Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,po létech strávených za volantem Tater,Liazek,atd.,už

,,neumím\'\' řadit jinak,než s meziplynem (směrem dolů)

Řadit směrem nahoru s dvojím sešlápnutím spojky jsem se už

odnaučil :D

Řadíte taky tak i těmi svými pažouty?????:papa

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Ahoj,po létech strávených za volantem Tater,Liazek,atd.,už

,,neumím\'\' řadit jinak,než s meziplynem (směrem dolů)

Řadit směrem nahoru s dvojím sešlápnutím spojky jsem se už

odnaučil :D

Řadíte taky tak i těmi svými pažouty?????:papa

Radím normálne bez medziplynu. Niekde som ale niečo čítal v súvislosti s turbom a medziplynom, tuším to bolo proti používaniu medziplynu ale súvislosti si už nepamätám, niečo o zmene otáčok turbíny a strate výkonu.

Odesláno

Tiež mám odjazdené roky na bezsynchrónnych prevodovkách a nikdy ma nenapadlo tak isto radiť i pri osobnom aute. Jediná výnimka je podradenie pri predchádzaní.

To AnotherOne: Motoroch s turbom vôbec nevadí ak pri podradení použiješ medziplyn. Skôr naopak. Medziplynom roztočíš i turbínu a rýchlejšie zaberie po podradení.

Odesláno
Původně zaslal: Kasi

Já si myslím, že kromě ozzyho a pastorka tu všichni myslí takový ten falešný meziplyn - bez dvojího vymačkávání spojky...

Jenže i ten falešný jak říkáš má svuj smysl, roztočíš tím setrvák a při puštění spojky nedostane převodovka s motorem takovou ránu. Při podřazování to běžně používám;)
Odesláno

Při podřazování občas.

S Bramborákem to mělo super zvuk, Piškota moc netočim, takže jenom někdy.

Odesláno

meziplyn a falesny meziplyn...to jako mezi plynem a spojkou? to znam to je brzda..taky jsem nekdy pri razeni brzdil ale nikdy me to dlouho nevydrzelo...vetsinou jsem radil 1... 2...... 3......... 4........ 5.............Raketa ........ted uz mam automat

Odesláno
Původně zaslal: Bohumil

Nahoru řadím : Hhhhhhhhnnnnnnnnnn Hhhhhnnnnnnnnnnnn

Dolů : Hhhhnnn Hhhhhhhhhhhhnnnnnnnnnnnn Hhhhnnnnnnnn

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk

Odesláno
Původně zaslal: Scratch

samozrejme :-), ladacky lahodi uchu :-)

Hlavně kolemjdoucích důchodců, mám to vyzkoušený. :D

Jinak pravý meziplyn s puštěním spojky neumím, neukočíruju tak rychle nohy. :D Ten \"falešný\" bez spojky občas při podřazování ve vysokých otáčkách, třeba při předjíždění. Jak píše Hurvajz. :)

Odesláno

Já už jsem se naučil i ten pravý a je to fakt výhoda třeba ze 4 na 2 nebo z 5 na 3.:superaspon netrápím převodovku která už je i tak trošku vytahaná:D

Odesláno

hmm zajimava tema..len ja si myslim ze su dva typy podradovania,a to ked idem napr, do kopca a auto uz nevladze ,uz uz sa taha pod obratky tak vtedy potrebujem podradit..

alebo dalsi pripad ked sa chystam predbehnut nejake auto a viem ze napr. na 4st. by sa tak rychlo nerozbehlo tak podradim na 3st

no a teraz ten medzi plyn...mne sa vecinu stava iba ten prvy pripad bo na obiehanie si moc netrufam stym co mam teraz ale k veci. tak citim ze uz to motor nezvlada vsetko prebehne tak v 1-2sec. spojka-neutral-plyn (len tak brnknem)-spojka-rychlost..

a teraz sa pytam aky je to ten falesny medziplyn?

[upravil dne 22.7.2008 cezar]

Odesláno
Původně zaslal: cezar

hmm zajimava tema..len ja si myslim ze su dva typy podradovania,a to ked idem napr, do kopca a auto uz nevladze ,uz uz sa taha pod obratky tak vtedy potrebujem podradit..

alebo dalsi pripad ked sa chystam predbehnut nejake auto a viem ze napr. na 4st. by sa tak rychlo nerozbehlo tak podradim na 3st

no a teraz ten medzi plyn...mne sa vecinu stava iba ten prvy pripad bo na obiehanie si moc netrufam stym co mam teraz ale k veci. tak citim ze uz to motor nezvlada vsetko prebehne tak v 1-2sec. spojka-neutral-plyn (len tak brnknem)-spojka-rychlost..

Nepouští se spojka ;)

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

Původně zaslal: cezar

Nepouští se spojka ;)

aj to ma neaky ucinok?zmysel? :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...