Ivouš Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 Zdarec dneska přijdu do práce a kolegyně mě řekla ,že její 25 syn měl bouračku. Její syn jel po hlavní osobákem a z vedlejší se přiřítila avia a naprala to do něho.Avia nedala přednost Její syn předek auta úplně zrušené.Auto měl tak půl roku koupené za 100 000kč něco dal ze svýho a 50 000kč si půjčil.Havarijní pojistku nemá.Těch 50 000kč ještě doteď zplácí.Jak by pro toho syna bylo nejlepší aby dostal z toho řidiče avie peníze na opravu nebo zaplacení celé částky,nebo to hnát přes soud.Takhle je její syn bez auta a z dluhama co dluží za tu půjčku na auto.Co by jste jí poradily co vy kdo máte s tím už zkušenosti.Já naštěstí jsem nic takového nemusel ještě řešit.Prostě aby ten syn na tom nebyl škodný když za to nemohl za tu bouračku .dík zdarec Citovat
Welis Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 no jesi to ma třeba přes GE tak není ani majitelem vozidla pouze uživatelem což by nahrálo situaci a možná by se dalo neakejch dobrej rad dosta z GE nebo zte uverovky.... jinak to zalezi na posouzeni pojistovny jesi auto za 100k bylo ale stary jen tzv. v tuningu tak nevim nevim... ale aviačan by měl mel pojištovnu ktera posle likvidatra pokud auto stoji doma v garazi tak kolega neakejm dilum trochu pomoh aby to vypadalo... ale nevim jak stim dopad... Citovat
P607Olda Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 Byli u toho policajti? Rozhodli o míře zavinění? Kdyby to bylo tak jednoduché a jasné, jak píšeš, tak by to šlo z povinného ručení Avie. Citovat
ozzy56 Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 No z toho řidiče Avie nedostane nic,jeho pojištovna zaplatí škodu do výše časové ceny auta nabouraného. Ta cena bude vždy samo nižší než 100k a ten rozdíl nezaplatí nikdo. Citovat
Ivouš Odesláno 6. říjen 2008 Autor Odesláno 6. říjen 2008 Prý tam byli policajti říkala kolegyně.Pré to byla pěkná šlupka říkal její syn 2 airbegy vylítly.Řidič avie prý říkal že jsi myslel že to stihne ale nestihnul napálil to do něj. Citovat
Ivouš Odesláno 6. říjen 2008 Autor Odesláno 6. říjen 2008 A co soudně? Nevytřískal by na tom něco víc.Nic víc o tom nevím,kolegyně víc o tom neřekla byla z toho zdrcená tak jsem se nechtěl vyptávat. Citovat
vix Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 Co je to za auto? r.v ? Jaká je časová hodnota vozu? Kdo to zavinil je jasné, řidič Avie se \"přiznal\" Pojišťovna v tomto případě bude s největší pravděpodobností platit totálku. Ten človíček měl úvěr kde? Provident? Rychlá půjčka od některé banky? Nechci moralizovat (a prej rejpu), ale: - za 30-40 tKč se dá sehnat slušné auto (třeba Felicie po dědovi f důchodu) - parádu takovýto stroj udělá taky - když na něco nemám (a auto je hodně nevýhodná investice, tak si ho nekupuju) - pokud si na něj půjčím, musím být schopen nést riziko, že ho mít nebudu (a budu muset být schopen splácet dál) Jako, nechci aby to znělo pateticky, ale může být rád, že žije a je celej a zdravej . Citovat
Ivouš Odesláno 6. říjen 2008 Autor Odesláno 6. říjen 2008 Jo to už dál o tom nic nevím kde měl půjčený peníze atd.To už by jste po mě chtěly moc.Jinak dík za názory.Ona říkala že mají známího právníka tak se zeptají ještě jeho co by šlo a nešlo s tím dělat.;) Citovat
Vvitty Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 no vykladu zakona je nekolik, obvykly je ten ze ma narok na uhradu casove hodnoty poskozene veci, tj. vcetne amortizace atd. v tomto pripade se obavam, ze pujde o totalku, takze pojistovna zaplati podle tabulek. zalezi co je to za auto a jak ostrou bude mit likvidator tuzku... ale bude to mene nez kolik za to auto zaplatil. nicmene na strankach sdruzeni spotrebitelu je nekolik pripadu, kdy se soudne podarilo dosahnout uhrazeni plne ceny opravy (pokud to nebyla totalka) a nebo dorovnani na obvyklou cenu daneho vozu v bazarech. nicmene pro tech par korun se neoplati soudit... zkusil bych v tomto pripade argumentovat kupni smlouvou a tim dolozit zpusobenou skodu... ja resil neco podobneho nedavno a pomohlo dolozeni prodejnich cen obdobnych vozidel, ale je fakt ze S16 zas tolik neni Citovat
vix Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 Vvitty : Moje 205 kupodivu taky není v tabulkách (ale z jiného důvodu). Proč tam taky psát auto v ceně 3 plných nádrží a dálniční známky, že ? Jinak souhlas. Ivouš: možná jsem trochu mímo mísu, ale každý má svého zubaře, mechanika, doktora, finančního poradce a právníka. Nicméně mě napadlo to samé, co Vvittyho - pro těch pár kaček (čti cca 20-40 tKč) se nemá cenu soudit. Prozahálíš několikanásobně více času (a čas jsou peníze) a efekt je stále nejistý. Citovat
Demo Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 z toho chlapa nic nedostane, od toho se taky plati ruceni... Ale u soudu se domahat muze, proto doporucuji byt pripojisten i na pravni ochranu.... Citovat
jirka639 Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 dovolím si být trošku nepříjemný, ale i ten řidič Avie je jen člověk a přehlídnout (neodhadnout) auto může každej. ja sem měl před nedávnem taky nehodu (ne vlastni vinou) a pokud to odnesou \"jen\" plechy de se to považovat za \"srandu\". žaloval bych asi jen v případě, kdyby to bylo vinou např. tech. stavu auta, nebo měl újmu na zdraví. Citovat
Vvitty Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 2jirka639: no, chybu muze udelat kazdy, ale neni jediny duvod proc by za chybu nekoho mel platit ten, komu zpusobil ujmu... to jen tak na okraj. Citovat
Fusion Odesláno 6. říjen 2008 Odesláno 6. říjen 2008 Původně zaslal: vix - za 30-40 tKč se dá sehnat slušné auto (třeba Felicie po dědovi f důchodu) Nevím jak byla ta havárie těžká nebo v jakým autě jel ale - radši pojedu v bezpečným autě, jehož plechy budu ještě rok splácet a chodit pěšky, než ve filcce, která se při srážce s Avií promění v roztrhaný kusy shnilýho plechu a zbytek se namačká na volantotočiče, popř. další posádku. Pozn.: autor kulturní vsuvky není agentem finančních domů ani vlastníkem vozidla na splátky. Edit: a mmch. bývají ty soudy o \"dorovnání\" majetku poškozené osoby do původního stavu poslední dobou docela úspěšný. [upravil dne 6/10/2008 Fusion] Citovat
hloze-ja Odesláno 7. říjen 2008 Odesláno 7. říjen 2008 Ja taky nechci brojit, ale to ze ridic avie rikal, ze si myslel, ze to stihne, neni priznani viny. Zalezi taky na rychlosti `syna`, vyhledovych podminkach apod. V prvni rade jako dle P607Oldy musi nekdo rozhodnout o mire zavineni. V tomto pripade tedy policie. Pak se obratit na pojistovnu. Soud bych asi vynechal. Ale kdyz nejde o zivot, tak jde opravdu o h... To nemusi byt kolegyne zdrcena a muze byt rada, ze to nedopadlo hur. Opravdu. Vim, o cem mluvim. Penize budou.... Ale to pojisteni pravni ochrany by nemuselo byt spatny... PS: opravdu nevim, jak to bylo, takze tohle je i nazor jakoby ze strany avie. Nikde jsem nevycet, ze je 100 pro vina u ridice avie udana napr. policii [upravil dne 7.10.2008 hloze-ja] Citovat
mila2831 Odesláno 7. říjen 2008 Odesláno 7. říjen 2008 No, tady jde taky o to, jestli to bude braný jako totálka nebo ne. Jestli jo, dostane odhad ceny auta a stejně bude muset asi splácet dál. Ale kdyby byl odhad třeba těch 100.000,- tak by si za tu částku mohl koupit jiné auto a bylo by to v podstatě jedno. Kamarádovi taky zrušil nějakej blb auto, pojišťovna to odhadla jako totálku. Cenu auta odhadla na 20.000,-, což tak nějak normálně stojí. On si ho nechal dát do kupy, dal za to sice asi 25.000,- ale jezdí dál. Jak to udělal papírově, to nevím. Jinak by to pojišťovna řešila (pokud přizná vinu řidiči avie) tak, že by zaplatila opravu auta. Ale to opravdu závisí na policii, jakou kdo ponese vinu Citovat
Mišak Odesláno 7. říjen 2008 Odesláno 7. říjen 2008 podle mě hnus tahat to k soudu!!!Však to zaplatí s pojistky!Tahat další prachy ze sousu je kanibalismus! Citovat
oni Odesláno 7. říjen 2008 Odesláno 7. říjen 2008 ja jsem mel auto na pul na lizacku a vzal me chlap,pac me prehlidl ve slunicku!okamzite rekl,ze to byla jeho chyba a pojistovna mi zaplatila vse a jeste mi zbylo,pac jsem si opravu zarizoval sam. pokud dotycnej neprizna a bylo to jasny,tak mu to policajti stejne museli prisit ne? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.