Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ČUS lidičky, zdar a sílu PEUGEOTUM.

Mam na vás dotaz, uniká mi olej z motoru. Není to moc ale musím dolejvat tak na 2000km - 0.7loleje (nekdy i častěji).

Mám vyměněno- TĚSNĚNÍ POD HLAVOU, GUFERA NA ROZVODECH, TĚSNĚNÍ POD VENTILOVÝM VÝKEM, OKROUŽKY U VAKUPUMPY, TĚSNĚNÍ POD VANOU. I přes všechny tyto výměny je motor ze zadní části lehce zadělanej od oleje.

Co je příčinou?

V zadní části motoru, na válcích je v mistech pod vakupumpou šroubek (asi č.13=číslo klíče).ů Odtud se mi zdá že uniká možná i trochu oleje. Nevíte co to je za šroub, jakou má funkci a zda je pod ním nějaké měděné těsnění.

Díky všem. Díka a čus MAXIM:cool::papa

Odesláno

cau, no ja mam taky motor od oleje, skoro cely...ale na zem to nekape, takze to neresim..ma pravo trochu slintat..neni to zadny mladicek :) Ale u tebe se mi to zda docela dost :) kape ti na zem ?

Odesláno

V garaži na podlaze skoro nic neni, jen pár malejch mastnejch fleků. Olej mi to taky asi nežere. Když jsem byl na emisích tak vše bylo super. Taky mi říkal ten mechanik že mam emise jak nová Fábie-diesl.

Tak nevim. Dik a čus maxim:cool:

Odesláno

Tak jestli kdyz prijedes rano na parkoviste a odpoledne odjizdis a je tam max. jedna dve kapky..tak to vubec neres. U takych starych motoru netesni kde co :) takhle mi to rekl tatik taky kdyz sem se zhrozil, ze mam cely spodek motoru mastny od oleje...a mel pravdu..na zem to nekape, tak co...:papa:papa

Odesláno

Ja uz tu o uniku ze sve 406 2,1TD psal a taky jsem to jeste nevyresil. Vzdycky kdyz odjizdim, je tam solidni kalz a na 4,5 tis po vymene oleje mam hladinu na spodni rysce. Emise super, gufera vymene, viko motoru pretesnene, predek motoru 100% suchy, jen zadni cast. Turbo taky suche. Jedina moznost pry je se podivat na nejakou hadici v zadni casti motoru, tam je pry normalni tlak jako v motoru a nejaka sitka ci membrana, sam jsem se zatim koukal akorat kde to je. Musi se to rozdelat, napnout t sitku a vymenit tu hadicku (je docela mala). Potom by to snad mohlo prestat.Jina pricina nikde nebyl shledana...Jde o to, ze to neni par kapek, ale slusna kaluzinka:( Pokud nekdo vite, jak na to ci k cemu je ta hadicka a jestli nemuzu neco pokazit, budu rad za info:)

Odesláno

mám to taky přesně,jak to popsal Petrolineček pod károu kaluž jako rybník a teče to taky zezadu motoru.Vyměnil jsem gufero na vačce to trochu teklo,jinak pod víkem ventilů je úplný sucho,pod hlavou taky a dál už není vidět odkud to teče.Doufám,že nám někdo poradí,aby nás ekologové nenechali zastřelit:(

Odesláno
Napsán autorem Ráďa

mám to taky přesně,jak to popsal Petrolineček pod károu kaluž jako rybník a teče to taky zezadu motoru.Vyměnil jsem gufero na vačce to trochu teklo,jinak pod víkem ventilů je úplný sucho,pod hlavou taky a dál už není vidět odkud to teče.Doufám,že nám někdo poradí,aby nás ekologové nenechali zastřelit:(

to Ráďa: Přesně tak, každá rada drahá, teď se ozvou ti odbornici, jako ODIE a jim podobni... Na vymenu gumicek ve steracich si clovek staci ale todle...:mad:

Odesláno

Taaak servismani, pořád čekáme na vaše odpovědi a návrhy! Tady se mluví jen o věcech, které jsou už na druhý pohled patrné, ale tady ten problém není patrný ani na 3tí pohled(kontrolu):mad: Tak se vyjádřete. Speciálně něco čekám od oddieho.

Odesláno

problém je, že zadní zadělaná část může být normální záležitost a únik můžou způsobovat třeba nevyměněná gufera ne ventilech. Ale co máme odpovědět? ATˇjede do servisu??

Odesláno

Nejsem věštírna. Pokud chcete vědět, odkud to uniká, je třeba nechat pořádně umýt motor, a to nejen zvrchu zpředu, jak se to obvykle dělá, ale taky zespod zezadu - na zvedáku. Dělá to např. v Praze myčka Neptun Harfa (cca 100 od Vašendy :) ), není to sice žádná levná záležitost (něco pře 300,-), ale vyplatí se to. Takže, komplet umytí motoru i zespodu na zvedáku, jet se projet, a pak znova na velký zvedák, lampu a koukat. Nic jiného vám k tomu neřeknu...

Odesláno

to že se to musí pořádně umýt a pak vysledovat odkud to teče je snad každýmu jasný to jsem samozřejně udělal ale vysledoval jsem tak akorát kulový.Je tam totiž prd vidět asi by to chtělo sundat nápravnici nebo sundat IC a snad nějakým zrcátkem z vrchu nebo nevím.Nám šlo spíš o to jestli tam zezadu motoru je nějakej ten šroub nebo nějaký slabší místo odkud by to mohlo tak týct.Jak už jsem psal pod víkem,pod hlavou ani guferama to NETEČE!ale teče to odněkud z vrchu.Jak se trošku oteplí vletím na to ,zjistím to a dám všem vědět.Když to nepůjde dám to do někam servisu.

Odesláno

Shora tam bude vždycky prd vidět, na to je potřeba dát to na velký zvedák, aby pod tím člověk mohl chodit, a pak pořádnou lampu a zrcátko. Úplně zezadu motoru je ucpávkový šroub, a pak je tam turbo s přívodní trubkou a odtokovou hadicí. A pak taky samozřejmě vana - odtud to teče vůbec nejčastěji. Pokud je to víc od konce motoru u rozvodů, může to být gufero vačky - odtud to totiž neteče přímo dolů, ale pod krycím plechem to prolíná dozadu.

Odesláno

mě spíš sere ten hrozný přístup,přívodní trubka do turba je trochu mastná ale tama to neteče spíš asi ta odtoková hadice to si myslím bude ten průser protože je to spíš na straně jak je turbo dik za tip

Odesláno
Napsán autorem Dress

v tom Neptunu na Harfě dělají i čištění interiéru? Na jejich stránkách se mi tato informace nepovedla najít...

Interier dělají i na dvoře vedle Vašendy - když už tam máš au?ák, můžeš to spojit. jinak já mám dobré zkušenosti s firmou AUTO ROCCO na Praze 10. Je to ve starých garážích u Strašnického vlakového nádraží, dělají nonstop a za rozumné peníze ( mou 309 za cca 500 - 700 Kč).

Odesláno
Napsán autorem Medvěd

Napsán autorem Dress

v tom Neptunu na Harfě dělají i čištění interiéru? Na jejich stránkách se mi tato informace nepovedla najít...

Interier dělají i na dvoře vedle Vašendy - když už tam máš au?ák, můžeš to spojit. jinak já mám dobré zkušenosti s firmou AUTO ROCCO na Praze 10. Je to ve starých garážích u Strašnického vlakového nádraží, dělají nonstop a za rozumné peníze ( mou 309 za cca 500 - 700 Kč).

Díky moc za tip, našel jsem si jejich www stránku ( http://www.autoprotekta.cz/rucni_myti_vozidel.html ), na dvoře jak je Vašenda jsem si ani nevšiml, že to tam dělají, akorát naproti na hlavní je ten Neptun

Odesláno

rimmer - muj otec rika \"bud rad, ze je to cely od oleje, tak alespon poznas ze tam nejakej je.\"

Me to bere asi 1l na 2tis km, taky dost ale je to proste staricek a vezme si to.

Kamos ma Audinu myslim 80 (takovej dlouhej dvoudverak asi kolem 85. roku) a jemu to zere litr na 500, ale porad jezdi dobre...

Odesláno

to oddie:Ja jsem spis chtel vedet, co je to za ten pazmecht vzadu na motoru, jak jsem psal, ze v tom je nejaka sitka, ci membrana a ze to je napojeny i nejakou haidsou buh vi kam, jak se tu psalo... je tam strasny pristup. Na zvedaku jsem to mel uz 2x, ale nebyĺo videt, odkud to tece, muselo by se to snad nejak odstrojit, aby se dostala vapka az dozadu pod sani atd. ja nerikam, ze jsi vestec, ale cekal jsem spis rekci jako typu, co je to za tu hadicku a na co je a ze by to tim nohlo byt, protoze se to obcas stava a delat te to trba bezne... ja nefim, to byly jen moje navrhy a moznosti

Odesláno

To Oddie: Já mam zezadu na motoru v úrovni vakupumpy, šroub (je našroubován do bloku motoru). Jakou má funkci? Je pod šroubem nějaké těsnění? Mě se zdá že te olej možná i uniká kolem tohoto šroubu.

Jedná se o motor 1,9D - 51 kv.

Dik za radu.

ČUS maxim:cool::papa

Odesláno

Šroub zezadu v bloku motoru, s velkou hlavou, je výpuš?ák na vodu. Jestli je nad ním i nějaký menší do olejového kanálu, takhle z hlavy nevím. Pokud ano, bude pod ním i těsnění.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...