Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Cau Vsem ,

Chtel jsem se zeptat jakym nejlehcim zpusobem se da vymenit kondenzator u klimy poradte mi co se vsechno musi dat dolu abych se ke kondiku dostal .[ musi se sundat predni maska nebo staci jen sundat kryt u sahary :myslim ] ?

Diky za info :)

Odesláno

Vím, že když sundáš ten horní plech mezi světly, tak se z vrchu dostaneš k celku chladiče a kondenzátoru (jde to celé odklonit). Myslím, že by to po uvolnění potřebných hadic mělo jít vysunout. Dál jsem, ale nikdy nešel :papa.

Odesláno

no nejsem si jestej ale to o čem tady píšete asi nebude kondenzátor ale chladič klimi kondenzátor je u topení ten prostě předává ten chlad do ventilace:myslimale jestli se pletu tak mě opravte:aut

[upravil dne 13/5/08 zzipCZ]

Odesláno
Původně zaslal: zzipCZ

no nejsem si jestej ale to o čem tady píšete asi nebude kondenzátor ale chladič klimi kondenzátor je u topení ten prostě předává ten chlad do ventilace:myslimale jestli se pletu tak mě opravte:aut

Asi ne. V kondenzátoru (u chladiče) chladivo kondenzuje a jde do výparníku (u topení), kde se z kapalného stavu mění na plynný a při tom odebírá teplo. Teplo uvolní opět ve předu při kondenzaci.

Odesláno
Původně zaslal: Leo

Asi ne. V kondenzátoru (u chladiče) chladivo kondenzuje a jde do výparníku (u topení), kde se z kapalného stavu mění na plynný a při tom odebírá teplo. Teplo uvolní opět ve předu při kondenzaci.

Kondenzátor je vlastně chladič, výparník je tzv. expander a ještě je tam tzv. sušič - dryer, který zachytává vlhkost z media. Ten je u levého světla, vypadá, jako granát.

Odesláno

no tak asi jsem byl kapku mimo mísu:mad::mad:omlouvám se:mad:

To nic, lepší je si to ujasnit než zůstat navěky v nevědomosti.:papa

Odesláno

To nic, lepší je si to ujasnit než zůstat navěky v nevědomosti.:papa

no klimu mám na autě poprve ale mám ji v práci na traktoře a tam je to trochu jinak tak proto jsem byl trochu mimo:o
Odesláno

Mám takový menší dotaz - co všechno se musí udělat po rozpojení okruhu klimy (kromě znové náplně samozřejmě) aby potom zase fungovala? :myslim

Odesláno

Není špatné si původní náplň nechat odčerpat (pokud tam ještě nějaká je) a potom bude plnění levnější. Otázka je jak dlouho budou v servise ochotni čekat s odčerpanou náplní, protože jim to blokuje přístroj. Před naplněním je dobré udělat čištění okruhu (vakuové), pokud to už není automatické.

Odesláno

Není špatné si původní náplň nechat odčerpat (pokud tam ještě nějaká je) a potom bude plnění levnější. Otázka je jak dlouho budou v servise ochotni čekat s odčerpanou náplní, protože jim to blokuje přístroj. Před naplněním je dobré udělat čištění okruhu (vakuové), pokud to už není automatické.

Proč by jim blokovala místo?Náplň se v plničce vyčistí a jde plnit dál jako nové chladivo,servis na požádání vystavý potvrzení o odčerpání a při plnění se odsátá náplň odečte od výsledku.V případě odsátí 100% náplně si pravděpodobně něco vezmou za práci.
Odesláno
Původně zaslal: subin

Proč by jim blokovala místo?Náplň se v plničce vyčistí a jde plnit dál jako nové chladivo,servis na požádání vystavý potvrzení o odčerpání a při plnění se odsátá náplň odečte od výsledku.V případě odsátí 100% náplně si pravděpodobně něco vezmou za práci.

Aha, to jsem nevěděl, že prodávají dál použitou náplň. Já myslel, že odsají moji, vyčistí a doplní vždy novou. Tak potom je to bez problému.

Odesláno

Původně zaslal: subin

Aha, to jsem nevěděl, že prodávají dál použitou náplň. Já myslel, že odsají moji, vyčistí a doplní vždy novou. Tak potom je to bez problému.

Automatická plnička ji zrecykluje,je v ní několik filtrů.Viděl sem ji rozebranou jednou když na ní dělali údržbu.
Odesláno
Původně zaslal: sliznik

a kolko stoj naplnenie klimy?

Kolem 1000 Kč, ale hodně záleží na tom, kolik ti toho chladiva musí doplnit, takže ta cena je dost pohyblivá... :super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...