JoeMaverick Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 Zdravim mam takyto problem: Ked idem v priamom smere a je rovna cesta vsetko je v pohode ale ked je daka nerovnost auto zacne plavat a v zakrutach mierne uskakuje... mozu to byt tlmice?abo daco ine? za odpovede dakujem Citovat
ozzy56 Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 Může být tlumičema.Zajeď na kontrolu tlumičů--dělají i v BARUMu. Citovat
Tosko Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 Nie moňo ale určite sú to tlmiče ja som mal ten istý problém. Tipoval by som ze súú uvolené Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 TLMICEEEE , respektive tlmic Velmi jednoducho. Povedz nejakemu kamosovi nech jede za tebou, a nech ty sleduje zadni kola. Potom nech ide nekde vedle tebe a sleduje to na predku. Je to na tom kolesi pri projezdem nerovnosti hodne znat. A pokial nechces menit komplet tlmice, tak si len odsleduj ktory, a vymen ten za nejaky z vrakaca ( ja som to robil obdobne, lebo sa mi nechcelo menit tlmice) Ked uz by som ich menil vsetky tak by som \"musel\" spravit komplet podovozok a do toho se mi jet nechtelo Citovat
Fusion Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 Geniální nápad měnit tlumiče z vrakáču a navíc jen jeden Citovat
Medvěd Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 Původně zaslal: Fusion Geniální nápad měnit tlumiče z vrakáču a navíc jen jeden Soulas - to se neokouká (a přiznávám, že této pozdní noční hodině mě Lubk0 fakt pobavil) Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 18. červen 2008 Odesláno 18. červen 2008 Jeeezis len sa nepo..... Hovoril som o aute, ktore som vedel ze pojde na predaj. Pokial nema peniaze na vymenu komplet tlmicov, alebo vie ze auto bude predavat, neviem preco by do toho mal investovat velke prachy. Ja som to dal ako okrajovu moznost, samozrejme, ze ked to auti planuje nejaku dobu mat, tak by som menil za nove. Alebo vie, ze bude neskor niekedy generalkovat podvozok, tak aj tlmic z vrakaca posluzi. Ja som to spravil na punte, dal som tam tlmic s TIPA. Bolo vydet ze bol meneni a bol to MONROE. Kupil som ho za 300 SK s tym, ze keby bol zly, mozem ho doniest spet. Bolo to vzadu. Vymenil som ho, a auto skoro rok jazdilo bez problemov... . Takze nevim co je na tom take nelogicke. Urcite lepsie ako ho kupit novy za 1500 Sk... Ale opakujem, jedna sa o to, aky vzrah ma k autu, ako je na tom auto a kolko si ho chce nechat.... Citovat
Fusion Odesláno 18. červen 2008 Odesláno 18. červen 2008 Pro mě za mě si dělej s tlumičama co chceš. Ty tady ale radíš někomu kdo se v problematice moc neorientuje aby si dal tlumič z vrakoviště jak kdyby dva nový tlumiče stály půl milionu. Citovat
oddie Odesláno 18. červen 2008 Odesláno 18. červen 2008 Především je to mnohem pravděpodobněji je vůlí v nějakém uložení, a ne v tlumiči. Pokud je vůle v nějakém silentbloku uložení konstrukčních prvků náprav, mění se za jízdy náhodně geometrie a proto auto plave. Tudíž jako první je třeba důkladně projít stav všech těhle silentbloků (ideálně na třesadlech, nebo aspoň pajcrem na zvedáku), a teprve když se tohle vyloučí, lze začít uvažovat o nějakých tlumičích. Citovat
Durko Odesláno 18. červen 2008 Odesláno 18. červen 2008 a potom sa ludia čo si v dobrej viere kupia ojazdené auto čudujú že sa im všetko s... ako ten môj hybrid:grr Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 18. červen 2008 Odesláno 18. červen 2008 Fusion, ano. 2 nove tlmice stali 3000SK, ojazdeny monroe (bol v paradnim stavu) stal 300Sk. Takze ano, usetril sem 2700SK. Neni to zrovna pul milionu, ale auto jelo dobre, ostatni tlmice byli uplne v pohode, a auto s tym tlmicom dodnes den jazdi bez problemov. Ked niekto chce zahodit 2700 SK tym, ze vymeni 2 zadni tlmice a auto preda, nech sa paci. Ja si viem predstavit vyuzitie tych penazi aj inak. PS: Na vymene zadneho tlmicu nevidim nic zlozity, pokud mas JAMU, je to dokonca malina. Odmontovat 2 sroby, vytiahnut tlmic, vlozit novy tlmic, zatiahnut 2 sroby. Vobec si nemyslim, ze na to treba nejak zdatneho cloveka. Jedine, ze by se to robilo u PEUGEOTA inak. To uz nevim. Citovat
Steiner Odesláno 18. červen 2008 Odesláno 18. červen 2008 Pokud Peugeot \"plave\", můžou to být ne jen tlumiče, ale i zadní náprava. Na vrakovanej jeden tlumič se vykašli. Je to k ničemu. Nikdo Ti nedá žádnou záruku a odzkoušení na místě je o ničem... Taky jsem chtěl kdysi na 405 \"ušetřit\" a výsledkem byl tlumič úplně na h...o , během chvilky sjetá pneumatika a stejně jsem v zápětí kupoval komplet sadu nových tlumičů. Za tlumič a prácu jsem vyhodil zbytečně peníze a ještě mě to stálo další starosti s pneumatikou... Normální tlumiče plyno-kapalinové se dají sehnat již kolem 1500/ks, do 2000 v pohodě. Citovat
Fusion Odesláno 18. červen 2008 Odesláno 18. červen 2008 Jojo, nový tlumiče sou vyhozený peníze Nechme ale prostor potřebným radám k popsanýmu problému. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 18. červen 2008 Odesláno 18. červen 2008 Ach boze. Ked je niekto tupo zahladeny len na svoju pravdu, tak mu nijako nepomozem. U nas ma bezne vrakovisko 30 dnovu lehotu na vratenie nahradneho dielu. Tj silno pochybujem, ze by som za 30 dni neprisiel na to, ci je tlmic zly alebo nie. Pokud si si tam dal zly tlmic, a sjel si si snim penumatiku, tak by sem to povazoval jedine za tvou hloupost. Snad bych dokazal poznat, ze tlumic co sem tam dal je zly, a nejazdil by som s nim nasilu. Dale som v prispevku psal, ze vymenu zadniho tlumicu u miho predchodziho auta dokazal aj amater. Takze nevim, proc tam zase pletes poplatky za servis. A znova, menej chapavim lidem opakuju, ze pokud by se mi tahle skutecnost stala na me 306 ke, tak dam tlumice novy, bohuzel, kdyby sem mal tu 306 v zlym stavu, a vedel bych ze ji budu za par mesicu prodavat, tak bych tam ten novy tlmic nekupil . To je asi tak, jak keby si prodaval auto, a jeste pre prodejem by si mu tam koupil nove autoradio. Citovat
Medvěd Odesláno 18. červen 2008 Odesláno 18. červen 2008 Lubk0 - buďto jsi spadl z Marsu, nebo nevím - prosím Tě, prozraď mi, které vrakoviště Ti dá záruku na starej tlumič??? Garantuju Ti, že by velice rychle zkrachoval, protože pokud mi vymění starý díl za jiný - co mi brání vozit mu tam součástky vymontované z mého auta a požadovat jejich výměnu?? Dobře bych si tak zásobil garáž a za chvilku bych tam měl poskládanou celou 406ku. Co se týče tlumičů z vrakáče - sorry, ale to je snad každýmu jasný, že taková věc se na auto montuje vždycky nová a v páru na nápravu - to je jako bys měnil z brzdových destiček pouze tu sjetější (ještě k tomu z vrakáče, že) a zbytek nechal na autě až zase nezačne drhnout. Šetřit se dá, ale tyhle TVé rady jsou - tak nějak - prostě skoro o život !!!!!!!!!! Kvůli uštřeným pár pětkám si rozbít hubu - budiž, pokud je to Tvá volba, ale dávat takový přístup jako veřejně přístupnou radu, to se mi moc nelíbí. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 18. červen 2008 Odesláno 18. červen 2008 Takovyhle vrakac si mozes kludne prit pozret do Trnavy. Pokud ty tu zaruku nedaji, klidne ty preplatim celou cestu, a jeste te pozvu na veceru. Diely si oznacuju, samozrejme. A maji 30 dnovu lehotu. Teda ja sem s nima zatim ziadny iny problem nemal. BRZDOVE dosticky brzdia, tj je od nich zavisla bezpecnost o mnoho viacej, ako od vytlceneho tlmicu. Co podotykam, keby ze ho vymenim, a spravim kolecko kolem baraku, a zistim ze je zly, tak ho proste sundam dolu. Ina vec je ta, ze neverim ze sa nejde nejake vrakoviste, u ktoreho by ste koupili dil, a za par hodin donesli, a ukazali ze je nefunkcny, ZE BY VAM NEVRATILI PENIZE. A bez tak, vidis jak hloupou vec sem udelal, a to auta na tom tlmici DODNES DEN jazdi, a nema s tym najmensi problem, auto v zakrutach neuskakuje (ako tomu bolo pred tym) a tlmi narazi ovela lepsie. Aha, ale to sem dobrej tupec, vzdit sem mohl pridat este 2700SK a boli by to skoro to sami. Jejda kde sem mnel oci. Tady si prosim aj uvedomte, ze auta typu 306 a jim podobne, nemaji ludia, ktory maju penazi na rozhadzovani, alebo proste ty penize co maji vrazej nekam jinam. Osobne, kdybych mnel na konte 1000 000 SK a nic ineho mne netrapi, tak seru na 306 a jdu si koupit nejakou poradnou karu. Dalsi vec je ta, ze lidi vitajou na tuhle stranku aj proto, aby si neco doma spravili sami (hlavne proto, kdyz kouknu kolik je tu temat v servise a v modeloch), a zvecsa to robi doma sami proto, aby neco usetrili. Takze ja sem dal jen radu, dal sem nazor. Za svim nazorem si stojim, protoze sem ho raz spravil, a auto je bezchybne dodnes, co je uz skoro rok a pol. Takze vida, usetril sem 2700SK, a kdyby sem se riadil radami tak striktnimi, tak by sem bil o 2700 SK lahsi, a bilo by mi to k hovnu. A posledna vec, podotykam ze islo o TLMIC. TLMIC ked nahodim na auto, tak sa prevezem a do 5 minut viem povedat, ci je zly. Pokial by zly bol, a na vrakaci by mi peniaze nedali, prisel bych o 300SK, a mohl by sem kludne jet koupit oba novy. A zase podotykam, ze pokial to auto si chce nechat dlhsie, alebo chce mat lepsi komfort, alebo proste se o to auto stara jak vie, tak nech kupi nove. JE TO MUJ NAZOR, ZA KTERYM SI STOJIM, HOC BY MI TADI NAPSAL AJ PREDSEDA PSA. Citovat
JoeMaverick Odesláno 18. červen 2008 Autor Odesláno 18. červen 2008 dakujem za rady,asi v prvom rade skusim tie vole v napravach ci neni daky silentblok hotovy a pokial sa bude zdat ze su OK tak poriesim tie tlmice... Citovat
EXI.60 Odesláno 20. červen 2008 Odesláno 20. červen 2008 Možná ještě čep na některém předním ramenu.Udělá to taky pěknou lod z auta-přímo s pažouta.už jsem to zažil(vyměnil a v poho.) Citovat
Steiner Odesláno 24. červen 2008 Odesláno 24. červen 2008 Původně zaslal: Lubk0 U nas ma bezne vrakovisko 30 dnovu lehotu na vratenie nahradneho dielu. Tj silno pochybujem, ze by som za 30 dni neprisiel na to, ci je tlmic zly alebo nie. Pokud si si tam dal zly tlmic, a sjel si si snim penumatiku, tak by sem to povazoval jedine za tvou hloupost. Snad bych dokazal poznat, ze tlumic co sem tam dal je zly, a nejazdil by som s nim nasilu. Nic ve zlém Lubko, ale je vidět, že jsi opravdu spadl z Marsu... Že by jako Majka z Gurunu Rád bych viděl vrakáč, kde Ti dá na tlumič \"záruku\" a jak na to během 30 dní přijdeš... Tlumič může mít v tu chvíli funkčnost třeba jen kolem 20% své účinnosti a při běžné jizdě nemáš na to šanci přijít? Jak taky? Prozradíš nám to, jak na to přijdeš bez řádné tlumičové zkoušky na stolici? Nechám se rád poučit! A mimochodem, mě prodávaný tlumič byl \"garantovaný\" také jako \"výborný\" a \"plně funkční\". Výdledek se samo neprojevil do 30 dnů, kdy bych mohl tlumič vůbec vrátit, ale do několika měsíců, kdy byl po smrti a s ním i mnohem více ojetá pneu proti ostatním. Kolik km ujedeš do 30dnů...? Tlumiče na svém autě bez blízkého prodeje se mění zásadně v páru? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.