Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdarec,mam auto 6 měsíc,dovoz Německo Peugeot 307 SW.Jsem sním nadmíru spokojen pocit jízdy a prostor.Ale řeším takovej problém,pořad čtu o auto spuštění světlach,popis jak to zapnout jsem četl několikrat a pokusu proběhlo nespočet, mně to pořad nejde,to stejne u Home sviceni?Je možne že to mé auto nepodporuje? R.v. 10 měsic 2002. Stahl jsem si chytrou knížku a tam to píšou taky,ne a ne na to přijít. Jo a ještě dotaz,všechny zname značky mají jarní prohlidky a Peugeot? Díky moc za každou radu?

Odesláno

To ti musí udělat přes počítač v servisu, sám to doma neuděláš. Často to dělají zadara. Jinak ale všecko k tématu automaticky rozsvěcovaných světel, případně denních světel nandeš ve starších příspěvcích.

Odesláno

To jo,najdu to v chytre knížce,ale na pačce od stěreče nemam napsané slovo AUTO a to tlačitko jak je napsane že ho mam zmačknout tak taky nejak nefacha. Zitra zajedu do Peugeotka a poptam se. Jo a někdo mě tukl zezadu a mam světlo na moc kousku,at jsem hledal jak jsem hledal tak nemužu ho sehnat. Nema někdo znameho elektrykaře poblíž Opavy? Díky moc

Odesláno

To se nemačká, ale otáčí. A AUTO neznamená trvale rožnutý světla/denní světla, ale že se světla rožnou, pokud čidlo vyhodnotí, že světelný podmínky sou špatný.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Senzor pro zapínání světel je na předním skle pod zrcátkem společně s dešťovým senzorem. Samozřejmě pokud je máš namontované.

A pochybuji, že by ti v Peugeot service udělali něco zadarmo. Já jsem se ptal pouze na český manuál k P 307 SW a chtěli po mně 950 Kč !!!!!!!!!

Odesláno
Původně zaslal: Marselino

Senzor pro zapínání světel je na předním skle pod zrcátkem společně s dešťovým senzorem. Samozřejmě pokud je máš namontované.

A pochybuji, že by ti v Peugeot service udělali něco zadarmo. Já jsem se ptal pouze na český manuál k P 307 SW a chtěli po mně 950 Kč !!!!!!!!!

Mě je zadarmo aktivovali,když sem tam byl na svolavačce.

Odesláno

Kdyby byla aktivace dennich svetel jen o tom, ze usetrim po nastartovani jedno otoceni ovladace, tak se na to asi taky vyprdnu, ale me vadi, ze po rozsviceni svetel mi pohasne displej a je ve dne spatne citelny. Jde to sice porad prestelovavat cudlikem, ale to uz mi prijde jako opruz.

Pri nejblizsi prilezitosti si to necham v servisu aktivovat, doufam, ze automaticka svetla pak zafunguji jako automaticke nastavovani jasu displeje.

Myslite, ze kdyz si hned necham i vyjet diagnostiku, ze to tech 300 Kc celkem splachne?

Odesláno

U nas v Opavě chcou za aktivaci světel 300kč a diagnostiku chcou dalších 850kč.Jsou to vydřiduši. A stím zhasinaním displejem,mě to dělalo taky ,ale po stlumení a plnem sviceni pomocí čudlíku na plnou intezitu displeje,se to spravilo.

Odesláno

Já mám v autě světelný senzor a sám si pomocí radia a konfigurace můžu zapnout tuhle aktivaci i vypnout,do servisu s tím nemusím! ;) jde mi třeba i zapnout zadní stírač při zařazení zpátečky,ovšem pokud jsou zaplé přední stírače :roker

Odesláno
Původně zaslal: Neophyte

Já mám v autě světelný senzor a sám si pomocí radia a konfigurace můžu zapnout tuhle aktivaci i vypnout,do servisu s tím nemusím! ;) jde mi třeba i zapnout zadní stírač při zařazení zpátečky,ovšem pokud jsou zaplé přední stírače :roker

To je zajímavé a jak to prosímtě děláš?
Odesláno

neophyte: To máš něco jiného.

Jsou dvě věci: \"denní světla\" a \"automatická světla\".

Automatická světla jdou nastavit pomocí konfigurace na rádiu, ale jen za předpokladu, že máš senzor. Automatická světla dělají to, že svítí když je šero nebo tma, a nesvítí když je světlo. Zároveň je třeba, aby páčka světel byla v poloze Auto, pokud se nepletu.

Denní světla se musí aktivovat v servisu a způsobují to, že se světla rozsvítí vždy po nastartování, ať je světlo nebo tma. A nepotřebuješ na ně logicky senzor.

Existuje alternativa, jak automatická světla změnit na denní, a to přelepením toho světelného senzoru (což se v příručce nedoporučuje - neptejte se mě proč).

Kolega má Citrouše C5 s aktivovanými denními světly a zároveň automatická světla. Způsobuje to to, že ve dne svítí světla, ale nesvítí palubka. V šeru se ke světlům ještě přidá podsvícení budíků. Jak je to u Peugeotu, nevím, ale asi podobně.

Odesláno

(Ticcino) Tak to má Peugeot stejně jako Citroen.

Taky bych to rád vyřešil. Možná stejná otázka. Nemám senzor světel ani stěračů (byly by v jednom). Takže musím mít speciální krabičku na automatické rozsvěcování nebo to stačí jen aktivovat v jednotce u Peugeotu? Geniální by bylo, kdyby se to nechalo přes PC (radio RD4) nastavit i s prodlevou, ale tak daleko P asi nedošel...

To nastavení zadního stěrače při zpátečce mám taky, ale víc toho v té nabídce není.

Odesláno
Původně zaslal: Ticcino

Denní světla se musí aktivovat v servisu a způsobují to, že se světla rozsvítí vždy po nastartování, ať je světlo nebo tma. A nepotřebuješ na ně logicky senzor.

Pozor, senzor potřebuješ, pač jinak bys neodstranil ten problém s pokleslou intenzitou displeje a svítícíma budíkama přes den.

Odesláno

Ferin: Jestli to bylo na me, tak vim. Ale spis me zajima, jestli jde v ridici jednotce (pres diagnostiku) nastavit sviceni treba po 5s po nastartovani nebo jestli se musi domontovat krabicka automatickeho rozsvecovani-kdyz nemam senzor. Intenzita displeje me moc netrapi..

Odesláno

to Ferin007: Ano, na intenzitu displejů potřebuju senzor, to chápu.

to hloze-ja: Pokud vím, tak nějaká tebou stanovená prodleva nastavit nejde. Nicméně mám takový dojem, že to auto je celkem inteligentní a světla nerozsvítí už při otočení klíčku, ale teprve až ten motor doopravdy chytne, ovšem tuto informaci by měl potvrdit nebo vyvrátit někdo, kdo ty světla aktivovaná má.

Odesláno
Původně zaslal: yaris1

Původně zaslal: Neophyte

To je zajímavé a jak to prosímtě děláš?

Mne to dela v pripade, ze po nastartovani aktivuju destovy senzor pohybem packy do polohy AUTO a pak zaradim zpatecku. Pak se mi automaticky po rozjezdu zapne sterac zadniho okna. To jsou finty, ze;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...