punkac Odesláno 27. červenec 2009 Odesláno 27. červenec 2009 2 Ferry: mohl bys mi prosím zjistit, jak máš zhruba silnou tu vývěvu u tvého origo tempomatu? U mě se hadička od vývěvy sotva udrží na prstě, prostě mi příjde slabší Citovat
Ferry Odesláno 27. červenec 2009 Odesláno 27. červenec 2009 To Punkac, cece to nevim jak to vyzkouset, bo ta vyveva saje jen kdyz je tempomat v akci a ten zas funguje jen od rychlosti 40kmh a vice, tak rychle podel auto bezet nedokazu Citovat
punkac Odesláno 27. červenec 2009 Odesláno 27. červenec 2009 a šlaka, leda že bys jel na kole z kopce Citovat
Ferry Odesláno 27. červenec 2009 Odesláno 27. červenec 2009 muzu jeste zkusit zvednout predek a nechat tocit kolo ve vzduchu, aby byl signal z tacho, ale k tomu nevim kdy bych se dostal. Ale ta vyveva uplne slaba nebude, ta vakuova komurka je z docela silne gumy a je potreba docela sila aby ji clovek stlacil a jeste aby prekonala silu pruziny na klapce sani Citovat
punkac Odesláno 27. červenec 2009 Odesláno 27. červenec 2009 VSS (vehicle speed sensor) signál pro rychloměr je drát 1622 z ECU pak se někde mění na 465 a to už leze do budíku rychloměru otáčkoměr (anglickyTACHOMETR proto TACHO signál) je drát 426 z ECU já to s těma kolama ve vzduchu také zkoušel a zatím to netempomatí podezření na slabou vývěvu apropo nevíte jak vypadá a kde se dá pořídit měřák na podtlak ideálně v mm Hg? ten tempomat potřebuje mezi 12 až 20 mm sloupce rtuti Citovat
kobr Odesláno 27. červenec 2009 Odesláno 27. červenec 2009 Původně zaslal: punkac VSS (vehicle speed sensor) signál pro rychloměr je drát 1622 z ECU pak se někde mění na 465 a to už leze do budíku rychloměru otáčkoměr (anglickyTACHOMETR proto TACHO signál) je drát 426 z ECU já to s těma kolama ve vzduchu také zkoušel a zatím to netempomatí podezření na slabou vývěvu apropo nevíte jak vypadá a kde se dá pořídit měřák na podtlak ideálně v mm Hg? ten tempomat potřebuje mezi 12 až 20 mm sloupce rtuti Zde odkaz na přepočet jednotek tlaku http://www.vskprofi.cz/download/katalog/vsk-07.pdf Je to ani ne 0,1 atm podtlaku. Záleží taky na ploše, teď mluvím o tlaku, 4 barr na ploše o průměru 3 mm udržíš prstem. Takže vše souvisí se vším. [upravil dne 27.7.2009 kobr] Citovat
kobr Odesláno 27. červenec 2009 Odesláno 27. červenec 2009 Tak tempomat mi taky nefunguje, mám nějakou chybu ve schématu, co jsem tady vložil. Spojkový 7045 a brzdový spínač 7308 jsou oba napájeny z drátu CH03 a odvod je ze 7045 drátem 7306 do ŘJ a spínač brzd 7308 drátem 6702 někde. Takže co s tím? sejmout15.TIF Citovat
punkac Odesláno 28. červenec 2009 Odesláno 28. červenec 2009 Takže jsem dnes přeměřil sílu podtlaku na své vývěvě Vývěva dává krásných -0,8 Baru!!! To musí tempomátku stačit krásně.... To značí, že mám někde chybku v nastavení tempomatu asi to dopadne na dodatečnou montáž snímače na pravou poloosu Burísku vydrž ještě Citovat
Pe.Tr Odesláno 29. červenec 2009 Odesláno 29. červenec 2009 tak AP300 dnes ke mne dorazil , jsem zvedav a tesim se jako malej kluk , na montaz ovsem uz tolik nee Citovat
Ferry Odesláno 29. červenec 2009 Odesláno 29. červenec 2009 Původně zaslal: Pe.Tr tak AP300 dnes ke mne dorazil , jsem zvedav a tesim se jako malej kluk , na montaz ovsem uz tolik nee co mam rikat ja uz ted se bojim Citovat
mmmb Odesláno 29. červenec 2009 Odesláno 29. červenec 2009 Pe.Tr: no to je rchlost, odkud jsi objednával? Citovat
punkac Odesláno 4. srpen 2009 Odesláno 4. srpen 2009 Tak přátelé, i moje 406 se ode dneška pyšní dodělaným tempomatem od firmy Audiovox model CCS100 plus malý vakuojem pořizovací cena asi 2200Kč (ještě jednou díky Burískovi a jeho tetě) montáž je vcelku jednoduchá, zde kratičký návod: 1) mechanická instalace Nejdříve jsem přichytil vakuojem a to na místě bývalého potenciometru el. plynu, který je mě po demontáži Lucase k prdu. Do širší dírky jsem připojil hadičku od vývěvy, co dříve ovládala egr (ten je rovněž odstaven) Samotné tělo tempomatu je umístěno pod kastlíkem na baterku (ale zespodu vozu), ten když demontujete, uvidíte pod ním dva svazky, které jdou od pojistek takovými velkými více pinovými průchodkami dále pod vůz jedna pozice pro průchodku ze tří v karoserii je volná a právě pod ní je přesně místo na tempomat. Vyrobil jsem si plech, který pasuje přesně mezi dvě průchodky a celý dostatečně zakrývá díru, je velký asi jako víčko od jogurtu, do něj čtyři dírky pro šroub M6, tak aby to korespondovalo s dírkama úchytu tempomatu. Tempomat příjde zespoda, ze zhora od baterky plech, prostrčí se čtyři šroubky (nezapomenout na pérovky) a tempomat drží jak přibitej , nakonec připojíme na náústek hadičku od vakuojemu (ze slabší dírky). Teď vhodně protáhneme bovden s lankem k táhlu plynu od čerpadla, vhodně přichytíme, mě zase pomohl kousek vhodně uzpůsobeného plechu (foto přidám později) výrobce dodává hodně různých redukcí a řetízků k přichycení mnoha různých čerpadel, ve zkratce jde o to aby se lanko nikde nezatrhlo a netahalo permanentně za plyn a když používáte normální plyn aby se pěkně prověsilo (opět fotky napoví, ale to až později) tím je mechanická montáž hotová.... 2)elektronická instalace ještě před upevněním tempomatu pod vůz samozřejmě připojíme dodaný vícepinový konektor, pro ty co mají manuální převodovku, odstraníme propojku v blízkosti DIPu 1, DIPy 1,2,3 budou zaplé - pozice ON, ostatní OFFd(nastavuje se tím citlivost, atd, více v origo návodě) Nejtěžší je protáhnout 6 drátů do kabiny, to si musí každý vyřešit sám (já to mám provizorně a toto není dořešeno a byl to i původ jediného zádrhelu) Ve svazku najdeme dráty od halova čidla snímače otáček (mají číslo 132 a 133 nás zajímá červený, k němu připojíme drát ze svazku tempomatu na pozivci 10 je modrý (bacha TACHO je anglicky otáčkoměr ne rychloměr!!!!!!!!) to je ochrana proti přetočení motoru, těm kterým funguje origo tempomat doporučuju připojit modrý drát na drát od ŘJ motoru číslo 426, který vede k otáčkoměru (funkce je stejná) dále najdeme drát 1622, který se v kabině u budíků nevím proč čísluje jako 465 a na ten připojíme šedivý ze stíněného kablíku(černý nikam nezapojujeme - je to jen stínění pro dodávaný snímač rychlosti(ten my ale nevyužijeme), na svorkovnici je na pozici dva Tím máme signální dráty připojeny, zbývají hnědý na pozici jedna, připojit někam, kde se objeví +12V po nastartování (asi bych vřadil do obvodu pojistku)je to řešeno přes dodaný ovladač, černý krátký ukostříl jsem ho na mínus pól baterie, má pozici devět zbývající kablíky jako hnědý,červený, fialový, zelený a žlutý musíme dostat do kabiny vozu propojíme přes dodanou spojku oranžový na spojce s pojistou, jsem připojil na +12V po nastartování, červený na stálých 12V u spínače brzdy, hnědý, žlutý, zelený propojit s ovladačem, z toho koukají ještě černý a šedivý, tak černý ukostřit a šedivý připojit někam na podsvit (jediný nepoviný drát ) a nejdůležitější je fialový drát, který se musí připojit na kontakt brzd aby po zmačknutí brzdy na něm bylo 12V+, ale v klidu byl UKOSTŘEN přes vlákno žárovky, tady jsem udělal chybu a když jsem tempomat jen zkoušel nechal jsem ho nezapojený a tempomat se nespustil (už mě napadaly myšlenky jako slabá vývěva a nutnost koupit novou elektrickou (cena 250$) nebo namontovat magnety a snímač na pravou poloosu), nakonec ho stačilo ukostřit a tempomat začal hed makat teď něco k ovládání: Funguje to od cca 50km/hod neníli stlačena brzda, tj fialový drát je ukostřen přes vlákna žárovky, jde tempomat aktivovat zmačknutím tlačítka RES ACCEL, hned je cítit jak převezme vládu nad vozem, když tlačítko držíte pomalu přidává tlačítkem SET COAST ubíráte Když zmáčknete spojku při přeřazení, když tempomat už nestíhá, otáčky maličko na půl vteřiny vyletí asi na 2500 až 3000 (takový meziplyn ) a aktivuje se pomocí modrého drátu ochrana proti přetočení motoru a tempomat se odpojí když zmáčknete brzdu taky se odpojí, ale neklesneli rychlost o 15 až 20% tempomat to po brždění zase dorovná v opačném případě zůstane odpojen a jako v případě zmačknutí spojky čeká na znovunastavení rychlosti tlačítkem accel nebo coast toď vše, jdu na pivo fotky dodám později až smysluplně a hezky zadrátuju kabeláž [upravil dne 6/8/09 punkac] Citovat
Ferry Odesláno 4. srpen 2009 Odesláno 4. srpen 2009 no vida tak gratulace, jinak to zakolisani otacek pri vyslapnuti spojky by se asi dalo odstranit spinacem na spojce, misto snimani otacek motoru, pokud to zapojeni dovoluje, ne ? na foto jsem zvedav [upravil dne 4/8/09 Ferry] Citovat
punkac Odesláno 4. srpen 2009 Odesláno 4. srpen 2009 určitě dopojením spínače na spojku paraelně s druhým spínačem brzdy (druhým proto aby nesvítily brzdovky, když zmáčknu spojku) spínače mám koupené, bohužel má obrácenou funkci, tak to zapojím asi přes nějaký relé jo všiml jsem si, že na závitu je nějaká těsnící guma, nevíte z čeho to vyrobit aby se spínač nevyviklal.... Citovat
Burisek Odesláno 4. srpen 2009 Odesláno 4. srpen 2009 skvělí návod díky Punkáči,a teď už jen stačí dokoumat jak napojit na origo ovládání Peugeot ale věřím a vím že ty jsi šikula a bude to pro tebe brnkačka..... Citovat
kobr Odesláno 4. srpen 2009 Odesláno 4. srpen 2009 Ano, to s tím brzdovým světlem je taky věc, která mně napadla po neúspěšném zkoušení CC. Já to měl zapojené na spínač spojky, ale neměl jsem 0V, ale 1,35V. Spínače mám dva+na brzdové světla. Ten zapojím seriově se spojkou. DIP spínači se dá nastavit obrácená funkce. Mám totiž jinak zapojenou elektriku. Proč jsem nezkoušel už dříve? Protože příchody do práce pravidelné, odchody z práce už ne. K tomu soboty a neděle v práci. Plno práce. Citovat
punkac Odesláno 4. srpen 2009 Odesláno 4. srpen 2009 s prací to mám podobně, dneska jsem dostal nějaké vnuknutí a jsem moc rád, že to funguje:papa Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.