Přejít na obsah

romales

Uživatel
  • Počet příspěvků

    40
  • Registrace

O uživateli romales

  • Datum narození 20.5.1981

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 307

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Hrušovany u Brna
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

romales's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

2

Popularita

  1. Ahoj Panove, posilam par zajimavych odkazu ohledne spojky a dvouhmoteho setrvacniku LuK. Link1, Link2
  2. oddie: to nikdo nezjistil, takze nevim. Bylo 6 let stare dovezene z Belgie.
  3. Veverka: auto jsem kupoval z bazaru kdyz melo 101t km. Setrvacnik se mi rozsypal asi kolem 115t. km. To co tam bylo puvodne netusim. Pred tim nez se mi vysypal setrvacnik, tak to delalo pri startovani a zhasinani motoru takovy cinkavy zvuk. Jako kdyby zelezo o zelezo. A uplne ke konci to pri akceleraci trochu jako kdyby cukalo. Mathonik: tak dnes jsem otestoval auto po vymene spojkove sady i se setrvacnikem. Je to velky rozdil proti tomu co to bylo pred tim, nez se to vysr.... Rozjezdy jsou o mnoho plynulejsi vubec neni poznat kdyz prerazuju na jiny rychlostni stupen. Zadne vibrace vubec nic. Je to velka zmena k lepsimu. Ted tam mam LuK. Cena cele sady vysla na 15 400 + prevodovkovy olej + prace = 18 700Kc.
  4. Dam vedet jak mi to vymeni. Ale pred 100t km mi tam davali VALEO. Viz moje prispevky na zacatku teto diskuze (odkaz). Po vymene to urcite necukalo, zadne vibrace, nic. Takze muzu rict ze mi VALEO vydrzel cca 100t. km. No uvidime, ted tam budu mit LuK.
  5. Zdravim panove, tak uz me to potkalo taky. Vcera se mi na dalnici vysypala spojka. Vypada to na setrvacnik. Jel jsem okolo 120km/h a najednou sel motor do otacek, ale auto netahlo. Pripada mi, ze to maji pekne spocitane. Setrvacnik jsem na tomto aute uz menil a to zhruba pred 100t km. A ten puvodni vydrzel taky asi 100t km. Je pravda, ze se mi v posledni dobe objevovaly priznaky, ze je neco spatne. Pri normalni akceleraci mi auto jako kdyby skubalo. Bylo to kolem 1500 ot/min. Stacilo podradit nebo ubrat plyn a skubani zmizelo. Borec ze servisu mi volal, ze objedna celou sadu pro vymenu (LuK cena 15400Kc).
  6. romales

    Zničené turbo 1.6HDi 80kW

    Zdravim, tak i moje turbo je po smrti. P307SW 1.6HDI 80kw r.v.2004. Auto ma najeto 180t km. Ztrata vykonu, po dalnici max 110 a jen po rovince. Pri malych rychlostech po meste to nebylo moc poznat. Daval jsem ho na repas. Pristi tyden by to melo byt hotove. Tak doufam ze to bude OK. Kdyz se pokazilo, tak to bylo poprve kdy jsem ho slysel hvizdat i kdyz jsem sedel v aute. Myslel jsem, ze to bude jen nejaka tlakova hadice za turbem. Bohuzel to byla turbina, ktera mela obrovskou vuli v ulozeni. Dokonce kdyz jsem to vezl do servisu, tak jsem mel pocit ze se lopatky sem tam dotkly housingu. Bylo slyset takove divne suchoceni.
  7. romales

    FAP filtr

    No me asi taky ceka FAP OFF. Mam pocit, ze to casto regeneruje. Poznam to tak, ze kdyz zastavim (treba na krizovatce), tak se spusti ventilator. Problem je, ze se auto v posledni dobe hlavne pouziva na cestu do prace 3km a z prace 3km. Projeti na delsi trasu taky nepomohlo. O vikendu jsem najel asi 400km a predminuly vikend cca 300km. Aditiva mi do nadrze nepridava protoze mi nefunguje snimac vicka od nazdrze. Jezdim uz 4 roky a hladina aditiv je porad stejna. Divim se, ze to vydrzelo tak dlouho. Najel jsem uz asi 80tis km behem 4 let. Kdyz jsem byl pred 4 roky na diagnostice, tak jsem si myslel ze uz je FAP OFF. Diagnostika psala ucpanost FAP okolo 20%, prumerna vzdalenost mezi regeneracemi 0km, vzdalenost od posledni regenerace 0km. Ale ted se spousti ventilator docela casto i kdyz je motor studeny. To asi jak se snazi regenerovat. Muzu rict, ze interval mezi regeneracemi je urcite mensi nez 100km. Nemate nekdo odkaz na navod, jak demontovat FAP filtr u P307 SW, 2004, 1.6 HDI, 80kw? SW bych si nechal upravit a vyklepal bych si ho sam. U vetsich motoru je FAP pod autem na stredni casti vyfuku. u 1.6 HDI je bohuzel v motorove casti pod krycim plechem a je tam docela blby pristup. Diky za jakekoli rady. Snad to jeste chvili vydrzi.
  8. romales

    vzduchový filtr-výměna

    Ahoj, nasel jsem nejake video na youtube s vymenou pyloveho a vzduchoveho filtru. Pylovy (kabinovy) jsem zkontroloval a vypada docela dobre. Ted me ceka ten vzduchovy. tak doufam, ze to bude OK.
  9. Zdravim, tak uz mam po vymene. Mam tam VALEO protoze i pred tim tam byl VALEO. VALEO spojkova sada. VALEO dvouhmoty setrvacnik. Celkova cena i s praci 16771 Kc. Je poznat ze je to vymenene. Spojka chodi krasne, zadne cukani, uplne hladky rozjezd. Pri vypnuti motoru to nedela takovy neprijemny zvuk (cinkani) jako kdyby trelo zelezo o zelezo. Preju vsem at vam spojka vydrzi co nejdele
  10. Tak ted mi volali ze servisu ze tam mam VALEO. Rikal mi cenu za dvouhmotak 12000 Kc plus spojka 6000 Kc. Co si myslite o teto cene? Tak to mu nedam ani nahodou. Nasel jsem na netu VALEO dvouhmotak SP 836000 za 7558,- a spojkovou sadu VALEO SP 826550 za 4482 Kc. Clovek se musi hned rozcilit sakra.
  11. Ok, dival jsem se do service boxu a tam je uvedeny SACHS. Nasel jsem Sachs 2290 601 002 spojková sada + setrvačník 1.6 hdi Peugeot cena 12300,- Kc s DPH Obsah baleni 228mm 3082 000 539 Přítlačný talíř. 2294 000 291 Dvouhmotový setrvačník. 1864 000 436 Spojková lamela. 3151 994 301 Vysouvací ložisko, spojka. Takze asi toto. Diky za rady.
  12. Zdravim, volali me ze servisu a rikali, ze je tam rozsypany dvouhmotovy setrvacnik. Lamely jsou na cca 70%. Doporucil me vymenit celou spojku. Nekde jsem cetl informaci ze lze vymenit dvouhmotovy setrvacnik za jednohmotovy. Myslite si, ze je to mozne u motoru P307SW 1.6HDI, 80kW, r.v.2004? Mate nejakou predstavu kolik stoji nova spojka vcetne loziska, lamel, dvouhmotoveho setrvaku? Myslim samozrejme nejaky neoriginal. Nasel jsem VALEO SP 836000 za 7550 s DPH a k tomu spojkova sada VALEO SP 826550 za 4482 s DPH. Rikal mi cenu kolem 12000Kc a jeste mi ji upresni. Tak nejak to odpovida tomu co jsem nasel ja. Diky za info. [upravil dne 3.5.2011 09:08 romales]
  13. V pondeli s tim jdu do servisu tak uvidime
  14. Zadny rachot vubec nic. Ano kdyz zaradim auto jde normalne tlacit jako kdyby nebylo zarazene. Nezalezi na tom jaky rychlostni stupen zaradim. Kdyz se mi to stalo tak jsem jeste zkousel vypnout a znovu zapnout motor. Bylo divne ze jsem nemohl asi 5 minut vubec nastartovat. Auto se chovalo jako by melo vybitou baterii. Pritom mam baterii nabitou a vim, ze je 100% v poradku. Startovalo to jako kdybych mel zarazenou 5tku. Tezko se protacel motor, udelal asi jen 1 az 2 otacky velmi tezce a pak uz nic (porad jsem stal na miste). Mel jsem samozrejme vyrazene a zkousel jsem i mackat spojku. Asi po 5 minutach jsem uz nastartoval uplne normalne.
  15. Zdravím, včera jsem jel po městě a najednou auto přestalo tahnout. Motor šel normálně do otáček když jsem sešlápnul plyn ale stál jsem na místě. Spojka mi dotěď neprokluzovala. Neměl jsem se spojkou sebemenší problém. A zničeho nic stojím a nejedu. Zkoušel jsem zařadit 1, 2, 3 nebo zpátečku, ale stál jsem pořád na místě. Když jsem pomalu pouštěl spojku tak jakoby se auto chtělo rozjet, o trochu se pohlo, ale pak uz nic stal jsem na miste se zarazenym rychlostnim stupnem a mohl jsem pridavat jak chtel. Je mi divne, ze se to stalo tak najednou. Jak rikam, spojka mi do teto doby nijak neprokluzovala a nezlobila. Napada vas nejaka rada co zkontrolovat? Nechce se mi hned menit spojka. Diky za rady. P307 SW r.v.2004, 1.6HDI 80kW.
×
×
  • Vytvořit...