jarajarda Odesláno 15. březen 2008 Odesláno 15. březen 2008 Původně zaslal: Kurt Upozorňuji, že ona \"Černá listina\" by se mohla celkem snadno stát dvousečnou zbraní, zneužitelnou k vyřizování účtů. Pokud by tam mohl psát kdokoliv cokoliv, bude k ničemu. Napadá mne omezit zápisy do této sekce (resp. tématu) např. na členy vedení. V praxi by to mohlo vypadat třeba tak, že člen, který udělá špatnou zkušenost s nějakým inzerentem, toto oznámí někomu z vedení, ten se pokusí zjistit informace takříkajíc \"z druhé strany\" - tedy od inzerenta a pokud se podezření na nekorektní jednání potvrdí, přibude zápis. To je pravda. Nechci aby se to někoho dotklo, ale je to tak trochu ochrana \"rodiny\" před útoky zvenčí, protože někdo se k nám chce přidat (hurá!) a někdo z toho chce jen těžit- viz sekce bazar a první příspěvek- jeden inzerát, k tomu třeba celkem pochybný a pak dokáže udělat tohle a už se nikdy neukáže.. (hnus!). Jenže tady se přece najdou přátelé a kamarádi a mezi sebou se toho snad bát nemusíme:super
oddie Odesláno 15. březen 2008 Odesláno 15. březen 2008 Toto téma zde není zdaleka první, zkuste si pohledat, jak už jsem psal. A je mi líto, ale tohle riziko zde bude prostě vždy, a klub by s tím neměl mít vůbec nic společného. Tudíž žádné speciální téma na to (je velmi snadno zneužitelné), a už vůbec a v žádném případě sebemenší angažovanost klubu v takovéto věci. Je mi líto, ale jste svéprávní, a sami se můžete rozhodnout, zda podstoupit riziko nákupu \"zajíce v pytli\" na dobírku, takže stejně tak za to své rozhodnutí sami nesete odpovědnost. Sami, a nikoliv klub. Bazar zde na fóru byl zřízen jen a pouze jako doplňková záležitost, pro zpřehlednění a možnosti nabízet díly na jednom místě v diskuzi. Pokud s tím budou problémy vyúsťující v požadavky zaštiťování bazaru vedením klubu, tak je mi líto, ale ačkoliv jsem to byl já, kdo byl iniciátorem bazaru zde na fóru, budu v tu chvíli pro ZRUŠENÍ této inzerce na fóru.
Kurt Odesláno 15. březen 2008 Odesláno 15. březen 2008 jarajarda: Jenže právě tohle žádná listina nevyřeší. Příklad: přijde sem individuum , plácne inzerát, že prodá díly. Člen rodiny odpoví, potom druhý, třetí, individuum posílá na dobírku, díly přijdou třeba za 14 dnů - prvnímu za 7, druhýmu za 10 a třetímu za 14. Všichni tři zjistí, že jsou to díly ze Š105 a do jejich Pežó 307 nějak nejdou. Začnou se shánět po podivném individuu a po další týdnu, kdy se zdá, že individuum již neexistuje, se obrátí na někoho z vedení, nebo provedou zápis do Černé listiny. Výsledek? Tři napálení členové \"rodiny\" a individuum s jejich prachama, který odešlo vydělávat jinam. Možná to vidím zbytečně černě, ale ta listina by mohla přispět taky k vytvoření falešného pocitu bezpečí - tedy názoru \"není mezi černejma, můžu mu věřit\". Což je stejná pitomost, jako \"má pežota, je to kámoš\".
jarajarda Odesláno 15. březen 2008 Odesláno 15. březen 2008 Původně zaslal: oddie Toto téma zde není zdaleka první, zkuste si pohledat, jak už jsem psal. A je mi líto, ale tohle riziko zde bude prostě vždy, a klub by s tím neměl mít vůbec nic společného. Tudíž žádné speciální téma na to (je velmi snadno zneužitelné), a už vůbec a v žádném případě sebemenší angažovanost klubu v takovéto věci. Je mi líto, ale jste svéprávní, a sami se můžete rozhodnout, zda podstoupit riziko nákupu \"zajíce v pytli\" na dobírku, takže stejně tak za to své rozhodnutí sami nesete odpovědnost. Sami, a nikoliv klub. Bazar zde na fóru byl zřízen jen a pouze jako doplňková záležitost, pro zpřehlednění a možnosti nabízet díly na jednom místě v diskuzi. Pokud s tím budou problémy vyúsťující v požadavky zaštiťování bazaru vedením klubu, tak je mi líto, ale ačkoliv jsem to byl já, kdo byl iniciátorem bazaru zde na fóru, budu v tu chvíli pro ZRUŠENÍ této inzerce na fóru. Kdyby se bazar zrušil, nepomůže to nikomu, myslím si.
Neon Odesláno 15. březen 2008 Odesláno 15. březen 2008 Původně zaslal: oddie Toto téma zde není zdaleka první, zkuste si pohledat, jak už jsem psal. A je mi líto, ale tohle riziko zde bude prostě vždy, a klub by s tím neměl mít vůbec nic společného. Tudíž žádné speciální téma na to (je velmi snadno zneužitelné), a už vůbec a v žádném případě sebemenší angažovanost klubu v takovéto věci. Je mi líto, ale jste svéprávní, a sami se můžete rozhodnout, zda podstoupit riziko nákupu \"zajíce v pytli\" na dobírku, takže stejně tak za to své rozhodnutí sami nesete odpovědnost. Sami, a nikoliv klub. Bazar zde na fóru byl zřízen jen a pouze jako doplňková záležitost, pro zpřehlednění a možnosti nabízet díly na jednom místě v diskuzi. Pokud s tím budou problémy vyúsťující v požadavky zaštiťování bazaru vedením klubu, tak je mi líto, ale ačkoliv jsem to byl já, kdo byl iniciátorem bazaru zde na fóru, budu v tu chvíli pro ZRUŠENÍ této inzerce na fóru. Oddie, nemyslim si, že by byl problém udělat sekci, jako jsou např. \"tipy na zajímavé kousky\", nebo \"potrestaní uživatelé\", kam by pouze admini na žádost \"poškozených\" (jak Ty píšeš kavek) napsali NICK, případně kontakt a případně, co udělal za nekalost -> žádná jiná angažovanost by ze strany P-C nemusela být ... Co?
oddie Odesláno 15. březen 2008 Odesláno 15. březen 2008 Technicky to žádný problém není, ale organizačně jsem ZÁSADNĚ PROTI - Peugeot club zde není pro to, aby dělal přispěvatelům arbitra v jejich čistě soukromých věcech, zvláště v případě, kdy nemá sebemenší pravomoc a možnosti ověřovat pravdivost verzí každého z účastníků, a zneužitelnost je obrovská. Takže za mě V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ - kdo chcete, založte si podobné témátko, ale bez toho, že by se v tom jakkoliv angažovalo vedení. A nebo do toho vedení kandidujte a dělejte si to sami - já s něčím takovým spojován být nechci a nebudu.
Medvěd Odesláno 15. březen 2008 Odesláno 15. březen 2008 Ale je tu jeden problém - když potrestám uživatele fóra, tak ho trestám já (nebo jiný admin) a vím přesně za co. Když se nám dostane nějaké hlášení od člena, kterého jsem v životě neviděl - kdo a jak bude zjišťovat, že dotyčného opravdu dotyčný poškodil???
Neon Odesláno 15. březen 2008 Odesláno 15. březen 2008 Dotyčný může mít vždy právo se vyjádřit k danému podezření, nebo, když ho někdo napráší, že udělal něco, co zavání čórkařinou - od toho je to VEŘEJNÉ fórum ... Pravda, jak pak dokázat, že si například jenom a pouze někdo na někoho nezasedl, protože mu například kazí kšefty atp... Dobrá, tak co to pojmout, jako vlákno, které by bylo někde nahoře (např. v bazaru) a tam by mohli přispívat samotní \"poškození\"?? Jde zase o to, aby to bylo vše v jedné hromadě ... a hlavně si myslim, že to může pomoci ony čórkaře z fóra minimalizovat (pochopitelně nikdy nevymizí). Ale pakliže má čistý svědomí, může se každý vyjádřit a obhájit ... Neni to špatnej nápad, ale máte pravdu především v tom dokazování viny/neviny, prostě jestli je to oprávněný . . . [upravil dne 15/3/2008 Neon]
jarajarda Odesláno 15. březen 2008 Odesláno 15. březen 2008 Původně zaslal: Medvěd Ale je tu jeden problém - když potrestám uživatele fóra, tak ho trestám já (nebo jiný admin) a vím přesně za co. Když se nám dostane nějaké hlášení od člena, kterého jsem v životě neviděl - kdo a jak bude zjišťovat, že dotyčného opravdu dotyčný poškodil??? To je fakt..nevím, možná má pravdu Oddie..
jarajarda Odesláno 15. březen 2008 Odesláno 15. březen 2008 Původně zaslal: Neon Dotyčný může mít vždy právo se vyjádřit k danému podezření, nebo, když ho někdo napráší, že udělal něco, co zavání čórkařinou - od toho je to VEŘEJNÉ fórum ... Pravda, jak pak dokázat, že si například jenom a pouze někdo na někoho nezasedl, protože mu například kazí kšefty atp... Dobrá, tak co to pojmout, jako vlákno, které by bylo někde nahoře (např. v bazaru) a tam by mohli přispívat samotní \"poškození\"?? Jde zase o to, aby to bylo vše v jedné hromadě ... a hlavně si myslim, že to může pomoci ony čórkaře z fóra minimalizovat (pochopitelně nikdy nevymizí). Ale pakliže má čistý svědomí, může se každý vyjádřit a obhájit ... Neni to špatnej nápad, ale máte pravdu především v tom dokazování viny/neviny, prostě jestli je to oprávněný . . . [upravil dne 15/3/2008 Neon] Hmm, nedalo by se to udělat třeba trochu jako na Aukru, že by každý prodejce/kupující mohl dostat hodnocení, které by bylo po rozkliknutí viditelné všem? Co vy na to? Nevím jak je to moc velký technický problém.
Vvitty Odesláno 15. březen 2008 Odesláno 15. březen 2008 Moderovana pro me znamena ze admini schvaluji prispevky pred jejich zobrazenim, nikoliv mazou po jejich zobrazeni. cimz by se mela limitovat moznost jednoducheho zneuziti. Ale oddie ma pravdu, klub by v tomto pripade nemel byt v roli soudce. A riziko je tu stejne, jako pri nakupech na aukru a pod, a stejne tak tu je jiste mozne ziskat reference podobneho typu jako tam, minimalne lze odhadnout ze tem co patri mezi zname tvare klubu by asi nestalo za to delat podrazy tohoto typu, narozdil od spousty uzivatelu s jedinym prispevkem v onom bazaru... (mmch, jiz zhruba 8 let prodavam a kupuji veci na dobirku ci s platbou predem a zatim sem se nesetkal s problemem) dalsi moznosti (krome uplneho zruseni, coz bych nerad videl) je omezeni zadavani inzerce pouze na radne cleny. i tak je to samozrejme zneuzitelne, ale pocitam ze kvuli par stovkam \"zisku\" se nikomu nebude chtit platit poplatek klubu. ale zatim bych nesahal ani k tomuto reseni...
jarajarda Odesláno 15. březen 2008 Odesláno 15. březen 2008 Původně zaslal: Vvitty Moderovana pro me znamena ze admini schvaluji prispevky pred jejich zobrazenim, nikoliv mazou po jejich zobrazeni. cimz by se mela limitovat moznost jednoducheho zneuziti. Ale oddie ma pravdu, klub by v tomto pripade nemel byt v roli soudce. A riziko je tu stejne, jako pri nakupech na aukru a pod, a stejne tak tu je jiste mozne ziskat reference podobneho typu jako tam, minimalne lze odhadnout ze tem co patri mezi zname tvare klubu by asi nestalo za to delat podrazy tohoto typu, narozdil od spousty uzivatelu s jedinym prispevkem v onom bazaru... (mmch, jiz zhruba 8 let prodavam a kupuji veci na dobirku ci s platbou predem a zatim sem se nesetkal s problemem) dalsi moznosti (krome uplneho zruseni, coz bych nerad videl) je omezeni zadavani inzerce pouze na radne cleny. i tak je to samozrejme zneuzitelne, ale pocitam ze kvuli par stovkam \"zisku\" se nikomu nebude chtit platit poplatek klubu. ale zatim bych nesahal ani k tomuto reseni... Nebo to prostě nechat jak to je, to je taky řešení. Spálit se můžeme kdokoli..bohužel..
Neon Odesláno 15. březen 2008 Odesláno 15. březen 2008 Ještě k tomu \"dokazování\" ... Když na někoho přijde stížnost, tak by mohl být adminem požádán o vysvětlení a pakliže by tak neučinil, mohlo by se to považovat za jasný, že nemá zrovna úplně čistý svědomí a pakliže na někoho přijde třeba 2 a více stížností, tak je to vcelku jasný ... Je to pak sice slovo proti slovu (\"poškozený\"/\"obviněný\"). Ale myslim, že by to nebylo zcela od věci ... prostě služba členům a uživatelům fóra. Sice nikde nebude zaručeno, že je nemůže lupnout někdo jiný, ale dá se to alespoň čádtečně eliminovat, což není tak úplně od věci EDIT: bazar bych určitě nerušil ... byla by to škoda a stejně by si uživatelé fóra mohli psát inzerci třeba do pokecu (jako kdysi), takže jsme na tom v podstatě stejně, jako tomu bylo dříve a s tím souvisí i menší přehlednost ... ... ... [upravil dne 15/3/2008 Neon]
f3Rd@ Odesláno 15. březen 2008 Odesláno 15. březen 2008 Nj, lidi jsou svine, s tim se neda nic delat.. Proto nerad nakupuju od lidi co neznam nebo kdyz si zbizi nemuzu vyzkouset. Dvakrat jsem se spalil a to mi stacilo, nastesti to bebylo v P-C. S nasi \"rodinou\" mam jen dobre zkusenosti a doufam, ze i oni se mnou.
jarajarda Odesláno 16. březen 2008 Odesláno 16. březen 2008 Původně zaslal: Neon Ještě k tomu \"dokazování\" ... Když na někoho přijde stížnost, tak by mohl být adminem požádán o vysvětlení a pakliže by tak neučinil, mohlo by se to považovat za jasný, že nemá zrovna úplně čistý svědomí a pakliže na někoho přijde třeba 2 a více stížností, tak je to vcelku jasný ... Je to pak sice slovo proti slovu (\"poškozený\"/\"obviněný\"). Ale myslim, že by to nebylo zcela od věci ... prostě služba členům a uživatelům fóra. Sice nikde nebude zaručeno, že je nemůže lupnout někdo jiný, ale dá se to alespoň čádtečně eliminovat, což není tak úplně od věci EDIT: bazar bych určitě nerušil ... byla by to škoda a stejně by si uživatelé fóra mohli psát inzerci třeba do pokecu (jako kdysi), takže jsme na tom v podstatě stejně, jako tomu bylo dříve a s tím souvisí i menší přehlednost ... ... ... [upravil dne 15/3/2008 Neon] Nehledě na to že v bazaru se najdou bezva věci:)
Milan407 Odesláno 16. březen 2008 Odesláno 16. březen 2008 Pokud ho chceš nějak vytrestat, navrhuji akci: ZASLAT NA JEHO ÚČET V ČSOB minimální částku od co nejvíce lidí, např. 1 Kč (mám vyzkoušeno, že elektronicky jde zaslat i 0.01 Kč). Jednak má asi málo, že mu to stojí za podvody a také \"NEBUDE ŘEŠIT PÁR DROBNÝCH\". Dle typu účtu v ČSOB má 1 až 5 příchozích plateb měsíčně zdarma ostatní jsou zpoplatněné 6 Kč za položku. Jsem ochoten mu několikrát ten jeden haléř poslat, pokud se nás najde víc, bude docela legrace.
jarajarda Odesláno 16. březen 2008 Odesláno 16. březen 2008 Původně zaslal: Milan407 Pokud ho chceš nějak vytrestat, navrhuji akci: ZASLAT NA JEHO ÚČET V ČSOB minimální částku od co nejvíce lidí, např. 1 Kč (mám vyzkoušeno, že elektronicky jde zaslat i 0.01 Kč). Jednak má asi málo, že mu to stojí za podvody a také \"NEBUDE ŘEŠIT PÁR DROBNÝCH\". Dle typu účtu v ČSOB má 1 až 5 příchozích plateb měsíčně zdarma ostatní jsou zpoplatněné 6 Kč za položku. Jsem ochoten mu několikrát ten jeden haléř poslat, pokud se nás najde víc, bude docela legrace. :D:D:D:D:DTak to by mě nenapadlo..
Péťa Odesláno 16. březen 2008 Odesláno 16. březen 2008 Původně zaslal: Milan407 Pokud ho chceš nějak vytrestat, navrhuji akci: ZASLAT NA JEHO ÚČET V ČSOB minimální částku od co nejvíce lidí, např. 1 Kč (mám vyzkoušeno, že elektronicky jde zaslat i 0.01 Kč). Jednak má asi málo, že mu to stojí za podvody a také \"NEBUDE ŘEŠIT PÁR DROBNÝCH\". Dle typu účtu v ČSOB má 1 až 5 příchozích plateb měsíčně zdarma ostatní jsou zpoplatněné 6 Kč za položku. Jsem ochoten mu několikrát ten jeden haléř poslat, pokud se nás najde víc, bude docela legrace. Podobné návrhy jsem na NETu už četl. Jak snadno zneužitelné :bacha :bacha Ten dobrák může naoplátku zorganizovat podobnou akci např. proti Tobě. Číslo účtu mu sám dáš, díky zaslané platbě.
Medvěd Odesláno 16. březen 2008 Odesláno 16. březen 2008 Prosím v podobných souvislostech vůbec nezmiňovat tento klub, podobné praktiky s názorem vedení absolutně NEKORESPONDUJ9!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
buml Odesláno 16. březen 2008 Odesláno 16. březen 2008 Původně zaslal: Peta Původně zaslal: Milan407 Pokud ho chceš nějak vytrestat, navrhuji akci: ZASLAT NA JEHO ÚČET V ČSOB minimální částku od co nejvíce lidí, např. 1 Kč (mám vyzkoušeno, že elektronicky jde zaslat i 0.01 Kč). Jednak má asi málo, že mu to stojí za podvody a také \"NEBUDE ŘEŠIT PÁR DROBNÝCH\". Dle typu účtu v ČSOB má 1 až 5 příchozích plateb měsíčně zdarma ostatní jsou zpoplatněné 6 Kč za položku. Jsem ochoten mu několikrát ten jeden haléř poslat, pokud se nás najde víc, bude docela legrace. Podobné návrhy jsem na NETu už četl. Jak snadno zneužitelné :bacha :bacha Ten dobrák může naoplátku zorganizovat podobnou akci např. proti Tobě. Číslo účtu mu sám dáš, díky zaslané platbě. Pokud mas poradnou banku, tak ti ani 500 prichozich plateb vadit nebude;)
Recommended Posts