Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

když jsem chtěl před pár týdny přezouvat na letní, narazil jsem na kazy na letní pneumatice. Vyznáte se v tom?

Na prvním obrázku je kus té odlouplé části na pneumatice, na druhém obrázku jsou jakési známky opotřebení či nevím jak jinak to napsat. Ostatni foto přikládám pro ilustraci.

Zajímá mě, jestli se s toudle pneumatikou dá jezdit bezpečně řekněme i v běžném provozu na dálnici. Osobně mi to připadne, že spíš asi ne.

Děkuji za odpovědi.

kolo_forum1.jpg

kolo_forum4.jpg

kolo_forum2.jpg

kolo_forum3.jpg

Odesláno

Pokud je to moc odloupnuté, je lepší dát novou pneu. A to ,,popraskání\" je dáno stářím pneu. Jak jsou staré?? Jinak vzorek je velmi dobrý.

Odesláno

Taky bych řekl, že je to asi hodně stará pneumatika - časem guma zpuchří a popraská. Proto by se neměly používat staré pneumatiky, i když jsou nepoužité, jen se někde válely - myslím, že životnost pneumatiky je 3-5 let, pak už by se neměla používat. Táta měl na své 406 podobné pneumatiky, i když měly slušný vzorek, radši jsme je vyhodili a koupili jiné. Stejný názor měl i známý, co má pneuservis. Nemá cenu riskovat. :papa

Odesláno

No ja mela gumy na kterych by se jeste jedna sezona dala najet,ale prave uz byly asi starsi takze popraskany(spuchrely)..a vzhledem k tomu ze jezdym dlouhy trasy a hl. po dalnici,raci jsem poridila nove...lepsi dat penize do pneu nez pak...ze jo...:papa

Odesláno
Původně zaslal: Piro

Stáří nelze určit - koupil jsem je minuly rok s autem P206 r.v.2001.

A ten disk je dobrý i když je lehce zkorodovaný? viz foto

Jestli není prorezlý skrz na skrz, tak to jen obruš brusným papírem, natři barvou a bude OK... :super

Odesláno

Tak jsem to byl omrknout.

Ta poškozená má DOT NCEX 2B32 2801. Pokud to chápu dobře, tak byly vyrobené v 28 týdnu v roce 2001....což je dost let - v podstatě je to výrobní rok auta.

Takže suma sumárum - mám 2 gumy z 28 týdnu roku 2001....a 2 gumy z 51 týdnu roku 2004.

Co vy na to? dájí se použít všecky, nebo jen ty novější?

Odesláno
Původně zaslal: Medion

můžeš použít všechny,ale guma bude tvrdší a tím pádem má horší jízdní vlastnosti

šmik v zakrute,na mokrej ceste auto na streche

6 ročné Michelin, oprava 80 000.- tak dopadol kamarát:bojim

Guest servisman
Odesláno
Původně zaslal: MrVain

Původně zaslal: Medion

můžeš použít všechny,ale guma bude tvrdší a tím pádem má horší jízdní vlastnosti

šmik v zakrute,na mokrej ceste auto na streche

6 ročné Michelin, oprava 80 000.- tak dopadol kamarát:bojim

jeden dotyčný nové pneu najeta asi 1000 km na nich smyk taky auto totálka ,takže je jedno jest-li nové či staré pneu.Jen to chce přizpůsobit jízdu dle povětrnostních podmínek:aut

Odesláno

7 ročnu gumu na aute by som nechcel ani zadarmo,ani s dobrým vzorkom,isto kup dve nové:super

no a já mám na rezervě pneu z někde 94roku.Na autě jsem ji nikdy neměl a nikdy mít nebudu. Sháním novou,protože bych se bál ji použít.

Jinak prasklou,jak píše Piro,ji mám kolem dokola:D

Odesláno

odlouplej kousek na strane neni problem - pokud se nedela boulicka - pokud ano da se pouzit i duse, ikdyz vzdy bude lepsi koupit nove... a to stari - zalezi co od gum ocekavas.. pokud nebudes rezat zatacky na hranici moznosti tak ti urcite sezonu poslouzej.. vzorek na to maj.. nicmene souhlasim ze koupit dve pneu by bylo lepsi a bezpecnejsi reseni ;)

Odesláno
Původně zaslal: adraj

7 ročnu gumu na aute by som nechcel ani zadarmo,ani s dobrým vzorkom,isto kup dve nové:super

no a já mám na rezervě pneu z někde 94roku.Na autě jsem ji nikdy neměl a nikdy mít nebudu. Sháním novou,protože bych se bál ji použít.

Jinak prasklou,jak píše Piro,ji mám kolem dokola:D

no kdybys videl moji rezervu tak se po..... smichy ;).. ale uz sem na ni ujel asi 5km a vydrzela.. je to klasicka dojezdovka z roku krale klacka.. malinka.. tvrda jak kamen.. ale poslouzila.. taky sem premejslel zda nemam misto tyhle rezervy dat nejakou poradnou ale na druhou stranu - doufam ze uz ji nikdy v zivote nevyuziju a kdyz tak jen na dojeti domu a to mi snad staci :X...

Odesláno

Ja som kupil peugeota s originalnymi pneu od vyroby :) Tj teraz v maji mali mat 10 rokov. Daval som ich dole ako 9 a pol rocne. A v pohode. Boli to continentalky. Bol na nich este slusny dezen, ale popraskane boli vsade medzi dezenom.

To popraskanie ty uplne v pohode vydrzi... Neviem preco by si mal hned menit. Zalezi na tom, co chces s autom robit. Pokila by si sa s nim chystal na dlhsie cesty do zahranicia, tak by som pneu vymenil. Pokial to mas tak mesto a okolie, sem tam nejaky vylet v ramci statu, nechal by som ich tam. A ako niekto pisal, hod ich na zadok a hotovo.

Predne su dolezitejsie, predne kolesa ty zaberaju ked pridavas plyn, predne kolesa maju vecsi brzdny ucinok, predne kolesa zatacaju ... Takze na zadok ty bohato stacia. A myslim ze este minimalne rok vydrzia

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...