pastorek Odesláno 11. červen 2008 Odesláno 11. červen 2008 Toshiba je dobrá značka a robí kvalitné notebooky. Kto nepozerá na cenu ten nemá lepšiu voľbu. Veľmi často je používaná veľkými firmami. Pre bežného domáceho užívateľa je zbytočne drahá a v prípade poruchy je problematický servis. Citovat
Fakir Odesláno 12. červen 2008 Odesláno 12. červen 2008 Lubk0: AnotherOne má pravdu, současné BIOSy jsou uložené v pamětech typu FLASH, které se principielně nikterak neliší od USB flashdisků. Flashováním nových dat takový čip fyzicky poškodit NELZE, to prostě není možné. Pokud došlo při flashování k chybě, je problém pouze v uložených datech a máš-li k dispozici externí interface pro daný typ čipu, můžeš si tam nahrát co se ti zlíbí. Ten .bak soubor se při flashování BIOSu dělá právě proto, abys měl v případě problému uložený obraz funkčního BIOSu, který se tam dá opětovně dostat (byť ne přímo v daném PC). Trochu problematické byly v minulosti používané paměti EEPROM, ale s těmi už se u současných PC nesetkáš, dneska už jsou všechno jen Flashky. V tomto případě je notebook (dá-li se říkat Aceru notebook ) opravdu zralý na výměnu desky, protože je pravděpodobné, že čip nebude v patici (což by situaci činilo relativně snadno řešitelnou) a s jeho odpájením a opětovným připájením se nikdo namáhat nebude a pochybuju, že to v servisu vůbec někdo umí a má na to vybavení, protože ručně pájet čipy v pouzdře PLCC není zrovna sranda. Opravdu si nemyslím, že se to vyplatí. pastorek: jj, Toshiby jsou dobrý. V práci máme samý DELLy (reklamace jsou, ale vzhledem k počtu kusů mezi zaměstnanci, který odhaduji kolem 200, to není nic nečekaného, když vezmu, že se jich půlka pohybuje např. na stavbách, a všelijakých nehostinných místech) a bráchovi jsem na Vánoce sehnal Fujitsu-Siemens Amilo (jeden z nejsilnějších kousků (číslo si nepamatuju a nechci to lovit ), coby náhradu desktopu; mimochodem s hybridním diskem, místo ReadyBoostu ) a brácha si ho nemůže vynachválit. Citovat
Melandros Odesláno 12. červen 2008 Odesláno 12. červen 2008 U nas v praci v jedné nejmenované pardubické giga společnosti na acery a hp to delaji tak ze při špatném flashi desky hned po zapnutí zmačknou určitou kombinaci klaves a pokd mas bios na flashce tak ti to naflashuje bios z ní, ted uz to to nezjistim protože končím a zabrousil sem na forum celkem pozde, ale zitra po 18:00 ti muzu zjistit jak na to. Citovat
AnotherOne Odesláno 12. červen 2008 Odesláno 12. červen 2008 Původně zaslal: Melandros U nas v praci v jedné nejmenované pardubické giga společnosti na acery a hp to delaji tak ze při špatném flashi desky hned po zapnutí zmačknou určitou kombinaci klaves a pokd mas bios na flashce tak ti to naflashuje bios z ní, ted uz to to nezjistim protože končím a zabrousil sem na forum celkem pozde, ale zitra po 18:00 ti muzu zjistit jak na to. To je presne to o čom som tu písal, len miesto diskety a cd to používa usb flash disk. Citovat
MJSytic Odesláno 12. červen 2008 Autor Odesláno 12. červen 2008 Tak děkuji všem přispěvatelům za ochotu pomoci a i těm, co si tu \"honí triko\" jaký je Acer šmejd:aut Sice v tomhle tématu nejde vůbec o to, co je dobrý a co špatný ale to je fuk:nevim Každopádně jsem trochu zkoumal na netu a našel jsem určitý návod. Myslím, že to nebude úplně marný, protože dle návodu by měl NB reagovat na kombinaci Fn+Esc, což se děje. Návod v Anj zní takto: On a DOS BIOS disk I found a crisis BIOS update. I pluged in a USB floppy and did a crisis BIOS update: a). Using the buildrim.bat to create 512k rom which match with your platform, and then rename it to bios.rom. b). Copy bflashit.bin and bios.rom to floppy disk. c). Plug in AC and floppy disk to your system. d). Press Fn+Esc and don\'t release. e). Press power button, and then release Fn+Esc. f). Wait crisis to be finished. It worked! My Acer runs now again! Můžete mi s tím někdo poradit? Resp přeložit do češtiny? Díky:super Citovat
aaischa Odesláno 12. červen 2008 Odesláno 12. červen 2008 Původně zaslal: MJSytic Tak děkuji všem přispěvatelům za ochotu pomoci a i těm, co si tu \"honí triko\" jaký je Acer šmejd:aut Sice v tomhle tématu nejde vůbec o to, co je dobrý a co špatný ale to je fuk:nevim Každopádně jsem trochu zkoumal na netu a našel jsem určitý návod. Myslím, že to nebude úplně marný, protože dle návodu by měl NB reagovat na kombinaci Fn+Esc, což se děje. Návod v Anj zní takto: On a DOS BIOS disk I found a crisis BIOS update. I pluged in a USB floppy and did a crisis BIOS update: a). Using the buildrim.bat to create 512k rom which match with your platform, and then rename it to bios.rom. b). Copy bflashit.bin and bios.rom to floppy disk. c). Plug in AC and floppy disk to your system. d). Press Fn+Esc and don\'t release. e). Press power button, and then release Fn+Esc. f). Wait crisis to be finished. Můžete mi s tím někdo poradit? Resp přeložit do češtiny? Díky:super je to jednoduchy potrebujes ten program o kerym pises, nakopirujes obraz biosu, das to na disketu, disketu das do externi disketovky tu pichnes do booku, budes drzest fn a esc a k tomu tuknes zapinaci tlacitko a pak pustis fn a esc a pak by to melo zacit pracovat Citovat
AnotherOne Odesláno 12. červen 2008 Odesláno 12. červen 2008 Původně zaslal: MJSytic Tak děkuji všem přispěvatelům za ochotu pomoci a i těm, co si tu \"honí triko\" jaký je Acer šmejd:aut Sice v tomhle tématu nejde vůbec o to, co je dobrý a co špatný ale to je fuk:nevim Každopádně jsem trochu zkoumal na netu a našel jsem určitý návod. Myslím, že to nebude úplně marný, protože dle návodu by měl NB reagovat na kombinaci Fn+Esc, což se děje. Návod v Anj zní takto: On a DOS BIOS disk I found a crisis BIOS update. I pluged in a USB floppy and did a crisis BIOS update: a). Using the buildrim.bat to create 512k rom which match with your platform, and then rename it to bios.rom. b). Copy bflashit.bin and bios.rom to floppy disk. c). Plug in AC and floppy disk to your system. d). Press Fn+Esc and don\'t release. e). Press power button, and then release Fn+Esc. f). Wait crisis to be finished. It worked! My Acer runs now again! Můžete mi s tím někdo poradit? Resp přeložit do češtiny? Díky:super Na DOSovom disku (pozn. pravdepodobne myslel disketu) pre update biosu som našiel krízovú obnovu biosu, pripojil som usb disketovú mechaniku a vykonal krízovú obnovu: a. pomocou programu buildrim.bat vytvor rom súbor o veľkosti 512kB (pozn. ide o samotný bios), ktorý zodpovedá tvojmu notebooku (platforme) a potom ten súbor premenuj na bios.rom b. nakopíruj súbory bflashit.bin a bios.rom na disketu c. pripoj disketovú mechaniku, vlož disketu a pripoj napájanie notebooku d. stlač Fn+Esc a drž stlačené e. zapni notebook, pusti Fn+Esc (pozn. po zapnutí by som to 2-3 sekundy ešte podržal stlačené - nepúšťaj ihneď) f. počkaj kým krízová obnova neskončí. (pozn. že to skončilo by to mal dať najako najavo napr. pípnutím, ak nie počkaj minútu dve po zhasnutí ledky mechaniky) Fungovalo to, môj Acer zas šlape! Veľa šťastia. [upravil dne 12.6.2008 AnotherOne] Citovat
MJSytic Odesláno 12. červen 2008 Autor Odesláno 12. červen 2008 Tak už to mám :super :super :D Nokonec to bylo trapně lehký, až jsem se bál:aut Takže 1 : Tady na stránce jsem si stáhnul instalační prográmek, který vytvoří bootovací disketu. 2: Na stránkách Aceru jsem si stáhnul \"správný\" upgrade biosu. V těch několika souborech jsem vyhledal ten soubor, který má koncovku WPH a přesunul ho na disketu, kde jsem ho zaměnil za \"universálni\" bios.wph. 3: Fn+Esc + power tlačítko. Následovala asi minuta pípání a šrotování z diskety. Pak to ustalo - začalo znova ... Naštěstí jsem vydržel a asi po 2minutách se NB zrestartil a šlape Bohužel hlášky o vadném disku s nutností potvrzení F1 jsem se nezbavil :-( Citovat
aaischa Odesláno 12. červen 2008 Odesláno 12. červen 2008 Původně zaslal: MJSytic Tak už to mám :super :super :D Nokonec to bylo trapně lehký, až jsem se bál:aut Takže 1 : Tady na stránce jsem si stáhnul instalační prográmek, který vytvoří bootovací disketu. 2: Na stránkách Aceru jsem si stáhnul \"správný\" upgrade biosu. V těch několika souborech jsem vyhledal ten soubor, který má koncovku WPH a přesunul ho na disketu, kde jsem ho zaměnil za \"universálni\" bios.wph. 3: Fn+Esc + power tlačítko. Následovala asi minuta pípání a šrotování z diskety. Pak to ustalo - začalo znova ... Naštěstí jsem vydržel a asi po 2minutách se NB zrestartil a šlape Bohužel hlášky o vadném disku s nutností potvrzení F1 jsem se nezbavil :-( tak to gratulace s diskem hlasi to neco ve stylu s.m.a.r.t. bla bla bla.. nebo co o disku to hlasi.. ? Citovat
MJSytic Odesláno 12. červen 2008 Autor Odesláno 12. červen 2008 Děkuju Spadul mi kamenolom ze srdce No hlasí to tohle: SMART Failure Predicted oh Hard Disk 0: .....bla bla... Warning: Immediately back-up your data and replace your hard disk drive. A failure may be imminet. Press F1 to Continue Jinak v biosu pod možností \"Advanced\" není vůbec nic (nebylo tam nic ani před tím, než jsem s NB cokoliv dělal) Citovat
aaischa Odesláno 12. červen 2008 Odesláno 12. červen 2008 Původně zaslal: MJSytic Děkuju Spadul mi kamenolom ze srdce No hlasí to tohle: SMART Failure Predicted oh Hard Disk 0: .....bla bla... Warning: Immediately back-up your data and replace your hard disk drive. A failure may be imminet. Press F1 to Continue Jinak v biosu pod možností \"Advanced\" není vůbec nic (nebylo tam nic ani před tím, než jsem s NB cokoliv dělal) ntb maj biosy oklesteny da se to otevrit ale po predchozi zkusenosti pochybuju ze se v tom budes chtit koumat mno rekneme ze te to varuje ze elektronika disku zaznamenava blizici se selhani HDD... presouvani sektoru, a podobny veci.... proste to klidne nech bezet dal ale pamatuj ze jednou muze kleknout muze to bejt za tejden ale i za rok, nebo proste kecá ale to se deje malokdy .. u veciny kompu i notesu se toho da zbavit v biosu je polozka s.m.a.r.t. tak ji dej na disable.. jestli neni tak smula... ale je to varovani treba tady si precti... http://myego.cz/item/umira-mi-pevny-disk stahni si nejakej programek na monitoring smartu a podivej se co je v nebezpecne vysokejch hodnotach... třeba HD TUNE: http://www.hdtune.com/ [upravil dne 12.6.2008 aaischa] Citovat
MJSytic Odesláno 12. červen 2008 Autor Odesláno 12. červen 2008 ntb maj biosy oklesteny da se to otevrit ale po predchozi zkusenosti pochybuju ze se v tom budes chtit koumat mno rekneme ze te to varuje ze elektronika disku zaznamenava blizici se selhani HDD... presouvani sektoru, a podobny veci.... proste to klidne nech bezet dal ale pamatuj ze jednou muze kleknout muze to bejt za tejden ale i za rok, nebo proste kecá ale to se deje malokdy .. u veciny kompu i notesu se toho da zbavit v biosu je polozka s.m.a.r.t. tak ji dej na disable.. jestli neni tak smula... ale je to varovani NN, hrát s Biosem si už nebudu :bacha Polžku SMART jsem tam nikde neviděl, takže to budu brát jako fakt. Jinak jsem se dozvěděl, že tahle hláška se tam údajně začala objevovat po dodatečným rozdělení HDD Ale to je fuk. Dám to dokupy a ať si s tím dělá, co chce Ještě jednou všem moc díky za pomoc Citovat
pastorek Odesláno 12. červen 2008 Odesláno 12. červen 2008 Pripadám si ako dement. Presne týmto spôsobom nahrávam v Asusoch ovladače na SATA disky. Vôbec ma nenapadlo že sa tak dá obnoviť i BIOS. Takže vďaka tvojmu problému som sa zase niečo naučil. Každopádne gratulujem k úspešnému a jednoduchému riešeniu. Citovat
AnotherOne Odesláno 12. červen 2008 Odesláno 12. červen 2008 Původně zaslal: pastorek Pripadám si ako dement. Presne týmto spôsobom nahrávam v Asusoch ovladače na SATA disky. Nie F6 pri štarte setupu Windows? Citovat
aaischa Odesláno 12. červen 2008 Odesláno 12. červen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: pastorek Pripadám si ako dement. Presne týmto spôsobom nahrávam v Asusoch ovladače na SATA disky. Nie F6 pri štarte setupu Windows? juju je... Citovat
Kurt Odesláno 12. červen 2008 Odesláno 12. červen 2008 MJSytic: blahopřeju. Jinak ten disk velmi pravděpodobně opravdu OK není, takže doporučuju opatrnost a hlavně zálohovat. Citovat
AnotherOne Odesláno 12. červen 2008 Odesláno 12. červen 2008 S tým diskom by som si nerobil ťažkú hlavu. Za pár šupov sa dá kúpiť aj nový, len si skontroluj či je ide alebo sata. Citovat
pastorek Odesláno 12. červen 2008 Odesláno 12. červen 2008 Původně zaslal: aaischa Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: pastorek Pripadám si ako dement. Presne týmto spôsobom nahrávam v Asusoch ovladače na SATA disky. Nie F6 pri štarte setupu Windows? juju je... Nie pri štarte Windovs ale do pred inštaláciou do prázneho. Ak nemá tie ovladače tak v biose disk nájde ale pri inštalácii Win XP nenájde. Postup mi poslali z RMA Asusu. Citovat
aaischa Odesláno 12. červen 2008 Odesláno 12. červen 2008 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: aaischa Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: pastorek Pripadám si ako dement. Presne týmto spôsobom nahrávam v Asusoch ovladače na SATA disky. Nie F6 pri štarte setupu Windows? juju je... Nie pri štarte Windovs ale do pred inštaláciou do prázneho. Ak nemá tie ovladače tak v biose disk nájde ale pri inštalácii Win XP nenájde. Postup mi poslali z RMA Asusu. kdyz instalujes cisty xp, bootnes z cd a je tam pro zavedeni dalsich ovladacu stisknete F6 tak das F6 a nactes ovladace SATA... Citovat
AnotherOne Odesláno 12. červen 2008 Odesláno 12. červen 2008 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: aaischa Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: pastorek Pripadám si ako dement. Presne týmto spôsobom nahrávam v Asusoch ovladače na SATA disky. Nie F6 pri štarte setupu Windows? juju je... Nie pri štarte Windovs ale do pred inštaláciou do prázneho. Ak nemá tie ovladače tak v biose disk nájde ale pri inštalácii Win XP nenájde. Postup mi poslali z RMA Asusu. Nemyslel som štart windows ale štart inštalácie Windows. Štandardný postup je taký, že keď nabiehava setup (inštalačný program), chvíľku to aj dole vypisuje - press f6 for third party driver alebo také niečo, ak to stlačíš, potom v ďalšom kroku si normálne vypýta disketu s ovládačom pre sata alebo aj napr. scsi disk. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.