Gargamell Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Nikdy mi v mém autě nešla klima. Proto se chci zeptat. Když by byl problémv tom, že jen náplň rychle ujde, půjde přesto kompresor, klesnou otáčky? Když stalčím talčítko AUTO, nedojde k žádné změně, nic neslyším, jen větráky... žádný pokles otáček. Jen to samé jako když zapnu manualně větrák...dík. Bojim se, že to bude kompresor a z doslechu vím, že to není legrace. Citovat
AnotherOne Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Pri nízkom tlaku náplne kompresor nespína. Citovat
Gargamell Odesláno 9. červenec 2008 Autor Odesláno 9. červenec 2008 Původně zaslal: AnotherOne Pri nízkom tlaku náplne kompresor nespína. To mi trochu uklidňuje. Ale stejně... klimu mi naplnili a asi po 10 dnech, kdy jsem se do auta dostal - nic. Tak uvidíme. Docela mi to trápí protože v pátek jsem chtěl odjíždět na slovensko a následně do Bosny. Tak uvidíme... Citovat
Freedy Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Zatim co jsem viděl tak hodně praskali chladiče klimy, za poslední rok to byly 3 auta, teda přesněji 406 , když jsem se na to ptal kamaráda co to plní, tak dává radši menší tlak náplně, protože to už zná. Citovat
Ferry Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 mel jsi dat rovnou 200 navic aby tam pridali barvivo abys mohl aspon hledat kde to muze uchazet, tech moznosti je spoustu, od zminovaneho chladice, kterej zoxiduje od posypove soli a udelaj se v nem dirky, pres hadice, ktere oxiduji taktez po vyparnik pod palubkou. Hledani uniku u klimatizace je vetsinou beh na dlouho trat s nejistym cilem Citovat
zelpol Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Původně zaslal: Freedy Zatim co jsem viděl tak hodně praskali chladiče klimy, za poslední rok to byly 3 auta, teda přesněji 406 , když jsem se na to ptal kamaráda co to plní, tak dává radši menší tlak náplně, protože to už zná. Hosi, ale sak tam ide urtcite mnozstvo pod urcitym tlakom. Niekto, kto ma na to servis a zivi sa tym by to mal vediet a plnit to tak, aby mu potom zakaznik neprisiel za dva dni rozbit hubu. Ha Citovat
Gargamell Odesláno 9. červenec 2008 Autor Odesláno 9. červenec 2008 Já to ale říkal. Při předávání vozu, jsem jasně říkal, že už jsem to měl naplněné asi před 2ma roky... že to někde utíká. Jenže to bylo zbytečné... stejně mi to jen naplnili! Citovat
zelpol Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Původně zaslal: Gargamell Já to ale říkal. Při předávání vozu, jsem jasně říkal, že už jsem to měl naplněné asi před 2ma roky... že to někde utíká. Jenže to bylo zbytečné... stejně mi to jen naplnili! No tak kamo. Treba zmenit servis. Kazdy normalny mechanik, ktory neni fuser by najprv skontroloval tesnost sustavy a potom popripade ti ju utesnil. Zmen servis a tomu mechanikovi uz nechod. Citovat
Vvitty Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 stejne je to prusvih.... - test, ktery dela ta plnici masinka funguje tak, ze se odsaje medium a a otestuje se, jestli drzi podtlak. takze to pozna tak akorat velke diry´nebo upadlou trubku... - to barvivo je fajn, ale zase odhali jen vetsi netesnosti. a to jen tam, kam je videt - takze napriklad spojky, schovane pod palubkou a tapecem nenajdes bez rozhozeni palubky. a taky to nesmi mit servis na haku, protoze v jednom servisu mi neprisli na to, ze je chladic komplet deravej (zeleny flek od barviva, koroze a s dirama byl velikosti dlane, ale holt by to chtelo se podivat i tam, kde je klimachladic prekryty chladicem) - je tu moznost detekce pomoci plynu, kterym se natlakuje klima a potom se hleda detektorem unik. to je fajn na blbe pristupna mista. no a pak je tu jeste spousta dalsich moznych prusvihu, ktere nejdou rozumne diagnostikovat.... Citovat
zelpol Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Původně zaslal: Vvitty stejne je to prusvih.... - test, ktery dela ta plnici masinka funguje tak, ze se odsaje medium a a otestuje se, jestli drzi podtlak. takze to pozna tak akorat velke diry´nebo upadlou trubku... - to barvivo je fajn, ale zase odhali jen vetsi netesnosti. a to jen tam, kam je videt - takze napriklad spojky, schovane pod palubkou a tapecem nenajdes bez rozhozeni palubky. a taky to nesmi mit servis na haku, protoze v jednom servisu mi neprisli na to, ze je chladic komplet deravej (zeleny flek od barviva, koroze a s dirama byl velikosti dlane, ale holt by to chtelo se podivat i tam, kde je klimachladic prekryty chladicem) - je tu moznost detekce pomoci plynu, kterym se natlakuje klima a potom se hleda detektorem unik. to je fajn na blbe pristupna mista. no a pak je tu jeste spousta dalsich moznych prusvihu, ktere nejdou rozumne diagnostikovat.... Presne tak jak pises. Treba ist k pedantovi. Len ze pedantnych mechanikov je jak šafranu. Citovat
ajven Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 no moj pribeh tu poznate asi vsetci, najskor som plnil len origo plynom, potom na druhy rok plyn + farbivo /cervene/ a unik sa nenasiel, tento rok som to dal chladnickarovi a ten zistil min. jeden unik na chladici samom a druhy mozny na kompresore. Najskor ale povedal, ze vymenit chladic. /Skusim ho dat aj zalepit alebo zavarit este som ho nevyhodil/ a potom budem vediet ci unik z chladica sa neprejavoval na pipaku akoze z kompresora. uvidzime:nevim Citovat
Gargamell Odesláno 11. červenec 2008 Autor Odesláno 11. červenec 2008 Tak mám prej prorezlej chladič klimatizace... novej nějakých 8 tisíc, tak se mám rozhodnout. Citovat
klumir Odesláno 11. červenec 2008 Odesláno 11. červenec 2008 nový koupíš bez problémů za 5000kč,stačí pohledat na netu.... Citovat
Gargamell Odesláno 11. červenec 2008 Autor Odesláno 11. červenec 2008 Jenže je problém ten, že na to docela pospíchám... příští pátek bych rád odjel. (měl jsem odjíždět už dnes) Citovat
OK406 Odesláno 11. červenec 2008 Odesláno 11. červenec 2008 Původně zaslal: Gargamell Tak mám prej prorezlej chladič klimatizace... novej nějakých 8 tisíc, tak se mám rozhodnout. Pokud je to opravdu ,,jen\" prolezlej chladič, tak koupit jiný a vyměnit. Jelikož pojedeš takovou dálku, tak klimatizaci na 100% využiješ! Citovat
klumir Odesláno 11. červenec 2008 Odesláno 11. červenec 2008 do pátku času dost-bohužel Frýdek-Místek je pro tebe trošku daleko...... Citovat
Gargamell Odesláno 16. červenec 2008 Autor Odesláno 16. červenec 2008 Tak prej to mám hotové - novej chladič klimatizace + práce a ještě nějaká kontrola brzd (nějak mi to hučelo) za 9987Kč Tak doufám, že mám zase pokoj na nějaký čas s klimou. Citovat
Guest frenky64253 Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 skoda ze si sa neozval skor , ja som mal podobny problem s chladicom, ale v servise mi najskor natlacili malicko plynu a hned zistili ze unika. potom pomocou farbiva mi presne nasli kde a kedze to bolo na chladici, tak som radsej zohnal novy a za super cenu 4 000 sk. cela oprava aj s vymenou chladica plus napln ma vysla na cca 6 500sk.tiez som si myslel ze je v haji kompresor, ale premerali ho a zistili ze cely system pro poklese tlaku blokuje cidlo ktore je tam na to dane. a teraz je vsetko ok. Citovat
virnik Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 ja som mal deravy chladič a pom prisli na to že ešte aj trubky a tie zavarili a to bolo už len par korun ,ale cladič bol masny, Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.