ivanh Odesláno 29. květen 2008 Odesláno 29. květen 2008 Chystám sa na repas smerovkovej páčky. Ktomu musím odpojiť batériu a demontovat airbag vodča. Na tomto fore som nenašiel nič o odpojeni baterie pre multiplex ale na anglickom fore o 206 ( http://www.206info.co.uk/ForumsPro/viewtopic/t=30703.html ) som nasiel postup pre bezpečné odpojenie baterky pre muxove auta ale potrebujem sa uistit ci ja moja angličtina vporiadku. Takže či som dobre rozumel: Uvodny pokec - pre vštkých ktorý majú multiplex musia dodržať doleuvedený postup Ok, This is for people who have multiplex 206\'s. When disconnecting the battery to do electrics, or just to change it, you need to follow this guide. This is from personal experience, and the bill is a true figure. - Chyba može sposobit poruchu v BSI jednotke a výsledok je učet v servise Failure to do so may result in a failed BSI unit, and can result in a £600 bill from Peugeot. - Stiahni vodičove okienko Put down the drivers window. - otvor kapotu.Zatvor všetky dvere. Pop and Open the bonnet. Shut ALL DOORS apart from the bonnet. -Počkaj 3 minuty. BSI sa vypne prejde do režimu \"sleep\" Leave the car for at least 3 minutes. This allows the BSI to shut down and go to \"sleep.\" - Odpoj bateriu a urob čo potrebuješ. Disconnect the clamps on the battery, and change/do electrics/whatever you are planning to do. -Ked pripojiš baterku nezatvaraj kapotu.Nechaj auto postať pár minút to umožní aby sa aut \"usadilo\" When reconnecting, reattach the clamps on the battery. Don\'t shut the bonnet yet. Leave the car for a few more minutes. This allows the car to settle. -Nakloň sa cet okienko a zapni \"sidelights ( obrysove svetla ?). neotvaraj dvere. Toto je \"Soft start\" pre BSI Lean through the drivers window, and turn the sidelights on. (Don\'t open the door.) This is called a \"Soft Start\" for the BSI. - Nechaj auto aby dokončilo premýšlanie o všetkom a skontroluj všetky systemy...Naštartuj. Let the car finish thinking about everything, and check all the systems etc. Start the car. Takže potreboval by som vedieť či je odpojenie baterie take važne a či SIDELIGHTS su obrysovky. Dik IvanH Citovat
AnotherOne Odesláno 29. květen 2008 Odesláno 29. květen 2008 Tie obrysovky sú správne, ale čo sa týka postupu neviem. Nestretol som sa s tým aby bol nejaký problém s odpájaním batérie. Citovat
ivanh Odesláno 29. květen 2008 Autor Odesláno 29. květen 2008 Braško ma tiez 206 s muxom a ked montoval autoradio tak musel zavolat sevisaka k autu lebo po motazi mu vsetko fungovalo \"iba\" auto nestartovalo, skusal reset odpojenim baterie a nic. ( na starom punte ked mal problem odpojl baterku pockal 10 min. a vseko bolo OK). Ked sevisak resetol riadiacu jednotku cez kabel vsetko bolo v pohode. Takze sa trocha bojim...ale tiez viem ze to nemoze byt az take horuce... Citovat
hnusoba Odesláno 29. květen 2008 Odesláno 29. květen 2008 Správne by malo byť, že po zapnutí obrysoviek (tým sa vlastne BSI zobudí) by sa malo zapnúť zapaľovanie, počkať aspoň jednu minútu kým si počítač motora načíta autoadaptačné hodnoty a až tak naštartovať. Inak je tento postup správny. Ale problémy po \"zlom\" odpojení batérie nie sú takmer nikdy, najčastejšie som sa však stretol s tým, že sa z pamäti BSI vymazali kódy kľúčov a museli sa potom nanovo načítať... Citovat
ivanh Odesláno 13. červen 2008 Autor Odesláno 13. červen 2008 No tak som minuly vikend rozhodil volant a smerovky a podarilo sa mi to aj bez problemov poskladat. Rozoberal som to preto lebo ked bolo v kabine poriadne teplo tak pri vyhodeni praveho blinkre sa mi rozsvietili aj dialkove svetla. Problem bol v tom ze plosný spoj mal vôlu a pohyboval sa voči kontaktom packy a preto sa kontakt dotykal plosky pre smerovku aj dialkove sucasne. Stačilo nalepit na hranu plošaku 2 vrstvy penovej obojstrannej pasky cim sa plosak posunul doprava a odtedy je pokoj. Mam usetrených 8 000 za packy smeroviek:mrk Citovat
P607Olda Odesláno 15. červen 2008 Odesláno 15. červen 2008 Původně zaslal: foxo ako spoznam, ci mam ten multiplex?? Placaté páčky rádia a tempomatu, r.v. od 2003 Citovat
peugeotkovic Odesláno 15. červen 2008 Odesláno 15. červen 2008 Původně zaslal: ivanh No tak som minuly vikend rozhodil volant a smerovky a podarilo sa mi to aj bez problemov poskladat. Rozoberal som to preto lebo ked bolo v kabine poriadne teplo tak pri vyhodeni praveho blinkre sa mi rozsvietili aj dialkove svetla. Problem bol v tom ze plosný spoj mal vôlu a pohyboval sa voči kontaktom packy a preto sa kontakt dotykal plosky pre smerovku aj dialkove sucasne. Stačilo nalepit na hranu plošaku 2 vrstvy penovej obojstrannej pasky cim sa plosak posunul doprava a odtedy je pokoj. Mam usetrených 8 000 za packy smeroviek:mrk Tak to jsi šikovný No a odpojoval jsi tu baterku,nebo ne..? Taky mě to dělá jako tobě,že když je v kabině moc horko,rozsvěcují se mi i zcela samovolně,nezávisle na blinkru,dálková světla.Většinou tedy před jízdou pootvírám dveře a vyvětrám..zastíním palubku a dobrý.Ale to fakt jen ve VELKE\'M horku takhle dělá,čili to neřeším:roker Jestli mě někdo v městě či na dálnici viděl právě s dálkovýma,tak to bylo \"ono\"-jsem zrovna měla natuti otevřená okna a luftovala jízdou (z nedostatku času) Tímto se omlouvám některým protijedoucím řidičům,že na mě museli zbytečně blikat.. Citovat
ivanh Odesláno 17. červen 2008 Autor Odesláno 17. červen 2008 Baterku som odpojil uvedeným postupom. Predsa len odpajať airbag pod prúdom je \"trocha\" hazard. Inak všimol som si že keď som pritiahol pačku smeroviek mierne k sebe tak bolo všetko OK. Takže by teoretiky stačilo nalepiť obojstrannou lepiacou paskou na plast pod pačkou kúsok molitanu alebo \"mechovej gumy\" aby pačku podoprel. Keď bude molitan tmavý tak to ani nebude vidieť. Neskušal som to ale mohlo by to fungovať - čiže žiadne demontáž a robota na 5 minút. Citovat
foxo Odesláno 21. červen 2008 Odesláno 21. červen 2008 Původně zaslal: P607Olda Původně zaslal: foxo ako spoznam, ci mam ten multiplex?? Placaté páčky rádia a tempomatu, r.v. od 2003 aha, takze ja mam taku placatu, z vrchu aj zespodu aj z boku mam tlacitka, a v strede je tady valecek, ktorym sa menia stanice radia... Je to, co myslis? Takze je to ten multiplex?? Citovat
Fakir Odesláno 22. červen 2008 Odesláno 22. červen 2008 Původně zaslal: peugeotkovic Tak to jsi šikovný No a odpojoval jsi tu baterku,nebo ne..? Taky mě to dělá jako tobě,že když je v kabině moc horko,rozsvěcují se mi i zcela samovolně,nezávisle na blinkru,dálková světla.Většinou tedy před jízdou pootvírám dveře a vyvětrám..zastíním palubku a dobrý.Ale to fakt jen ve VELKE\'M horku takhle dělá,čili to neřeším:roker Jestli mě někdo v městě či na dálnici viděl právě s dálkovýma,tak to bylo \"ono\"-jsem zrovna měla natuti otevřená okna a luftovala jízdou (z nedostatku času) Tímto se omlouvám některým protijedoucím řidičům,že na mě museli zbytečně blikat.. Zkoušelas to dát do servisu a nechat vyměnit páčku? Citovat
KoNG Odesláno 22. červen 2008 Odesláno 22. červen 2008 Původně zaslal: Fakir Původně zaslal: peugeotkovic Tak to jsi šikovný No a odpojoval jsi tu baterku,nebo ne..? Taky mě to dělá jako tobě,že když je v kabině moc horko,rozsvěcují se mi i zcela samovolně,nezávisle na blinkru,dálková světla.Většinou tedy před jízdou pootvírám dveře a vyvětrám..zastíním palubku a dobrý.Ale to fakt jen ve VELKE\'M horku takhle dělá,čili to neřeším:roker Jestli mě někdo v městě či na dálnici viděl právě s dálkovýma,tak to bylo \"ono\"-jsem zrovna měla natuti otevřená okna a luftovala jízdou (z nedostatku času) Tímto se omlouvám některým protijedoucím řidičům,že na mě museli zbytečně blikat.. Zkoušelas to dát do servisu a nechat vyměnit páčku? Pokud to je multiplex tak se mění celje COM takže vcelku drahá oprava Citovat
argoo Odesláno 22. červen 2008 Odesláno 22. červen 2008 Fajn, gratulujem k oprave, no nechapem preco si musel odpojovat baterku a vyberat airbag ked si daval dole packu smeroviek. Robil som to prave dnes a stacilo dat dole len kryt pod volantom, potom 2 sroby a packa bola vonku. Citovat
ivanh Odesláno 22. červen 2008 Autor Odesláno 22. červen 2008 Pri muxovej 206 co mam ja je packa sucastou dosky s elektronikou. V servise menia iba komplet co je len za material 8 litrov Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.