba cca 5,5l a když podřadím na 3, tak jsou otáčky skoro 1800, spotřeba přes 6l a motor vyje jak na okruhu. Jezdím podle sluchu, né podle otáček, když cítím, že je to třeba tak podřadím, ale zbytečně auto nevytáčím. Zatím motor šlape a to má svařenou hlavu. Nechci to zakřiknout, ale po opravě mám najeto asi 4000km a bez problému. Nechci ti do toho moc mluvit ale rozhodně ti nedoporučuji jezdit 50km/h na 5tku. Já jezdím po městě na trojku.Tvůj motor má 205N. m při 1900/min. Motoru určitě stačí 70% kroutícího momentu....ale všechno záleží jenom na tobě. Citovat
amiandrew Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 Jestli ti přijde, že ti to při 1800ot řve, tak by mě zajímalo, jak jezdíš na dálnici. Že by pořád za 5 a 1500? Při 1800 mám naprosto krásný kultivovaný chod... Citovat
Ivona Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 Původně zaslal: amiandrew Jestli ti přijde, že ti to při 1800ot řve, tak by mě zajímalo, jak jezdíš na dálnici. Že by pořád za 5 a 1500? Při 1800 mám naprosto krásný kultivovaný chod... Po dálnici jezdím jen vyjímečně, u nás žádná není a i tam jezdím na nejnižší spotřebu a to je rychlosti zhruba 120km/h a jak říkám otáčky fakt nesleduji, před tím jsem je na autě neměla s naučila jsem se jezdim po sluchu a citu. kolik mám otáček při 120 to netuším, momentálně to nemám kde zjistit, ale určitě přes 2t. 1800 otáček řve, když tam je 3 a jede se 50km/h. Samozdřejmě jak se jede rychleji, tak jede krásně tiše, ale byla řeč o 50. [upravil dne 13.10.08 Ivona] Citovat
MatrixChose Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 Tak to bych se asi zbláznil. Abych kvůli půl litru ničil motor a jel jak po**anej, protože z těchlech otáček se to těžko vyhrabává tak to mi přijde docela na hlavu. Ale každý svého štěstí strůjce. Nic proti Ivono, ale pro ten motor to fakt není dobrý, nehledě na to že to fakt musí bejt na usnutí s tímhle stylem jízdy. Citovat
Ivona Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 Původně zaslal: MatrixChose Tak to bych se asi zbláznil. Abych kvůli půl litru ničil motor a jel jak po**anej, protože z těchlech otáček se to těžko vyhrabává tak to mi přijde docela na hlavu. Ale každý svého štěstí strůjce. Nic proti Ivono, ale pro ten motor to fakt není dobrý, nehledě na to že to fakt musí bejt na usnutí s tímhle stylem jízdy. Jezdím denně a jen pojížďky (jsem obchodní zástupce) a to obnáší na úseku asi 20km se rozjet, vypnout motor a znovu nastartovat asi 20-30x. Není to nic moc, ale zatím jsem neusla a právě proto, že jezdím fakt hodně a platí mě fakt málo, tak musím jezdit co nejvíc na spotřebu. Jen mi neraďte ať si najdu lepší práci, tady fakt není na výběr. Jo a ten můj rajon musím objet několikrát týdně, tak auto dostává pořádně zabrat, ale co se dá dělat. A ještě dodatek: Musím jezdit jak s hnojem, protože mám 3 body a nechci, aby mi jich přibylo. [upravil dne 13.10.08 Ivona] Citovat
Medvěd Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 Pokud jedeš 50 na 5ku, tak NEMÁŠ možnost na krizovou situaci v dopravě reagovat jinak než prudkým bržděním - pokud budeš mít vhodné otáčky pak mnohdy stačí \"jen\" šlápnout na plyn a krizovku máš za zády. Jak už tu psali mnozí, Tvůj jízdní styl autu určitě nesvědčí a pocit borky, která jezdí s nízkou spotřebou se může prudce změnit po návštěvě servisu, až Ti odejde motor (to už se kešeni tolik líbit nebude) Citovat
bara Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 JE MI TO LÍTO IVČO,ŽE TĚ SKŘÍPLY ČEŠTÍ DEBILI V ZELENÉM A Z NOUZE DĚLÁŠ CNOST,ALE MAJÍ PRAVDU TI PŘEDE MNOU,ŽE POKUD TI BUDOU ŘEHOTAT VENTILY ATD.TAK TI TEN MOTOR (BRZO VYLISKÁ A TO FINANČNĚ TO BOLÍ NEJVÍC) !A JAK TO,ŽE NEVÍŠ KOLIK OTÁČEK NA SVÉM AUTĚ? UŽ I 130 ŠKODOVKA MĚLA OTÁČKOMĚR TAK TO TI NEŽERU. Citovat
Ivona Odesláno 13. říjen 2008 Odesláno 13. říjen 2008 Původně zaslal: bara JE MI TO LÍTO IVČO,ŽE TĚ SKŘÍPLY ČEŠTÍ DEBILI V ZELENÉM A Z NOUZE DĚLÁŠ CNOST,ALE MAJÍ PRAVDU TI PŘEDE MNOU,ŽE POKUD TI BUDOU ŘEHOTAT VENTILY ATD.TAK TI TEN MOTOR (BRZO VYLISKÁ A TO FINANČNĚ TO BOLÍ NEJVÍC) !A JAK TO,ŽE NEVÍŠ KOLIK OTÁČEK NA SVÉM AUTĚ? UŽ I 130 ŠKODOVKA MĚLA OTÁČKOMĚR TAK TO TI NEŽERU. Jj zelení debili mě chytili jak jsem si auto koupila. Měla jsem najeto asi 50km. Nebyl to zrovna hezký začátek. Před tím jsem měla 306 a ta měla místo otáček hodiny, a kadett taky neměl otáčky. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.