Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Rozhoduji se, zda mám místo 306 koupit větší sestřičku 406, ročníkově okolo 2000 (prostě facelift), motorizace 2.0 HDI 80kW sedan. Proto bych měl pár dotazů :) Díky za pomoc a odpovědi:)

1. Spolehlivost

2. Nepředpokládám u této motorizace přítomnost FAP filtru, je to tak?

3. Reálná /praxí ověřená/ spotřeba město, mimo město \"lážoplážo\" a při svižnější jízdě okolo 160km/h.

4. Životnost- mám se bát auta, které má v D najeto přes 170tis.km?

5. Osobní názor na tento vůz a na co si dát pozor při koupi- slabiny.

((6. méně důležité- Chip- snížení životnosti, jaký nárůst výkonu? Jaký vliv na spotřebu?))

Moc vám děkuju!

P.S. možná si na něco ještě vzpomenu:)

[upravil dne 9/8/08 jarajarda]

Guest bostich
Odesláno

Mám rok 99 ale snad poradim.

1. spolehlivost : asi takle, po cca 10000 km mi blbne blinkr:) jinak naprosto v pořádku

2. fap ti neřeknu, ale myslim že asi ne(opravte mě)

3. spotřeba :město mám 6-7 mimo město (80-90km/h)jsem schopnej jezdit za 4-4,5 a dálnice 6.6 (ale to letím 160 -200) jinak dlouhodobou mám 6.3

4. životnost:pokud se o to budeš starat, 170tis je v pohodě(mám tam teď 183000 a OK)

5. spojka, zadní náprava,stav výfuku...

6. mám chip na 100 KW 320nM (z 80KW 250nM) spotřeba klesla cca o litr,životnost: začala mi sem tam při 5 prokluzovat spojka, ale ta už má svoje nejlepší léta stejně za sebou....) jinak nárůst hlavně ve vyšších otáčkách.Dříve nemělo vůbec cenu to točit nad 3000-3500ot, teď to má zátah od 1500 až do 4500.

Odesláno

FAP: určité proceno má. Poznáš takhle (fotky):

Osobně bych se toho nakonec ani nebál, Já jsem měnil poprvé až po 180 000, repas stál 7500, dolití aditiva je asi 2500 KCZ/100 000 km.

Spotřeba: kolega na to dost šlape, má průměr 6,5. Má najeto 300 000, (já taky 300 000), motory šlapou dobře.

Spojka se u kolegy dělala preventivně ve 280 000 (kolega nechce zůstat někde viset, a já si to nevezmu na triko, že nedojede na jednání) ještě to nebylo potřeba.

Občas se mění odpružená řemenice na klikovce (3500), volnoběžka altíku (2400), napínací kladka (2000), to by Tě mohlo potkat po koupi.

Dej si pozot na páčku blinkrů, máme ročník 2003, tam se furt kazila. Už je tam jiná. Poznáš to snadno, páčka jde ovládat docela lehko - to je ta zrádná.

Zadní náprava je bezproblémová, zbytek auta taky. Uvedené postřehy jsou na základě 3 406-tek HDi a 2 406-tek benzín (týká se podvozku) ve firmě a dalších HDi.

Určitě do toho jdi. Akorát si nech rezervu na uvedené věci, možná hned po koupi budeš muset investovat do toho, co majitel už před prodejem neinvestoval.

[upravil dne 10.8.2008 P607Olda]

Chip: to bych nebral.

- proč to tam nedává výrobce, Je snad blbej?????

- opravář s diagnostikou by mě poslal do ..., on opravuje výborně, ale jen origo věci. Dodělávky mi nebere.

- chip svědčí o tom, že majitel tomu dával zabrat, takže občas honička, zrychlení (spojka, poloosy) - je to plus, nebo mínus?

Odesláno

Za mě plný souhlas s Oldou (obzvlášť v tom chipu si rozumíme)

Já bych Ti doporučil hned po koupi udělat komplet rozvody (sadu i s kladkama + řemenicí - já to tak u mé řešil, starou řemenici vozím v autě na dojetí, kdyby se současná odebrala do věčných lovišť).

Spojka obecně u 406ek zabírá hodně nahoře, ale dá se na to zvyknout.

Jinak je to hodně spolehlivé a povedené auto, pokud se o něj původní majitel staral, udělá určitě ještě spoustu práce.

Odesláno

Jojo... Jak píšou kluci. Já ještě dodám nápravy obecně: Jsou hodně povedený, stabilní a pohodlný. Přecijen to je vymakaný. Ale taky složitější a citlivější co do poškození na nekvalitních cestách. Hlavně svislé tyčky. Do terénu to prostě nejni...

Odesláno

Měli jsme breaka z roku 2000, dovoz D, trocha problémy s elektronikou, odešla řídící jednotka klimy a na motoru všechno v poho, prodáno při nájezdu cca 200tkm. Spotřeba kolem 8l, jezdilo se tak vyrovnaně praha/okresky/dálnice (za tuhle spotřebu jsme jezdili já, i otec). Já bych si osobně tohle auto s tímhle nájezdem nekoupil, ale na druhou stranu, když bude vypadat zachovale, podvozek a motor bude v pořádku, tak proč ne. S chipem měl zkušenost tátovo kamarád, měl soft chip na 130ps, spotřebu 9-10, ale dával tomu docela čočku, na chipu najeto 100tkm a jezdilo to :roll.

Odesláno

1.Zatím mne dovezl odevšad zpátky--bez problémů

2.Jestli nejsi u ,,zelených\'\',tak FAP neber(co tam není,se nekazí)

3.Za celý loňský rok 5.5l na 100km---mám už roky,éru závodníka mám za sebou,ale páprda ještě nejsem

4.Je to auto stavěné na dálky,někteří mají 400 tisíc ---kolik ujedeš ročně???

5.Moje první auto,které se těším řídit. (měl jsem hodně aut,většinou menší,tady velmi pohodlná jízda)

6.Chip nechci--těch 110hp mi stačí

Nebudu Ti radit,co máš po případné koupi auta vyměnit,Pežo jsi měl a máš--je to i u 406 stejné.

Ať máš šťastnou ruku. :papa

[upravil dne 10/8/08 ozzy1956]

Odesláno

Díky všem, co se týká chipu, auto s chipem se mi kupovat nechce, maximálně do budoucna si chip nechat udělat, ale to byl spíš dotaz, jak se to projevuje.

Nájezd km- za poslední měsíc cca 10 000km Ventem TDI a komfort svezení více než strašný...

Mám jednu vyhlídnutou v D, 110 000km (je-li to pravda), ročník 12/2000, první majitel, takže je předpoklad, že rozvody budou udělané, Němci na technický stav aut celkem dbají, ne jako Italové..:D Jakmile se prodá 306, začnu to řešit, když tam už nebude, vyhlídnu si jinou:)

P.S. to je rozdíl mezi kombi a sedanem ve spotřebě 1.5l? O kolik je kombi těžší..?

Odesláno

Ještě jedna věc, kamarád mne lámal do Golfa IV 1.9 TDI a TDI-PD (poslední dobou jsem v něm také nějaký tisíc odjel a nemůžu na to říct křivého slova co se týká motoru nebo jízdních vlastností, ale interiér mi připadá jako krimimál, jednoduchej, strohej, tvrdě účelnej...), ale myslím že 406 bude lepší volbou, ne? :)

Guest servisman
Odesláno

co tak koukám Break je o 50-70 kg těžší takže i já jsem se divil z přechodu sedan break u 1,8 rozdíl asi 50 kg

Odesláno

Ano - FAP se dával i do 2,0 tuším od roku 2001. Co se týče spotřeby, občas mi tu uváděné hodnoty přijdou jako z jiného světa. Sám jezdím s kombíkem mezi 7 - 8 litry a vzhledem k tomu, že jezdím svižně, tak mi ta spotřeba přijde přijatelná. Jet za 5 - 6 podle mě znamená točit max někde kolem 2500 ot. a jezdit do 100 km/h, což je přesně jízda, kterou bych si zase já se svýma nohama neuměl představit. Takže pokud je pro tebe rozhodující spotřeba a odpovídá-li tomu i Tvá jízda, možná se k hranicím zde uváděným i dostaneš (na některých EKO-rallye se uvádějí i spotřeby pod 3l/100 km), přesvědčíš se asle o tom jedině tak že s tím autem budeš sám dle svého stylu jezdit.

Jak píšu výš- s 2,0 HDI jezdím kolem 8l/100 km, ale HDI jsem kupoval právě kvůli mému jízdnímu stylu, kdy mám pocit, že bych s benzínem jezdil třeba za 15 l/100 km, což by se mé peněžence líbilo mnohem míň než platit spotřebu nafty.

[upravil dne 10/8/2008 Medvěd]

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Ano - FAP se dával i do 2,0 tuším od roku 2001. Co se týče spotřeby, občas mi tu uváděné hodnoty přijdou jako z jiného světa. Sám jezdím s kombíkem mezi 7 - 8 litry a vzhledem k tomu, že jezdím svižně, tak mi ta spotřeba přijde přijatelná. Jet za 5 - 6 podle mě znamená točit max někde kolem 2500 ot. a jezdit do 100 km/h, což je přesně jízda, kterou bych si zase já se svýma nohama neuměl představit. Takže pokud je pro tebe rozhodující spotřeba a odpovídá-li tomu i Tvá jízda, možná se k hranicím zde uváděným i dostaneš (na některých EKO-rallye se uvádějí i spotřeby pod 3l/100 km), přesvědčíš se asle o tom jedině tak že s tím autem budeš sám dle svého stylu jezdit.

Jak píšu výš- s 2,0 HDI jezdím kolem 8l/100 km, ale HDI jsem kupoval právě kvůli mému jízdnímu stylu, kdy mám pocit, že bych s benzínem jezdil třeba za 15 l/100 km, což by se mé peněžence líbilo mnohem míň než platit spotřebu nafty.

[upravil dne 10/8/2008 Medvěd]

Aha, takže nejlépe raději ročník 2000, ačkoli se stejně musím řídit stavem, ne ročníkem..

Je pravda, že spotřeba je také dost o noze...:super Díky:super

Odesláno

Přidám svoje zkušenosti se r.v. 1999, najeto 165 tis. km, jezdím s ní posledních 60 tis. km :

1. Spolehlivost => závady - odešla el. palivová pumpa v nádrži, sensor stěračů, a praskla pružina předního tlumiče

2. FAP filtr nemám a nechybí mi :D

3. nejsem šetřílek, ale dlohodobě jezdím za cca 5,5 litru 100 km

4. Důležitý je skutečný stav...

5. Nedávná zkušenost s náhradním klíčem, který jsem dostal při koupi, mi poučila o tom si opravdu všechno důkladně vyzkoušet, protože já sem ho teď potřeboval a jak se zjistilo je uplně jiný, prostě nepasuje...:D

tak šťastnou volbu

Odesláno

Mám něcopodobného. Najeto necelých 150 tis. Mám ho posledních 60 tis. Zatím mi odešla palivová pumpa, vysokotlaký regulátor paliva (nebo jak se to jmenovalo) a chladič klimatizace. Jinak pohoda. Spotřebu jsem měl průměrnou maximálně asi 6,2. Momentálně 5,2 najeto asi 3000km (dovolená v chorvatsku). Nevim co s tím Medvěd dělá, ale spotřebu 8litrů...to nevim co bych s tím musel dělat.

Odesláno
Původně zaslal: Gargamell

Mám něcopodobného. Najeto necelých 150 tis. Mám ho posledních 60 tis. Zatím mi odešla palivová pumpa, vysokotlaký regulátor paliva (nebo jak se to jmenovalo) a chladič klimatizace. Jinak pohoda. Spotřebu jsem měl průměrnou maximálně asi 6,2. Momentálně 5,2 najeto asi 3000km (dovolená v chorvatsku). Nevim co s tím Medvěd dělá, ale spotřebu 8litrů...to nevim co bych s tím musel dělat.

Taky mě těch 8 litrů zarazilo,opravdu nejezdím jak pos..ný a mám o dva litry méně,ale jak

píše--má velkou a těžkou nohu.....:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...