Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nezlob se na mne,ale moc dokonalou manuální klimu nemáš,kdyby si jí měl,tak v počasí na podzim zatáhneš kolečkem za lanko,a jsi v pohodě.Takto se budeš muset ponořit pod palubku,otočit kolečkem s očesanýmy zuby aby jsi se ohřál,tento stav jsem nazval jako manuální SKORO klimu.Asi to budu řešit vrakáčem,i když tyto součástky budou asi moc nové,tudíš nedostatkové.15 tisíc je skutčně hodně /za takové malé odrbané kolečko/

Ahojky Karel:roker

Odesláno
Původně zaslal: seniorkk

Nezlob se na mne,ale moc dokonalou manuální klimu nemáš,kdyby si jí měl,tak v počasí na podzim zatáhneš kolečkem za lanko,a jsi v pohodě.Takto se budeš muset ponořit pod palubku,otočit kolečkem s očesanýmy zuby aby jsi se ohřál,tento stav jsem nazval jako manuální SKORO klimu.Asi to budu řešit vrakáčem,i když tyto součástky budou asi moc nové,tudíš nedostatkové.15 tisíc je skutčně hodně /za takové malé odrbané kolečko/

Ahojky Karel:roker

Už to tady někdo řešil,napasoval do toho servomotorku kolečko

z hračky nebo čeho--je to prostě práce pro kutila....těch 15 litrů

je fakt hrůza.

Odesláno

Kdyby to bylo kolečko na servu,cena opravné sady je cca.351.-Kě s DPH.Pokud je očesané kolečko KLAPKY..se musí koupit celé těleso topení za cca.12 770,-s DPH + práce.Toto je zdělení vedoucího odd.ND.,nejmenovaného servisu Peugeot v ČR......

O tomto jsem minule psal.

Odesláno

Zvyčajne sa materiály v prevodoch prispôsobujú tak, aby sa skôr opotrebovali tie kolieska ktoré sa dajú jednoduchšie a lacnejšie nahradiť. Toto francúzski inžinieri nedomysleli (alebo to je schválne :)

Odesláno

Asi máš pravdu,neboť ozubeným kolečkem KLAPKY šlo těžko otočit a střed kolečka kterým jsem otáčel pomocí šroubováku,se nezdál moc pevným.Máš určitě pravdu,že podle laika by mělo být měkčí kolečko serva,které je za 351,-Kč

• O 1 měsíc později...
Odesláno

ahojte, chcel by som sa spytat aky sposobom sa daju vymenit tieto ozubene kolecka a ci nie je nejaka pevnejsia nahrada. a ako je mozne ze sa na 3- rocnom P 307 moze nieco taketo pokazit a na 11 - rocnom VW Golfe, co mam mi klima slape ako hodinky bez problemov.

Odesláno

Zdravím.Jak jsem psal 6.8.08,dle Peugeot serv.je třeba vyměnit celou skříň topení,ještě jsem neslišel jiný názor-levnější,za který bych rád poděkoval.Ale nejsem sám s tímto problémem,

Čauko Karel

Odesláno
Původně zaslal: Neophyte

blbě se to fotí,není tam přístup :myslim ale vypadá takhle,ale musím říct že mi tam něco vymontoval mám dojem,abych měl přístup na to kolečko právě

Nešla by udělat ještě jedna fotečka z větší dálky, aby bylo zřetelné v jakých místech se to nachází?

Odesláno

ahojte, na nete som nasiel rozne schemy, mozno to niekomu pomoze.

link:

http://rapidshare.com/files/151219410/Revue_Techinque_-_Peugeot_307.rar.html

http://www.upnito.sk/download.php?dwToken=d8f1a000f056b8ff7bd3faba510a951c

[upravil dne 5/10/08 Sabo]

Odesláno

Zdravím vás,zítra zkusím tedy vyfotit,jestli vám to pomůže nevím :myslim mě bylo taky řečeno,že se to musí vyměnit jako celý komplet-asi 13 táců + práce no.A to jezdím k moc šikovným borcům,takže řešení už jsem tu psal.

Odesláno

Pěkně to mají kluci v Peugeotu vymyšlený.Asi nejlepší je udělat krok zpět a mít auto s manuální klimou, kde jsou lanka.Tyhle plastový kolečka už od pohledu nemohou moc vydržet.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Ahoj všichni,co máte dvouzonovou klimatizaci. Ta opravná sada na očesaná ozubená kolečka opravdu existuje a právě proto,že když máte poškozená ta kolečka na klapkách,nikoli na servomotorkách, tak se k těm původním přidají-nacvaknou nová z té sady a poté ten servomotorek zapadá do těch nově namontovaných koleček. Takže se nemusí měnit celý obal s klapkami pod přístojovkou. Dělám v Peugeotu a oprava je max 1 hodina.

Odesláno

Ahoj!U mne peugeot r.v.2005,nejdříve oprava pomocí sady koleček(funkční asi jeden měsíc),pak výměna celého boxu topení a motorků...naštěstí oprava ještě v záruce po koupi vozu,přibližná cena dle informace servisáka Peugeotu 25000kč s daní.Od té doby nepoužívám automatiku,snad tím prodloužím životnost toho- chytrého- ovládání(ozubených koleček).

Odesláno

Jaturn: Tomu trosku nerozumim? Kdyz mas automatickou klimu, jak to delas, ze nepouzivas automatiku? Ta klima proste bezi i v zime, v lete .. Nastaveni na AUTO na to asi nema vliv, to jen samo reguluje intenzitu (= otacky ventilatoru), ne?

Odesláno

Je to tak, že při použití AUTO zmáčkně knoflík AUTO a systém si automaticky nastavuje otevírání, zavírání klapek a rychlost větráku.Volit jde teplota.Bez použití AUTO se zmáčkne jen tlačítko A/C a pak funguje klimatizace tak, že si může sám volit teplotu, rychlost větrání i kam má foukat, tedy klapky.Někdo tu psal, že pokud se používí AUTO, taky systém sice jede automaticky,ale motorky otevírací klapky až doi krajních poloh a tím dříve opotřebují plastová kolečka.Dvouzónovka má samozřejmě ještě více možností individuálního nastavení, ale to se mi nechce vypisovat.Každý kdo ji má, asi ví.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...