Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vyjel jsem do sucha nádrž a nestartuju.... - VYŘEŠENO - závada byla na zapalování

Recommended Posts

Odesláno

Tak to čerpadlo normálně natáhne a vypne (= natlakuje a vypne). V chodu nevidím rozdíl oproti tomu, jak to fungovalo doteď. Jak se má chovat s odpojenou hadicí do petky nevím - jestli tam je nějaká ochrana jak píšeš, nebo jestli má vypnout...Benzín nikde v autě smrdět necítím, pod auto se dívám, nevšiml jsem si ničeho kapat...

Teď ráno to zase nastartovalo, zkusmo jsem objel blok a nechal to pár minut běžet na volnoběh - v pořádku, jen to o něco hůře startuje. Přetím to startovalo perfektně, teď vždy trochu protočí a nakopne až potom. Delší jízdu jsem si vzhledem k noční zkušenosti nedovolil.

Jestli mi ještě někdo zkušený odpoví: kdyby to byly jen svíčky, můžou \"shodit\" motor za jízdy (při rozjíždění z křižovatky)??? Teď budu zase přemýšlet kde hledat (ale případně se v tom hrabat až o víkendu)...

a) svíčky (shodily by motor za jízdy???)

b) čerpadlo (mohlo by odcházet tak, že půjde špatně, nepůjde, půjde,...a pak přeruší přívod paliva za jízdy, zhasne motor, druhý den to zase naskočí...- to mi přijde divné, za jízdy se to auto jinak chová normálně, včera jsem s ním objel asi 40km)

c) nějak trochu zanesené vstřiky??? (v autokelly mi chápek říkal, že by se mohla kousat jehla...)

d) něco jiného kolem zapalování???

e) ...

O víkendu asi preventivně koupím nové svíčky, nějaké obyč, na zkoušku vyměnit.

:nevim

Odesláno
Původně zaslal: ivanh

K palivovemu čerpadlu:

Netvrdil by som že čerpadlo pri zapnutom zapalovaní beží stále. Určite výrobca ošetril stav poruchy potrubia.

- Motor stojí, nemáš tlak - zapni a natlakuj.

- Motor stojí, beži čerpadlo, tlak nedosiahol určenú hodnotu do XX sekúnd - niekde je diera - vypni aby si nevystiekal celú nádrž a nevznikol požiar.

Netvrdím že je to tak ale v aute s riadiacou jednotkou by som to tak riešil a treba zvážiť aj túto možnosť pri testovaní čerpadla, prípadne nech sa vyjadrí niekto kto to má otestované.

Na mém starém P405 jelo po rozpojení hadic čerpadlo stále.. Ale jak je to u jiných nevím, určitě to jde zjistit v servisním manuálu a ten jde určitě na netu někde \"sehnat\"..

Původně zaslal: *jose_106*

...

O víkendu asi preventivně koupím nové svíčky, nějaké obyč, na zkoušku vyměnit.

Svíčky Bosch stojí 50,- české Brisky 40,- takže nešetři tam, kde to nemá cenu.. :papa

Pořád to vidím na to čerpadlo.. Zkus ho ještě jednou, případně jestli se k němu dostaneš, tak na něm zkontroluj uhlíky.. Jakmile auto chcipne a nejde natočit, tak vymontuj a zkontroluj svíčky, pokud jsou mokré, tak to čerpadlem není..

Odesláno

Tiež by so tipoval čerpadlo, pokiaľ viem, malo by ísť trvale - tlak je potrebný nepretržite a benzín je nestlačiteľný nedá sa natlakovať do zásoby. Možno po dlhšej prevádzke zohriatím sa zadrhne a po ochledení beží viac-menej normálne.

Odesláno

Tak dnes jsem dal nové svíčky a těmi to není, problém stejný. Po několika pojížďkách s autem je scénář vždy cca takto: po delším stání normálně nastartuje, v pořádku jede (několik minut či tak do 20 minut, víc jsem s tím teď zatím nejel). Jakmile vypnu motor a chci hned znova nastartovat, startuje naprázdno. Krom toho, jak jsem popisoval tu chcípnutí za jízdy v noci, tak stejně tak mi dnes blafl na světlech motor s novými svíčkami, ovšem povedlo se mi skoro hned nastartovat...

Teď naposled mi motor po startu šel hned do chcípnutí a volnoběh se vyhnal vysoko nad normál, to se mi předtím taky tak jednou dvakrát stalo. Je možné, že by se tím vstřiky snažily kompenzovat slabou dodávku paliva??? (zase jedna laická...a možná blbost) - jen mě to napadlo, že by to zase mohlo ukazovat na to čerpadlo.

O víkendu to beru mimo Prahu, kouknu ještě jednou na to čerpadlo s rozpojenými hadicemi a jinak pak už nezbude než ke známému do servisu či tady v Praze k Vašendům. Ale nechce se mi zatím, nechce...:nevim

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Možno po dlhšej prevádzke zohriatím sa zadrhne a po ochledení beží viac-menej normálne.

Tohle mě zaujalo, to by nemuselo být od věci. Zítra (vlastně už dnes) s tím zkusím popojet na parkoviště a opakovaně to startovat ještě nezahřáté, jestli to bude dělat taky, nebo jestli je to problém až po zahřátí motoru...

Guest servisman
Odesláno

nejsem si jist ale kolega měl problém podobnýho rázu studený auto jelo startovalo teplé ne.Nakonec měnil snímač otáček a jezdil pak vpohodě,byl chycený že jednou dal signál podruhé nikoliv.

Podobné řešil OK406 se svojí 406, Zkusil bych se podívat na něj.

Odesláno

Tak s tím startováním bez ohledu na studený/teplý motor auto napoprvé nastartuje (ne tak hladce, jako dřív, ale nastartuje), pak dokud jedu tak OK, jakmile auto zhasnu, tak znova hned nastartovat nejde. Musím počkat tak řádově 5 minut nebo víc a pak zase natočit jde (zkušenost po krátkých jízdách). S tím, že občas podle neznámého algoritmu to zhasne při jízdě (stalo se mi dvakrát, když jsem jel déle, tak přes půl hodiny)

Brzy ráno mimo provoz potřebuju toho malého nevyzpytatelného matrixe převézt z Prahy cca 120 km do \"svého\" servisu, tak si asi užiju po cestě dost adrenalinu, ale jdu do toho :D (podle algoritmu nahoře když nepojedu průměr nad 240km/h, tak mám zastávku na kafe jistou, když to chcípne poblíž čerpačky, jinak si rovnou vezmu termosku a deku:roker).

[upravil dne 27/6/08 *jose_106*]

Odesláno

Ja by som len doplnil ze si tiez myslim, ze cerpadlo tlaci dovtedy, dokial nenatlakuje. Vzdy krasne pocujem ako cerpadlo tlaci.

Ked niekedy parkujem pri robote na kopci, ze predok auta mam smerom hore, tak mi benzin stece asi viacej dozadu, a ked zapnem klucikom, cerpadlo tlaci aj 2 - 3 krat dlhsie. Alebo ked dlhsie stojim, tak cerpadlo taha dlho, aby natlakovalo...

Snimac otacok to moze byt tiez. Ale myslim ze tam toho moze byt este viacej...

Odesláno

Teď naposled mi motor po startu šel hned do chcípnutí a volnoběh se vyhnal vysoko nad normál, to se mi předtím taky tak jednou dvakrát stalo. Je možné, že by se tím vstřiky snažily kompenzovat slabou dodávku paliva??? (zase jedna laická...a možná blbost) - jen mě to napadlo, že by to zase mohlo ukazovat na to čerpadlo.

To by mohlo ukazovat na čerpadlo, protože to značí chudou směs (když se ti rozjede volnoběh a chcípne). To vypadá, jak kdyby to čerpadlo natlakovalo okruh a hned chcíplo - motor vyjede jen benzín v rozdělovacím potrubí a postupně chcípne.

Odesláno

Tak kdo ještě máte sílu číst tuto storku, auto jsem vzal do servisu známého, který mi ho slíbil napojit na diag, načeš zjistil, že to nepůjde :) (pouze koncernová diagnostika...) Auto se za poslední tři dny hodně zlepšilo a přijde mi že stále zlepšuje, teď už to startovalo klidně i dvacetkrát za sebou. Výjimečně si ale stále ještě vybere chvilku, kdy se mu do opětovného startování nechce. Řekl jsem si, že s tím tak dva týdny budu jezdit a když se něco bude dál dít, tak to půjde na diagnostiku a prohlédnutí (už jsem doma našel chlapa, co je na lvi vybavený, případně pokud tady v Praze, tak Vašenda).

Dnešní aktualita, podle hesla, když se něco se..(píp), tak pořádně, tak dneska jsem jel od Suchdola do centra přes Dejvice a u Vltavy jsem dostal prdu do čelního skla od protijedoucího auta - 15 cm svisle před spolujezdcem = výměna. Takže už je to nahlášené (havarijka) a jdu vybírat dobré pražské autosklo...:nevim

njn

Jak jsem pročetl fórum, tak na TS Autosklo na Modřanské nejsou špatné refence, tak to půjde tam, mám to kousek.

[upravil dne 2/7/08 *jose_106*]

Odesláno

Tak kdo ještě máte sílu číst tuto storku, auto jsem vzal do servisu známého, který mi ho slíbil napojit na diag, načeš zjistil, že to nepůjde :) (pouze koncernová diagnostika...) Auto se za poslední tři dny hodně zlepšilo a přijde mi že stále zlepšuje, teď už to startovalo klidně i dvacetkrát za sebou. Výjimečně si ale stále ještě vybere chvilku, kdy se mu do opětovného startování nechce. Řekl jsem si, že s tím tak dva týdny budu jezdit a když se něco bude dál dít, tak to půjde na diagnostiku a prohlédnutí (už jsem doma našel chlapa, co je na lvi vybavený, případně pokud tady v Praze, tak Vašenda).

Dnešní aktualita, podle hesla, když se něco se..(píp), tak pořádně, tak dneska jsem jel od Suchdola do centra přes Dejvice a u Vltavy jsem dostal prdu do čelního skla od protijedoucího auta - 15 cm svisle před spolujezdcem = výměna. Takže už je to nahlášené (havarijka) a jdu vybírat dobré pražské autosklo...:nevim

njn

Jak jsem pročetl fórum, tak na TS Autosklo na Modřanské nejsou špatné refence, tak to půjde tam, mám to kousek.

[upravil dne 2/7/08 *jose_106*]

mozna v Modranech dostanes i maly bonus 800 nebo 1000Kc v kesi na drevo na palivo nebo tak, tak se nezapomen zeptat, jestli mas taky narok, ja ho mel a dostal jsem prachy na stul, takze jsem jeste vydelal ( sklo neslo z myho ruceni, ale z ciziho ) ;)

Odesláno

Jo takze jak tak pozeram, jak uz nekdo psal, zafungoval PSRS (peugeot self repairing system) :D :D :D

Tak at slouzi :)

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Jo takze jak tak pozeram, jak uz nekdo psal, zafungoval PSRS (peugeot self repairing system) :D :D :D

Tak at slouzi :)

no uvidíme uvidíme ... ;) on se jen tak nenechá. Dal jsem tam zpátky na zkoušku čtyřbodovky svíčky a zas mi na křizovatce poskočil jak nadmutá koza. Flašku si otevřu když dva týdny bude sekat dobrotu (a stejně mi pak určitě něco vyvede na dovolené) :D

Odesláno

Tak přední sklo je vyměněné, docela slušně. Pro pražáky potvrzuju v TS Autosklo probíhající akci na dálniční známku nebo 800-1000 kaček v hotovosti (já dostal ten spodní limit hotově, příjemné - zaplatí mi to ten paliv. filtr, svíčky a na nové okno nové stěrače :-)) a jinak zatím, klep klep, asi opravdu funguje PSRS:D, zatím jezdím bez dalších problémů.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Jen informačně oprašuju vlákno. Stošestka si ze mě dál dělá dobrej den. Auto stálo na ulici cca 12 dní bez hnutí po dobu mojí dovolené. Po dovolené jsem udělal ve dvou dnech po Praze cca 30km pojezdy. První den v poho, druhý den během jízdy auto 3x zacukalo, jak kdyby chtělo chcípnout, ale nechcíplo (NE a PO). Od minulého úterka opět stav jak na počátku - nestartuje a to vůbec. Problém tedy zpátky po té, co auto stálo dost dní v klidu, ale se skoro plnou nádrží.

Už to asi sám nepořeším, ve čtvrtek se to poveze po roce a půl opět k Vašendům, tak pak napíšu závěr.

Odesláno

Dnes jsem si vyzvedl opravené auto u Vašendů. Závada se nakonec ukázala v zapalování: odešlá zapalovací cívka a navíc od nějakého hlodavce ožraný kabel čidla otáček motoru, které také nefungovalo zcela v pořádku.

Na můj první dojem z jízdy ze servisu auto především startuje ;) Chod motoru po startu je \"na ucho\" vyrovnaný (možná to čidlo - předtím mě to občas dělalo ono známé kolísání otáček s tendencí chcípat, teď to zatím nepozoruju). Pak mi přijde, že auto teď drží volnoběh při trochu nižších otáčkách než předtím (nemám otáčkoměr, nemůžu říct, jestli opravdu a o kolik).

Tímto chci velmi poděkovat Vašenda servisu, kterému určitě hledání dvojité závady zabralo nějaký čas (navíc jsem jako zákazník hlásil pravděpodobný problém v palivovém systému) a navíc je oprava z mého pohledu za velmi rozumný peníz (umím si představit, že z jiného servisu bych za hledání závady přijel chudší o podstatně jinou částku). Ještě jednou VELKÉ DÍKY!

A zapomněl jsem připojit: díky za rady taky Vám všem tady na fóru! Kdyby mi to auto ostalo stát doma na dvorku a ne tady v Praze na ulici, tak by se dalo dost k něčemu rozumnému dobrat (kromě palivosoustavy tady rady ohledně neházení jiskry i snímače otáček motoru padly). Je dobře, že tohle fórum funguje :)

[upravil dne 18/8/08 *jose_106*]

[upravil dne 18/8/08 *jose_106*]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...