Guest minimaxa Odesláno 12. srpen 2008 Odesláno 12. srpen 2008 Před měsícem jsme koupili 307SW s motorem 2.0HDi 100kW. Už při cestě domu se nám rozsvítila kontrolka autodiagnostiky, ale auto jelo dál beze změn. Na diag v Peugeotu Vrchlabí - VM-incom nenašli nic, co by mohlo tuto událost způsobit. Auto jsme tedy dál používali. Kontrolka dokonce na dva dny zhasla, ale po této době se znovu rozsvítila a svítí dál. Včera během dne 2x vypovědělo turbo, auto jelo jako bez výkonu a bez tahu, ale po opětovném nastartování jelo tak má. Dnes ráno přestal za jízdy fungovat posilovač brzd. Po odpočinku a nastartování auto opět jede tak jak má. Kontrolka ale svítí stále. a vždy ráno při prvním startu to na první startování nechytne, až na podruhé... Ještě uvedu, že auto cca 1/2-3/4 roku stálo a nejezdilo. Nemůže být toto zdroj problému? Věděl by někdo podle indícií co by tomu křápu mohlo být? [upravil dne 12/8/08 minimaxa] Citovat
marisw Odesláno 12. srpen 2008 Odesláno 12. srpen 2008 vsetky konektory mas ponapichovane poriadne. ja som riesil nieco podobne a nemal som poriadne zacvaknuty konektor na snimaci prietoku vzduchu hned za filtorm...tiez to raz islo a potom.nie, Citovat
hnusoba Odesláno 12. srpen 2008 Odesláno 12. srpen 2008 Pokiaľ vypovedalo turbo a posiĺňovač bŕzd tak by som to tipol na problém s podtlakom... Na tieto motory bola aj zvolávacia akcia kvôli ventilu na podtlakovom čerpadle a v rámci akcie sa vymieňal... Hoď sem VIN ak môžeš a pozrieme či náhodou nie je akcia na auto... Citovat
hnusoba Odesláno 12. srpen 2008 Odesláno 12. srpen 2008 Takže akcia na to nie je... Náhodou výpis z diagnostiky nemáš? Lebo niečo tam byť muselo čo to zapríčinilo...a pokiaľ vypadlo turbo väčšinou je pri tomto motori problém s podtlakom (...podtlakovými ventilmi) Citovat
Guest minimaxa Odesláno 13. srpen 2008 Odesláno 13. srpen 2008 výpis by být měl, ale z něj to jasný asi není. kouknu na to. tak posilovač už nefunguje vůbec, zkusíme na tu diagnostiku zajet ještě jednou třeba teď už něco zjistí když už se ty závady projevují. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 13. srpen 2008 Odesláno 13. srpen 2008 tak je to skutečně jakýsi podtlakový ventil, v pátek bude výměna. jsem zvědav, zda se tím vyřeší výše psané neřesti Citovat
jkriml Odesláno 15. srpen 2008 Odesláno 15. srpen 2008 Dobrý den. Koupil jsem si 307 SW,2HDi a mám ten samý problém. Rozsvítila se mi kontrolka a také vynechalo turbo a po nastartování je to zase jelo normálně. Po několika km kontrolka zase přestala svítit a pak se zase rozsvítila. Měl jsem to už 3x v servisu a neví co to je. Pořád něco mění a řeknou , že je to opravené a když odjedu domů, tak se to zas rozsvítí. Na diagnostice mi to píše chybu P2565 P2563 Nevím co s tím mám dělat. Vy už jste ten problém vyřešil?????? Citovat
Guest minimaxa Odesláno 15. srpen 2008 Odesláno 15. srpen 2008 dnes vyměnili podtlakový ventil, kontrolka už při odjezdu ze servisu nesvítila. po cca 5tém nastartování svítí opět. v příštím týdnu pojede auto zpět do bazaru a bude narváno prodejci do prde.e, jinak nevím co s tím krámem dělat Ještě že už nemám takový ambice pořídit si peugeota, zlatej FIAT !!!! Citovat
PnR Odesláno 15. srpen 2008 Odesláno 15. srpen 2008 ked auto stoji tak sa kazi, to hovoril moj otec, a zacinam si to mysliet aj ja podla skusensoti s 306tkou Citovat
jkriml Odesláno 15. srpen 2008 Odesláno 15. srpen 2008 Tak já ho měl v servisu týden a vyměnili mi také ten ventil. Platil jsem 3611,-kč a když jsem vyjel z servisu, tak to začalo opět svítit. Tak jsem jim to tam dal a oni mi to napíchli na PC a zjistili , že prý to bude asi něco s turbem, tak jsem si to auto vzal domů. V Peugeotu v Plzni jsou blbci co ničemu nerozumí. Dnes jsem ráno nastertoval a kontrolka zhasla a teď večer už zase svíti. Taky bych to nejraději vrátil, ale není to tak jednoduche. Pochybuji , že to ten od koho to máte vezme zpět a když ano , tak to máte štestí. Mě se ta 307 moc líbí a mrzí mě , že je s tím takové běhání po opravách. Citovat
Stifler Odesláno 15. srpen 2008 Odesláno 15. srpen 2008 Původně zaslal: minimaxa ....... Ještě že už nemám takový ambice pořídit si peugeota, zlatej FIAT !!!! Nemyslim si, že by to šlo škatulkovat podle značky. Je obecně známo, že 307ičky jsou jedny z nejporuchovějších Pažoutů vůbec, ale to neznamená, že je značka Peugeot špatná. Já mam už druhou 306ku a neměl jsem zatim jedinej problém. Ty jsi měl taky dvě 306ky a nemyslim si, že by jsi s nima jezdil furt po servisech. Chápu tvoje rozhořčení nad tim autem, ale neni to od značky ale od konkrétního kusu, jestli bude poruchovej nebo ne. Citovat
P607Olda Odesláno 16. srpen 2008 Odesláno 16. srpen 2008 Původně zaslal: Stifler Původně zaslal: minimaxa ....... Ještě že už nemám takový ambice pořídit si peugeota, zlatej FIAT !!!! Nemyslim si, že by to šlo škatulkovat podle značky. Je obecně známo, že 307ičky jsou jedny z nejporuchovějších Pažoutů vůbec, ale to neznamená, že je značka Peugeot špatná. Já mam už druhou 306ku a neměl jsem zatim jedinej problém. Ty jsi měl taky dvě 306ky a nemyslim si, že by jsi s nima jezdil furt po servisech. Chápu tvoje rozhořčení nad tim autem, ale neni to od značky ale od konkrétního kusu, jestli bude poruchovej nebo ne. Copak od kusu, pokazit se může ledacos, ale ten servis má ruce volšový a v hlavě kuličky! Kdo si nebudete vědět rady, tady mám dobrý servis. Je to z bohužel z Plzně trochu z ruky. Citovat
ozzy56 Odesláno 16. srpen 2008 Odesláno 16. srpen 2008 Původně zaslal: jkriml Dobrý den. Koupil jsem si 307 SW,2HDi a mám ten samý problém. Rozsvítila se mi kontrolka a také vynechalo turbo a po nastartování je to zase jelo normálně. Po několika km kontrolka zase přestala svítit a pak se zase rozsvítila. Měl jsem to už 3x v servisu a neví co to je. Pořád něco mění a řeknou , že je to opravené a když odjedu domů, tak se to zas rozsvítí. Na diagnostice mi to píše chybu P2565 P2563 Nevím co s tím mám dělat. Vy už jste ten problém vyřešil?????? Psal jsem tu vícekrát,že situace v servisech pežot je hrozná. Přece není normální,aby něco diagnostikovali,vyměnili díl za tisíce a porucha trvá dál!!!To vše za 700-800kč na hodinu. Kdyby toto byl jediný příběh--syn byl letos s pežotem v Chor- vatsku,dvakrát mu to chcíplo z ničehonic--diag.svítí--po půl- hodině stání motor chytne na první šup jakoby se nic nesta lo.Při jízdě domů kontrolka diag.zhasla. Tady v servisu Peug. se nic neukázalo--asi si to syn vymyslel. Je to normální? Citovat
hnusoba Odesláno 16. srpen 2008 Odesláno 16. srpen 2008 Původně zaslal: jkriml Dobrý den. Koupil jsem si 307 SW,2HDi a mám ten samý problém. Rozsvítila se mi kontrolka a také vynechalo turbo a po nastartování je to zase jelo normálně. Po několika km kontrolka zase přestala svítit a pak se zase rozsvítila. Měl jsem to už 3x v servisu a neví co to je. Pořád něco mění a řeknou , že je to opravené a když odjedu domů, tak se to zas rozsvítí. Na diagnostice mi to píše chybu P2565 P2563 Nevím co s tím mám dělat. Vy už jste ten problém vyřešil?????? P2563 a P2565 sú chyby turba...Kopírovaná poloha príliš odlišná od požiadavku a meraný tlak turba príliš nízky......To znamená, že lopatky turba buď nie sú natočené ako by mali byť kde problém je najčastejšie vo vadnom elektromagnetickom ventile turba (čo som sa ich namenil...) alebo je vadný snímač natočenia lopatiek turba (...) a počítaču motora dáva bludné informácie o natočení... Hlavne to chce niekoho, kto sa v diagnostike aj VYZNÁ!!! Citovat
vendelinek Odesláno 16. srpen 2008 Odesláno 16. srpen 2008 Původně zaslal: Stifler Původně zaslal: minimaxa ....... Ještě že už nemám takový ambice pořídit si peugeota, zlatej FIAT !!!! Nemyslim si, že by to šlo škatulkovat podle značky. Je obecně známo, že 307ičky jsou jedny z nejporuchovějších Pažoutů vůbec, ale to neznamená, že je značka Peugeot špatná. Já mam už druhou 306ku a neměl jsem zatim jedinej problém. Ty jsi měl taky dvě 306ky a nemyslim si, že by jsi s nima jezdil furt po servisech. Chápu tvoje rozhořčení nad tim autem, ale neni to od značky ale od konkrétního kusu, jestli bude poruchovej nebo ne. To je pravda,musim jen souhlasit,taky sem to někde čet nebo slyšel,je to už teda dýl,ve srovnání s 306kou,kterou už máme 2 roky sem byl v servisu a to jen kvuli udržbě,jinak nic závažnýho(aspoň teda zatim,nechci to zakřiknout)a zatim slouží dobře [upravil dne 16.8.2008 vendi.stejskal] Citovat
Guest PP205 Odesláno 16. srpen 2008 Odesláno 16. srpen 2008 307 je nejhorsi peugeot co se kdy vyrobil ... alespon co se tyka elektroniky. a stojici 307 pul roku to musi bejt mazec, kdyz si vemu ze vetsina 307 po 14 dnech stani ma problem s oxidaci Citovat
Radess Odesláno 16. srpen 2008 Odesláno 16. srpen 2008 Původně zaslal: minimaxa dnes vyměnili podtlakový ventil, kontrolka už při odjezdu ze servisu nesvítila. po cca 5tém nastartování svítí opět. v příštím týdnu pojede auto zpět do bazaru a bude narváno prodejci do prde.e, jinak nevím co s tím krámem dělat Ještě že už nemám takový ambice pořídit si peugeota, zlatej FIAT !!!! No mrzí mě že tě 307 připravila o důvěru k Peugeotu:(. A jakou má to auto historii? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.