Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Na 605 svdt se mi prohřívá motor při vyšších otáčkách. Mám podezření na termostat, ale nemohu ho najít. Pod přírubou na hlavě, v které jsou tři snímače teploty, není. Dával se i na jiné místa? Třeba to nějaký kutil přede mnou vymyslel \"líp\".

Odesláno

Tak tohle jsem jeste neresil. A co to znamena prohriva? Kdyz jedu rychle, tak je teplota pres devadesat i sto. Pak, ale rychle klesa s otackami. Treba v lete, kdyz si to smazim po dalnici pres 180, tak jsem videl na teplomeru asi 110 stupnu. To pak staci pustit nohu z plynu a teplota jde temer okamzite dolu.

Odesláno

Ja nevim..mam proste bobky..kdyz uz jedes trebas 150-160, ta vaha auta...zacnes brzdit a slysis jak ty brzdy huci a dostavaji zabrat tak mam k takovym rychlostem respekt docela...a stejne jezdim max. nekdy ostrava-hranice-brno a tam zas neni tak moc useku kde by se dalo jet delsi dobu fofrem bez obav

Odesláno

Pokud bys měl v háji termostat, tak motor usmažíš už při středních otáčkách bez zatížení, problém můžeš mít spíš v tom, že jsou zas..aný chladiče-z vnějšku. Vím o čem mluvím. Díky tomu mi je taky prožrala elektrolytická koroze a já je musel všechny vyměnit. Už jsem se o tom zde zmiňoval. Mimo to doporučuji alespoň 5 x propláchnout chladicí soustavu vodou. Já to proved zatím 4x a pořád vytéká bordel-rzí zabarvená chladicí voda. Pokud jsem vypouštěl nedávno 306 ku po čtyřletém provozu , tak tekla nádherně čistá směs. Po důkladném !!!! výplachu naplnit chladicí směsí, která obsahuje inhibitory koroze a zároveň obsahuje látky zabraňující usazování vodního kamene, který zhoršuje chladicí účinek směsi i účinnost chladičů. Zároveň si odsleduj, kdy Ti spínají sahary a jak. V každám případě by měly nabíhat postupně. Napřed poloviční ot, pak plné.

Je to menší zátěž sítě i pojistek.

Odesláno

Petr605 - pri 180 a asi 115° me rupl motor =/. Jinak mam dost casto kolem 100° coz je pry normalka ale asi udelam to co pise VP605. Me teplota klesa na 95 a na 90 jedine kdyz zapnu topeni naplno...

VP605 - kamos ma Renaulta 21 a kdyz jsem mu nedavno spravoval prasklou hadici u chladice, vytekla hneda rziva s..acka (aji to tak smrdelo), von si to nalil zpatky... mam mu vyridit nejaken vzkaz? =)

Odesláno

To Fusion: Tuhle teplotu (110) jsem videl v lete, jak byly ty vedra. Ale stacilo sundat nohu z plynu, snizit rychlost na 120 a zase normal. V zime tam mam neco pres 80 a v lete okolo 90 pri normalni jizde. Kdyz stojim v kolone, nebo jedu po dalnici, tak to je vic. Snad mi motor nepraskne.

Odesláno

VP605 už to psal o pár příspěvků víš...\"problém můžeš mít spíš v tom, že jsou zas..aný chladiče-z vnějšku. Vím o čem mluvím. Díky tomu mi je taky prožrala elektrolytická koroze a já je musel všechny vyměnit. ....

:papa

Odesláno

ToFusion: Bez problémů uvaříš motor, A bordel z vnějšku jak už jsem psal, sežere chladiče. 10 litrů je na 605 ce v pr... . Odkecaná hlava, voda v oleji, motor zadřený .... . Když se zadaří.

[Editován dne 30/3/04 VP605]

Odesláno

Mam dotaz: co je to elektrolyticka koroze?

To ze mam zaneseny chladic zvenku (muskama, kaminkama, ...) chapu. Ucpanim mezer mezi vostinama vyznamne snizuju tepelnou vymenu a tim chladici ucinek chladice. Druha vec je, ze se vevnitr chladice vytvari vodni kamen, to je previt, ucpava trubicky a zase snizuje chladici ucinek. Ze prvni pripad muze vest ke korozi, to je mi taky jasne. Ale co znamena ta elektrolyticka? [Ja ve skole te fyzice moc nedal...]

Odesláno

To Dydzej: Na chladič klimy je použit hliník, chladiče vody motoru jsou měděné. Když je mezi nimi bordel, který funguje jako houba-drží vlhkost, tak mezi nimi vzniká Voltův článek vlivem různého el. potenciálu, při tom se jedna z elektrod spotřebovává. Naše chladiče pak vlastně fungují jako baterie (ne akumulátor). V zimě, kdy se solí o sto šest je ta naše bordel houba ještě vodivější a pracuje intenzivněji. Nehledě na to, že posypové soli barevné kovy chemicky \" požírají \" a pokud jim umožníš, aby se dobře v bordelu zadržely, tak mohou pracovat lépe a účiněji. O Voltově článku jistě bude schopen lépe pojednat Petr605.

Jinak jsem měl bordelem mezi chodiči na mysli opravdo mezeru mezi nimi.

Odesláno

Pratele, chemicke zdroje napeti jsou pro me spanelska vesnice. Fyzikalni chemii jsem v prvaku nejak protrpel, udelal a od te doby jsem o ni neslysel.:D S chemickymi zdroji napeti se setkam pouze ve dvou pripadech: kdyz jdu dolivat destilku do akumulatoru a kdyz si jdu koupit baterku do hodinek.:D:D:D

Takze sorry. Ale tesi me duvera, kterou ma Vitek v me vedomosti.

Odesláno

Ale Petře, to jsme se učili někdy na devítiletce. Pro mne je to nějakých 35 let nazad, tak trochu opraš vědomosti, u tebe nejsou tak zaprášené, vyjmenuj těch 10 prvků co jdou po sobě od přebytku elektronů k nedostatku eletronů jak je kdysi seřadil pan Volt (a). Já už si je moc nepamatuji.

Odesláno

u moji 406 1.8 se teplota taky v lete drzi kolem stovky a pri 160-180 leze az na 110,v zime to je tak 95. Jinak pri normalni rychlosti mivam v lete lehce pod 100 , otazka je taky jak dobre merej budiky, protoze kdyz jsem je vymenoval, tak jedny ukazovaly o neco vic ...

Jinak ted jsem vymenil chladic tak jsem zvedavej jestli se to nejak projevi, v So slecnu prozenu po dalnici, tak uvidime :D :D

Odesláno

OK, uz chapu. Tak kamovi to vyridim (uz vidim jak se bude tvarit =) a ja si umyju ten chladic a asi taky vyplachnu starou chl. kapalinu.

Mate jeste nejakou radu po zimnim obdobi spec. pro 605? Vim, ze je to nejmene korodujici auto na svete, ale preci jen se ta sul (hledam pro ni vhodny sprosty slovo) na nektery veci dostane... uz me sezrala vyfukovou koncovku >=/

Odesláno

VP605: diky za info, neco mi rika, ze jsem to preci jen nekdy davno zaslechl :)

Kazdopadne jsem ted rad, ze nemam klima, ale intercooler je taky z hliniku, jestli se nepletu :(

Petr605: timto prispevkem jsem s Tebou srovnal skore odpovedi :papa

[Editován dne 31/3/04 Dydzej]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...