Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

jaky mobil?


f3Rd@

Recommended Posts

To Lenovo K5 není špatný. Pokud bych vybíral Huawei tak bych místo toho Y6 vzal radši P8 lite. Oproti Y6 to není takový "bakeliťák" a je na něj už update na Android 6.0. Momentálně používám tu P8 a jsem hodně spokojený, mám bohužel "verzi" kupovanou přímo u O2 a na ní oficiální update na A 6.0 není. Jinak ty ostatní dva telefony jsem měl taky v ruce, ženě jsem pořídil tu K5ku a je s ní také spokojená (nemá tedy Plusko, ale to se liší jen rozlišením displeje). Samsung je dobrý telefon, ale cenově jsou trochu výš pokud budeš srovnávat přístroje se stejnými parametry.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já mám P8 Lite na jednu SIMku a automatickou aktualizaci prostě nenabízí. A co jsem hledal různě na forech tak tam jsem i našel, že akt.prostě není. Jde to tam nacpat nějak ručně, ale vzhledem k ještě aktivní záruce a k tomu, že je to firemní telefon se v tom nechci hrabat. Jinak jsem se právě divil, že u duálních P8 co jsem později kupoval do firmy ta aktualizace je dostupná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já šel u dvousim cestou co nejnižších nákladů za co nejvyšší výkon, vylezl z toho Doogee X5 Pro. Mám ho rok, z funkčního hlediska nemám výhrady, ale levná konstrukce už se projevila v reklamaci - po roce ztratil kontakt v nabíjecím konektoru; co jsem se díval, bude to u tohoto typu poměrně běžná závada.

Co mě osobně u levných dvousim telefonů vadí, že mají jen jednu anténu takže v případě aktivního hovoru na jedné SIM se ta druhá hlásí jako neaktivní (Dual SIM Standby = když někdo volá, je na druhé SIM hláška jako když je vypnutý telefon a nedovolá se, také nejdou používat data z jedné SIM když se z druhé volá); to mi přijde trochu jako problém, někomu to vadit nemusí. Takže bych se zaměřil i na tenhle parametr, jaký Dual SIM mód telefon vůbec nabízí - aktivní je totiž logicky náročnější na místo v telefonu a cenu, takže levnější mobily často jedou mají jen standby.

Upraveno uživatelem Spocklw
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale jak zjistit o jaký Dual SIM se jedná ?

Například u Lenovo K5 se někde uvádí, že se jedná o aktivní Dual SIM a jinde že Dual SIM aktivní v telefonu není, tak jak se v tom pak má člověk orientovat.

Samozřejmě bych raději koupil telefon s aktivním Dual SIM.

Upraveno uživatelem Chajda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já používám Dual SIM v několika různých telefonech už několik let, a to že ti během hovoru funguje jen jedna SIM je podle mého jen velmi malý problém. A dělá se to tak, protože by náklady na výrobu byly mnohem větší a užitek z toho je pro většinu lidí nic moc. Já ten Huawei P8 Lite mám teď jako firemní telefon a protože jsme ho měli zablokovaný od TM na jednu SIM, tak jsem z něho musel udělat Dual SIM a po změně FW mi chodí aktualizace OTA bez problému, přestože ten FW od TM byl docela zastaralý. Ale rozdíl mezi Android 5 a 6 moc velký na tom telefonu není vidět, ale aspoň jsou součástí nových updatů bezpečnostní záplaty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 7. 4. 2017 at 13:36, Šalda napsal:

Já se chystám jít do Huawei P10, asi hlavně kvůli paměti, už mě těch 8gb u Sony M4 aqua začíná pěkně srá. tak snad budu spokojen, po x letech odejít od Sony :D

P10 jsem měl na testování jeden den a musím bohužel konstatovat, že za tu cenu je to předražený kousek. Když jej srovnám s mojim HTC 10, které jsem v akci koupil za 13tisíc, tak ten cenový rozdíl není vůbec opodstatněný, ač se může zdát, že o 200mah větší kapacita baterie bude znát, je tomu přesně naopak, větší vnitřní uložiště je možná malinké plus. Fotky z obou jsou tak šul nul na stejno, možna malinko lepší barvy fotek má P10.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já do něj jdu protože mě ho T -mobile nabízí za 12 tisíc. A za tyhle peníze tam jinej schopnej mobil není. Chtěl jsem zase Sony, ale to Sony x na ten Huawei nemá, pak už tam zbývá jen Samsung S7, ale ten nechci. Nic jinýho tam bohužel není. A za 12 tisíc je to dobrá cena, já jsem s mojí M4 aqua naprosto spokojen, ať už rychlostí , foťákem, displejem a podobně..jedinný co mě vadí je ta paměť 8gb, proto jdu do jinýho. Navíc uvítám tu čtečku otisku, ať nemusím při každým odemčeni mobilu ťukat pin jak debil.

Teď jsem se díval na to Htc 10 a vypadá taky dobře, i parametry má dobrý, asi bych váhal co z toho vzít, kdyby to T-mobile nabízel.

Ten zvuk bude mít asi to Htc10 hodně dobrej, aspoň podle toho co píšou.

Upraveno uživatelem Šalda
Dodatek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kvůli manželce to nemám, všechny "tajný" věci tam mám ve skryté složce :D, ale přece jen tam máš všechny možný účty, mail, facebook, banku, a podobně, tak ať se každej trouba nemůže podívat.

Četl jsem článek asi před měsícem, že jen asi 20% uživatelů si mobil zamyká, přitom by to měl mít každej. Třeba v práci si dám nabíjet mobil a du na oběd, a aspoň vím že mě tam nikdo nelezl, prostě pocit soukromí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...