Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Už několikrát jsem zde psal jak mi auto nestartuje a zdechne jak se motor ohřeje. Diagnoza v servisu: prasklá hlava

Jelikož je ten třílitr na 605 složitější motor s dvěma hlavama tak cena opravy cca 30.000,- (odhad neznačkového servisu). Tak nevím co mám dělat, takle nepoužitelný auto stěží prodám počítám tak max. 25.000 co???

Odesláno

podle me tech motoru se vsude kolem vali... zkusim se ti zitra zeptat :)

Jestli to ma 2 hlavy a kdyby kazdymu praskla jedna a kvuli tomu vyhazoval motor je hlav relativni dostatek.

A mam takovy dojem, ze vzdycky nepraskne jenom prava.

Neves hlavu, nejaka se vzdycky najde ;)

Odesláno

Díky za povzbuzení :o)

Ono vyvařit hlavu a sehnat těsnění ještě není taková pálka ale je na tom mraky práce a týden mi na tom nikdo nebude dělat zadarmo. Navíc nevím jak by si stím mohl poradit nějaký servis, který toho třílitra s dvěma hlavama nikdy nedělal ikdyž by byl levnější třebas. Prý je to častěji se vyskytující jev po 200 tis. právě u modelů ze začátku devadesátých let (3,0 V6) takže bůh ví co by člověk na vrakovišti našel.

Odesláno

No jo, pak je to tezky...

myslim, ze hlavy opravuje nejaky diesel servis v Plzni, nebo tam dat nejaky 3 litr z 406... vzdycky se da neco vymyslet..

Odesláno

nj, budu bádat :o ale popravdě tomu vůbec nerozumým a navíc moje finance jsou omezeny, což je nejhorší kombinace, když má člověk peníze svěří se servisu, když je nemá ale umí tak opravuje svépomocí....no stím se musí počítat a platí to dvojnásob pro tu 605

Odesláno

Hlavy opravujou i v Praze, což o to. Ale opravovaná hlava, no nevím, moc by se mi to nelíbilo. Jestli nebude lepší to kopnout do vrtule, by? s velkou ztrátou, a pořídit něco střízlivějšího (405?) - než uvalit kdovíkolik do opravy, a ve finále na tom prodělat ještě víc... Jak to jinak vypadá, vyjma toho motoru? Kastle, podvozek...

Odesláno

Autíčko spolehlivě sloužilo; nové kotouče, čepy řízení, udělaná geometrie všech kol, pravidelně servisováno a nebyl jsem upozorněn na nějaký závady, kastle taky dobrá, nebouraný nikdy, jen slaboučce odřený dveře :o) je to škoda ale asi na opravu fakt mít nebudu a nejsi první co říká že vyvařování hlav se mu nezdá, jestli půjde do světa tak určitě u peugeota zůstanu :o) ikdyž Citroen ZX :D

Odesláno

To je těžký, ti co je vyvařují, obvykle i slibují záruku, fakt nevím.

Ani nevím, co na tyhle typy stojí samotná dobrá hlava, to chce vrakáč specializovanej na 605 - ale asi ranec, + tlaková zkouška a srovnání atd... draho to vyjde tak jako tak.

Kdo ti dělal ten rozpočet?

Odesláno

K tomu svarovani hlav-kdyz se to umi, tak s tim nebyva problem. A u benzina tim spis. Toho bych se opravdu nebal. Ted jde o to, kterou hlavu mas prasklou. A nech to udelat nekomu, kdo uz to delal. Jestli se ti na tom nekdo bude ucit, tak si bud jisty, ze tam bude hodin jako u hodinare.

Odesláno

říkali že do 30.000 by se to s dřenýma ušima mohlo vejtít a že práce je na tom týden takže třebas jen deset tisíc je za práci, konkrétně teda ty položky nevím můžu zjistit

Odesláno

Ja to taky nevim, ja mam 205 :)

Zkus se poptat, jak je to s tema motorama, ale nejaky info by jsi mel mit...

Nebo to zkus hodit Vasendovi (sice to 5x nedelal, ale neco by ti k tomu mozna taky rekl)

Odesláno

To je smula... Zkus se jeste zeptat nekde jinde. Treba u Patery v Radotine, dela Citroeny, ale uz jsem mel u neho auto nekolikrat a jsem vcelku spokojeny. I financne to tam vychazi docela priznive.

Jinak doufam, ze Te tahle \"prkotina\" nedonuti auto prodat. 605 je 605.

To Oddie: Nevim, co je na 605 nestrizliveho... :D:D:D:D:D

Odesláno

David306TD16 :

to je mi jasny, ze tam musel byt motor jiny... otazka zni, jestli by nesel eventuelne nejak napasovat

jako, jestli tam nejsou nejake zadrhele,treba jestli se netoci na druhou stranu.

Odesláno

Petr605: pokud vůbec seženu kupce alespoň za 25.000-30.000 tak půjde do světa...605 je moje láska a těžko by se zvykalo na něco jiného, služebně jezdím Transporterem a 206 a 605 byla zatím nejlepší auto co sem kdy řídil, a jak se říká láska je slepá takže sem nějak ignoroval že to žere víc a pojištění je 11 litrů... :o)

Odesláno

A nechceš přivést, at se na to podíváme?? Resp. tě odtáheneme. Právě jsme koupili J5 odtahový speciál -)))

Jinak garantuji, že v Plzni je chlapík co dělá jenom vrakoviště XM a 605 a bude mít cokoliv za slušnější ceny než v Praze a drží záruku a reklamuje.

Nevím, kde se v Odiiem bere odpor proti vaření hlav, my s tím máme zkušenosti dobré. Tenhle motor umíme z XM, ale samozřejmě levná záležitost to nebude nikdy, ale kalkulace až po prohlídce.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...