Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To může být skoro cokoliv. Od vadného čidla teploty v klimě, zblázněnou řídící jednoku, přes vypadlej nebo zlomenej drátek ovládající jedno ze serv nějaké klapky až po obyčejně zaseklý dvířka.

Peužoťáckou klimu jsem rozebranou neviděl, ale bude to podobné jako u všech ostatních, které se vyrábějí hned tuna vedle (VW, BMW, Audi, Suzuki).

Každopádně žádná legrace. Nedá se do toho moc dostat, ani když máš celou jednotku na stole. Bez vymontování z auta s ní neuděláš nic. Teoreticky by mohla jít zdiagnostikovat.

Odesláno

Vyndal jsem ovladací jednotku zkusil na ní konektory,našel jsem čidlo teploty/na levé straně,která je funkční/ kabiny/asi/,jen nevím nemaji-li být ty čidla dvě,když je to dvouzonovka.Jinak klapky rozodu vzduchu jsou O.K.,jenom fouká stále horký vzduch.

Díky za informaci Karel

Odesláno

Podle mě bude problem v klapkách rozvodu vzduchu--prostě ti na levou stranu posílají

horký vzduch od topení,místo aby posílaly studený vzduch (podle levého čidla teploty)

na levou stranu.

Ta klima je přece jedna :myslim,klapky posílají takový vzduch,jaký si nastavíš na každou

stranu.;)

Odesláno

Jestli je to dvouzonovka--každá strana má své teplotní čidlo.Toto čidlo řídí nastavení klapek na

příslušnou stranu podle předem nastavené teploty.Tyto klapky ovládají servomotorky,které se

rády kazí....Většinou ,,odrbané\'\' plastové kolečko....

Tím se jedna klapka nenastaví podle pokynů čidla a je problém.:)

Odesláno

Skús na tej zlej strane nastaviť maximálnu a potom minimálnu teplotu (na displeji by si mal mať min. a max. miesto teploty) to by malo obísť hlásenie teploty čidlom a klapka na miešanie vzduchu by sa mala nastaviť raz maximálne na jednu potom druhú stranu. Ak to nerobí, bude problém v serve nastavovania klapky resp. prevodoch. Ak však bude ísť pri nastavení min. teploty chladný vzduch potom je vadné čidlo (môže byť aj zasr.ne od prachu).

[upravil dne 31.7.2008 AnotherOne]

Odesláno

Mám ten samý problém a nakonec se ukázal problém,kterej tu padl -Tyto klapky ovládají servomotorky,které se

rády kazí....Většinou ,,odrbané\'\' plastové kolečko.... takže teď mi to vyřešili tak,že když chci teplo,tak se musím zohnout a to kolečko potočit sám na jednu stranu,když chci studený tak na druhou stranu.Jinak oprava mi říkal tak 15 tisíc,že se to musí celé rozebrat,žádná prdel a den v háji.Takže autom.klima nefaká,jen si přidávám či ubírám na ventilátoru foukání...:papa

Odesláno

Zdravím. Ať jsem delal co dělal,stále v levo fouká horký vzduch,měřil jsem teplotu u levého výdechu,na min.teplotu bylo asi 37 st.na max teplotu přez 45st.V pravo je vše O.K.Píšeš že manuálně ovládáš kolečko klapky,prosím Tě jakým způsobem ho ovládáš,v těchto vedrech i při vyp.ventilátorech to nepříjemně topí.Momentálně bych se rád ohnul ke kolečku.

Kamarádi díky.Karel

Odesláno

Rád bych poradil,ale sám jsem z toho kokos.Na spolujezdcové straně je škvírka a tam s ním točím,nějak mi tam do toho ale šťoural,co vím.Nezlob se,ale víc nepomůžu :nevim mě to topilo akorád na spolujezdcové straně,jezdím převážně sám,tak jsem o tom ani nevěděl.Mám na tom kolečku vylomený zoubek říkal.Jestli to půjde vyfotit,tak to zkusím :roker

Odesláno

Tak a závada je nalezena,nikoliv opravena.Měli jste pravdu,že ty kolečka stojí za.....

Na levé straně je odrbané kolečko klapky přepínání teplého a studeného vzduchu.Je to to servo uplně dole skříně topení. Servo jsem odpojil,klapku natočil/jde otočit velmi z těžka,zřejmě důvod očesání kolečka/a mám manualní skoro klimu.Pro sichr jsem se podíval i na stranu pravou,tam je již u kolečka načatý jeden zoubek.Pro doplnění Pažout má lalétáno 153000Km.:bojim Čeká mne investice okolo 15000Kč,nebo vrakáč.

Chtěl bych poděkovat všem zůčastněným za podněty k opravě.:papa

Díky Karel

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...