Piro Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Zdravím, když jsem chtěl před pár týdny přezouvat na letní, narazil jsem na kazy na letní pneumatice. Vyznáte se v tom? Na prvním obrázku je kus té odlouplé části na pneumatice, na druhém obrázku jsou jakési známky opotřebení či nevím jak jinak to napsat. Ostatni foto přikládám pro ilustraci. Zajímá mě, jestli se s toudle pneumatikou dá jezdit bezpečně řekněme i v běžném provozu na dálnici. Osobně mi to připadne, že spíš asi ne. Děkuji za odpovědi. Citovat
OK406 Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Pokud je to moc odloupnuté, je lepší dát novou pneu. A to ,,popraskání\" je dáno stářím pneu. Jak jsou staré?? Jinak vzorek je velmi dobrý. Citovat
VIP3R Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Taky bych řekl, že je to asi hodně stará pneumatika - časem guma zpuchří a popraská. Proto by se neměly používat staré pneumatiky, i když jsou nepoužité, jen se někde válely - myslím, že životnost pneumatiky je 3-5 let, pak už by se neměla používat. Táta měl na své 406 podobné pneumatiky, i když měly slušný vzorek, radši jsme je vyhodili a koupili jiné. Stejný názor měl i známý, co má pneuservis. Nemá cenu riskovat. Citovat
p406b Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 toho asi moc nenajezdis? to prvni je o neco roztrzeny-pokud to neni do kordu tak to neres, a to ostatni je zpuchreli,jak jsou stary? Citovat
Kejticka Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 No ja mela gumy na kterych by se jeste jedna sezona dala najet,ale prave uz byly asi starsi takze popraskany(spuchrely)..a vzhledem k tomu ze jezdym dlouhy trasy a hl. po dalnici,raci jsem poridila nove...lepsi dat penize do pneu nez pak...ze jo... Citovat
Piro Odesláno 14. květen 2008 Autor Odesláno 14. květen 2008 Stáří nelze určit - koupil jsem je minuly rok s autem P206 r.v.2001. A ten disk je dobrý i když je lehce zkorodovaný? viz foto Citovat
VIP3R Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Původně zaslal: Piro Stáří nelze určit - koupil jsem je minuly rok s autem P206 r.v.2001. A ten disk je dobrý i když je lehce zkorodovaný? viz foto Jestli není prorezlý skrz na skrz, tak to jen obruš brusným papírem, natři barvou a bude OK... Citovat
jakub106GTI Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 MYSLÍM ŽE SE TOHO NEMUSÍŠ BÁT...pRO KLID V DUŠI JE DEJ NA ZADEK A NA PŘEDEK NOVÉ NEBO JESTLI MÁŠ JINÝ Citovat
imaster Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Něco takovýho. Je to týden x rok. [upravil dne 14/5/08 imaster] [upravil dne 14/5/08 imaster] Citovat
Piro Odesláno 14. květen 2008 Autor Odesláno 14. květen 2008 Tak jsem to byl omrknout. Ta poškozená má DOT NCEX 2B32 2801. Pokud to chápu dobře, tak byly vyrobené v 28 týdnu v roce 2001....což je dost let - v podstatě je to výrobní rok auta. Takže suma sumárum - mám 2 gumy z 28 týdnu roku 2001....a 2 gumy z 51 týdnu roku 2004. Co vy na to? dájí se použít všecky, nebo jen ty novější? Citovat
OK406 Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Přesně tak. Zkus se podívat např. www.levnepneu.cz , kde jsou letní pneu. I Barumka je dobrá. [upravil dne 14/5/08 OK406] Citovat
Medion Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 můžeš použít všechny,ale guma bude tvrdší a tím pádem má horší jízdní vlastnosti Citovat
MrVain Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 7 ročnu gumu na aute by som nechcel ani zadarmo,ani s dobrým vzorkom,isto kup dve nové Citovat
MrVain Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Původně zaslal: Medion můžeš použít všechny,ale guma bude tvrdší a tím pádem má horší jízdní vlastnosti šmik v zakrute,na mokrej ceste auto na streche 6 ročné Michelin, oprava 80 000.- tak dopadol kamarát:bojim Citovat
Guest servisman Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Původně zaslal: MrVain Původně zaslal: Medion můžeš použít všechny,ale guma bude tvrdší a tím pádem má horší jízdní vlastnosti šmik v zakrute,na mokrej ceste auto na streche 6 ročné Michelin, oprava 80 000.- tak dopadol kamarát:bojim jeden dotyčný nové pneu najeta asi 1000 km na nich smyk taky auto totálka ,takže je jedno jest-li nové či staré pneu.Jen to chce přizpůsobit jízdu dle povětrnostních podmínek:aut Citovat
adraj Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Původně zaslal: MrVain 7 ročnu gumu na aute by som nechcel ani zadarmo,ani s dobrým vzorkom,isto kup dve nové no a já mám na rezervě pneu z někde 94roku.Na autě jsem ji nikdy neměl a nikdy mít nebudu. Sháním novou,protože bych se bál ji použít. Jinak prasklou,jak píše Piro,ji mám kolem dokola:D Citovat
Southie Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 odlouplej kousek na strane neni problem - pokud se nedela boulicka - pokud ano da se pouzit i duse, ikdyz vzdy bude lepsi koupit nove... a to stari - zalezi co od gum ocekavas.. pokud nebudes rezat zatacky na hranici moznosti tak ti urcite sezonu poslouzej.. vzorek na to maj.. nicmene souhlasim ze koupit dve pneu by bylo lepsi a bezpecnejsi reseni Citovat
Southie Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 Původně zaslal: adraj Původně zaslal: MrVain 7 ročnu gumu na aute by som nechcel ani zadarmo,ani s dobrým vzorkom,isto kup dve nové no a já mám na rezervě pneu z někde 94roku.Na autě jsem ji nikdy neměl a nikdy mít nebudu. Sháním novou,protože bych se bál ji použít. Jinak prasklou,jak píše Piro,ji mám kolem dokola:D no kdybys videl moji rezervu tak se po..... smichy .. ale uz sem na ni ujel asi 5km a vydrzela.. je to klasicka dojezdovka z roku krale klacka.. malinka.. tvrda jak kamen.. ale poslouzila.. taky sem premejslel zda nemam misto tyhle rezervy dat nejakou poradnou ale na druhou stranu - doufam ze uz ji nikdy v zivote nevyuziju a kdyz tak jen na dojeti domu a to mi snad staci :X... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 Ja som kupil peugeota s originalnymi pneu od vyroby Tj teraz v maji mali mat 10 rokov. Daval som ich dole ako 9 a pol rocne. A v pohode. Boli to continentalky. Bol na nich este slusny dezen, ale popraskane boli vsade medzi dezenom. To popraskanie ty uplne v pohode vydrzi... Neviem preco by si mal hned menit. Zalezi na tom, co chces s autom robit. Pokila by si sa s nim chystal na dlhsie cesty do zahranicia, tak by som pneu vymenil. Pokial to mas tak mesto a okolie, sem tam nejaky vylet v ramci statu, nechal by som ich tam. A ako niekto pisal, hod ich na zadok a hotovo. Predne su dolezitejsie, predne kolesa ty zaberaju ked pridavas plyn, predne kolesa maju vecsi brzdny ucinok, predne kolesa zatacaju ... Takze na zadok ty bohato stacia. A myslim ze este minimalne rok vydrzia Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.