Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Driver:

já je mám umístěný stejně jako ty nebo Vítek1, koupený taky z Aukra. A přesto, že jsem čidla navíc otočil \"hlavou dolů\" (o 180°) aby líp lícovaly s lištou, bere mně to i příčnej rygolek pod vratama při vyjíždění ze dvora. Nemám displej a tak nějakejch 10 centimetrů nerozlišuju. Subjektivně se mi to chová stejně přesně/nepřesně jako origo asistent na firemním Berlingu. Akorát je to holt bez vizuálních efektů.

Hodně asi taky záleží, co za asistenta v týhle cenový hladině seženeš - některý vidí každý stéblo trávy a některý tě klidně pustí do poplenice, když nestojí přesně kolmo proti čidlům... Nastavovat cívečky nedoporučuju, je to rezonanční obvod a i malý hnutí jadýrkem mění citlivost jednotlivejch čidel dost drasticky - viz můj příspěvek v tomhle vlákně. Pro změnu vlastností celýho asistenta stačí prohodit čidla oproti jejich očíslování, mají to ti čmongové zřejmě i u těch levných docela přesně sladěný.

• O 6 měsíců později...
Odesláno

vem znackove bs 200 od keetec a budes spokojeny jsou dobre dostupne i nahradni cisla. Akorat vcera me vypekly teda nevypekly ale z toho stromu ve vysce hrany kufru rostla hodne na bok vetev nastesti ten kufr je dost pevnej :D

• O 1 měsíc později...
  • O 4 týdny později...
  • O 7 měsíců později...
Odesláno

ja koupil senzory z ciny (cca 250 kc) a fungovaly mi bezvadne na P405.

Tedko to stojí už jen necelých 19 dolarů

Tedko se je chystam dat na P406.

koukal jsem ze cidla maji ruzne tvary. asi bude lepsi je zapojit a vyzkouset naklon cidel pred vrtanim, nez pak neco ladit podlozkama.

8615851_10.bak.jpg

9212572_6.bak.jpg

Akorát mě mrzelo to uřvaný pípání, takže jsem to ztlumil.

odpájel jsem pípák a vyvedl ho přez kabel a potenciometr z LED lampičky jinam, takže to bude řvát méně ( možno i vypnout) třeba pod palubkou.

m-5cl8536l.jpg

m-zmob9amw.jpg

Navic se ty senzory pokusim dát asi do nárazníku, senzory jsou totiž sešikmený

akse4qnl.jpg

[upravil dne 29/8/12 21:20 od antik]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Táák a senzory na couvání jsou nainstalovány

.

Nejdříve jsem sundal lištu na nárazníku.

78002_tn.jpg

zjistil jsem že jsou tam otvory a je vidět kam budu vrtat.

30003_tn.jpg

12004_tn.jpg

a že je do díry vidět i polystyren nebo co to je.

60005_tn.jpg

takže se mohlo vrtat.

92011_tn.jpg

55006_tn.jpg

z díry stačilo vyšťourat ten rádobypolystyren

14007_tn.jpg

72009_tn.jpg

39010_tn.jpg

88008_tn.jpg

Dílo se povedlo

37016_tn.jpg

63017_tn.jpg

Nesmím zapomenout že je třeba protahnout káble někam. Já si zvolil levou stranu.

Takže pod náraznikem mam krycí trubičku na káble, a dále to vede pod světlo a tim jsem se dostal dovnitř.

Do levého boku, kam umístim krabičku.

21012_tn.jpg

64013_tn.jpg

74014_tn.jpg

53015_tn.jpg

No já myslim že úspěch ne?

Proč jsem volil senzory do nárazniku ?

protože prostě potřebuju vědět co je dole za autem.

Mám zvedlej zadek a v liště ve dveřích bych našel akorát přední haupny jinejch aut, ne psa nebo děcko co se válí za autem, když spadne.

První zkouška dopadla na výbornou a senzory nalezli krabici, kterou jsem přibližoval.

Zatim super.

Odesláno

tieto senzory sú na ebay od cca 11 dolárov (9 eur), sú dva druhy, ten, čo máš ty, ten je OK, je tam ešte podobný, ktorý má rovnaké čidlá, trošku inú elektroniku a iný displej, taký s vypínačom zvuku, tie nebrať. Tieto, čo máš ty, tie snímajú do 0,2m, tie druhé len do 0,4. Samozrejme elektronika a senzory sú zameniteľné, problém je v displeji.

Odesláno

ja to kupoval na focalprice asi za 17 dolaru ale tak me to vyslo na cca 250,- kc, coz je lepsi nez davat tenkrat 1000,- za nejlevnejsi to samy. akorat jsem si pipacek musel odpajet a napajel jsem misto nej kabl. na konec kablu mam potenciometr a pak pipacek. ale to byla malickost. pipacek rval, nyni naladen na priznivejsi zvuk.

Kdo si na takoveto operace netroufa, doporucuju schanet s regulaci hlasitosti pipaku.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...