dire Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 Cau Vsem , Chtel jsem se zeptat jakym nejlehcim zpusobem se da vymenit kondenzator u klimy poradte mi co se vsechno musi dat dolu abych se ke kondiku dostal .[ musi se sundat predni maska nebo staci jen sundat kryt u sahary ] ? Diky za info Citovat
Leo Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 Vím, že když sundáš ten horní plech mezi světly, tak se z vrchu dostaneš k celku chladiče a kondenzátoru (jde to celé odklonit). Myslím, že by to po uvolnění potřebných hadic mělo jít vysunout. Dál jsem, ale nikdy nešel . Citovat
zzipCZ Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 no nejsem si jestej ale to o čem tady píšete asi nebude kondenzátor ale chladič klimi kondenzátor je u topení ten prostě předává ten chlad do ventilace:myslimale jestli se pletu tak mě opravte:aut [upravil dne 13/5/08 zzipCZ] Citovat
Leo Odesláno 13. květen 2008 Odesláno 13. květen 2008 Původně zaslal: zzipCZ no nejsem si jestej ale to o čem tady píšete asi nebude kondenzátor ale chladič klimi kondenzátor je u topení ten prostě předává ten chlad do ventilace:myslimale jestli se pletu tak mě opravte:aut [upravil dne 13/5/08 zzipCZ] Asi ne. V kondenzátoru (u chladiče) chladivo kondenzuje a jde do výparníku (u topení), kde se z kapalného stavu mění na plynný a při tom odebírá teplo. Teplo uvolní opět ve předu při kondenzaci. Citovat
Kdo Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Původně zaslal: Leo Původně zaslal: zzipCZ no nejsem si jestej ale to o čem tady píšete asi nebude kondenzátor ale chladič klimi kondenzátor je u topení ten prostě předává ten chlad do ventilace:myslimale jestli se pletu tak mě opravte:aut [upravil dne 13/5/08 zzipCZ] Asi ne. V kondenzátoru (u chladiče) chladivo kondenzuje a jde do výparníku (u topení), kde se z kapalného stavu mění na plynný a při tom odebírá teplo. Teplo uvolní opět ve předu při kondenzaci. Kondenzátor je vlastně chladič, výparník je tzv. expander a ještě je tam tzv. sušič - dryer, který zachytává vlhkost z media. Ten je u levého světla, vypadá, jako granát. Citovat
zzipCZ Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 no tak asi jsem byl kapku mimo mísu:mad::mad:omlouvám se:mad: Citovat
Leo Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Původně zaslal: zzipCZ no tak asi jsem byl kapku mimo mísu:mad::mad:omlouvám se:mad: To nic, lepší je si to ujasnit než zůstat navěky v nevědomosti. Citovat
zzipCZ Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Původně zaslal: Leo To nic, lepší je si to ujasnit než zůstat navěky v nevědomosti. no klimu mám na autě poprve ale mám ji v práci na traktoře a tam je to trochu jinak tak proto jsem byl trochu mimo:o Citovat
VIP3R Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Mám takový menší dotaz - co všechno se musí udělat po rozpojení okruhu klimy (kromě znové náplně samozřejmě) aby potom zase fungovala? Citovat
p406b Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 nic, jen dat zpet a napojit na plnicku,ktera ji naplni. Citovat
Leo Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Není špatné si původní náplň nechat odčerpat (pokud tam ještě nějaká je) a potom bude plnění levnější. Otázka je jak dlouho budou v servise ochotni čekat s odčerpanou náplní, protože jim to blokuje přístroj. Před naplněním je dobré udělat čištění okruhu (vakuové), pokud to už není automatické. Citovat
subin Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Původně zaslal: Leo Není špatné si původní náplň nechat odčerpat (pokud tam ještě nějaká je) a potom bude plnění levnější. Otázka je jak dlouho budou v servise ochotni čekat s odčerpanou náplní, protože jim to blokuje přístroj. Před naplněním je dobré udělat čištění okruhu (vakuové), pokud to už není automatické. Proč by jim blokovala místo?Náplň se v plničce vyčistí a jde plnit dál jako nové chladivo,servis na požádání vystavý potvrzení o odčerpání a při plnění se odsátá náplň odečte od výsledku.V případě odsátí 100% náplně si pravděpodobně něco vezmou za práci. Citovat
Leo Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Původně zaslal: subin Proč by jim blokovala místo?Náplň se v plničce vyčistí a jde plnit dál jako nové chladivo,servis na požádání vystavý potvrzení o odčerpání a při plnění se odsátá náplň odečte od výsledku.V případě odsátí 100% náplně si pravděpodobně něco vezmou za práci. Aha, to jsem nevěděl, že prodávají dál použitou náplň. Já myslel, že odsají moji, vyčistí a doplní vždy novou. Tak potom je to bez problému. Citovat
subin Odesláno 14. květen 2008 Odesláno 14. květen 2008 Původně zaslal: Leo Původně zaslal: subin Proč by jim blokovala místo?Náplň se v plničce vyčistí a jde plnit dál jako nové chladivo,servis na požádání vystavý potvrzení o odčerpání a při plnění se odsátá náplň odečte od výsledku.V případě odsátí 100% náplně si pravděpodobně něco vezmou za práci. Aha, to jsem nevěděl, že prodávají dál použitou náplň. Já myslel, že odsají moji, vyčistí a doplní vždy novou. Tak potom je to bez problému. Automatická plnička ji zrecykluje,je v ní několik filtrů.Viděl sem ji rozebranou jednou když na ní dělali údržbu. Citovat
VIP3R Odesláno 15. květen 2008 Odesláno 15. květen 2008 Původně zaslal: sliznik a kolko stoj naplnenie klimy? Kolem 1000 Kč, ale hodně záleží na tom, kolik ti toho chladiva musí doplnit, takže ta cena je dost pohyblivá... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.