*jose_106* Odesláno 14. červen 2008 Autor Odesláno 14. červen 2008 jj, tak díky, zkusím se zítra podívat ještě jednou na ten filtr a tohle někdy na začátku týdne, teď přes víkend tu nemám nikoho do party... Citovat
P607Olda Odesláno 15. červen 2008 Odesláno 15. červen 2008 Původně zaslal: ozzy1956 Nerad to píšu,ale pro ostatní--jezdit nadoraz se nevyplácí,většinou se nasaje bordel z nádrže a je zle Toto je zajímavé téma, už nad tím dlouhlo přemýšlím. Ze dna to přece saje pořád, takže pokud je nečistota (voda) u dna, tak ji to nasaje hned i při plné nádrži. Máte (máš) snad na mysli plovoucí nečistoty? Citovat
ozzy56 Odesláno 15. červen 2008 Odesláno 15. červen 2008 Mám na mysli všechny nečistoty,co jsou v nádrži. Při plné nádrži jsou rozptýleny v palivu. Sací koš čerpadla saje převážně palivo--nečistoty zůstávají na sítku. Při skoro prázdné nádrži zbytek paliva rozčeří i pevné usazeniny na dně,které vytvoří kalnou směs,která pronikne i přes sítko čerpadla a máme PROBLEM . Citovat
jofo Odesláno 15. červen 2008 Odesláno 15. červen 2008 Z mojej skusenosti to bude cerpadlo.Ono sice vrci ale nedava benzin. po rozobrati som zistil ze bola utrhnuta od osky cerpadla ta somarina / vrtulka/ co cerpa benzin. tiez som vyjazdil nadrz do prazdna. Citovat
Dave_k Odesláno 15. červen 2008 Odesláno 15. červen 2008 A co zkusit jen hadičku co jde do filtru strčit do nějaký flašky a otočit klíčkem. Mělo by to dávat benzín ne? Pokud ne tak je něco s čerpadlem. Citovat
*jose_106* Odesláno 15. červen 2008 Autor Odesláno 15. červen 2008 Původně zaslal: Dave_k A co zkusit jen hadičku co jde do filtru strčit do nějaký flašky a otočit klíčkem. Mělo by to dávat benzín ne? Pokud ne tak je něco s čerpadlem. Ař to půjdu znova rozdělat kolem filtru tak to zkusím, díky. Na tohle taky byla moje předchozí otázka - nevím, jak to čerpadlo funguje - jestli běží stále i za chodu motoru, nebo jestli dopravuje benzín jen pro nastartování motoru a pak si to nějak saje (sorry za laické otázky, ale nejsem technik...) Citovat
ozzy56 Odesláno 15. červen 2008 Odesláno 15. červen 2008 Pumpa běží za chodu motoru--přebytečný benzin se vrací přepadem zpět do nádrže Citovat
*jose_106* Odesláno 15. červen 2008 Autor Odesláno 15. červen 2008 Původně zaslal: ozzy1956 Pumpa běží za chodu motoru--přebytečný benzin se vrací přepadem zpět do nádrže Díky za vysvětlení, takže pak čerpadlo musí jít prověřit tak jak píše Dave_k: oddělat hadici od nádrže před filtrem (případně pak ještě za filtrem), nechat vytéct co tam je a pak natáhnou klíčkem. Když benzín tlačit nebude, tak je asi čerpadlo v háji. OK díky, zkusím to. Citovat
*jose_106* Odesláno 15. červen 2008 Autor Odesláno 15. červen 2008 Takže další průzkum: rozpojil jsem hadici až za filtrem a při otočení klíčku čerpadlo dává dávku - vyzkoušeno do petlahve 2x. Zřejmě tedy čerpadlo přes filtr je v pořádku. Problém je tedy zřejmě od filtru dopředu. Večer ještě zkusím na kole sjet pro ten klíč na svíčky a podívat se na ně, teď jsem jen povytahoval kabely a tam je sucho. Jinak jsem našel dvě ne zcela milé věci - možná trochu víc než obvykle čurbesu (mastnota a špína) kolem vstřiků - ale ne zase nějak moc..., což je tam ale drobně trvale po tři roky co to auto mám a podle známého, od kterého to auto je, je \"to normální\". OPvšem taky teď byly slejváky, tak zkontroluju ty svíčky, jestli i tohle není voda, co se někam dostala... A pak, což mě překvapilo, v rozích popraskané těsnění kolem víka ventilů, takže servis tak jako tak... (ovšem 3/2007 bylo děláno servisem kompletní přetěsnění motoru včetně tohoto...). Tak nevím, buď se naplní strašení se vstřiky ad Pe.Tr, nebo to třeba i nesouvisí s tím vyjetím nádrže a problém je jinde. [upravil dne 15/6/08 *jose_106*] [upravil dne 15/6/08 *jose_106*] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 15. červen 2008 Odesláno 15. červen 2008 V prvom rade skus postartovat naprazdno, vytiahni sviecku a pozri ci je mokra. Pokial je, tak by som sa netrapil privodom paliva. Pokial este nemas zapalovaci rampu, co podla petra nemas, je to super. Pekne odtestuj podla jeho navodu ci dava iskru. (vidno ze si nidky nejazdil na pioneeerovi alebo na simsone ) Pokial iskra neni, vies kde mas hladat. Pokial je, tak to uz potom neviem Citovat
*jose_106* Odesláno 15. červen 2008 Autor Odesláno 15. červen 2008 máš recht, na pinckovi jsem nikdy nejezdil mno uvidíme, večer si dám kondičně cyklistiku se zastávkou pro klíč a uvidíme.... Citovat
EXI.60 Odesláno 15. červen 2008 Odesláno 15. červen 2008 Původně zaslal: *jose_106* Původně zaslal: ozzy1956 Pumpa běží za chodu motoru--přebytečný benzin se vrací přepadem zpět do nádrže Díky za vysvětlení, takže pak čerpadlo musí jít prověřit tak jak píše Dave_k: oddělat hadici od nádrže před filtrem (případně pak ještě za filtrem), nechat vytéct co tam je a pak natáhnou klíčkem. Když benzín tlačit nebude, tak je asi čerpadlo v háji. OK díky, zkusím to. Ono muže tlačit,ale malej tlak.musí tlačit 100Kpa(1atmosfera)dle příručky.já jsem vždycky zkoušel na hadici prst.neudržíš to.mělo by to stříkat od prstu všude kolem(i na tebe).Pišu to z toho důvodu že určitě nemáš manometr na změření tlaku. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 16. červen 2008 Odesláno 16. červen 2008 No ale aj ked tam nejaky benzin je, tak by to malo aspom chytit. Aspom raz by to malo pretocit na benzin... A jak si dopadol ? To musis mat zachvilku, svieckovi kluc maju vsade. V Tescu maju taky fajnovy velky otocny za 109 SK Citovat
Durko Odesláno 16. červen 2008 Odesláno 16. červen 2008 neviem či maju káble odnimatelnú fajku ale či tam je iskra sa da zistiť aj bez demontaže sviečky. ak dostaneš kostru do fajky a štartuješ tak tiež hadže iskru a tú by malo byť aj počuť je tam pár tisíc voltov. aj tak som to skušal na pinčli či neodišla fajka Citovat
*jose_106* Odesláno 16. červen 2008 Autor Odesláno 16. červen 2008 Včera jsem na to už večer neměl čas, dneska si jdu do kelly pro klíč a 4 obyč svíčky a zkusím se na to podívat + to nahodit s novými svícemi. Ale teď prší a auto mám na ulici, tak až bude vhodnější klima [upravil dne 16/6/08 *jose_106*] Citovat
C.J. Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 Původně zaslal: *jose_106* Takže další průzkum: rozpojil jsem hadici až za filtrem a při otočení klíčku čerpadlo dává dávku - vyzkoušeno do petlahve 2x. Zřejmě tedy čerpadlo přes filtr je v pořádku. Problém je tedy zřejmě od filtru dopředu. [upravil dne 15/6/08 *jose_106*] [upravil dne 15/6/08 *jose_106*] Co myslíš tím \"dává dávku\" ?? Jakmile zapneš zapalování, tak čerpadlo jede tak dlouho, dokud nenatlakuje okruh, takže pokud si hadici rozpojil a zapnul klíček, tak by mělo benzín tlačit pořád, snad 0,75l za minutu, tak poznáš, že je čerpadlo OK.. Jestli ti po zapnutí zapalování dvakrát plivne benzín, tak to dobře není.. Čerpadlo nedávkuje benzín pro motor, o to se starají až dál vstřiky.. Citovat
*jose_106* Odesláno 17. červen 2008 Autor Odesláno 17. červen 2008 Co myslíš tím \"dává dávku\" ?? Jakmile zapneš zapalování, tak čerpadlo jede tak dlouho, dokud nenatlakuje okruh, takže pokud si hadici rozpojil a zapnul klíček, tak by mělo benzín tlačit pořád, snad 0,75l za minutu, tak poznáš, že je čerpadlo OK.. Jestli ti po zapnutí zapalování dvakrát plivne benzín, tak to dobře není.. Čerpadlo nedávkuje benzín pro motor, o to se starají až dál vstřiky.. Tak to by znamenalo fakt to čerpadlo... Hadici jsem rozpojil za filtrem a konec filtru dal do petky (zkoušel jsem tedy nejen ten kousek hadice z nádrže, ke kterému je horší přístup, ale i přes filtr). Dvakrát jsem zapnul zapalování, čerpadlo spustilo ale v obou případech jen stříklo dávku, odhadem tak dohromady deci, možná ani ne. Pak jsem zkoušel s normálně zapojenými hadicemi i spouštět čerpadlo zapalováním opakovaně, jestli se to nenatáhne, ale ani neškytne. Přijde mi podle \"dutého dunivého\" zvuku, že prostě motor točí naprosto na sucho. Každopádně já to teď už musím nechat stát na ulici, za tejden mám státnici a to je důležitější...Vrátim se k tomu tak v pátek příští týden. Ale jestli je to s čerpadlem tak jak píšeš, tak to zkusím pak rozpojit ještě jednou před filtrem, abych si to potvrdil a asi teda špatné bude. PS: a signálem, že se v tom teď nemám hrabat je pro mě i to, že jsem si byl v Kelly pro klíč na svíčky, řekl jim přesně jaké tam jsou, našli si to i podle systému, ale klíč jsem si přinesl blbej, širší takže na to teď do příštího pátku fakt dlabu a pak se do toho zase podívám. [upravil dne 17/6/08 *jose_106*] Citovat
*jose_106* Odesláno 23. červen 2008 Autor Odesláno 23. červen 2008 Dnes jsem šel pro pumpu do auta a jen tak - co kdyby - zkusil nastartovat. A aniž bych mezitím s autem ještě něco dělal (kromě toho opětovného rozpojení hadic kolem paliv filtru a očištění bordelu z venku kolem vstřiků a vzduch filtru) TAK TO JEDE JEDE JEDE :potlesk Tak nevím, co to bylo, buď měl pravdu Pe.Tr a byly to svíčky (že by teď v těch vedrech proschly), nebo si to nějak sedlo po té výměně palivového filtru, nebo ještě něco jiného... Ale bylo tam předtím moc faktorů, co s tím mohlo být (vyjetá nádrž = bordel do palivového okruhu, tankování u globusu = dtto - radši jsem tam dotankoval pár litrů carrery 100 okt, prudké slejváky = mokré svíčky,... ) takže fakt netuším. Ještě ale nejásám úplně, od benzinky si to ještě škytlo a na volnoběh to trochu kolísalo, tak uvidíme co mi ještě provede... Za odměnu jsem to dokrmil stooktanem , umyl a navoskoval, tak snad už bude poslouchat Tímto ještě jednou díky za rady. Kdyby to zase nejelo tak snad to alespoň nebude čerpadlo, vstřiky, nebo něco jiného drahého... EDIT: jo a na strakonický výpadovce na OMV byl nějakej pidisraz stošestek, ne? Dvě černý a moje. [upravil dne 23/6/08 *jose_106*] Citovat
*jose_106* Odesláno 24. červen 2008 Autor Odesláno 24. červen 2008 Tak to nejni možný... Koukal jsem, že se uvolnila parkovací místa pod barákem, tak jsem si dal zdravotní vycházku před spaním a chtěl líp přeparkovat. Auto jednou protočilo, nastartovalo, odjel jsem. V půlce objíždění bloku to tentokrát natvrdo chcíplo během jízdy a už zase nejde natočit. Tak jsem to na flek dotlačil a mám po radosti. Citovat
ivanh Odesláno 24. červen 2008 Odesláno 24. červen 2008 K palivovemu čerpadlu: Netvrdil by som že čerpadlo pri zapnutom zapalovaní beží stále. Určite výrobca ošetril stav poruchy potrubia. - Motor stojí, nemáš tlak - zapni a natlakuj. - Motor stojí, beži čerpadlo, tlak nedosiahol určenú hodnotu do XX sekúnd - niekde je diera - vypni aby si nevystiekal celú nádrž a nevznikol požiar. Netvrdím že je to tak ale v aute s riadiacou jednotkou by som to tak riešil a treba zvážiť aj túto možnosť pri testovaní čerpadla, prípadne nech sa vyjadrí niekto kto to má otestované. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.