peugeotkovic Odesláno 23. červenec 2008 Odesláno 23. červenec 2008 mně kamio\'nky vůbec nevadí dokonce s něma ráda držím krok(90/hod):superVlastně by mě i dost chyběly kdyby najednou nebyly:roll A zas tak neůnosné to konkrétně u nás ještě není.. Ono mě vůbec máloco na cestách rozháže.To už by se do mě musel trefit-to pak jo!:bacha:bachaBud\'me tolerantní Jinak s tou nakládkou celých návěsů na vlaky- to není špatný nápad. A taky by se třeba mohlo rozkřiknout že kamio\'ny,které přes naše území projedou v noci,(22.00-05.00)budou od poplatků osvobozeny..nebo aspon\' zvýhodněny nižší sazbou.Možná by to taky pomohlo k odlehčení dopravní situace ve dne Citovat
ChodeC Odesláno 24. červenec 2008 Odesláno 24. červenec 2008 Původně zaslal: Fusion Omluvil bych to na dálnici Prostějov - Olomouc. Jízda v pravým pruhu tam je horší než jet po polňačce. Ten usek kolem Prostejova se pred cca dvema roky opravoval ne? Pamatuju pred Prostejovem pravy pruh - s osobakem bez sance-mozna proto tam bylo snizeni rychlosti. Po oprave jsem si na nic nestezoval. Zato usek kolem Jihlavy-Velkeho mezirici. V pravem pruhu koleje a snad i nejake pricne pruhy, protoze me tam vzdy drkotaly zuby. PS: k rozjete debate o jizde v levem pruhu. S Felicii se drzim vpravo (proste slabe auto), ale s 2.0i Mondeem ci GTI Vectrou uhybam do praveho pouze rychlejsim autum (cestovka 160). Napr. s mojim kolegou (firemni fabka) se bojim jezdit - dojede v pravem kamion, zpomali na jeho rychlost a kdyz uzna za vhodne, ze je vlevo misto, tak vyboci a snazi se z tech 90kmph predjet. Nez se mu to podari, tak nas dojedou rychlejsi auta, ktere blikaji jak blbi, protoze se kolega zapomina vracet do praveho - pripadne az 500m pred predjetym kamionem/busem. Jeste jsem s nim nezazil jizdu beze strachu...brr. Citovat
RychJ-1 Odesláno 24. červenec 2008 Odesláno 24. červenec 2008 Původně zaslal: Medvěd Původně zaslal: Pe.Tr Původně zaslal: Medvěd To Pe.Tr + Orgacek - ono se v Čechách již nejezdí vpravo?? Můžete mi sdělit nějaký paragraf, kde je toto řečeno?? Sorry, ale nějak jsem platnost tohoto nového pravidla, podle kterého nejednáte zdaleka sami, nepostřehl. Jezdím vpravo pokud mi situace dovolí - v levém skutečně jen předjíždím a žádných škod na autě jsem si nevšiml. [upravil dne 23/7/2008 Medvěd] nikde jsem nepsal o tom že by se nejezdilo v pravo jen že se upravila jizda ve třech pruzích . pokud si budu hrat na slova tak píšeš vždycky že tvá cestovní rychlost je 150km/h , by mě zajímalo jak s takovou rychlostí dlouho vydržíš v pravém pruhu . ja si při v jezdu na dálnici vždycky říkám pojedu si sve pianko v pravym 130 ale po par km chytnu nerva bo je to o život , když tě nebrzdí kamion , ted nic vezlym bo fakt jezdi na krev , tak se ti do mezery sere kdekdo , tak tam radsi napalim rychlost a jedu jak sem psal výše , jestli se to někomu nelíbí tak mi je to u prdele , jezdim tak abych nikoho neohrožoval a ani nikoho neomezoval. I při cestovní rychlosti 150 km/h NENÍ problém jet v pravém pruhu, a to zejména v pátek či v neděli, kdy kamiony po dálnici nejedou, ale pravý pruh je ignorovaný úplně stejně jako by byl plný kamionů. I v době, kdy zákaz jízdy pro TIR neplatí, tak se předjíždí tak, že v momentu, kdy mám před sebou několik set metrů dlouhý úsek, kdy v pravém pruhu nejede ani kolo, tak předjíždění přejetím do pravého pruhu dokončím a po těch několika stovkách metrů, dojedu-li zase pomalejší auta, opět změním pruh (v žádném případě jako třeba Orgacek nedokončuji předjíždění 150 km. To Vix, .myc.TD apod., zákon nehovoří nic o tom, kde se Vám auto míň třese, zato jasně hovoří o povinnosti jezdit vpravo !!! Naprostý souhlas... ono se totiž u nás v ČR spousty lidí stydí za to, že jede v pravém pruhu, protože ten je přeji \"jen\" pro kamiony, tak co by tam dělal člověk s ochcávkou.... Když vezmo již vzpomínané Německo, najezdil jsem hodně tisíc km po jejich silnicích a dálnicích a pro ně není problém a je to i samozřejmost, že pokud je pravý pruh volný, jede v něm maník i 180km/h jen 500 metrů, pak předjede pomalejší vůz a vrací se AUTOMATICKY do pruhu pravého. Citovat
orgacek Odesláno 24. červenec 2008 Odesláno 24. červenec 2008 no jinak pro upřesnění-já psal o D1 a mé jízdě na ní, samozřejmě na normální kvalitní,nepanelové, nerozbité dálnici, jezdím vpravo tak jak se má Citovat
Bohumil Odesláno 24. červenec 2008 Odesláno 24. červenec 2008 Původně zaslal: orgacek Problém je v tom že u PČR chybí 7500 policistů a v tom, že tě tvé vedení radeji postaví ke konci cedule obec, kde se narýžuje velmi snadno, než aby se složitým způsobem potíraly přestupky, které mnohem více ohrožují BESIP, viz. jízda v levém pruhu [upravil dne 23.7.08 orgacek] Prosím, pro ty co tvrdí, že je policistů málo : http://www.p1000.cz/007/index.php?option=com_content&task=view&id=128&Itemid=25 Asi se bude třeba \"hluboce zamyslet\" nad náplní práce.:P:P Citovat
orgacek Odesláno 24. červenec 2008 Odesláno 24. červenec 2008 to Bohumil: je vidět že i ty, když si přečteš,tak hned věříš. Pro upřesnění- opravdu chybí 7500 policistů, to že Langer počítá za hotového policistu, toho kdo je 2 dny v policejní škole,to je hezké,ale co když takový člověk tu školu neudělá? dále bych ti doporučil stránky ministerstva vnitra, tam se píše pravda a ne Langrovy vymyslené statistiky a průměry Citovat
orgacek Odesláno 24. červenec 2008 Odesláno 24. červenec 2008 aha promin Bohumile-oni dokonce změnili celé stránky ministerstva vnitra, no tak to potom je ODS a Langer hodně vlivné-dokonce i v modré barvě ODS, tak ted už se pravdu nikdo nedoví Citovat
Medvěd Odesláno 24. červenec 2008 Odesláno 24. červenec 2008 A nebude to náhodou tím, že máme opravdu vyšší počet policajtů na obyvatele, než je běžný průměr - ALE NEJSOU VIDĚT, PROTOŽE SE JIM NECHCE MAKAT?? Citovat
Bohumil Odesláno 24. červenec 2008 Odesláno 24. červenec 2008 2 orgacek : Pro upřesnění- opravdu chybí 7500 policistů,.... Já jsem uvedl zdroj informací : Liberecký deník |09.02.2008 | Strana: 2. :papa Citovat
Matuska Odesláno 24. červenec 2008 Odesláno 24. červenec 2008 Ještě se vrátím k jízdě v levém pruhu: Když na D1 hrozí, že se mi v při jízdě v pravém pruhu něco uklepe, zajedu do levého. Podmínkou je, že se nesmí nic zezadu přibližovat. Zpětná zrcátka sleduju při takové jízdě dvojnásobně. Před měsícem se mi stalo, že při předjíždění kamionu (cca 140 km/h) se za mne přihnal člověk s Audinou a předpokládal, že se snad vznesu, abych mu nepřekážel. Dokončil jsem předjíždění kamionu a hned se zařadil do pravého pruhu. Ten chlápek v Audině se mi pomstil za zdržování tím, že jel v levém pruhu trošku přede mnou a když jsme v této formaci dojeli náklaďák, tak ubral a srovnal s ním rychlost- musel jsem dobržďovat. Aby mě potrestal ještě víc, počkal si, až se za něj zařadím a pak prudce zabrzdil. Zdá se mi, že takovéhle \"vychovávání\" je opravdu nejhorší. [upravil dne 24.7.2008 Matuska] Citovat
Medvěd Odesláno 24. červenec 2008 Odesláno 24. červenec 2008 Tak se marně pokouším dopočítat kolik máme v ČR D1ček a vychází mi jen JEDNA, ale asi mám nějak zvláštní auto, proože z toho mého se při jízdě v pravém pruhu ani nesnaží nic upadnout, ani se mu neotvírá kaslík a dokonce si ani nikdo ze spolucestujících nestěžuje, že bych s nima jezdil po nějakých výmolech - kde je sakra schovaná ta pravda?? Taková D11ka má podle mě povrch podstatně horší než D1 (aspoň v úseku Praha - Poděbrady) a nikdo tam převážně levým pruhem nejezdí [upravil dne 24/7/2008 Medvěd] Citovat
Matuska Odesláno 24. červenec 2008 Odesláno 24. červenec 2008 Asi jsem přecitlivělý, nebo to dělají ty 45% gumy (ale spíš ne). Na dálnici okolo Jihlavy to v pravén pruhu drncá jak na bývalá \"autostádě\" v NDR. Potvrzují mi to všichni kamarádi a kolegové v práci. Že by to bylo tím, že nejedu permanentně 160 v levém pruhu? Citovat
vix Odesláno 24. červenec 2008 Odesláno 24. červenec 2008 Hele, Medvěde, kdy jsi jel naposledy v pravým ? Citovat
Medvěd Odesláno 24. červenec 2008 Odesláno 24. červenec 2008 Budeš se divit, ale dost často po D1 opravdu v pravém jezdím, před čassem (cca 3 měsíce zpět) jsme tam jeli i společně a nestěžoval sis - naposled jsem po D1 jel ze Šebetova (cca od Humpolce až do Prahy a celá cesta proběhla bez problémů i bez újmy na podvozku mého auta) Citovat
vix Odesláno 24. červenec 2008 Odesláno 24. červenec 2008 to ne, ale když jsem viděl od \"sirkaře\" trakci a hopsání vozíku s postýlkou, co místy i levitoval - ale je fakt, nestěžoval jsem si. Ovšem, přišlo mi to vtipné Jen jsem na zpáteční cestě v noci nemohl spát Citovat
ChodeC Odesláno 24. červenec 2008 Odesláno 24. červenec 2008 Původně zaslal: Matuska Asi jsem přecitlivělý, nebo to dělají ty 45% gumy (ale spíš ne). Na dálnici okolo Jihlavy to v pravén pruhu drncá jak na bývalá \"autostádě\" v NDR. Potvrzují mi to všichni kamarádi a kolegové v práci. Že by to bylo tím, že nejedu permanentně 160 v levém pruhu? Souhlasim, overeno na vice autech. Tento tankodrom je Medvede ale pouze ve smeru na Brno. Ve smeru na Prahy si nejsem niceho vedom. PS: k mnozstvi policitu. Na vypadovce pred nasim panelakem celkem casto meri rychlost (v miste kde je zmena z 80kmph -> 50kmph). Dnes necekane merily rovnou dve modre octavie cca 300m za sebou. Asi kvuli lidem, co projedou prvni radar a kousek za tim pridaj. Ja to tu znam a stejne me tri auta varovala, takze jsem si v klidu cely 1km usek projel tachometrovou 50tkou (real cca 43-45) a nechal za sebou udelat mensi kolonu :-D Citovat
mikr 206 Odesláno 24. červenec 2008 Odesláno 24. červenec 2008 Mně se líbí jak se tady citují zakony vzhlašky a bůh ví co ještě ale pokud já vím tak na dalnici je max. povolená rychlost 130 km/h tak že při teto rychlosti se v pravem pruhu dá jezdit ale taky tříkam že když potřebuji někoho pomalejšího předjed tak nezrychlím ale po zařazení do toho pravého pruhu mi rychlost 130 bohatě stačí.Ještě jedna věc jezdil jsem trasu z Zlín- Lovosice a při 80km/h jsem byl doma asi o max 15 minut pozděj než při 130km/h a to zas takova hruza neni. Citovat
peugeotkovic Odesláno 24. červenec 2008 Odesláno 24. červenec 2008 a na D5.. :roll:roll http://www.novinky.cz/clanek/145760-pri-srazce-aut-na-d5-zemrel-clovek-smer-na-plzen-je-uzavren.html Citovat
Fusion Odesláno 24. červenec 2008 Odesláno 24. červenec 2008 Že by bodovej systém zvýšil počet nehod/smrťáků/zraněných? Citovat
peugeotkovic Odesláno 24. červenec 2008 Odesláno 24. červenec 2008 Původně zaslal: Fusion Že by bodovej systém zvýšil počet nehod/smrťáků/zraněných? ono taky deštivý týden a nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky.. Z mokrých cest už mám safra respekt:roker Už jsem jedno sjetí do škarpy na mokru zažila(jakožto spolujezdec)jj..netřeba spěchat:roker Co potom ti, co na nás doma čekají..:rolljako tady na toho kluka s peugeotkem.. ... http://www.novinky.cz/clanek/145760-pri-srazce-aut-na-d5-zemrel-clovek-smer-n... A měl ve značce 8čku:roll A když sečtu všechna čísla.. 1+5+8+0+6+6=26 a 2+6= zase ta nešt\'astná 8čka..:roll:roll [upravil dne 24.7.2008 peugeotkovic] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.