Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

za dobu co mam auto, neceleho pol roka som uz nazbieral 3 pokuty. Vsetky za parkovanie na nespravnom mieste. Nikdy som to vedome neporusoval, vzdy som prehliadol znacku. Dnes to bolo miesto vyhradene pre invalidov. A tak ma napada, ci je to len tym, ze som este bazant za volantom a kazdy si tymto \"krstom\" prejde, alebo je to dokonca normalne, alebo do tretice, som blb co neotvara oci. nehneva ma to koli strate financii, vzdy som sa dohodol vcelku normalne a spolu to robi presne 900 Sk, ale stve ma to z toho hladiska vodica

Odesláno

No postavit auto na invalidu snad jinak než úmyslně nejde, tady se o \"přehlédnutí\" moc hovořit nedá (lajny na silnici, piktogram vozíčku uprostřed stání apod.)

Chápu, že v problémech s parkováním se leccos rádo přehlídne - ale parkovat na invalidech, ve vjezdech nebo na fleku pro zásobování by se fakt nemělo.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

...ale parkovat na fleku pro zásobování by se fakt nemělo.

Méďo, chápu Tvé pohnutky, ale tam já se krátkodobě klidně postavím. Sice cítím s řidiči zásobování, ale mě moji práci také nikdo neulehčuje.

Odesláno

no praveze tam lajny na ceste neboli, bola len znacka, ktora oznacovala na tyci dve miesta vyhradene pre invalidov. dookola bolo ale 5 dalsich upozornujucich na platene parkovne a vyzeraju dost podobne, proste sa mi medzi nimi stratila.. na ceste ale ani skrt. to mi vzdycky bije do oci a asi som si aj zvykol ze to tam je vzdy... no a neni.

Odesláno
Původně zaslal: Peta

...ale parkovat na fleku pro zásobování by se fakt nemělo.

Méďo, chápu Tvé pohnutky, ale tam já se krátkodobě klidně postavím. Sice cítím s řidiči zásobování, ale mě moji práci také nikdo neulehčuje.

O ulehčování práce tady ale většinou nejde - vyhrazené místo pro zásobování tam není proto, že někdo z dlouhé chvíle běhal po úřadech a ve finále získal povolení k zaplacení rezervovaného místečka. Když pak zásobovač přijede a nemá kde složit zboží, nezbývá než třeba zablokovat ulici a nechat ostatní desítky lidí čekat, než se zboží složí nebo než si pán z jednání (kterrému jeho práci nikdo neulehčuje) přijde odparkovat - bohužel pro MPky či PČR tvoří překážku silničního provozu vozidlo zásobování a nikoli auto stojící na vyhrazeném místě, takže flastr dostane paradoxně ten, kdo pouze nemohl využít \"výhody\" pro něj zařízené.

[upravil dne 16/4/2008 Medvěd]

Odesláno
Původně zaslal: raydowe

no praveze tam lajny na ceste neboli, bola len znacka, ktora oznacovala na tyci dve miesta vyhradene pre invalidov. dookola bolo ale 5 dalsich upozornujucich na platene parkovne a vyzeraju dost podobne, proste sa mi medzi nimi stratila.. na ceste ale ani skrt. to mi vzdycky bije do oci a asi som si aj zvykol ze to tam je vzdy... no a neni.

To je v pohode, stane sa.

Ale u nas pri Tescu policajti zasadne stoja na mieste pre invalidov. A ked sa ludia stazovali, tak vraj tam stali kvoli zasahu a v pripade zasahu mozu stat kde chcu.

To by bolo v poriadku, ale 4 krat v tyzdni a odovodnovat to zasahom, na ktory aj tak meskaju hodinu, potom ze sa ponahlaju. :aut

Podla mna to bude tym, ze miesta pre invalidov su o polovicu väcsie ako normalne miesta na parkovanie a tak to policjati dokazu lepsie parknut.:P

Odesláno
Původně zaslal: Mefisto86

No co já jednou postavil auto tramvaji na koleje a šel jsem k maturitě:D

A to jsou oni:D. A pak stojí celá Praha:bacha:D:D:D
Odesláno
Původně zaslal: adraj

A to jsou oni:D. A pak stojí celá Praha:bacha:D:D:D

Jo, tohle se ani tím stresem omluvit nedá. :D

Odesláno
Původně zaslal: escorpion

Podla mna to bude tym, ze miesta pre invalidov su o polovicu väcsie ako normalne miesta na parkovanie a tak to policjati dokazu lepsie parknut.:P

Ne, je to proto, ze mista jsou nejbliz vchodu :P Ale i ja je nechavam bez povsimnuti :mrk

Odesláno

Já jednou dostal v Prostějově u Kauflandu botičku za to, že jsem zaparkoval na invalidech, ale!!! těch míst je tam snad 6 vedle sebe a taková pravděpodobnost invalidů tam snad nikdy nebude a já hodně spěchal.

Odesláno

No postavit auto na invalidu snad jinak než úmyslně nejde, tady se o \"přehlédnutí\" moc hovořit nedá (lajny na silnici, piktogram vozíčku uprostřed stání apod.)

Ale jde, mně už se to taky stalo ;)

Jak? Noční Liberec, sídliště, silnice pokrytá souvislou vrstvou sněhu. Takže lajny na silnici ani piktogram vidět nebyly. Úzká sídlištní ulička, leč obousměrná. Přijedeš na její ústí a hle - z tvého pohledu vlevo je cca 3. místo volné. Popředu tam zajet nemůžeš, protože bys parkoval v protisměru. Tož do té uličky nacouváš , zadek a pak celé auto strčíš do parkovací mezery. Jaké překvapení druhý den, když na autě najdeš botu a poučení, že jsi zralý v podstatě k popravě, páč stojíš na místě vyhrazeném invalidovi. Koukáš jak puk, pak se projdeš metr za zadek svého auta, otočíš se - a tam na sloupu veřejného osvětlení mezi jinými hranatými značkami odkazujícímu na obchody atd. je opravdu jedna modrá značka se znakem invalidy a jeho RZ. Protožes do ulice nacouvával, neviděls ji, vůbec jsi ten sloup se značkou nemíjel. Tak, a teď už nebudeš tvrdit, že to jinak než schválně nejde!

Odesláno

Dobře, Garfielde, takhle ten přestupek samozřejmě spáchat jde - ale pisatel příspěvek vložil 16. 4. - tak předpokládám, že v místě spáchání už žádný sníh nebyl

Odesláno

ještě že nematuruju Brně Olomouci Ostravě ani v Praze (a jinde nevím kde jsou tramvaje:D)

Odesláno
Původně zaslal: Lentilka

ještě že nematuruju Brně Olomouci Ostravě ani v Praze (a jinde nevím kde jsou tramvaje:D)

:super:D:D:D
Odesláno

Navíc mám společensky velmi kontroverzní postoj k hysterii okolo vyhrazených míst pro \"invalidy\".

Jestlipak víte, že dříve značka vozíčku znamenala opravdu vozíčkáře? Zatímco dneska jakéhokoli člověka s jakýmkoli postižením, který si vyběhá značku? Takže nejen člověka pohybově postiženého (kterému všichni už podvědomě cítíme že je potřeba pomoci), ale i třeba člověka blbě slyšícího, člověka po infarktu (snad čtvrtina chlapů nad 55 let) atd.? To všechno jsou dneska \"invalidi\". A já si myslím, že člověk co jen blbě slyší nebo kulhá si rozhodně nezaslouží takové ohledy a takovou pomoc jako skutečný chudák, který je opravdu odkázán na vozík.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...