Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vyjel jsem do sucha nádrž a nestartuju.... - VYŘEŠENO - závada byla na zapalování

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, tak jsem já trouba vyjel nádrž do sucha (kontrolka mi přijde spustila nějak pozdě a já jsem spěchal.. a sice dojel to co jsem potřeboval, ale pak už nenastartoval...).

Nu, dolil jsem benzín, pak dotankoval na čerpačce plnou a začaly problémy se startováním. Zatím to chytalo tak na podruhé na potřetí tak jsem doufal, že se to rozchodí. Teď po 14 dnech už nenastartuju.

Aby toho nebylo málo, tak jsem vyměnil nový palivový filtr a pitomost dvě: nasadil nejdříve opačně, protože původní byl bez šipek a slisovaný byl na opačné straně než ten nový (až pozdě jsem našel ze stran in - out...), takže jsem (ne)nastartoval s otočeným - startoval ale nechytlo. Až pak jsem ho otočil správně, ale stále to nechytá a startuje na sucho.

Otázka zní:

1) mohl jsem něco pokazit opačným nasazením filtru

2) kde mám hledat dál

Při rozdělání původního jím benzín normálně protékal (ale mohlo to být jen z filtru samotného) a hadice taky byly volné, takže nakonec asi může být chyba ještě jinde... Jde tam něco odvzdušnit nebo něco jiného??? (1.0i benzín jednobod 1997 954ccm 33kW/45hp).

Díky dopředu za Vaše tipy...

[upravil dne 12/8/08 *jose_106*]

[upravil dne 18/8/08 *jose_106*]

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

2.čerpadlo jede jak má ? podle mě bud zhořelo nebo se zadřelo což je defakto to same

Jsem laik, tedy pls jak to poznám? jestli je v háji tak to jsem si asi vydělal, co...

Odesláno
Původně zaslal: *jose_106*

Původně zaslal: Pe.Tr

2.čerpadlo jede jak má ? podle mě bud zhořelo nebo se zadřelo což je defakto to same

Jsem laik, tedy pls jak to poznám? jestli je v háji tak to jsem si asi vydělal, co...

no po zapnutí klíčku by se mělo ozvat bzučení z nádrže , odklop zadní sedačky a zkus to , zapni zapalovani a cerpadlo by melo fachat.

Odesláno
no po zapnutí klíčku by se mělo ozvat bzučení z nádrže , odklop zadní sedačky a zkus to , zapni zapalovani a cerpadlo by melo fachat.

To slyšet je, na ucho stejně jako předtím. Není potřeba třeba opakovaně otáčet klíčkem, než se to znovu natáhne do celého vedení, nebo něco takového... stojím v Praze na ulici, tak jsem s tím nechtěl prudit moc dlouho...

Odesláno

jo a taky jsem to pak zkoušel startovat hodně přes plyn, což asi taky není správně... nevím jestli může mít vliv pořadí nasazení kabelů - kvůli co nejmenšímu svinění jsem nasadil nejdřív volnější dopředu a pak zadní od nádrže...

Odesláno

Tak jsem to byl dole ještě jednou zkusit: čerpadlo je slyšet na ucho úplně stejně jako předtím. Ale asi bych měl alespoň trošku slyšet natahování benzínu a to slyšet není a motor točí na sucho.

Ještě si říkám u toho čerpadla, jestli by odešlo takhle po dvou týdnech, když to nezitím jezdilo s plnou, ale asi proč ne...

Odesláno

A ještě k tomu čerpadlu, jestli to bude stejné jak motorek ostřikovačů, který mi odešel před časem a na poslech taky nebyla žádná změna, tak se pomalu obávám toho čerpadla. Zítra zkusím znovu rozdělat ty hadice kolem filtru, podívám se jestli tam někde něco... a víc s tím asi sám neudělám. Jestli to nepojede, tak asi po roce a čtvrt opět Vašenda.

Odesláno

V Praze na ulici kde? Klíč je nejmenší problém a na vyndání svíčky žádný velký zázemí není potřeba ;)

Máš to do servisu jak dostat, nebo bys musel volat odtahovku? V případě b) bych ještě chvilku počkal a vyzkoušel pár rad od místních, samotnej odtah tě vyjde na ranec...

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Nerad to píšu,ale pro ostatní--jezdit nadoraz se nevyplácí,většinou se nasaje bordel z nádrže a je zle :xvul

sem vstřikem bych ho zatím nestrašil

Odesláno

MirasCC: v Braníku u Barrandovskýho mostu

ozzy1956: to vím, podcenil jsem to, ale jak jsem psal, přijde mi, že nějakou shodou okolností sepnula kontrolka později

Pe.Tr: no klidně mi varianty napiš... za blbost se holt platí. Ale u obojího si říkám, jak by se to chovalo při jízdě. Jak jsem psal, od toho dotankování jsem s tím autem tak asi 4-5 jel. Nechce se mu startovat, když dýl stojí, když jsem to startoval znovu po chvilkovém stání, tak to naskočilo hned. Nevím, jak by se choval vstřik, nebo odcházející čerpadlo, při jízdě to je normální, žádné cukání, vynechávání,...ale píšu, nevím, jak by se to chovalo...

.mycTD: to mě taky napadlo, ale benzín do toho jde, zítra to ještě jednou rozdělám, jestli z nádrže benzín do hadice jde nebo ne.

Kdyby bylo ať zadřené nebo spálené to čerpadlo, tak by už vůbec neměl jít benzín z nádrže hadicí k filtru nebo jak? nebo to volně protéká ale čerpadlo to nedopraví při startování?

Ještě dodatek ad MiraCC: jj, mám teď na ještě skoro dva týdny jinou hlavní aktivitu (státnici...), takže to asi po chladné úvaze nechám odpočívat a mezitím ještě něco zkusím, co mi zde radíte a případný servis se bude řešit pak...

[upravil dne 14/6/08 *jose_106*]

Odesláno

MirasCC: v Braníku u Barrandovskýho mostu

ozzy1956: to vím, podcenil jsem to, ale jak jsem psal, přijde mi, že nějakou shodou okolností sepnula kontrolka později

Pe.Tr: no klidně mi varianty napiš... za blbost se holt platí. Ale u obojího si říkám, jak by se to chovalo při jízdě. Jak jsem psal, od toho dotankování jsem s tím autem tak asi 4-5 jel. Nechce se mu startovat, když dýl stojí, když jsem to startoval znovu po chvilkovém stání, tak to naskočilo hned. Nevím, jak by se choval vstřik, nebo odcházející čerpadlo, při jízdě to je normální, žádné cukání, vynechávání,...ale píšu, nevím, jak by se to chovalo...

.mycTD: to mě taky napadlo, ale benzín do toho jde, zítra to ještě jednou rozdělám, jestli z nádrže benzín do hadice jde nebo ne.

Kdyby bylo ať zadřené nebo spálené to čerpadlo, tak by už vůbec neměl jít benzín z nádrže hadicí k filtru nebo jak? nebo to volně protéká ale čerpadlo to nedopraví při startování?

Ještě dodatek ad MiraCC: jj, mám teď na ještě skoro dva týdny jinou hlavní aktivitu (státnici...), takže to asi po chladné úvaze nechám odpočívat a mezitím ještě něco zkusím, co mi zde radíte a případný servis se bude řešit pak...

[upravil dne 14/6/08 *jose_106*]

ještě me napadlo něco co by s benzinem nesouviselo ale je to dost časta zavada n techhle benzinovych motorech , docela casto odchazi modul zapalovani , kua chtelo by to tu svicku ven aby zkusil jestli haze jiskru a jestli neni mokra , cvickovy klic koupis na kazde benzine za 60 korun

Odesláno
ještě me napadlo něco co by s benzinem nesouviselo ale je to dost časta zavada n techhle benzinovych motorech , docela casto odchazi modul zapalovani , kua chtelo by to tu svicku ven aby zkusil jestli haze jiskru a jestli neni mokra , cvickovy klic koupis na kazde benzine za 60 korun

Ten klíč si klidně koupím a okouknu. Ale opět laická - jak zjistím, jestli to háže jiskru :mad: a je jedno kterou z těch čtyř?

Jsou tam necelé dva roky a asi 18tkm čtyřbodovky BERU Ultra-X

Odesláno

Ten klíč si klidně koupím a okouknu. Ale opět laická - jak zjistím, jestli to háže jiskru :mad: a je jedno kterou z těch čtyř?

Jsou tam necelé dva roky a asi 18tkm čtyřbodovky BERU Ultra-X

mas jeste zapalovaci kabely nebo uz zapalovaci rampu?

kdyz tak hod sem VIN , zjistim si to

Odesláno

Pe.Tr: poslal jsem to na U2U

jj kabely , vyndas jakoukoliv svičku , nasadiš na ni kabel a přiložiš na motor tak aby ses dotykal motoru tou matici na klič , zavit a elektroda bude ve vzduchu , pak ti nekdo musi jit startovat a při tom koukas na elektrodu za´da haže jiskru .

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...