Jitka+Jirka Odesláno 2. červen 2010 Odesláno 2. červen 2010 Původně zaslal: Pažout 307 Co říkate na firmu autoarek v Dýšině? Má s něma někdo zkušenosti? Chci si ho tam nechat odstranit fap. jediní http://www.fapoff.cz/:super Citovat
Guest Pažout 307 Odesláno 2. červen 2010 Odesláno 2. červen 2010 Trošku z ruky z Kadaně.A co autofrance? Citovat
SonX Odesláno 2. červen 2010 Odesláno 2. červen 2010 Původně zaslal: kovma Kucí,a jak ste na tom s kouřivostí po odstranění FAPu?Psal jsem si s pánem a edávají na to záruku.Taky o tom přemýšlím. No kolega ma 307 a ten FAB dal preč na emisii mu nic neziistily a vpohode mu to prešlo. všetko OK. :super Chystam sa aj ja na demontáž keď bude vypisovať. Citovat
drobec.sk Odesláno 3. červen 2010 Odesláno 3. červen 2010 ja ho už mám preč. tiež cez firmu fapoff.cz . zatiaľ spokojnosť.motor je živší a aj mierne klesla spotreba podľa PP. Aj napriek tomu,že mám 2.0HDi a načipovaný motor vôbec nedymí ako si to každý myslí. za mesiac idem na EK tak uvidíme.podľa mňa fap nemá až taký veľký vliv na emisie...,však aj názov hovorí sám za seba-filter PEVNÝCH ČASTIC.zachytáva iba pevné častice-sadze a nie iné veci.Na iné veci je katalyzátor spolu s lambda sondou ktorá dáva informácie o emisiách vo výfuku riadiacej jednotke ktorá potom upravuje dávku paliva... ako som už spomínal ako je možné že kamoš má octaviu 1,9TDi načipovanú a dymí mu to ako stará avia a cez emisnú prešiel v pohode bez nejakej protekcie.moj 307 2.0HDi je tiež načipovaný a vôbec nedymí takže určite nebude problém e emisnou... firmu fapoff.cz všetkým odporúčam... [upravil dne 3/6/10 drobec.sk] Citovat
PPK Odesláno 5. červen 2010 Odesláno 5. červen 2010 Zdravím, i já už jsem pevně rozhodnut o \"vykuchu\" FAPu. Diagnostikou jsem se ke stavu FAPu vůbec nedostal, jen že čerpadlo dávkuje aditivum správně. Ale vzhledem k tomu, že už regeneruje každých 50-60 km, najeto mám 141 000, tak to odhaduju na jeho \"labutí píseň\". Počkám teď na prázdniny. Každopádně dej vědět, jak jsi dopadl na těch emisích. Mějte se fajn! Citovat
drobec.sk Odesláno 5. červen 2010 Odesláno 5. červen 2010 Původně zaslal: PPK Zdravím, i já už jsem pevně rozhodnut o \"vykuchu\" FAPu. Diagnostikou jsem se ke stavu FAPu vůbec nedostal, jen že čerpadlo dávkuje aditivum správně. Ale vzhledem k tomu, že už regeneruje každých 50-60 km, najeto mám 141 000, tak to odhaduju na jeho \"labutí píseň\". Počkám teď na prázdniny. Každopádně dej vědět, jak jsi dopadl na těch emisích. Mějte se fajn! zaujímavé,že ja tiež mám okolo 140.000 a tiež mi to regenerovalo každú chvíľu. keď som išiel do košíc tak som stál aj 7 krát,lebo mi turbo vypínalo a hádzalo ma do nudzáku(bez turba je to bieda!!!). no stačilo vypnúť motor chvíľu počkať a turbo zase šlo. niekedy dlkšie a niekedy len krátko. fap von a je po problémoch... Citovat
j.kiwi Odesláno 9. červen 2010 Odesláno 9. červen 2010 Zdar všem - Dplňovali jsete někdo aditivum do FAP filtru ? Četl jsem tady, že to stjí okolo 4 tis. a když jsem včera volal do Peugeot Svoboda Frýdek- místek tak mi řekli, že to stojí 8 000,-. Poradíte mi někdo, zda-li se to dá v okolí Ostravy pořídit levněnji - mám najeto 120 tis a zatím to nic nehlásí, ale vím že okolo těchto km to bude třeba doplnit - mám totiž strach - za chvílili jedu na dovolenou a nerad bych to řešil někde po cestě. A víte někdo kolik KM se dá najezdit, když to zahlásí málo aditiva ? Díky [upravil dne 9/6/10 j.kiwi] Citovat
Guest lukasvavrinec Odesláno 24. červen 2010 Odesláno 24. červen 2010 Caute vsetci, mam momentalne dilemu a chcel by som, aby ste mi poradili s vasimi skusenostami. Mam 2,0Hdi, najazdene 112tis., fap filter sa mi regeneruje cca. kazdych 500-600km, ale dost neprijemne lebo auto pocas celej regeneracie FAPu cuka a seka pri pridani plynu, cele to trva nejakych 10km a potom je klud(okrem toho, za auto aj neskutocne dymi pocas tej regeneracie)...neviem ci mi pomoze doplnenie additiva(kvoli tomu cukaniu), lebo doteraz sa mi ziadna hlaska neobjavila. a ked si porovnam, ze doplnenie add. stoji 150€ a pri nejakych 180tis. budem musiet FAP aj tak vymenit, tak rozmyslam na vykuchanim filtra, co stoji cca. 200€, chcem sa spytat na vas nazor a popripade skusenosti s vykuchanym FAPom.dakujem. Citovat
romales Odesláno 2. červenec 2010 Odesláno 2. červenec 2010 Ahoj vsichni, v utery jsem koupil P307 SW 1.6HDI 80kW r.v.:2004, 101000km neni overeno. Jakmile jsem dotankoval tak mi to zacalo psat diesel aditiv minimum level. Uz jsem tady toho precetl spoustu, potreboval bych ale poradit. Odstranit FAP a nebo doplnit aditiva? Kolik jeste muzu najet, kdyz to pise minumul level? Dnes zkusim fyzicky overit kolik te sra..y je v nadobce. Pristi tyden me ceka dovolena v Chorvatsku s timto mazlem a tak nevim, jestli to musim resit hned a nebo to jeste zvladne cca 2000km. Premyslel jsem, ze bych si to doplnil sam, ale stejne bych nekde musel na diagnostiku aby nastavili hladinu. Tak prosim poradte, s autem jsem zatim najel jen asi 200km. Regenereci jsem jeste nepocitil. Zatim jen popojizdeni po meste, ale o vikendu se chystam na slovensko po dalnici, tak to trochu provetram. Je to docela akutni, doplnit ci odstranit? Premyslel jsem taky, ze bych doplnil jen 1L abych hned nevyplazl prachy za 3L a pak bych zjistil ze je FAP ucpany a ze je treba jej vymenit. To bych pak redeji volil odstraneni. P.S.: Nema nekdo v okoli Brna (Brno-venkov) Diagnostiku? Jeste jsem to nemel na diagnostice a zajimalo by me co tam je vsechno v pr... Diky za info. Tak zjistil jsem aktualni stav aditiv. Vyznacil jsem ho cervenou carou. Zatim to vypada ze tam je neco kolem 1/4 obsahu nadrze. Je tedy nezbytne nutne to ihned doplnit a nebo to jeste najezdi nejake stovky km? [upravil dne 2.7.2010 romales] [upravil dne 2.7.2010 romales] Citovat
xplayer5 Odesláno 8. červenec 2010 Odesláno 8. červenec 2010 Ahoj, tak mám podobný problém. Vím, že info o filtru FAP jsou tu omýlané stále dokola, takže na to se samozřejmě neptám, ale nikde jsem nenašel odpověď na otázku, jak dlouho mohu jezdit s autem od zobrazení hlášky o malém množství aditiva? Vždy při nastartování se zobrazí, tak kolik mám času do dolití/odstranění FAPu? Četl jsem jistou spojitost se zaneseným filtrem FAP a špatným startování, myslíte, že to může být ono, když jsem měl při nižších teplotách problémy s prvním startem?(3válce, dušení, ostatní starty ok), ale žádná hláška s filtrem FAP nikdy nenaskočila? Děkuju! [upravil dne 8/7/10 xplayer5] Citovat
Jitka+Jirka Odesláno 9. červenec 2010 Odesláno 9. červenec 2010 Původně zaslal: xplayer5 Ahoj, tak mám podobný problém. Vím, že info o filtru FAP jsou tu omýlané stále dokola, takže na to se samozřejmě neptám, ale nikde jsem nenašel odpověď na otázku, jak dlouho mohu jezdit s autem od zobrazení hlášky o malém množství aditiva? Vždy při nastartování se zobrazí, tak kolik mám času do dolití/odstranění FAPu? Četl jsem jistou spojitost se zaneseným filtrem FAP a špatným startování, myslíte, že to může být ono, když jsem měl při nižších teplotách problémy s prvním startem?(3válce, dušení, ostatní starty ok), ale žádná hláška s filtrem FAP nikdy nenaskočila? Děkuju! [upravil dne 8/7/10 xplayer5] Ahoj první hláška o množství aditiva vydrží 6 nádrží. Citovat
Benny1 Odesláno 11. červenec 2010 Odesláno 11. červenec 2010 Ahoj já mám najeto 149 900km kupoval jsem ho nedavno asi se 147 000 serviska i VIN sedí chodilo se s tím na servisní kontroly i mezikontroly tj. každých 10 000km. A hlásí mi to particle aditivum low nebo tak nějak. Takže se na to jako ve 120 000km vysrali? Citovat
Guest Lukas Vavrinec Odesláno 12. červenec 2010 Odesláno 12. červenec 2010 Tak ale vcera ma uz moj P407,2.0Hdi, totalne nasral. Mam nabehanych 113.000km a problemy s FAP filtrom, na ktore som si ale viac menej uz zvykol, ze auto pre regeneracii trha a cuka, ale vcera sa mi prihodil este jeden problem a mam podozrenie, ze to ma suvis s regeneraciou fapu Isiel som dlhsiu trasu cca.150km a pocas jazdy na dialnici sa mi zacala regeneracia fapu, pri jazde na volnobeh mi zacali kolisat otacky a zrazu z nicoho nic mi otacky klesli na 0 a motor sa vypol, zastavil som na krajnici a snazil sa nastartovat, ale auto nechcelo chytit a s velkymi problemami som nastartoval az na nejaky 4x. uz dlhsie mam pocit, ze auto startuje coraz tazsie a tazsie a ak je tesne pred regeneraciou fapu, tak to je katastrofa. vymenil som zhavice, ale nepomohlo to. bol som na diagnostike a ta ziadnu chybu nevyhodila, fap. mam zaplneny len na 37% a auto ziadnu hlasku ohladne fapu a additiva nikdy nevyhodilo ... neviem co mam robit, myslite, ze tieto veci mozu mat suvis s fapom?stretli ste sa uz s niecim podobnym?...v auguste mam ist do chorvatska a asi rozmyslam nad odstranenim - fapoff.cz?pomoze to?dakujem. Citovat
Kawa Odesláno 12. červenec 2010 Odesláno 12. červenec 2010 K poslednímu příspěvku: Podle toho jak to píšeš to můžou bejt taky vstřiky nebo jeden ze vstřiků. Citovat
Guest Lukas Vavrinec Odesláno 12. červenec 2010 Odesláno 12. červenec 2010 to Kawa: no to som si myslel aj ja, ze by to mohlo byt, ale bol som na diagnostike a problem so vstrekovacmi ani tryskami nie je, hodnoty su naopak velmi dobre, teda aspon tak to vyhodilo Citovat
Koubis88 Odesláno 12. červenec 2010 Odesláno 12. červenec 2010 dobrý den, tak dneska jsem si nechal demontovat FAP ve společnosti Fapoff.cz v Bystřici nad Pernštejnem... Celkový dojem super,auto živější, menší spotřeba... Co se týče Emisí tak firma dává záruku, že auto projde emisemi... Takže spokojenost zatím.... Citovat
straki007 Odesláno 13. červenec 2010 Odesláno 13. červenec 2010 http://www.citroeny.cz/forum1/viewtopic.php?f=38&t=1684 Citovat
Koubis88 Odesláno 13. červenec 2010 Odesláno 13. červenec 2010 celkové náklady 5000 kč, plus teda nafta z prahy do BYstřice, je to svinska dalka z prahy... Ale je tam dobra restaurace Kozlovna a vari vynikajicne, zasel jsem pri cekani... Citovat
drobec.sk Odesláno 14. červenec 2010 Odesláno 14. červenec 2010 Ja som odstraňoval fap minulý mesiac. minulý týždeň som bol na STK a Emisnú lebo mi končila.Cez Emisnú som prešiel v pohode. ale tiež som sa obával tej emisnej:bacha no nakoniec bez problémov. takže nebojte sa ísť do fapoff... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.