Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chystám sa na repas smerovkovej páčky. Ktomu musím odpojiť batériu a demontovat airbag vodča. Na tomto fore som nenašiel nič o odpojeni baterie pre multiplex ale na anglickom fore o 206 ( http://www.206info.co.uk/ForumsPro/viewtopic/t=30703.html ) som nasiel postup pre bezpečné odpojenie baterky pre muxove auta ale potrebujem sa uistit ci ja moja angličtina vporiadku.

Takže či som dobre rozumel:

Uvodny pokec - pre vštkých ktorý majú multiplex musia dodržať doleuvedený postup

Ok,

This is for people who have multiplex 206\'s. When disconnecting the battery to do electrics, or just to change it, you need to follow this guide. This is from personal experience, and the bill is a true figure.

- Chyba može sposobit poruchu v BSI jednotke a výsledok je učet v servise

Failure to do so may result in a failed BSI unit, and can result in a £600 bill from Peugeot.

- Stiahni vodičove okienko

Put down the drivers window.

- otvor kapotu.Zatvor všetky dvere.

Pop and Open the bonnet. Shut ALL DOORS apart from the bonnet.

-Počkaj 3 minuty. BSI sa vypne prejde do režimu \"sleep\"

Leave the car for at least 3 minutes. This allows the BSI to shut down and go to \"sleep.\"

- Odpoj bateriu a urob čo potrebuješ.

Disconnect the clamps on the battery, and change/do electrics/whatever you are planning to do.

-Ked pripojiš baterku nezatvaraj kapotu.Nechaj auto postať pár minút to umožní aby sa aut \"usadilo\"

When reconnecting, reattach the clamps on the battery. Don\'t shut the bonnet yet. Leave the car for a few more minutes. This allows the car to settle.

-Nakloň sa cet okienko a zapni \"sidelights ( obrysove svetla ?). neotvaraj dvere. Toto je \"Soft start\" pre BSI

Lean through the drivers window, and turn the sidelights on. (Don\'t open the door.)

This is called a \"Soft Start\" for the BSI.

- Nechaj auto aby dokončilo premýšlanie o všetkom a skontroluj všetky systemy...Naštartuj.

Let the car finish thinking about everything, and check all the systems etc.

Start the car.

Takže potreboval by som vedieť či je odpojenie baterie take važne a či SIDELIGHTS su obrysovky.

Dik

IvanH

Odesláno

Braško ma tiez 206 s muxom a ked montoval autoradio tak musel zavolat sevisaka k autu lebo po motazi mu vsetko fungovalo \"iba\" auto nestartovalo, skusal reset odpojenim baterie a nic. ( na starom punte ked mal problem odpojl baterku pockal 10 min. a vseko bolo OK). Ked sevisak resetol riadiacu jednotku cez kabel vsetko bolo v pohode. Takze sa trocha bojim...ale tiez viem ze to nemoze byt az take horuce...

Odesláno

Správne by malo byť, že po zapnutí obrysoviek (tým sa vlastne BSI zobudí) by sa malo zapnúť zapaľovanie, počkať aspoň jednu minútu kým si počítač motora načíta autoadaptačné hodnoty a až tak naštartovať. Inak je tento postup správny.

Ale problémy po \"zlom\" odpojení batérie nie sú takmer nikdy, najčastejšie som sa však stretol s tým, že sa z pamäti BSI vymazali kódy kľúčov a museli sa potom nanovo načítať...

• O 2 týdny později...
Odesláno

No tak som minuly vikend rozhodil volant a smerovky a podarilo sa mi to aj bez problemov poskladat. Rozoberal som to preto lebo ked bolo v kabine poriadne teplo tak pri vyhodeni praveho blinkre sa mi rozsvietili aj dialkove svetla. Problem bol v tom ze plosný spoj mal vôlu a pohyboval sa voči kontaktom packy a preto sa kontakt dotykal plosky pre smerovku aj dialkove sucasne. Stačilo nalepit na hranu plošaku 2 vrstvy penovej obojstrannej pasky cim sa plosak posunul doprava a odtedy je pokoj. Mam usetrených 8 000 za packy smeroviek:mrk

Odesláno
Původně zaslal: ivanh

No tak som minuly vikend rozhodil volant a smerovky a podarilo sa mi to aj bez problemov poskladat. Rozoberal som to preto lebo ked bolo v kabine poriadne teplo tak pri vyhodeni praveho blinkre sa mi rozsvietili aj dialkove svetla. Problem bol v tom ze plosný spoj mal vôlu a pohyboval sa voči kontaktom packy a preto sa kontakt dotykal plosky pre smerovku aj dialkove sucasne. Stačilo nalepit na hranu plošaku 2 vrstvy penovej obojstrannej pasky cim sa plosak posunul doprava a odtedy je pokoj. Mam usetrených 8 000 za packy smeroviek:mrk

Tak to jsi šikovný:super No a odpojoval jsi tu baterku,nebo ne..?:myslim

Taky mě to dělá jako tobě,že když je v kabině moc horko,rozsvěcují se mi i zcela samovolně,nezávisle na blinkru,dálková světla.Většinou tedy před jízdou pootvírám dveře a vyvětrám..zastíním palubku a dobrý.Ale to fakt jen ve VELKE\'M horku takhle dělá,čili to neřeším:roker Jestli mě někdo v městě či na dálnici viděl právě s dálkovýma,tak to bylo \"ono\"-jsem zrovna měla natuti otevřená okna a luftovala jízdou (z nedostatku času):aut Tímto se omlouvám některým protijedoucím řidičům,že na mě museli zbytečně blikat..:mad:

Odesláno

Baterku som odpojil uvedeným postupom. Predsa len odpajať airbag pod prúdom je \"trocha\" hazard.

Inak všimol som si že keď som pritiahol pačku smeroviek mierne k sebe tak bolo všetko OK. Takže by teoretiky stačilo nalepiť obojstrannou lepiacou paskou na plast pod pačkou kúsok molitanu alebo \"mechovej gumy\" aby pačku podoprel. Keď bude molitan tmavý tak to ani nebude vidieť. Neskušal som to ale mohlo by to fungovať - čiže žiadne demontáž a robota na 5 minút.

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Původně zaslal: foxo

ako spoznam, ci mam ten multiplex??

Placaté páčky rádia a tempomatu, r.v. od 2003

aha, takze ja mam taku placatu, z vrchu aj zespodu aj z boku mam tlacitka, a v strede je tady valecek, ktorym sa menia stanice radia... Je to, co myslis? Takze je to ten multiplex??

Odesláno
Původně zaslal: peugeotkovic

Taky mě to dělá jako tobě,že když je v kabině moc horko,rozsvěcují se mi i zcela samovolně,nezávisle na blinkru,dálková světla.Většinou tedy před jízdou pootvírám dveře a vyvětrám..zastíním palubku a dobrý.Ale to fakt jen ve VELKE\'M horku takhle dělá,čili to neřeším:roker Jestli mě někdo v městě či na dálnici viděl právě s dálkovýma,tak to bylo \"ono\"-jsem zrovna měla natuti otevřená okna a luftovala jízdou (z nedostatku času):aut Tímto se omlouvám některým protijedoucím řidičům,že na mě museli zbytečně blikat..:mad:

Zkoušelas to dát do servisu a nechat vyměnit páčku?

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

Původně zaslal: peugeotkovic

Zkoušelas to dát do servisu a nechat vyměnit páčku?

Pokud to je multiplex tak se mění celje COM takže vcelku drahá oprava
Odesláno

Fajn, gratulujem k oprave, no nechapem preco si musel odpojovat baterku a vyberat airbag ked si daval dole packu smeroviek. Robil som to prave dnes a stacilo dat dole len kryt pod volantom, potom 2 sroby a packa bola vonku.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...