Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak věříte navigaci???  

1. 1. Jak věříte navigaci???

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Tak dnes jsem jel z Kytína (Praha-západ) do Plzně.

Mám nastavenou nejrychlejší trasu. Ale hnalo mne to přes Příbram na Rožmitál a Poříčí. Což je sice 1.třída, ale samá zatáčka, horizonty.

Prý je lepší jet Dobříš - Zdice na D5.

Na dálnici mi to žere 9, na okreskách 12 litrů, v tomto případě mi navigace moc nepomohla. :roll

Takže dotaz je jasný.

Odesláno

Navigace je jen a jen POMOCNÍK - vždy je potřeba se ještě řídit jiným vodítkem (intuice, mapa apod.)

Když jsem pořídil navigaci Helče, tak jsem při jejím zkušebním provozu zjistil třeba takovou \"nepodstatnou\" chybku, že Helču navigace nutila odbočit vlevo na místě, kde se tento manévr činěný za všedního dne rovná minimálně žádosti o inzultaci (ne-li pokusu o sebevraždu) - pro znalce odbočení z Milady Horákové (směr od Hradčanské) VLEVO do Korunovační (Čechovy) ulice. Když jsem toto zjistil, Helče jsem navigaci předával s tím, že musí pokyny oné paní v kompjútru koordinovat se situací na silnici a že když tu paní neposlechne napoprvé, ONA je tam od toho, aby jí vymyslela trasu jinou. Na to mi má žena řekla, ať si teda navigaci kludně nabouchám do kecek, že se přece nenechá oblbovat a znervózňovat nějakou \"krávou\" v krabičce, která ani neví, že na Letné se NESMÍ odbočovat vlevo

Odesláno
Původně zaslal: Ravel

Mám nastavenou nejrychlejší trasu. Ale hnalo mne to přes Příbram na Rožmitál a Poříčí. Což je sice 1.třída, ale samá zatáčka, horizonty.

Na dálnici mi to žere 9, na okreskách 12 litrů, v tomto případě mi navigace moc nepomohla. :roll

Takže dotaz je jasný.

Dobříš - Zdice taky není žádný zázrak - já bych jel stejně jako Ti radila navigace

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Původně zaslal: Ravel

Takže dotaz je jasný.

Dobříš - Zdice taky není žádný zázrak - já bych jel stejně jako Ti radila navigace

Presne tak, pres ten Rozmital se to da. Akorat je tam most 3.90m, ale da se:D Jinak mam spis navigaci na presnejsi misto urceni, jinak je to pekne mrcha. Vcera me natahla do slepe a pak mi rekne, pokud mozno, tak se otocte. Myslel jsem, ze ji rozkousu, asi jsem zapomnel napsat, ze jezdim kamionem.

Odesláno

žádnou nemám:super

Do konkrétního cizího města si kdyžtak vyjedu mapku ulic z internetu i fotomapu na níž mám přesně plánovačem jízd vyznačenou trasu a jedu.Před městem těsně zastavím,koukám na tu fotomapu, na ty bydovy,sady,kostel,prostě záchytné body které budu míjet cestou v reálu a reaguju podle toho.Než hledat tabulky s názvy ulic,tak se raděj řídím takhle.C\'ili si do paměti vlastní hlavy uložím-že před kostelem do leva,pak je sad,ten minu,pokračujem nízkou zástavbou až na první světelnou na které doprava,přes kruháč rovně,hned za lídlem doleva a vpravo,ten dlouhý,nízký barák až ten poslední vchod-tak tam jsme doma:super

[upravil dne 31.7.2008 peugeotkovic]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Veril som, ale od včera už nie. Poslala ma v meste na autobusovú stanicu a to som zbadal samozrejme až po odbočení. Zákaz vjazdu okrem autobusov. Našťastie cajti nevideli ako sa motám pomedzi busy, ale tá hanba a piskot okolostojacich :mad:. A pritom som podľa navigácie na druhom konci mal vyjsť asi cez tie budovy čo tam stáli a pokračaovať ďalej. To som radšej neskúšal :bojim ale vrátil sa späť. Boli aj ďalšie kiksy ako napr. navigácia ukazuje doľava a smerová tabuľa doprava. A pritom to je Garmin.

Odesláno

Jo jo taky mi navigace radila po 200,5 metrech nic neřeš a jeď rovně,ja přilítnu na křižovatku a dá se jet jenom v levo a v pravo,takže jsem rychle řešil ale jinak to ujde.

Guest minimaxa
Odesláno

Vrchlabí ČR - Calella ES cca 1900km s navigací naprosto přesně až přede dveře hotelu :super já jí věřím ;)

Odesláno

Poslední dobou mi připadá že lidi jsou líní přemýšlet a naplánovat pořádně trasu podle mapy a bezhlavě jedou podle navigace a ani při tom nekoukat na značky. Vždyť ta navigace není vševědoucí jak si mnozí myslí.

U nás to teď vidím každý den z okna. Z důvodu výstavby obchvatu je výjezd z Holic do Pardubic úplně uzavřen (bydlím na úplným konci kam se dá jet). A každou hodinu se tam otáčí snad 5 aut. V noci dokonce občas pěkně skřípou brzdy. A to na vjezdu na tuto ulici je cedule \"zákaz vjezdu\" + dodatková 1km + cedule \"objížďka\", dále jsou ještě po cestě z důvodů odboček 2 značky \"slepá ulice\" a 100 metrů před koncem přes půlku vozovky zátaras se \"zákazem vjezdu\" \"jako prase\". A ti tupci tam stejně jedou a pak čučí jako teleta na nový vrata jakto že to nejde projet.

Povětšinou to jsou osobní vozy. Tiráci si to už asi vyříkali po vysílačce.

Odesláno

Navigace je stroj. Když jsem ji dal poprvé do auta, projel jsem si s ní mě notorický známý venkov severně od Brna a pochopil její uvažování. Pokud jedu někam , kde jsem byl 50x, nezapínám ji. Když mě šéf pošle do Brna na 12 míst něco vyzvednout a řekne mi , máš do 18 cti co dělat , vracím se kolem 15:30. Prostě v tom dnešním provozu nejde stíhat vše a konzultovat cestu s mapou. Pokud přejedu odbočku a nebo mě to žene v protisměru jednosměrkou , ignoruji to. To ano. Ale jinak je to pomoc a je to přesný. Štastné dojetí do cíle přeje KOBRA . P.S. používám TOM TOM

Odesláno
Původně zaslal: Dave_k

...................

Podle mě je to spíš tím, že řidiči osobáků navigaci používají občas (zejména nyní v době dovolenkových přesunů do neznáma), zatímco řidiči náklaďáků jsou s navigací v kontaktu denně a tak prostě hlas oné paní berou jako hlas poradní, jehož rady je třeba ověřovat. V mé nynější práci též musím navigaci používat (vozím zboží až k lidem domů a byť se v republice orientuju docela dobře, rád se nechám navigací dovést do zapadlé uličky v malé vísce bez toho, abych onu díru půl hodiny hledal v mapě)

Odesláno

Původně zaslal: Dave_k

...................

Podle mě je to spíš tím, že řidiči osobáků navigaci používají občas (zejména nyní v době dovolenkových přesunů do neznáma), zatímco řidiči náklaďáků jsou s navigací v kontaktu denně a tak prostě hlas oné paní berou jako hlas poradní, jehož rady je třeba ověřovat. V mé nynější práci též musím navigaci používat (vozím zboží až k lidem domů a byť se v republice orientuju docela dobře, rád se nechám navigací dovést do zapadlé uličky v malé vísce bez toho, abych onu díru půl hodiny hledal v mapě)

To věřím, ale když vidím zákaz vjezdu tak už tuším že něco není v pořádku a nesnažím se tamtudy za každou cenu projet protože to ta \"ženská\" tak říká. Viz. Tvůj příspěvek s ulicí Milady Horákové.

Odesláno

navigaci pouzivam skoro porad az na cestu ke konim :D to je uplne z pameti :) mno zasadne volim nastaveni ekonimicka, zakazu placeny useky, rucne projde trasu, zpravidla vyradim vsecky lepsi silnice :roll kde bych byl spíš brzdou provozu a jezdim přez vesnice odlehlejma silnicema, v klidku nikoho zpravidla nezdržujua v tomhle je navigačka uzasna, pravidelne stahnu novy mapy, aby me nejak neco vic neprekvapilo pro pripad umrti navigace a podobne mam i papirovou mapu raci sebou, ale navigačka zaitm nezradila MioMap ( iGo ) mašinka od Mia... neměnil bych :)

Odesláno

Tak to mě TomTom několikrát (v době, kdy jsem se s ním seznamoval) dovedl s Dukatem Maxi doprostřed lesů na lesní cestu - hitovka byla, když jsem musel couvat téměř po tmě cca 500m, páč tu krávu nebylo možno v tom lese otočit.

Další legrace s navigací byla, když jsem s PetaVem jel vyzvednout jeho synka do obce poblíž Karlových Varů a navigace nám v úplně jiné vesnici tvrdila, že už jsme na místě. Tak jsme zadali název vesnice sousední podle mapy, navigace nás poslala na první křižovatce vpravo a prý jsme už byli na místě - místo správné bylo cca 15 km vzdáleno a nemít autoatlas, tak by nastalo hledání cesty za pomoci kontaktu s domorodci (opět TomTom).

Momentálně ve firmě jezdím podle Mia a nebýt toho, že občas svévolně spadne tak jsem snad i spokojený - každopádně zatím mě na lesní cestu neposílá a vždy mě dovedl do správné vsi.

Odesláno

Tak to mě TomTom několikrát (v době, kdy jsem se s ním seznamoval) dovedl s Dukatem Maxi doprostřed lesů na lesní cestu - hitovka byla, když jsem musel couvat téměř po tmě cca 500m, páč tu krávu nebylo možno v tom lese otočit.

Další legrace s navigací byla, když jsem s PetaVem jel vyzvednout jeho synka do obce poblíž Karlových Varů a navigace nám v úplně jiné vesnici tvrdila, že už jsme na místě. Tak jsme zadali název vesnice sousední podle mapy, navigace nás poslala na první křižovatce vpravo a prý jsme už byli na místě - místo správné bylo cca 15 km vzdáleno a nemít autoatlas, tak by nastalo hledání cesty za pomoci kontaktu s domorodci (opět TomTom).

Momentálně ve firmě jezdím podle Mia a nebýt toho, že občas svévolně spadne tak jsem snad i spokojený - každopádně zatím mě na lesní cestu neposílá a vždy mě dovedl do správné vsi.

jujda tak takovyhle akce sem este nemel :( obcas maximalne nekde je novej kus silnice ale co hodim novy mapy a jedu prieste tak i tu uz to zna, zatim sem se nestratil ani jednou uvidime co dal, i ty radary co si tam clovek hodi sou casto prijemny, ikdyz malokdy jedu vic, ale zrovna 40ky do kopce a podobne rači vyjedu na 3ku neco malinko prez 40 nez to drtit presne 40 a na 2Ku...

Odesláno

No, já mám PDA a nacpal jsem tam Navigon. Nastavit plánování trasy na \"nejkratší\" se mi vymstilo, když v DK mě to kvůli ušetření cca 1km chtělo stáhnout z dálnice a hnát přes město. A já blbec naletěl.

Ovšem při nastavení \"inteligentního\" plánování nebyl problém ani jednou. Podmínkou však jsou kvalitní mapy, což pro západní evropu v Navigonu platí. Mapy sedí na 98% (včetně rychlostních omezení). S PL a ČR je to ale mizérie. Po ČR je třeba používat něco jiného.

A ještě jednu potěšující vlastnost Navigon má, a to, že když neodbočím tam, kde mi to bába vymyslela, tak ani jednou nezaprotestuje (nenutí mě se otáčet) a během sekundy naplánuje jinou cestu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...